Dagboek, week 46 – 2020

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 09 november 2020

Niet fris en ook niet fruitig, het is ‘zo’n‘ maandagochtend. Daniël naar school, sinds kort een continurooster en komt om 15:30 uur thuis. Het doet ons mannetje goed, geen onderbreking meer in zijn schooldag, geen tijd meer om in te dutten. Straks verder met het ‘poppenhuis’ van de buuf, een leuke bezigheid in de toch wel uitzichtloze boze wereld. Tussen de middag ligt het in de bedoeling om een stoofpannetje op het waakvlammetje te zetten. Mits Saskia de verdere honneurs waarneemt, want een middag naar een pruttelende pan inhoud te staren is vandaag even niet mijn ding, heb wel wat beters te doen.

17:30 uur | Nog een kleine 20 minuten en dan gaan wij proeven of het wat geworden is: “Stoofpotje” van Rianne. Even na twaalven begonnen de voorbereidingen en een klein uurtje later rook je het zelfs buiten al. De aardappeltjes gingen zojuist aan de kook en de tafel is reeds gedekt en drie maal raden wie er ook mee komt eten!? 🤷‍♂️

Afsluiter

Laat ik nu een slimmer zijn dan de pc en tijdens het kijken naar een nieuwe aflevering van Star Trek haar de kans geven om een grote update te laten uitvoeren. Want zeg nou eerlijk, als je dit ‘s-ochtends doet bij het opstaan dan erger je je kapot aan die Microsoft seconden, daar komt nooit een einde aan. En na een spannende date met de Enterprise was het zover. Het enige wat er voor mij uitsprong was de nieuwe functie om in welk programma dan ook van die leuke plaatjes te kunnen toevoegen. Dus ook in het blog, JOEPIE 🤸‍♀️🥂. (Dus de komende tijd zal ik daar vast geen genoeg van krijgen en jullie er mee doodgooien).

Ondertussen is het alweer bijna tijd om de oude botten op stal te gaan leggen en klaar te maken voor de dag van morgen, die overigens in het teken van het vreemde poppenhuis bij de buuf. Nou, tot morgen dan maar en: “Welterusten“.


Dinsdag 10 november 2020

Abrupt kwam de toch al verstoorde nachtrust om 05:00 uur aan haar einde. Straks doet Saskia vast verslag van haar dromen want die maakte zulke onheilspellende geluiden dat als ik ze had opgenomen er geheid de Halloweenprijs mee had gewonnen. En luid genoeg om mij rechtop in bed te doen belanden. Mijn eigendromen waren ook niet joepie dus ga er blind van uit dat het stoofpotje niet voor herhaling vatbaar is, ook vanwege de extreme gassen die nu nog in huis hangen 😂.

Trouwens: jullie hoeven niet meer te testen hoe een verrekte schouder aanvoelt, dat heb ik al voor jullie gedaan. (Nu maar hopen dat er geen VST alarm afgaat want dat wordt dan afzien).

09:00 uur | De kernwoorden van Saskia’s nachtmerrie waren: Tunnel, water en vollopen. Dan worden die geluiden van vannacht wel duidelijk.

Afsluiter

Vanmiddag mocht de naald er voor de broodnodige variatie er anders in, met een lichte buiging van de knie. Heel zachtjes en secuur zocht de redelijk lange naald haar weg onder mijn linker knieschijf. ,,Gaat het nog Rianne?” Vroeg de huisarts. 😬,,ja hoor…” Na wat hoekjes en gaatjes onder de knieschijf te hebben geïnspecteerd gaf de naald het op, zo krom als een hoepel kwam zij eruit.

Gelukkig ging het met de tweede naald wat beter en kon ik nog net op tijd aanschuiven aan de door Ama gemaakte panpizza, belegd met o.a. pompoen, noten en spinazie. (Wie mij kent snap wel dat er voor mij een dieet maaltijd werd verorbert). Daarna snel in de VST outfit geschoten en een nieuw rondje uitgeprobeerd. Geen 7.5 maar 5,5 kilometer. Wel lekker gezweet, dus zometeen lekker voldaan de bedstee in. “Welterusten”.

Woensdag 11 november 2020

Sophie zei gisteren: ,,Ik heb vandaag precies twee jaar mijn derde gaatje”. De reactie was wellicht voorspelbaar: ,,Oh wat leuk, ikke morgen vier jaar”. Mijn voornemen was om er niets over te schrijven. Het leven heeft daar (te) lang bij stilgestaan en de tijd om dat achter mij te willen laten liggen ligt een tijdje terug. De 11e van de 11e staat nu in het teken van een naderende verjaardag, die van Saskia.

Saskia gaat overigens vandaag voor een nachtje weg met vriendin Marijke, samen duiken zij in een ‘natuurhuisje’. Het ziet er leuk uit wat zij gaan doen en laten zich niet uit de wind slaan door de huidige coronamaatregelen. Goed zo! Daniël vindt het wat minder geslaagd allemaal dus die gaan we vandaag in de watten leggen.

Poppenhuis

Het poppenhuis bij de buuf krijgt steeds meer vorm. Gisteren de laatste hand gelegd aan een iets wat vreemd gevormde schoorsteen. Normaal gaan die verticaal de lucht in maar bij deze paste dit niet en kreeg een hoek van 45 bij 38 graden!? (Dat kon helaas niet anders door de beperkte ruimte). Allemaal raadseltjes die straks in beeld worden weergegeven, nog even geduld dus.

Avondvullend

19:00 uur | Na wat geknutsel aan het poppenhuis kwam het uur U, Saskia verliet het pand voor een heerlijk avontuur aan de Lek. (Heb al wat foto’s gezien en het ziet er prachtig uit).

Daniël heeft het vertrek heel goed doorstaan, geen enkel traantje en is niet uit mijn buurt te slaan 😃. We hebben het dus gezellig. En gezellige kids tracteer je natuurlijk op iets lekkers. Niet verder vertellen dat wij langs de M zijn gereden. (Weer thuis verheugde ik mij op een salade, nou die was niet weg te krijgen 🤮).

En met een kind aan je been geplakt die ook nog eens zijn stembanden uur na uur uitprobeert zit er niets anders op dan maar eens een keer voor de beeldbuis te kruipen. Eerlijk is eerlijk, het was bagger, het is nog steeds bagger. ‘Gender neutrale muisjes!?’ Krijgen we nu ook nieuwe banners bij een geboorte: “HOERA EEN DING”. (Sarcasme ten top).

Afsluiter

Daniël had gekozen om door Sebastiaan naar bedje te worden gebracht en sliep even na negenen 👍. Daarna maar een beetje achter de pc gaan hangen. De handjes hebben een beetje last van de reuma en daardoor lukt het knutselen niet al te best. Hier balen we heel erg van! Verder is het niet de bedoelen om het laat te gaan maken, dus: “Welterusten“.


Donderdag 12 november 2020

Wat zit er toch in het leidingwater van Zoetermeer dat slapen meer waken kan worden genoemd. Na de vijftigste keer omdraaien en hopeloos gewoel maar rond 05:00 uur uit bed gestapt en mijn eerste kopje koffie voor vandaag gezet. Het is zo’n tijdstip dat zowat alles en iedereen van de aardkloot lijkt te zijn verdwenen. Daniël naar school brengen, poppenhuis, Saskia ontvangen, eten koken, wandelen, slapen, is het al bedtijd of zit er nog wat tijd tussen?

08:00 uur | Het eerste teken van leven uit een huisje langs de lek, altijd fijn om te horen dat de dames vannacht niet zijn mee-gespoeld met een hekgolf. Ondertussen zit Daniël reeds in zijn kleren en zijn de broodtrommeltjes gevuld voor school. Zo te zien en te horen heeft hij er zin aan.

08:30 uur | Zo, rust in de tent en alleen Sebastiaan ligt nog op één oor, die heeft een paar toets-dagen en hoeft maar enkele uurtjes per dag zijn neus te laten zien.

Maar wat lees ik nu in de krant: Bibliotheken verwijderen boeken met Zwarte Piet stilletjes van de planken. En als je het hieronder te lezen citaat van de directeur der Openbare Bibliotheken leest, mijn God, mijn bloed kookt echt! 😡

CITAAT: Volgens directeur Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) Anton Kok noemt dat ‘logisch’ en ‘passend bij de tijdsgeest’. “Het is goed dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid nemen,” zegt hij in het AD. „Zwarte Piet is, wat mij betreft, ‘in strijd met de goede zeden’.”

Dat een groot deel van de Nederlanders nog wel fan is van Zwarte Piet, vindt Anton Kok geen reden voor de boekenopruiming. „Sommigen zien fascisme ook zitten. Een smaldeel kan niet ons beleid bepalen.”

Dat kleine ’smaldeel’ bestaat uit 55 procent van de Nederlanders die volgens een laatste onderzoek Zwarte Piet willen houden. Voorheen was die meerderheid veel groter, maar tegen de enquêteurs zeggen ze dat ze voor ’de lieve vrede’ nu voor aanpassing zijn.

Volgens Kok sluiten de bibliotheken met hun ’schoonmaak’ bij de ’maatschappelijke ontwikkelingen’ aan.

Aldus deze directeur ben ik nu dus een fascist…….. (En misschien u ook wel als u tot die 55% behoord en vindt dat onze Zwarte Kindervriend mag blijven). ,,Wanneer gaan de bibliotheken alle geschiedenisboeken wegdoen die aanstoot kunnen geven bij een kleine groep protesterende wappies? Zijn er binnenkort geen boeken over slavernij, of bijvoorbeeld de VOC meer te vinden en gaan alle cartoons waar iemand het niet mee eens is in de shredder?” En dan die opmerking: ‘Voor de lieve vrede’, uit angst zullen zij wel bedoelen, bang om voor racist uit te worden gemaakt en de Woke People hun gaat stalken. 🤮

Weet je wat, ik ga een gezond ontbijtje maken, Sebastiaan uit zijn diepe slaap rukken en eens kijken of er al barbies in het poppenhuis wonen….

Veteranen Search Team

Inmiddels van alle markten thuis!

Afsluiter

Vroeg eten omdat Daniël nu op turnen zit, fijne tijd: van 18:00 uur tot 19:00 uur. Maar goed, daarna snel de kistjes aangedaan en bepakking omgehangen voor een wandeling in de duisternis. Gezellig deze keer, Saskia liep ook mee en dat deed zij voortreffelijk. Grapje uiteraard want zij loopt mij er echt wel uit met die wandelbenen van haar.

Nog een uurtje of wat aan de sociaal media-tiet gehangen en als je het een beetje geïnteresseerd volgt zal het mij niet verbazen als Trump er vier jaar bij gaat krijgen. En voor wie die filmpjes van Biden met kinderen nog niet heeft gezien, wat houd je tegen!?Welterusten


Vrijdag 13 november 2020

Oh jee, vrijdag de 13e! Allemaal binnen blijven, oh wacht….. dat deden wij al. Nou, ik ga anders gewoon naar de haartjes-weg-mevrouw en wat knutselen met de zaagtafel. Al is dat laatste op een datum als vandaag misschien niet al te handig. (ben nog steeds niet over de aanvaring met zo’n apparaat heen). Ondertussen is Saskia nerveus over haar verjaardag, oké, dat mag! Heb wel het idee dat zij morgen flink in de watten word gelegd.

Afsluiter

Het was weer eens zo’n dag waarop niets meer te melden valt dan: “Welterusten“.Zaterdag 14 november 2020

HOERA, SASKIA 47 JAAR


Zondag 15 november 2020

Wat een gezellige dag was het gisteren en Saskia is flink in de watten gelegd. Het ochtendje ging nog een beetje als het standaard ritueel van koffie op bed en zo maar ‘s-middags gingen wij los op een hoge thee die Ama en Oesje hadden verzorgd. Een deken van gezelligheid daalde over ons neer en hield pas laat in de avond op! Ama trakteerde ook nog eens op een Indische maaltijd. Alle kindertjes deden hun uiterste best om hun moedertje te verwennen, Sophie is zelfs blijven slapen in de logeerkamer.

Met een grote beauty-box, een doordraagtas, een hypermoderne rugtas, een wellness tegoed en een doosje met verwenhartjes viel Saskia in de prijzen. (Om toch een beetje fit te blijven en de Indische maaltijd te verbranden liep in nog een ‘groot’ rondje in de duisternis maar had daar wel een beetje spijt van, het eten lag nog te zwaar op de maag). Nu starten de zondagochtend rituelen op en gaan wij een beetje nagenieten van de dag van gisteren.

Afsluiter

Een calorierijke dag van bankhangen en snoepen. Eeuwig zonde als je gebak en lekkers laat verpieteren in de koelkast 😃. De avondmaal bestond uit hamburgers voor de kids en risotto voor de dames. Tussen het koken door zeven grote gehaktballen gemaakt die zwemmen in grootmoeders jus. Dat is voor morgen natuurlijk.

Naar buiten gaan was gekoppeld aan het thuisbrengen van Sophie. Mijn momentje van frisse lucht happen was dus niet erg veel. Saskia ietsje meer want die liep naast Sophie’s huisje nog even de Lidl in.

En dan is het ineens laat op de avond, iedereen op een oor en snakkend naar een kussen. “Welterusten”.


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: