Dagboek, week 03 – 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 18 januari 2021

Nu er steeds minder te beleven valt door corona is het des te lastiger om iets te schrijven over belevenissen. De dagen worden steeds meer gevuld door bezigheidstherapie i.p.v. de dingen die je normaal deed. Nog heel even lieve mensen en dan zitten wij met z’n allen al één jaar in deze situatie! En is er in dat jaar spraken van enige progressie? Dacht het niet, het wordt alsmaar absurder en slechter, er ligt ons zelfs een avondklok te wachten die net zoveel gaat helpen als de ‘intelligente lockdown’ waarmee wij zijn begonnen.

Wereldwijd is het virus aan het muteren, het eerst gevreesde China-virus (herstel: Covid-19 want het woordje China is stigmatiserend en racistisch) heeft nu allemaal broertjes en zusje. Het Engelse-virus, het Colombiaanse virus, het Afrikaanse-virus, ga zo maar door. Best wel raar dat deze varianten ‘WEL’ met naam en toenaam aan een land worden gekoppeld…… Volgens de alarmerendere berichten grijpen deze nieuwe virussen wild om zich heen en kan het haast niet anders of wij gaan er allemaal besmet door raken. ,,En gij geloofd dat?” Ikke wel hoor, alleen wel dan dat wij er ziek van (kunnen) worden, net als ieder andere griepvariant. Niet dat ik het bagatelliseer, zo is het niet, het is best een ziekte waar je waakzaam voor moet zijn en vooral de kwetsbaren en ouderen in de maatschappij voor moet beschermen.

Maar moet je voor het beschermen van kwetsbare en ouderen het hele land op slot gooien en ontwrichten? Ik schrijf dit omdat, waar je ook maar kijkt naar de genomen maatregelen, er nog steeds geen echte vooruitgang is geboekt. Concreet; er is dus geen oplossing en doet men maar wat. er wordt wat afgekeken bij de buren en hobbelt verder achter de feiten aan. Let wel, ik zou het ook niet weten, maar daar heb ik dan ook niet voor geleerd.

De kinderen

Daar maak ik mij nog het meeste zorgen over, over al die kinderen. Zij lopen ver achter op scholing, sporten niet meer, hangen de godganse dag thuis achter de buis of de spelcomputer (tussendoor wordt er wel iets aan online les gevolgd) en missen de omgang met vriendjes en vriendinnetjes enorm. De wat oudere jongeren kunnen al ruim een jaar geen kant op. Zij kunnen hun ei nergens kwijt, kunnen niet stappen, rondhangen of los gaan op een festival, om maar even iets te noemen. Wij merken dit aan Sophie en Justin. Nu heeft Sophie ietsje meer veerkracht dan Justin, maar ook zij loopt steeds meer tegen de beperkingen aan. Daniël speelt af en toe tussen de buien door nog wel buiten en kan dan zijn energie enigszins kwijt. Hij is, gelukkig maar, nog iets te jong om stil te staan bij alle coronaellende. Sebastiaan daarentegen zit wat vaker in een coronadip, die baalt echt als een stekker dat de al weinige uitjes met ons nu helemaal weg zijn. Hij praat dagelijks over gewenste bezigheden die hem nu aan de neus voorbij gaan.

De dag van vandaag

Tja, daar gaan we weer, wat gaan we doen vandaag? Zelf dacht ik: ,,Laat ik beginnen met wat te knutselen aan diorama dingetjes, daarna wat rommelen in de tuin, een bezoekje te brengen aan de fysio en als dat achter de rug is, wat lekkers op tafel te gaan zetten”. Misschien brengt de avond nog wat spannends? Zou het niet leuk zijn om, als de avondklok een feit is, droppings voor de jeugd te organiseren? Wie op tijd thuis is krijgt een snoepje en wie te laat is een prent van onze veldwachter……

Afsluiter

Halveer een aantal champignons, snij een paar tenen knoflook fijn en snij een ui in ringen. Kook ondertussen een pasta naar keuze beetgaar. Giet de olie uit en potje gedroogde zontomaatjes in een wok en leng dit aan met zonnebloemolie. Bak hierin de champignons, ui en knoflook. Voeg hierna een handje gepelde gamba’s toe en niet veel later de gedroogde tomaten. Als dit goedje lekker heet is roer je er de pasta doorheen en is het smullen maar. Zelf naar smaak toevoegen: peper, zout, Italiaanse kruiden en natuurlijk parmezaan.

Ik serveerde er rijkelijk gekruide pangasiusfilet bij en het leuke is dat het nagenoeg niets kost. Met z’n vijven €1,50 pp.

Helemaal voldaan duiken wij straks in bedje en houden de knoflookwalmen helemaal voor onszelf 😂. “Welterusten”.


Dinsdag 19 januari 2021

Gisteren vergeten te vertellen, maar er was een grote opruimslag gemaakt in de blokhut. Kon je daarin je kont niet keren, dan kan je er nu een feestje in geven. Nu alleen nog netjes de resterende items op de voorraadrekken schikken en dan is dat ook achter de rug. Ik zie alweer een ritje naar de vuilstort tegemoet… Al vrees ik dat het lekkere weer vandaag roet in het eten gaat gooien. Het regent al uren pijpenstelen en als buienradar het aan het rechte eind heeft, dan komt er nog veel meer van dat hemelse vocht naar beneden.

Het verzetje van vandaag ligt bij Ama en natuurlijk het aansluitende bezoek van Sophie en Justin die steevast op de lekkere maaltijd afkomen. (En dat zij uiteraard hun oma willen zien).

Afsluiter

Dat is even kwijlen! Ama woont in een gehucht met een eigen haven en aldaar ligt de heerlijkste vis voor het oprapen 😃. Vandaag nam zij heerlijke sliptongetjes mee. Wat echte patatjes van onze plaatselijke snackbar en oer-Hollandse spruiten maakte de maaltijd een feestje!

Nu uitbuiken op de bank met een kopje koffie, Daniël kijkt ondertussen met Ama naar oude foto’s en filmpjes in haar telefoon en hij komt met spannende verhalen over mij in een andere gedaante😂.

Vandaag was het buiten troosteloos dus was er in de tuin niets te doen. Het enige uitje voor mij was een jaarlijks terugkomende inschrijving bij de Kledingbank. (Nu even niet nodig door de geweldige zakken vol moois van Inge & Esther). Verder nog wat muziek met Sophie gedraaid waarop Daniël uitbundig ging dansen. Een gezellige dag. “Welterusten”.


Woensdag 20 januari 2021

Niet kunnen slapen en van ellende maar om 05:15 uur uit bed stappen, ik kan dat. Ondertussen is er gelukkig al een héél uur verstreken en is het wachten op de wekker van Sebastiaan. Dat is voor mij het teken dat er ook gedoucht kan worden en er fris en fruitig kan worden gewacht op de volgende toespraak van Rutte. Het zal mij benieuwen. Oh, voordat ik het vergeet: vandaag wordt ook de eerste vrouwelijke president van Amerika gehuldigd want wie geloofd nou dat die ouwe trekpop het lang gaat volhouden?

Afsluiter

Het weer was nou niet echt uitnodigend en daarom bleef ik maar thuis. Maar eens tijd gestopt in een nieuw diorama deel op de website, als het meezit komt deze morgen online.

Na de ‘Bobotie’ eerst een kopje koffie en daarna toch naar buiten om samen met Saskia en Daniël een fikse wandeling te maken. De wind en lichte regen maakte het er niet makkelijker op en Daniël gaf er halverwege ook nog eens de brui aan. “Welterusten”.


Donderdag 21 januari 2021

MSM is zo verdomde leuk, mits je alles maar met een hele dikke knipoog bekijkt. Al die complottheorieën die voorbij komen zijn meer dan geweldig als je als een soap / satire over je heen laat komen. Hetzelfde geld zo’n beetje over alles wat er op politiek gebied gebeurd. Alles spreek elkaar tegen, wat vandaag voor waar wordt genomen is morgen alweer ontkracht. Wie verder leest dan de MSM zal ook zeker dingen ontwaren die haaks staan op wat je krijgt voorgeschoteld.

En deel 13 ‘Van A tot Z’ in het dioramablog staat nu online. Hierbij de link.

Afsluiter

Alle ingrediënten waren er aan het begin van de middag, zodoende ging de reis naar onze plaatselijke ijzerwarenzaak (Voor de fijnproevers: ENORM Cammeraat) voor een handvol RVS schroeven en dan hup de tuin in. In de winkel hadden wij het over de VST inzet van afgelopen week, want onze groep liep toevalligerwijs voor de zaak langs. En net op dat moment ging het alarm af.

Niet veel later was ik op weg voor een volgende zoekactie in Brabant, welke na een korte tijd niet met een positieve uitslag werd afgesloten.

Eer was nog net tijd om mijn jas uit te doen thuis en kon gelijk aanschuiven. Ook niet verkeerd zou ik zeggen. Een avond bankhangen en niets doen vulde de rest van de avond. Nog even een beetje afwinden en dan naar bedje toe. “Welterusten“.


Zondag 24 januari 2021

Twee dagen rust van mij, wij moesten ons voorbereiden op de avondklok. Er waren gisteren nog maar twee ramen die verduistert moesten worden en gelukkig waren wij al in het bezit van een transistorradio, dus dat scheelde een aankoop bij Bol. Klokslag 21:00 uur ging de avondklok gisteren in. Terwijl Saskia al fluisterend de kinderen 1984 van George Orwell voorlas probeerde ik radio Engeland te bereiken. Later vernam ik dat onze Willem gewoon in Den Haag was gebleven.

De schuifpui in de woonkamer, die toegang tot de tuin geeft, hebben wij zodanig verduisterd dat hij ‘s-ochtend opengeschoven kan worden en licht + frisse lucht in de duisternis brengt. Maar het geeft ons vooral zicht op hetgeen Daniël en ikke de afgelopen twee dagen hebben gedaan. Omdat het weer super was doken wij de tuin in en hebben weer een flinke slag kunnen maken. Een zijde van de vijverrand zit nu op z’n plek en is aan de regels vastgezet. (Met net onder de rand bevestigde drukzadels om geïntegreerd licht aan te brengen!). Verder zijn nu bijna alle lavastenen uit de oude vijver verwijderd. De ruim anderhalve kuub lavastenen heeft Daniël zelfstandig op een grote berg opgestapeld! Een paar van de grotere lavastenen liggen op stootbanden in de de vijver een creëren inmiddels een kleine waterval, missie geslaagd kan je wel zeggen!

Wij zouden vandaag naar Ama gaan om roti te eten maar vanwege de maatregelen komt zij nu naar ons toe, want dat mag nog wel van de (r)overheid. Verder zal de zondag zijn zoals alle zondagen, administratie, haartjes wassen en plaatsjes reinigen. Oh, dat is niet waar, plaatjes reinigen is geen zondags happening maar vandaag een extra uitje in de lockdown. Als dit vandaag is gedaan zijn er 120 lp’s geïnspecteerd, gereinigd en van nieuwe beschermhoezen voorzien.

Lees hier verder
Lees hier terug

One Comment on “Dagboek, week 03 – 2021

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: