Dagboek, week 52 – 2020

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 21 december 2020

Zit nog een beetje in dubio, zal ik na lange tijd een standalone blogje over de herboren muziek dingetjes schrijven of doe ik het hier. Ben eigenlijk een beetje bang dat het zo’n lang stukje gaat worden dat het niet meer in het dagboek past, want als ik eenmaal los ga dan ben ik niet meer te houden 😆. Maar een tipje van de sluier kan er worden opgelicht: De geluidsinstallatie is nagenoeg weer up-to-date en alle lp’s zijn keurig in een Ikeakast uitgestald.

En ondertussen wordt er gewerkt aan een maquette van de nieuwe tuin. Als er iets in mijn hoofd zit dan gaat dit er meestal niet meer uit en probeer maar eens iets uit te beelden wat je van plan bent te gaan maken. Natuurlijk kan dat wel met een potlood en een velletje papier (wat voor de maatvoering toch wel zou moeten), maar het is voor de huisgenoten en eega toch wat duidelijker als zij het op schaal zien. Wat kan je toch leuke creatieve dingen met lollystokjes en satéprikkers doen! Wat mijn handjes op schaal kunnen maken lukt ook aardig op ware grootte, een deel ligt er zelfs al! Maar niet alles uit de bestaande tuin is voor het idee herbruikbaar en daar zal iets voor verzonnen moeten worden…… Herstel: alles uit de oude tuin is herbruikbaar, maar is niet voldoende om het geheel wat in mijn hoofd zit te realiseren… Dus: of mijn hoofd leegschudden, hard tegen een muur oplopen of het idee in de prullenbak deponeren. Ben bang dat het er toch van gaat komen om alles beetje bij beetje te gaan realiseren.

Afsluiter

Het rondje fysio en boodschappen doen is reeds uren geleden gebeurd. Ook het koken van spaghetti en het bakken van een chocoladecake. Dat laatste was voor Saskia en de kids want zo’n cake gaat er bij mij niet in. Het was de bedoeling om na het uitbuiken van de maaltijd een flinke wandeling te gaan maken maar helaas gooit het weer roet in het eten. Het is hier nagenoeg niet droog gebleven.

Het niet kunnen wandelen had slechts een voordeel, de maquette is nu klaar om geschilderd te worden, lekker makkelijk in matzwart. Verder niet veel bijzonders te melden en de dagen tot de kerstviering beloven nu ook nog geen spannende dingen. We gaan het beleven, elke dag gebeurt er wel iets en anders spookt er wel weer een of andere hersenspinsel door mijn hoofd die vervolgens wordt neergepend. “Welterusten“.


Dinsdag 22 december 2020

Een wespensteek in december! Je zou het bijna niet geloven als je het niet zelf hebt meegemaakt, maar Daniël is het overkomen. Ik was er niet bij, dat was Saskia en uiteraard het onfortuinlijke slachtoffer die in zijn vinger werd gestoken. Saskia haalde direct de angel er uit en zoog het gif in haar mondje. Dat zuigen kan ik mijn wel voor de geest halen, maar die angel niet. Saskia heeft namelijk geen nagels en dan lijkt het mij toch een hele moeilijke klus. Maar goed, Daniël heeft er verder geen last van gehad en speelde even later weer alsof er niets was gebeurd.

De dag van vandaag

Niet zo’n lekkere nacht achter de rug, mede mogelijk gemaakt door het onrustige persoontje dat zich ook in de slaapkamer bevindt. Dat er na wat woelen en draaien toch nog met kleine tussenpozen weg kon worden gezakt was mooi meegenomen anders was ik om 04:00 uur aan het knutselen geweest 😬. Daar ben ik overigens rond een uurtje of 08:15 uur mee begonnen en het geheel staat inmiddels in de matzwarte grondverf.

11:30 uur | Even een half uurtje spuien bij de maatschappelijk werker van het veteranen-gebeuren achter de rug. Zij was reuze benieuwd naar de ontwikkelingen van de afspraak van afgelopen week. Er zijn daarvan nog geen ontwikkelingen te bespeuren maar ik kan goed met haar door de bocht en dan is het sowieso lekker om even te klessebessen.

En de muziek blijft maar galmen, met Out Of Time als grote favoriet van allen. Alleen Daniël spant de kroon en voor mij en hem draait de lp overuren. Daniel danst hierbij voor zijn leven en zingt de longen uit zijn lijf. Maar Sophie is nu ook verslaafd. Luister maar eens naar het duet van deze twee kanjers!

Na al dat leuks gaan wij zo even chillen voor de buis en zal ik morgen het resultaat van de maquette laten zien. En morgen ook hoog bezoek van Inge & Esther! “Welterusten”.


Woensdag 23 december 2020

Kerstvakantie en op weg naar meer licht, immers lieten van de kortste dag kortgeleden achter ons. Schijn bedriegt want toen ik zojuist om 07:30 uur de woonkamer betrad was het aardedonker en moest een bouwlamp aanzetten om mijn weg te vinden en het koffiezetapparaat te kunnen opstarten. (En het duurt altijd zo lang eer de powerknop stopt met knipperen en je eerste bakkie in het kopje stoomt). Bij het tweede kopje koffie besteedde ik de wachttijd voor het aansteken voor wat feestelijkere verlichting: de kerstboom, de kersthuisjes, de guirlande, de vitrinekast en de wasemkap. Zodra het daglicht binnen gaat sijpelen zal er een fotootje worden gemaakt van de maquette, beloofd!

Afsluiter

Inge & Esther, wat was het gezellig en wat zijn wij blij met al die mooie kleding, wauw!!

Na dit gezellige bezoek kwamen er nog meer op visite, een vriendinnetje van Daniël met haar moeder. Zodoende zaten wij vandaag vele uren aan de eettafel.

Na een eenvoudige maaltijd (Lees: wat er uit de kast viel), hebben wij de laatste afleveringen van een Finse serie afgekeken en gaan zo dadelijk plat, moe en voldaan. “Welterusten”.


Donderdag 24 december 2020

KERSTAVOND. Vanavond ga ik met Sebastiaan en Daniël iets bijzonders doen: “Lichtjes op oorlogsgraven”. Wij gaan dit doen op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan 12 te Den Haag. Een Libanonmaatje heeft dit alhier georganiseerd en wie ben ik om hieraan verstek te laten gaan.

Daniël|: ,,Zo hé, wat is dat voor een grote krentenbol?”. Dat heet een Kerststol……😂🤣😂.

Afsluiter

Als Unifilmaatjes elkaar weerzien is de kans groot dat alles om je heen even vergeten word en regels niet meer bestaan. Drie kussen deelden wij op de begraafplaats waar wij kaasjes gingen ontsteken. (Elkaar begroeten met drie kussen, hoe lang geleden is dat wel niet!?). Mijn Libanonmaatje zit in de organisatie en begeleide ons naar de herdenkingsplaatsen op het kerkhof. Indrukwekkend, heel indrukwekkend. Hetgeen mij toch van het hart gaat is dat daar op twee plekken ‘massagraven’ zijn van helden en slachtoffers. In een paar vierkante meter zijn honderden mensen begraven die hun leven voor onze vrijheid gaven en zij die door het bombardement onherkenbaar verminkt geraakte. Beschamend in mijn ogen. Ook vernam ik van een andere veteraan dat er in Den Haag meerdere graven van soldaten zijn geruimd, dit kan en mag gewoon niet!!

We hebben vandaag veel geleerd en opgestoken tijdens dit indrukwekkende bezoek, teveel om allemaal even op papier te zetten. Mijn advies is om Kerstavond 2021 alvast in de agenda te zetten.

Na het indrukwekkende bezoek aan de begraafplaats ging de reis terug naar Zoetermeer, naar het huisje van Sophie. Sophie had voor iedereen een feesttasje met cadeautje gemaakt. zodoende gingen wij met een voertuig vol tasjes naar ons huisje. Na snel een lekkere maaltijd in elkaar te hebben geknutseld hebben wij onder de boom een mooi presentje mogen ontvangen. Iedereen kreeg ook een kaartje met een door Sophie geschreven tekst daarop. Wat super gedaan door haar! En voor de kanjer zelf hadden wij ook wat onder de boom hoor!

Het was Sophies idee om er een spelletjesavond achteraan te plakken. Een nieuw spel voor ons: 30 seconds. Eindelijk weer eens een spel wat echt leuk is om gezamenlijk te doen! Het werd later en later totdat Daniël er helemaal doorheen zat, toen was het de hoogste tijd om af te breken en ons klaar te gaan maken voor een goede nachtrust. Morgen 1e kerstdag. “Welterusten“.


1e Kerstdag 2020

Aan het begin van de avond schreef iemand gisteren het volgende: ,,Ik maak er een einde aan”. Vervolgens startte er op Sociaal Media een grote zoekactie op en ook de politie en 113 reageerde hierop. Uren later volgde de ontknoping door een gerichte actie van de politie, HULDE. Al snel bleek dat de beste persoon er een draai aan gaf die niet viel te verdedigen, een walgelijke grap kwam bovendrijven en nu is hij terecht de pispaal van de dag. (Als het aan mij ligt voor het leven….).

Hier in Zoetermeer is het ondertussen 08:30 uur en kan je een speld horen vallen, iedereen slaapt nog. Ben zo benieuwd naar onze logerende Sophie, want die hoor je regelmatig over slecht slapen. Zou zij nu wel een goed nacht pakken in het ouderlijk huis!? Zij is voornemens ook aankomende nacht bij ons te blijven, hoe gezellig is dat!

Kerst in het Scheveningse

Middenin in de middag landde wij aan de rand van het prachtige Westbroekpark om de 1e kerstdag te vieren als vanouds. (Inmiddels mijn 24e onder de vleugels van Ama. We berekende zelfs dat bij mijn ‘tweede kerst’ bij hun Saskia hoogzwanger was van Sophie, die inmiddels ook bijna de leeftijd heeft die Saskia toen had…..). Eerst koffie en thee met een kerstkransje, daarna bubbels voor de liefhebbers met paling en zalm, ja ja, 1e kerstdag. Het kerstmaal zelf was als altijd, een overheerlijk kalkoen met diverse lekkernijen er omheen. Als toetje kwam de perfect gemaakte tiramisu van Marly op tafel. Het mag duidelijk zijn dat dat wij deze dag eindigde met een kopje koffie.


2e Kerstdag 2020

Het begint traditie te worden dat onze buuf ons trakteert op een gourmetschotel. Vanochtend kwamen zij met wel twee HelloFresh dozen aanzetten, vol met allemaal lekkers. Er zat zelfs ‘wild’ tussen zoals Fazant en Everzwijn. (Verder teveel om op te noemen. Daarnaast hadden vrienden eveneens veel geweldigs gegeven en zodoende konden wij twee porties maken, een voor vanavond en een voor oudejaarsdag. Lieve mensen, dank jullie wel!!

Aan Sophie was vanavond de beurt (.) om de dis gezellig te dekken en de schalen te schikken. Zelfs het maken van verschillende sausjes konden wij met een gerust hart aan haar overlaten. Sophie had ook nog eens gezorgd voor een heerlijk toetje en zodoende hebben wij een onvergetelijke avond gehad, eentje die wel heel erg laat werd 😀.


Zondag 27 december 2020

SHITHAPPENS. ShitHappens is een ‘kaartspel’ waarbij er kaarten worden getrokken met allerlei stellingen waarbij een indicatie van beleving wordt gegeven. Het is zaak om de indicatie te raden en zo 10 stuks op volgorde te verzamelen. Men begint het spel met het openleggen van drie speelkaarten voor twee teamgenoten. Wij, Saskia en ikke, trokken drie kaarten waarvan er twee door mij werden gefotografeerd. En dat meer vanwege: ,,Heb Ik Weer”.

Maar er is meer, veel meer! Zo kwamen mij meerdere stellingen in de mik gegooid die echt pijn deden en daarom heeft dit spel voor mij 100% afgedaan. Je moet je eens voorstellen, meerdere stellingen hebben betrekking op een heftige gebeurtenis, die stelling wordt dan ook nog eens op gradatie getoetst door overige deelnemers met soms antwoorden als: ,,als mij dit overkomt of word aangedaan dan zal ik zus of zo handelen………” Het zal wel aan mij liggen maar een spel dat oude wonden keihard openrijt is voor mij geen spel, al helemaal niet op 1e kerstdag……. Eigenlijk op geen enkele dag.

Afsluiter

Het was een leuke week, wat kan je er meer over zeggen!? Ondertussen hebben de boys naast ons een feestje en hebben zij, tot nu toe, geen last van NSB-ers in de buurt. Maar het tij kan keren aangezien ze lawaai maken als jewelste. Dat is misschien niet zo slim. Mocht het later anders uitpakken dan lezen jullie dit morgen vast wel. Voor nu sluit ik de leuke week af. “Welterusten”.


Lees hier verder
Lees hier terug

One Comment on “Dagboek, week 52 – 2020

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: