Dagboek, week 02 – 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 11 januari 2021

Veteranen Search Team

Zoeken naar een vermiste persoon in je eigen woonplaats is wel andere koek. Even na 14:00 uur kwam de oproep binnen, vanwege een verzoek van de organisatie was ik op dat moment reeds op de afgesproken locatie aanwezig. Binnen een uur waren er al genoeg vrijwilligers aanwezig om met twee groepen te starten. Onder leiding van groepscommandant John begaf onze groep zich richting het opgegeven gebied en begonnen direct met zoeken.

Na ons gebied grondig te hebben doorzocht wachtte wij kort op verdere instructies. Wij stonden op dat moment op een locatie tegenover een kringloopwinkel. Al wachtende keek ik nog naar een braakliggend stukje terrein naast deze winkel. Daar stond achterin een oude aanhanger en een karkas van een koelkast. Dat rommelhoekje lag niet in ‘onze sector’ en zou door een andere groep worden uitgeplozen. Onze groepscommandant deelde ondertussen zijn bevindingen met de net gearriveerde mensen met een onderwater drone, zij gingen het water nader inspecteren waarvan wij de walkanten hadden nagespeurd. Hierna liep onze groep terug naar de commandopost.

Na kort overleg werd ons een verderop gelegen gebied aangewezen. Halverwege verzocht onze commandant mij en 3 andere leden een klein stukje Zoetermeer zelfstandig uit te kammen, zo gezegd zo gedaan. Net voordat wij dit kleine stukje doorzocht hadden kwam het verzoek tot verzamelen en terug te keren naar de commandopost. De vermiste persoon bleek elders te zijn aangetroffen.

Op de commandopost wachtte ons een kopje koffie en een koek, nog kauwende op een harde stroopwafel werd onze groep het nieuws gebracht dat de vermiste persoon levenloos was aangetroffen. De persoon was door een van onze vrijwilligers gevonden, juist daar, daar op dat stukje braakliggend terreintje met die bewuste aanhanger. Na ruim twee en een halve dag was er uitsluitsel. Voor de nabestaande wellicht een troost dat aan de onzekerheid een eind is gekomen en dat zij zich nu kunnen richten op de verwerking van het immense verlies.

Binnen mijn relatiekring is dit vrijwilligerswerk geen geheim. Dat deze inzet in Zoetermeer het nodige aan vragen opwierp was een logisch gevolg en dan is het toch gewenst om de kaken stijf op elkaar te houden totdat de politie de nabestaanden heeft geïnformeerd en het nieuws naar buiten brengt. Wil je het Veteranen Search Team steunen, klik dan onder het logo op de link!

Dinsdag 12 januari 2021

De regeltjes in het grote boek van het leven zegt dat je door moet gaan met ademhalen en er iets van moet maken. Lekker dan! De afgelopen weken zoek ik mij rot en blader mij een ongans, maar tot op heden ontwaard mij geen tekst die handvatten geeft. Naarstig en meestal doelloos/radeloos zoekende naar iets om de tijd en het leven om mij heen te vergeten, wordt er wat gefrummeld aan schaalmodellen voor het diorama, werpen zich kleine ideeën op voor de tuin en ploppen er vraagstukken voor de kids naar boven. Thats it!

Gisteren was ik weer even in een herkenbare veilige wereld en was de vertrouwde kameraadschap een krent in de pap. Even weg van de snelweg, even tussen maatjes van herkenning. Straks gaat de reis weer naar Centrum 45 in Oegstgeest. Voor de verandering een ROM vragenlijst zonder knipoog ingevuld. Zonder knipoog? Ja, zonder knipoog. Voorheen vulde ik die dingen z.s.m. na ontvangst en zonder rust om mij heen in. Daarbij ook nog eens zo positief mogelijk denkend, want je zou maar eens een stempeltje kunnen krijgen. Nu maar eens een keer gedaan in een situatie hoe ik mij ECHT voel. Dus net, in de vroege ochtend op dinsdag 12 januari, als iedereen nog op een oor ligt en het buiten donker en guur is. (En dan gelijk weer die gedachten: ,,dat ze mij weer zien aankomen…….”).

15:00 uur | Met wat opdrachten voor de aankomende twee weken weer op het honk beland en ietsje rustiger dan even voor het bezoek. (Redden we dit tot het avondeten? 🙃).

Afsluiter

Je kon er niet omheen, zo groot was de door DHL bezorgde doos. En ons mannetje had werkelijk niets door! Maar als je mannetje uren zoet is met je elektrische gitaar, dan gun je hem toch gewoon een Spaans exemplaar! De eerste akkoorden van satisfaction moeten hem snel eigen gaan worden 😃.

De maaltijd van Ama smaakte als vanouds en beide jongvolwassenen waren gezellig van de partij. Geen tijd voor een dipje dus. Ook was er een klein flesje verf binnengekomen waarmee ik weer verder kan. Binnenkort hebben de poppetjes in het diorama eindelijk koud bier ter beschikking! Tot morgen en “Welterusten” voor straks.

Woensdag 13 januari 2021

De eerder gemaakte afspraak om grofvuil te storten staat voor vanmiddag gepland, er zit dus niets anders op dan straks het werkkloffie aan te trekken en de handjes te laten wapperen. (Gelukkig was is ten tijde van het maken van die afspraak wel helder genoeg om een van de vier lekke banden van de aanhanger te vervangen anders was dat vandaag de eerste zware taak geweest 😃). Een beetje opruimen in de tuin kan zeker geen kwaad, het is daar nog nooit eerder zo’n puinzooi geweest en als deze voor Sebastiaans verjaardag klaar moet zijn dan heb ik daar nog heel erg veel werk in te verzetten. Dat gaat niet werken met zoveel puin op een oppervlakte van een paar postzegels.

19:00 uur | De uitdrukkelijke wens van ieder achter de voordeur en een dochter die meer op het thuisfront is dan in haar eigen huis, waren pannenkoeken. En zo geschiedde het: 2 kaas pannenkoeken, 2 🍏 pannenkoeken, 1 🍌 pannenkoek en verder nog flink wat ‘ blanco’s’. Dat wordt uitbuiken op de bank.

Het was anders wel verdiend, want Daniël en ik hebben flink wat werk verzet. Na ruim 4 uur beunen als de beste is de tuin voor een groot gedeelte opgeruimd. En ondanks het gure weer bleef Daniël aan mijn zijde staan. Hij weigerde zelf toen ik hem naar binnen stuurde vanwege koude handen en zichtbare vermoeidheid. Wat een topper!!

Afsluiter

Ach ach, Sebastiaan en Daniël zitten elkaar wel heel erg in de haren. Negen van de tien keren slachten zij elkaar binnen 10 seconden af….. Hoe dan ook, Sebastiaan is dan fysiek altijd de winnaar en gebruikt zijn skills tegen Daniël. Helemaal fout dus! Wij wijzen hem hier constant op maar tot nu toe weinig resultaat.

Tot morgen en “Welterusten” voor straks.


Donderdag 14 januari 2021

Heeft Rutte nu de zoveelste geofferd om zelf door het oog van de naald te kunnen kruipen? Er kan maar een remedie zijn voor de schuldigen achter de ‘toeslagaffaire’ en dat is om te beginnen dat hele rijtje wat voor de commissie ter verantwoording werd geroepen voor het gerecht te slepen.

Zo maar eerst, voor de tweede maal vandaag, naar de haartjes-weg-mevrouw en als het dan nog doorgaat gelijk door naar Pascalle voor een heerlijk kopje koffie met gebak. (Oh nee, koffie wel, gebak niet want de halve familie schijnt aan de sjakes te zijn).

15:00 uur | Van even na elven tot even na tweeën bij Pascalle & Marija geweest. Lekker lang en lekker gezellig!! met een eigen bedrijf valt het niet mee om vrijwel stil te staan maar zij slaan zich er wel doorheen heb ik zo het idee. Pascalle is ook zo zorgzaam als wat, ik zat nog niet of ik kreeg twee heerlijke boterhammen voorgeschoteld en als het aan haar lag zou ik zoveel koffie hebben gehad dat tot volgende week wakker had kunnen blijven. Het was super gezellig en fijn om je familie even te zien!


Vrijdag 15 januari 2021

Gisteravond geen puf meer om de dag af te sluiten. Straks krijgen wij visite en voor de rest staat er niets op de agenda. We wachten met z’n allen alleen nog op sneeuw, dan is er tenminste weer eens wat te doen! Inmiddels gaat het ‘thuishangen’ wel een beetje de ‘keel uithangen’.

Afsluiter

Het was gezellig, de welbekende visite van Esther & Inge, die ons zomaar een prachtige airfryer schonken!! Onder het genot van wat draaiende lp’s de aardappelen geschild en in partjes gesneden. Toen Saskia weer terug was van weggeweest naar een vriendin ging alles op het vuur en deden de hamburgers het vanavond goed. Tja, verder nog even gewerkt aan wat miniatuur pakken melk, frisdrank- en waterflessen en morgen zijn de blikjes cola ook klaar! Zo komt er tenminste nog wat leven in de mini koelkast!

Tot morgen en voor nu: “Welterusten“.

Zondag 17 januari 2021

Soms kom je een cartoon tegen die je gewoon moet delen! Hij is goed hé? Inderdaad, de angst zit er bij mensen zo diep in door wat de media wel of niet verteld.

Afsluiter

Na een fikse wandeling met bepakking en Saskia (dubbele last dus 😃) nu even voor de buis hangen en de laatste regeltjes schrijven.

Het was verder een rustige zondag met wat administratie, koken en knutselen aan diorama items. Nooit gedacht dat een mini koelkast zoveel tijd in beslag neemt. Maar ja, je kent mij, het moet super goed, andere smaken zijn er niet.

Tja, nog 3 weken lockdown erbij en als het even tegenzit krijgen we er een avondklok overheen. Iets zegt mij dat het allemaal geen ene malle moer gaat helpen. Maar wij gaan gewoon verder met waar wij gebleven zijn. Dan maar een uurtje eerder wandelen. En mocht het een keertje uitlopen, dan is er geen man overboord. Je denkt toch niet dat de drie veldwachters die Zoetermeer rijk is iedere straat kan controleren.

Ik zeg: ,,Tot morgen, “Welterusten” en slaap lekker voor straks”.


Lees hier verder
Lees hier terug

3 Comments on “Dagboek, week 02 – 2021

  1. Respect voor jou en je medeveteranen en het Veteranen Search Team: Helaas was de gezochte overleden., maar voor de familie zal het rust geven dat ze gevonden is.

    Ik heb heet diorama mogen aanschouwen. Het is prachtig.
    Liefs en tot gauw, x.

  2. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: