Dagboek, week 49 – 2020

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 30 november 2020

Decembermaand / Hersenspinsels

Aanstaande zaterdag vieren wij de verjaardag van Sinterklaas en misschien is dit wel de allerlaatste keer. Daniël is immers al 6 jaar oud en gaat het er volgend jaar om spannen, geloofd hij er dan nog wel of geloofd hij er dan niet meer in? Mogen wij volgend jaar überhaupt nog Sinterklaas vieren? ,,Ach, je bent de volgende verjaardag van de Sint zelf al 59 jaar en dan is het toch wel een beetje welletjes”. Tja, met een tweede leg en een kip die niet van ophouden weet zit je, voordat je het weet, tot aan je dood met (jonge) kinderen in huis. (Spoiler). Aan de andere kant mag ik mij gelukkig prijzen met zoveel kinderplezier in huis, elke dag weer is het een Godsgeschenk om zo’n vette liefdevolle knuffel van Daniël te krijgen en om het leven wat hij in de brouwerrij brengt.

Traditiegetrouw gaan wij de dag na Sinterklaas de kerstboom optuigen en het huis in kerstsferen brengen. Ook daarin neemt Daniël het voortouw. Hij heeft al met klem laten weten dat met mij te willen doen en er is geen speld tussen mijn voorstel dit later te doen te krijgen. Gelukkig hebben wij gisteren het huis al kerstdecoratieproef gemaakt zodat er geen overload aan rommel ontstaat. En nu de Sint en zijn Pieten nagenoeg een pootje zijn gelicht is het misschien wel bittere noodzaak om tradities in ere te houden, immers beginnen steeds meer oikofoben te spreken over ‘lichtjesfeest’ en ‘heerlijk gourmet avondje’.

Maar zoals het hoort: Eerst Sinterklaas en dan Kerst!

P.s. Ik snap het wel hoor, dat nu zoveel mensen vroegtijdig op kerstversiering overgaan. Immers is ons door de (absurde) coronamaatregelen al zoveel plezier ontnomen. En houd het maar in je achterhoofd, in de wappie-rijke Amsterdamse gemeenteraad is er reeds een balletje opgegooid over de kerstversiering. Geloof het of niet, maar het voorstel begint nu met het aantal maximale vierkante meters dat je huis versiert mag worden en of er wel of niet gekleurde lampjes toegestaan zijn. De volgende stap is verbieden cq de lol zodanig verzieken dat ook dat ons afgenomen gaat worden. (Kijk maar naar de wijze waarop dit met ons Sinterklaasfeest is gebeurd).

Ja ja, lach er maar om of zet mij in een (extreem) rechtse hoek. Ondertussen laten wij het wel gebeuren dat er boeken van Sinterklaas worden vernietigd en zelfs Jip en Janneke ter discussie kan worden gesteld. Just: Another Brick In The Wall.

De dag van vandaag

Monday, Just Another Day. En zo is het ook maar net, toch? Leven en laten leven en je niet gek laten maken door wat dan ook. Zo kan het ook, even je gal spuien en dan weer door met het gewone leven, wat al kort genoeg is.

Pietengym! Een groot feest voor Daniël, gym-en in een pietenpakje en de gymleraar ook verkleed als Piet. Daniël heeft het meer dan naar zijn zin gehad en vertelde mij hier uitgebreid over toen wij onderweg waren naar de mondhygiëniste. Aldaar aangekomen zag ik Saskia al in de stoel liggen zweten door dat fijne geschraap met zo’n haakje tussen haar tanden. Blij dat ik daar vanaf ben zeg! De zorg voor Daniël droeg ik aldaar over om de laatste hand te leggen aan het ‘poppenhuis’, wat eigenlijk helemaal geen poppenhuis is. Het zit er waarschijnlijk wel in dat er van de week een fotootje gaat verschijnen.

Afsluiter

Godskolere, wat een armoe als je printer weigert te luisteren. Het heeft mij vandaag heel wat zweetdruppels gekost om dat ding aan de praat te krijgen. Maar hij doet het weer en spuwde bijna wel drie dozen papier uit door eerder gedane pogingen op de printknop. Lees: rammen op het toetsenbord. Gelukkig voor vond ik redelijk snel een annuleerknop en ‘onderwater’ de wachtrij, zodat er niet al teveel papier verspeeld werd.

De diepvriesmaaltijd van de voedselgroep smaakte best lekker met een klodder Parmezaan eroverheen. Saskia nam genoegen met eveneens een pastagoedje uit de diepvries en de kids verorberden kant en klare pancake ‘s. Allemaal weer jammie voor weinig…. Buiten was het inmiddels als donker, guur en koud en wat kan je dan beter doen dan samen voor de beeldbuis gaan hangen. Als eerste natuurlijk weer een nieuwe aflevering van Star Trek en daarna smullen van The Restaurant. (En nu wel op tijd hé buuf) “Welterusten”.


Dinsdag 01 december 2020

Iemand in onze slaapkamer had vannacht last van een vastgeplakte nachtmerrie. Ze zijn niet geteld maar meerdere keren kaatste mijn naam tegen het underlayment. De klanken waren anders dan in een gewone conversatie dus was het verstandig er niet op te reageren, alleen het feit dit te beseffen maakt je er wel bewust van dat het JOU wel uit je slaap houd. Zodoende meld ‘Zombie-3’ zich weer op haar post 😂 = 😭.

En wat kan je nu zo vroeg allemaal doen, wat voor beweegruimte heb je nu op het oppervlak van een postzegel? (Een klein beetje herrie maken kan omdat het buiten spookt waardoor mijn zachtjes schreiende ge-sokte voetjes niet zullen worden opgemerkt door slapende kindertjes). Zo kan je gerust meerdere malen het koffiezetapparaat bedienen en een paar keer het planbord lezen. Dat laatste verraad ons avondmaal reeds. Ama gaat ons verblijden met dunne plakken rauwe rosbief, een gepofte aardappel, een maiskolf en meerdere zelfgemaakte sausjes. Het is dus maar goed dat er over een kleine 14 uur een wandelavondje in de sportiviteitsagenda staat! (Hoe laat is het nu dan?).

Alles voor het meissie | Je zal maar zo’n verschrikkelijke trek hebben in een speciaal kopje koffie! Daar vroeg Saskia vanochtend met klem om en stelde zelfs voor om het z.s.m. bij de plaatselijke Sinterklaasontkenners (Lees: Jumbo) te gaan halen. Dus stiekem Daniël met een voertuig naar school gebracht, doorgestoken naar de pietenkillers van Zoetermeer en de geurende specialiteit gekocht. Dan kom je min of meer binnen de vaste haal- en brengtijd terug en verras je je meisje, heeft zij thee gezet en gaat zij weer op één oor…….

Afsluiter

Heerlijk gegeten en een super leuke wandeling met Daniël gemaakt. Wat hebben wij interessante gesprekken, hebben wij lol om de gekste dingen en gaat de trip hier tweemaal zo snel door! Vanuit het niets begon Daniël over het bellen naar 112 als ik onverhoeds ten gronden zou gaan en nergens meer op zou reageren. Nou, ik hoef echt niet ongerust te zijn want hij vertelde mij precies wat hij dan zou doen. En hij weest het tot op de puntjes precies, grote klasse!

Thuis aangekomen wilde hij dit graag even aan Ama demonstreren. Zo gezegd zo gedaan, ik moest voor ‘dood’ gaan liggen en hij zou alles even live laten zien. Maar helaas zei ik ‘BOE’ toen hij mij even aanraakte. Hij zat zo in zijn rol dat hij zich een hartverzakking schrok en ontroostbaar raakte. Niet helemaal natuurlijk, maar het duurde best een poosje eer hij weer bij zijn positieve kwam. Wat ben ik toch een ongelooflijke oetlul…….. “Welterusten“.


Woensdag 02 december 2020

Dat was leuk zeg, een lang gesprek met Mario van Orpheus. “Welterusten“.


Donderdag 03 december 2020

Lekker kort van stof gisteren. Dat kwam door een (te) drukke dag en gewoon even geen zin om achter de computer te kruipen. Dat neemt niet weg dat er gisteren ook tijd was voor leuke activiteiten. Zo is eindelijk het ‘poppenhuis’ klaar en ben ik met Daniël naar de kledingbank geweest. Daniël vindt het daar geweldig en vond al snel een paar shirts in zijn maat. Dat doet hij overigens geheel zelf, zoeken in de rekken en dat trots elk T-shirt door mij laten ‘keuren’ voordat het in het winkelmandje gaat. Ook vond hij een paar nieuwe winterschoenen voor zichzelf. Helaas kon ik geen leuke leuke oma-kleertjes vinden en stapte naar buiten met een paar legerkistjes. Ook heel erg blij mee want ze zijn hagelnieuw en dus goed van pas als ik ergens geüniformeerd mag verschijnen.

Vandaag de dag

Vandaag staat er een bezoekje aan de fysio gepland en komt er een aannemer langs om lekkage numero 100 te bekijken. Omdat het in het verleden vooral om tijdelijke en lappende oplossingen ging is er een wat ergere schade ontstaan, namelijk houtrot in één der slapers. (De horizontale steunbalk waarop een dakkapel rust).

Sophie 2.0 | Het voornemen lag er echt om na de brengactie van Daniël direct na het ontbijt aan de voorzijde van het huis de herfstrommel op te ruimen, echter gooide Sophie roet in het eten. Sophie kwam van haar werk (draait een gebroken dienst) omdat zij Sinterklaasinkopen voor haar groep moest doen. -De bestelde cadeautjes waren niet met de post aangekomen-. Of ik even meeging naar de Blokker en Intertoy om te shouwen. Zo gezegd zo gedaan. Daarna even langs huis om daarna alles bij haar werk af te leveren.

Tijdens ons bezoekje aan de peelgoedwinkel belde haar manager met de mededeling dat zij vanavond in een ander filiaal moest werken, eentje die aan de andere kant van Zoetermeer ligt. U raad het al, tussen de bedrijven door word dit brengen en weer ophalen. Daartussenin zal ook ruimte gemaakt moeten worden voor het koken en het halen-brengen van Daniël naar turnen.

Update: | Sophie vond het wat onhandig met haar scooter. Haar nieuwe voorstel is als volgt: ,,Als je mij zomenteen even oppikt en dan naar mijn werk brengt heb je nog 15 minuten over om bij je fysio te komen…… Dan kan je koken voor, Daniël brengen en bij het halen kan je mij ook gelijk even oppikken en thuis afzetten.

Update 2: | Ze is met de bus naar haar werk gegaan. Hoe dat verder af gaat lopen gaan we straks wellicht meemaken.

Afsluiter

Qua tijdsbestek is het voor Sophie niet meer gelukt om haar ergens naartoe / vanaf te begeleiden. Het is allemaal goed gekomen. Verder is Sebastiaan voor het eerst bij zijn grote broer op bezoek geweest en zijn ze samen huiswaarts gekeerd zodat ook Justin een hapje mee at. “Welterusten


Vrijdag 04 december 2020

Zomenteen komt Sinterklaas op Daniëls school en is hij zelfs ‘s-middags vrij. Gisteravond was hij al super zenuwachtig en dat zal dadelijk niet anders zijn. Nog maar één nachtje slapen en dan vieren wij het gezamenlijk. (Wel met alle gordijnen dicht want je weet maar nooit of er toevallig een NSB-er langsloopt).

Na de haartjes-weg-mevrouw ging ik doen wat ik gisteren wilde doen, de voorkant aankant maken. Laddertje uitgeklapt en tegen de boom aangezet, zaagblad in de reprozaag gedaan en nu is het ding net zo kaal als ik. Alles takken en twijgjes in stukje van zo’n 20 centimeter geknipt zodat alles wonderwel in één kliko paste. Daarna nog wat onkruid naar de eeuwige jachtvelden geholpen en uiteraard de boel netjes aangeveegd. Daarbij overigens flink geholpen door de stevige bries die door Zoetermeer woei. (Alleen de buuf even verderop zal minder blij zijn geweest met die ‘gratis’ aanvoer van 10 kuub aan dorren bladeren).

Daarna de lunch en de dagelijkse beslommeringen van het leven. JOEPIE.

Afsluiter

Saskia is naar de verjaardag van een vriendin en Daniël wacht op Klaas Vaak, misschien dat ik er meer op wacht dan hij maar dat laten wij maar in het midden. Ik denk wel dat de slaappillen die ik door zijn ranja heb gemixt zo gaan werken. Wat zal ik eens op die heerlijke vrijgezellenavond gaan doen? “Welterusten“.


Zaterdag 05 december 2020

Sinterklaas

Eindelijk is het voor Daniël zover en voor ons de blijdschap dat het gestuiter morgen voorbij is 😂. Gisteravond was hij met geen tien paarden inslaap te krijgen en moest ik hem vanuit de luie stoel in de woonkamer naar zijn bedje dragen. -Het was ondertussen 22:50 uur- Overigens een hele uitdaging want hij is zwaarder dan ik dacht als je een slap lichaam naar boven tilt. Nu wist ik meteen weer hoe artrose ook alweer voelt…..

Vanmiddag reizen wij dus af naar Scheveningen om het Heerlijk Avondje Van Sinterklaas te vieren. We hebben er allemaal even veel zin in en gaan er iets leuks van maken, BELOOFD!

Sophie 2.0 | Wat hebben dochters toch met vaders? (Wat in ons geval een beetje anders ligt). Tussen Sophie en mij is geen spelt te krijgen en ons contact kan je best als ‘super’ omschrijven. Zo kreeg ik vandaag al vroeg een lief berichtje van haar: ,,Pap kan je mij even ophalen en dan nemen we de ladder ook gelijk mee”.

Niet veel later reed er een eenzame ziel naar de andere kant van Zoetermeer om een dochter op te halen. Einde bericht.

Afsluiter

Ergens op sociaal media grapte ik nog dat het wel eens de allerleukste Sinterklaasviering ooit kon worden. Dat grapje werd werkelijkheid! Het was een ongekend gezellige middag en avond geworden waar zelfs de fout van een pizzeria geen roet in het eten gooide, zij waren de bestelling vergeten waardoor het voor ons heel erg laat werd en nog meer van de gezelligheid konden genieten.

Er is zoveel te doen rondom het Sinterklaasfeest dat ik gisteren sterk het idee had dat juist daarom heel veel mensen het feest, binnenshuis, extra feestelijk maakte en ja, met velen meer als jaren daarvoor. Onderweg kwamen wij Zwarte Pieten en Sinterklazen tegen en het was ongekend druk op de weg.

Nu even rust in de tent, samen met Saskia op de bank even nagenieten van de dag en dan het mandje in. “Welterusten“.Zondag 06 december 2020

Vanochtend spoelen er twee vroege vogels aan, Sandra en Edwin. Zij gaan samen vanmiddag met Pascalle deelnemen aan een televisieprogramma, op zoek naar hun roots. Eindelijk is het zover om deze vraagtekens in hun leven op te gaan lossen. Zij weten immers nog steeds niet wie hun ‘verwekker’ is. Alleen ik en onze jongste zus weten dit wel. Daarom hoop ik zo dat deze poging via de media eindelijk verlichting in hun zoektocht zal brengen.

Kerst

Afsluiter

Na een kleine anderhalf uur gezelligheid met broer & zus ging de jurk uit, het housepakje aan en klom ik ‘in’ de nauwe ruimte boven de uitbouw. Menig dozen kwamen tevoorschijn en enkele uren later stond de kerstboom te stralen in onze woonkamer. De meeste versiersels bleven wel in de dozen achter. We hebben minimalistisch versiert, hier en daar een lichtje of kerstdecoratie. Ook de kerststal bleef (opnieuw) achter op de vliering, daar is door het diorama even geen plek meer voor.

Na de gezellige maaltijd, waarbij de tafel reeds aan de kerstdagen doet denken, ging Sophie naar haar eigen huisje, dook Sebastiaan weer in zijn game-hol en gingen Daniël en ikke aan de nachtelijke wandel. Vanavond hadden wij het over de betekenis van de naam Volkering. “Welterusten“.


Lees hier verder
Lees hier terug

One Comment on “Dagboek, week 49 – 2020

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: