Dagboek, week 45 – 2020

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 02 november 2020

Aanscherpen van maatregelen, verkiezingen Amerika en oplopende spanningen vanuit het Verre Oosten. Drie items die de week gaan bepalen in de media. Ben benieuwd wat dit allemaal voor wendingen gaat krijgen, het wordt er in ieder geval (deels) niet leuker op.

Persoonlijk staat er ook een heftig item op de agenda waar ik best wel tegenop zie. Het moet wel en is misschien verhelderend. De griepprik gaat deze week in de arm en hopelijk wordt het gesnotter wat minder zodat er bloed kan worden gedoneerd. Ieder half jaar voor de reuma en tijdelijk extra buisjes voor de hormoonhuishouding.

Verder moet er echt iets worden gedaan met het overgewicht. Er was afgelopen weken een goede start gemaakt maar de taart van afgelopen zaterdag gooide roet in het eten vet in het lichaam. Aldus de BMI meter zou het slecht over 20 kilo gaan, appeltje – eitje toch?

Diorama

Niet iedereen volgt de ontwikkelingen van het diorama maar soms komen er plaatjes uit de fotocamera die best wel leuk zijn, zoals deze:

Zo, de kop is er af, de nieuwe week gaat van start en de zin is er zoals altijd.

Veteranen Search Team

Zojuist een wat langer YouTube filmpje van afgelopen zaterdag doorgestuurd gekregen. https://youtu.be/bur-cyEtwxY.

Afsluiter

(Nu even pauze omdat Saskia de kleine naar zijn mand brengt. Kan ik mooi ff tieppe). We kijken samen naar de nieuwe ‘Star Trek’ reeks. Ja, ik ben een Trekkie en vindt het nog steeds jammer dat ik bij de laatste operatie ben vergeten te vragen om er bovenin puntjes aan te zetten.

Vanmiddag een uurtje de Buuf gepest met haar wens voor een koof met bergruimte. Alles daarin, daarop en daaronder is uit het lood, scheluw en krom. Daar mag ik dan een creatieve oplossing voor vinden? Ik laat mij door niets tegenhouden maar die verrekte knieën en de reuma zeggen wat anders.

Goed, ondertussen is het weer tijd om deze dag af te sluiten en aan de laatste bezigheden te beginnen. “WELTERUSTEN”.


Dinsdag 03 november 2020

Wenen weent

Zo’n beetje alles is overdreven, maar de wereld staat best wel op z’n kop. Er gebeuren heel veel verontrustende dingen. Moet je daar blind van wegkijken? Absoluut niet nee, alleen is dat meer regelmaat dan dat het beestje bij zijn naam wordt genoemd. Gisteravond kwamen de eerste beelden uit Wenen binnen waar je maag bij omdraaide. Haarscherpe beelden waarin een totaal weerloze burger werd neergemaaid. ,,We sluiten een extreemrechtse aanslag niet uit”, kopte een vooruitstrevende nieuwszender niet veel later in. Dat noem ik nu wegkijken in de hoogste graad want wie de beelden zag, zag iets totaal anders.

Afsluiter

Raar dagje, iets anders kan ik er niet van maken. Het was gezellig maar druk en chaotisch, die moest daar heen en de ander moest weer ergens anders na toe. het vroeg om veel creatieve aanpassingen. Zo is Sebastiaan voor het eerst naar bijles gegaan. met frisse tegenzin werd hij vanmiddag gedumpt maar na het uurtje pijnigen kwam hij alsnog postief naar buiten. Aldus Sebastiaan heeft hij in dat (kostbare) uurtje veel opgestoken.

Vandaag mocht ikke het kostje voor het avondeten uitkiezen!! Het werd rauwe rosbief, gepofte aardappel met een maiskolf. Het geheel voorzien van heerlijke sausjes waarvan Ama het recept niet vrij wil geven. Saskia had er een voortreffelijke salade bij gemaakt, dat kan je aan wel overlaten. Sophie was, zoals gebruikelijk, ook aangeschoven en Justin kwam na zijn werk even snel zijn gereserveerde hap naar binnen schuiven.

Het is inmiddels bedjes-tijd maar Sebastiaan zit nog ijverig aan een werkstuk te werken, gemaakt in PowerPoint met lekker veel afbeeldingen, komt er morgen toevallig iemand langs een winkel die printerinkt verkoopt?

Oh, voordat ik het vergeet: ,,de lang verwachte ‘machaches’ (Gaiters) zijn binnen en zitten als gegoten!” “Welterusten“.


Woensdag 04 november 2020

16:00 uur | Baat het niet, dan schaad het niet. Maar van 09:15 tot 14:00 aan één stuk praten met logen- en iaters gaat je niet in de koude kleren zitten. Wat een dag zeg! Ben er, achteraf, best wel moe van en weet nog niet zo goed wat ik er van denken moet. Vooral de laatste cessie viel bij mij niet goed. We gaan het zien, binnen twee weken hakken zij daar de knoop door.

Om tot rust te komen de voortuin ingedoken en de Passie Flora netjes gesnoeid. Moest gebeuren en omdat het zulk lekker weer is was het een welkome afleiding.

Afsluiter

Nou, dat was geen succes. Het snoeien wel alleen niet de wens van het verdwijnen van het rot gevoel. Daarom maar wat drastische maatregelen genomen. Kisjes aan, outfit aan, rugzak om en hup de wijde wereld in. Nu moest er toch noodzakelijk wat aan de BMI worden gedaan dus konden er twee vliegen in één klap worden gedaan. En of het geholpen heeft? Zo te voelen aan een paar zwembanden wel!

Nu maar hopen dat hetgeen naast de zwembandjes ook gaat verdwijnen, wellicht help een goeie nachtrust. “WelterustenDonderdag 05 november 2020

Afsluiter

Na een (inderdaad) goeie nachtrust fris en fruitig opgestaan. Ook Daniël was fris en fruitig en huppelde aan de hand mee naar school. Hij had dan ook extra zin door het ‘schoolontbijt’, wat ons later een doos vol met levensmiddelen opleverde. Hierna even wat onderzoek gedaan voor mijzelf en het VST. Zo vond ik een heel handig draagsysteem voor meerdere doeleinden. -En voor mijn krakemikkige body- Omdat de leverancier in Zoetermeer bleek te zitten moest ik er van mijzelf spontaan naar toe…. Mooi inderdaad, maar de prijs helaas ook. (Jammer maar helaas).

Na de lunch met Saskia verder gegaan met mijn projectje. Niet dat het een echt poppenhuis gaat worden maar met een beetje fantasie heeft het er wel iets van weg. Daarbij moet ik wel bekennen dat dit ‘projectje’ heel veel creativiteit nodig heeft en de nodige skills voor ontwerpen en vervaardigen niet mag ontbreken. Maar het is wel heel leuk om te mogen doen. Enige nadeel is dat de zaagtafel ver van de locatie staat en het traplopen hierdoor een beetje veel van het goede is. Oké. dat is ook waar, het levert BMI punten op.

Daniël kreeg vanavond zijn eerste turnles. Op zo’n handig tijdstip: van 18:00 tot 19:00 uur en Sebastiaan had even daarvoor bijles van 16:00 tot 17:00 uur. Ondanks dat aten wij even voor half zes en kwam Daniël op tijd bij de nieuwe gymzaal. GYMWORLD. Mens, wat een enorm gebouw!

Na dit alles ook zelf gewerkt aan de stramme botten en slappe spieren. Dat ging natuurlijk geweldig en geen centje pijn…… ,,Saskia bel jij alvast maar een begrafenisondernemer”. Voordeel is wel dat het licht in ons stulpje spoedig gaat doven. “Welterusten“.


Vrijdag 06 november 2020

Naast de haartjes-weg-mevrouw staat de griepprik op de agenda. De meningen zijn hier over verdeeld maar de afgelopen jaren heeft het mij geholpen, dus prikken maar met die handel!

Afsluiter

Sorry, maar ben kapot van deze dag. Druk druk en het hele gezin was compleet bij het avondmaal. Alweer kozen zij voor saté. “WELTERUSTEN”.


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: