Dagboek, week 01 – 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 04 januari 2021

Blijf het raar vinden, dat nieuwe normaal. Neem nu de schooltijden, die van Daniël beginnen om 09:00 uur i.p.v. 09:30 uur en gaat via het medium ‘Teams’. Voor ons nog abracadabra en zal even wennen worden. Snap ook wel dat we moeten roeien met de riemen die we hebben maar of het uiteindelijk allemaal goed is voor de kids, ik betwijfel het.

16:30 uur |De haartjes-weg-mevrouw en de heerlijke massage bij de fysio zitten er voor vandaag op. Daniël is voor een film middagje bij een vriendin van Saskia en na samen met haar de voedselgroep te hebben bezocht ging zij daar ook heen.

Nu het huis bijna voor mijzelf en gaan er plaatjes gedraaid worden terwijl ik een overheerlijke maaltijd ga maken. (Vele gekregen producten moeten vandaag bereid en gegeten worden). Sebastiaan is wel thuis maar die heeft zichzelf compleet van zijn omgeving afgesloten met het gamen en koptelefoon op.

Buitenschoolse activiteiten

De dag was leuk, tot 18:15 uur. Voor de tweede maal in één week is Saskia niet op de afgesproken tijd voor het eten komen opdagen. Gevolg is dat ik wederom voor joker in de keuken heb gestaan en alleen de kostelijk maaltijd zat te eten. (Kip rollade, krieltjes, garnalen salade en pasta). Even voor de duidelijkheid, het is ondertussen 19:00 uur en geen eega te zien.

Weet je, iedereen is vrij om te gaan en staan waar zij willen, maar wil je perse een gezin in stand houden dan zijn er naast externe hobby’s wel regels!

Afsluiter

Ben nog steeds woest en het gaat er voorlopig niet beter op worden. Meer dan een uur na de afgesproken tijd aan komen schijten. Geen excuus, alleen een fles wijn meenemen!? Sta godvergeten al drie jaar droog! Schiet mij maar lek! Welterusten”.

Dinsdag 05 januari 2021

Enkele vroege lezers waren geconfronteerd met wat minder genuanceerde tekst. Die is bij het opstaan met een flinke kater gelijk verwijderd. (Hik). Enne bedankt voor het hart onder de riem, Rianne en Marion.

Oké, dan breng je een bezoekje aan Centrum 45 en blijken daar twee heftige diagnoses te zijn gesteld. Hupsakee, twee stempels op de Rolodex erbij en nu uit gaan zoeken wie, wat, waar en hoe. Maak voorlopig maar een ommetje als je mij in het vizier krijgt.

Om afleiding te zoeken en nog meer escalatie te voorkomen een beloofd kopje koffie bij broer Edwin gedaan. + 2 bruine boterhammen met pindakaas. Net op tijd om nog een heerlijk hapje van Ama te eten. (Ik wel). Niet veel later de kisten aan en omgehangen voor een flinke wandeling door het duistere Zoetermeer. Deze wandeling ging overigens snel voorbij omdat er tijdens het stappen gezellig gebeld werd met Marion. (Die wederom in een ziekenhuisbed ligt, arme vrouw).

I.p.v. wijn nu maar wat mandarijntjes uit de koelkast en dan zit er niets anders op dan het apneumasker op te zetten en dan de luiken sluiten. Oh, voordat ik het vergeet: Sebastiaan ging vandaag voor het inmeten van een beugel en hij is een super model want twee geplaatste elastiekjes doen vannacht het voorwerk voor de definitieve beugel morgen. Yep, zo snel gaat dat bij hem! “Welterusten“.


Woensdag 06 januari 2021

Je zou maar wakker worden en op de achtergrond een geluid horen wat je wel bekend voorkomt maar niet kunt plaatsen. Als dat dan een paar ochtenden achter elkaar gebeurd dan gaan toch echt je wenkbrauwen fronzen en aan jezelf twijfelen. Na grondig opzoek te zijn gegaan is het mij nog steeds niet duidelijk waar het vandaan komt. Er zal vast een of ander apparaat in huis de veroorzaker zijn van het geluid. Misschien hebben jullie een idee? Het klink een beetje als op de foto.

Afsluiter

Vandaag schuil gehouden en mijn zinnen op de tuin en muziek gezet. De reden van een forse verzakking gevonden. Een gebroken kniestuk is de oorzaak en zit op een lastig te bereiken stuk. Ze kunnen er nu bij, verder lijkt het mij niet mijn pakkie aan.

Een stuk of 10 lp’s helemaal beluisterd om eventuele slechte er tussenuit te pikken, maar vandaag geen oneffenheden aangetroffen. Volgende stap is deze lp’s te reinigen en van een mooie plastic hoes te voorzien.

En Sebastiaan heeft het slecht met zijn beugel. Om hem wat af te leiden hiervan maar een film samen gekeken. Dus al met al lekker moe nu. “Welterusten”.


Donderdag 07 januari 2021

Wat staat de wereld op z’n kop, wat een ongelooflijke puinbak is het aan het worden! Als gewezen militair en veteraan zit er iets in het bloed wat er nooit meer uit gaat, alleen rijst wel de vraag of wij nog wel een land zijn waarvoor je zou moeten vechten en is niet alles al vergeven aan een veel machtiger orgaan wat zich de Verenigde Staten Van Europa wil noemen. Laat het wel wezen, daar heb ik nou echt helemaal niets mee…… Wat daar aan ‘leiding’ zit is zakkenvullers in het kwadraat.


Zondag 10 januari 2021

Het is even stilletjes geweest, voor broodnodige bezinningsdagen zeg maar. Mijn stemming is nog steeds niet opperbest, zeg maar slecht en het kost daardoor moeite om iets te schrijven. Kortom: het was een waardeloze week. Iets moet mij echt uit dit duistere dal gaan trekken anders ziet het er niet al te best uit, mijn zin in zo’n beetjes alles is weg aan het glijden.


Een beetje manoeuvrerende op sociaal media lijkt het een beetje heel erg eng te gaan worden. Onze VVMU staat op het spel. ‘Trump dit, Trump dat’, dat zal allemaal wel maar daar blijft het niet bij. Een ieder die een ander gedachtegoed heeft wat niet strookt met de Big Tech komt aan de beurt. Op de meest grote platforms zoals Facebook en Twitter word ‘geruimd’, in de ruimste zin des woord. Nu zij, straks jij. Verbinden en democratie is verworden tot een eenheidsworst. Volg je niet ons pad dan ben je af. En dat ‘af zijn’ gaat ver, gaat alle grenzen te buiten en zal straks vrijwel iedereen treffen.

Het zijn verdorie onze communicatiekanalen en dan kun je wel zeggen: ,,het zijn privébedrijven dus…..”, maar dat is in ons kleine kikkerlandje TNT Post ook. Hoe zou het voelen als zij straks jouw post eerst checken en als dat niet strookt met HUN beleid, deze in de versnipperaar beland? En heeft het nog wel met beleid te maken? In mijn ogen allang niet meer. Het is geen beleid, het heeft te maken met de politieke stroming die je volgt. Volg je niet wat zij volgen dan ben je AF.Lees hier verder
Lees hier terug

2 Comments on “Dagboek, week 01 – 2021

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: