Dagboek, week 43 – 2020

Maandag 19 oktober 2020

Het gaat al stukken beter met mij, langzaamaan weer als vanouds, het is aan jullie hoe dit is :-). Ondertussen is Saskia met Daniël naar de tandarts om zijn allerlaatste gaatje te vullen. Het allerlaatste gaatje tot vandaag dan wel te verstaan. Als beloning voor zijn ongekende dapperheid zijn zij aansluitend naar de bioscoop gegaan. het is tenslotte vakantie en door de coronamaatregelen is er al zo weinig mogelijk. De mogelijkheden die er wel zijn pakken wij dan ook zo goed mogelijk aan. Zo staan er nog wat meer leuke dingen voor de kids op stapel!!

Het scannen van al mijn Libanon foto’s gaat bar traag door een subliem snel abonnement bij Ziggo. Snel abonnement met langzame wifi dus. En dat vooral al iedereen wakker is en gelijk begint te surfen. Tja, soms is een draadloze printer/scanner niet handig.

16:45 uur | Kwam de oproep van het Veteranen Search Team binnen. Binnen één uur was de persoon door een van ons team opgespoord!! HOE DAN? Teamgenoot woonde nabij de opgegeven verzamel locatie, zag onderweg hiernaartoe een persoon op een stille en afgelegen plek, bij aankomst informatie gedeeld met politie en zijn oplettendheid was raak!! (Mijn inzet hield dus ergens op nabij Nieuwerbrug en kon net op tijd een hapje mee-eten van Sophie haar maaksel. Tja, die moest koken omdat ikke met spoed weg moest.

Afsluiter

Wij hebben vandaag een andere wasdroger van Ama gekregen! Een prachtig ding die je ook nog eens op de afvoer kan aansluiten, ZODRA DIE DOOR MIJ IS GEINSTALLEERD!! Tot die tijd is het zoals vanouds, gewoon die watertank na een droogbeurt leeggooien. Maar niets is vervelender als je een droger gewend bent, niet buiten kunt drogen en met zo’n grote groep in één huishouden wast. Dus geen kwaad oog naar Saskia, maar vervelend was het wel als er ineens water uit een bepaalde hoek komt zetten en keihard op de woonkamertafel klettert…..

Nu de tafel vol met handdoeken ligt, wat overigens geen probleem is met een nieuwe droger :-), keert de rust weer terug. Lijkt mij verstandig om nog even beneden te blijven zolang de droger droogt en water opslurpt. “Welterusten“.


Dinsdag 20 oktober 2020

Zoetermeer heeft er weer een pareltje bij: ‘GYMWORLD‘. En Daniël krijgt daar vanmiddag proeflessen turnen. Hij kijkt daar echt naar uit en het zal ons benieuwen hoe hij dit in de praktijk gaat vinden, wij denken zelf dat dit een succesje gaat worden. (Hij was al vroeg wakker en het eerste wat hij zei bij onze ochtendbegroeting was dat hij vandaag ging turnen).

10:00 uur | Een spannend uurtje voor Justin, wat zal zijn beslissing zijn? Zijn wij dan vanaf heden nog maar met z’n viertjes in huis!

Afsluiter

EN JA HOOR, hij kwam om een uurtje of 11:00 uur terug met een sleutel in zijn hand! Na Daniël naar zijn demolessen turnen te hebben gebracht werd het aanpoten. De taken voor iedereen werden snel verdeeld zodat ik samen met Justin alles van hem kon overbrengen en ook in elkaar kon zetten. Rond 16:00 uur zat hij knus genoeg bij om er te wonen! De snelste verhuizing ooit…. Maar wel emotioneel hoor, toen zijn IKEA slaapbank stond en wij elkaar aankeken volgde een lange innige knuffel. (Hoe ging dat ook alweer, zo’n brok wegslikken?).

En daar sta je ‘s-avonds dan, in het meest steriele en kleinste kamertje van het huis, helemaal leeg. Op een maand na, bijna 21 jaar in huis en dan nu uitgevlogen. ,,Kom op, we maken er een gezellige was / logeerkamer van en ook nog een soort inloopkast”. “Welterusten“.


Woensdag 21 oktober 2020

Cliché, maar uit huis wonende kinderen heeft soms zijn voordelen, zeker als de twee die nog thuis wonen een nachtje gaan logeren bij hun oma. Dat geeft Saskia en mij de kans om ongestoord van fondue te gaan genieten. (Een aanrader, die van de LIDL). Wat er voor de rest op de agenda staat vandaag is nog een groot raadsel. Vooralsnog heb ik zelf een date met een van de buufjes, gezellie!

Afsluiter

En daar gingen ze, Daniël, Sebastiaan, Oesje en Ama, in het autootje naar Scheveningen. Sebastiaan zal bij Oesje logeren en Daniël bij Ama. Eerst zouden de laatste 2 een poppentheater gaan bezoeken waarna er gezamenlijk gegeten werd. Hoe dat is vergaan is ons nog niet bekend.

Wij trotseerden in Zoetermeer storm en regen om aan fondue + garnering te komen. Niet veel later hadden wij de tafel met kaarsjes verlicht en begon de smeltkaas te borrelen. Heerlijk zo met z’n tweetjes en na het toetje voor de buis gezeten om een aardige film te zien. Zo’n avondje vraagt om een herhaling! “Welterusten“.


Donderdag 22 oktober 2020

Het mag dan wel herfstvakantie zijn, maar de thuiswerksituatie door corona maakt dat het nog extra stil is buiten. Het is nu 08:00 uur, het schemert nog en er is werkelijk geen hond op straat. Het lijkt wel ‘doods’ buiten, alsof je Remy alleen op de wereld’ bent.

Raar ook, die stilte in huis. Neem nou gisteravond, we konden de deur al aan het begin van de avond op het nachtslot doen en het tochtgordijn sluiten. Geen in en uit lopende individuen, niets, helemaal niets, doodse stilte, net als nu. En dan nog eens: het energieverbruik daalt, ook mede door de nieuwe droger, reeds binnen 36 uur!!

Wat ongeloof oneerlijk, wat ongelooflijk erg! De vader van Sophie’s aller aller grootste hartsvriendin is vanochtend onverwachts overleden, mede door het afschalen in de ziekenhuizen. Hij was opgenomen voor nierproblemen maar kon niet doorgestuurd worden naar Leiden, waar wel de nodige expertise aanwezig is. En nu is hij zomaar ineens dood……. Sophie is ontroostbaar, hield zielsveel van die man en het verdriet van haar vriendin is met geen pen te beschrijven. Een zoon, een dochter en een echtgenote getroffen door ongekend leed.

Afsluiter

Sluit de dag met je geliefden goed af want je weet nooit wat de volgende dag brengt. “Welterusten


Vrijdag 23 oktober 2020

Gisteren was het niet het juiste moment om er over te beginnen, maar Daniël zijn haar is geknipt en het zit nog erger dan een ‘bloempotkapsel’. Het is totaal verknipt door een (dure) kapper in ‘de Fred’ in Den Haag. Zijn wilde haarbos was echt aan een beurtje toe en Daniël zijn wens was dat het zo lang mogelijk zou blijven, wellicht dat zij dit niet snapten aldaar. Maar het kapsel heeft nu meer weg van een Duitse helm………. De schaar moet er echt opnieuw in!

Vandaag mag de haartjes-weg-mevrouw aan een bezoekje worden vereerd en komt een monteur de cv-ketel een beurtje geven. (Hopelijk blijft het daarbij). Sophietje is de klos tot 18:30 uur en komt na haar werk hier eten. Verder zal de dag er uitzien als alle andere, klinkt saai maar dat is het nooit in een huishouden met twee mafketels aan het roer.

Afsluiter

Wauw! Heel Europa zwicht onder de druk van Corona (maatregelen) en de grip op de ziekte zelf lijkt verloren en dan komt het EP met een groots bericht: de VEGA industrie mag vegetarische producten een naar vlees verwijzende naam (blijven) geven! De volgende stap kan iedere oetknoet wel verzinnen: straks mag het woordje VEGA weg en moeten wij maar raden wat je koopt of er zelf achter komen dat de rookworst van de HEMA raar smaakt. Maar goed, de daadkrachtige EP heeft gesproken, dit zal het virus mores leren.

En wij? Wij hebben heerlijke kippenpoten van de LIDL gegeten. Nu op de bank met een paar blokjes kaas & mosterd, zo komen wij de avond wel door. “Welterusten“.


Zondag 25 oktober 2020

Een mooie en strakke inzet van het Veteranen Search Team gisteravond. Helaas is de vermiste persoon niet aangetroffen. Het zoeken in de duisternis is al lastig en de zeer dichte vegetatie maakt dat nog eens vele malen moeilijker. De kookkunst stond net op tafel toen het alarm afging en niet veel later ging de reis naar het oosten van het land, de uiterwaarden van de Rijn welteverstaan. (Leden van het team en de politie leidde de vrijwilligers op de laatste paar honderd meter naar de juiste locatie, anders zou je het niet gevonden hebben). Snel groepen samenstellen en de uitrusting klaarmaken om direct met zoeken te kunnen beginnen. Het betrof een gebied waar exotische en inheemse runderen vrij rond liepen. Heel af en toe zag je zo’n beest maar de meeste gewaarwording kwam van hun uitwerpselen, vele stappen lagen in koeienvlaaien. Het woeste terrein zorgde voor een valpartij waarbij mijn tere huidje het moest ontzien, alleen was er even geen tijd om daarover te jammeren, doorgaan.

Ooit, heel lang geleden, ik moet destijds een jaar of 14 zijn geweest, bezocht ik tijdens een werkweek van school een oude steenfabriek. Diezelfde fabriek bekeek ik vannacht opnieuw, een bijzondere ontmoeting, toen ook een ver verleden, nu nog meer…..

Uiteindelijk werd het 02:15 uur toen Sebastiaan voor mij de voordeur opendeed, snel werkte ik nog het gemiste toetje naar binnen en schoof snel daarna onder de warme dekens naast Saskia. Nu zit ik een beetje wezenloos achter de computer een stukje te schijven. Er is nog geen tijd vrij gemaakt om op zoek te gaan naar teken en de zegeningen van de val, de doornenstruiken, de metershoge brandnetels en zwiepende takken. Dat komt straks wel, na kopje koffie numero weet-ik-veel.

Ondertussen gebeurde er gisteravond iets heel moois, uit de vele genomineerden kwam het Veteranen Search Team als winnaar uit de bus en kregen wij de Witte Anjer Prijs!! Gefeliciteerd Dennis & Mariska!

Nu er langzaamaan beweging komt in het stramme lijf en de oogjes wat meer waarnemen dan alleen het kopje met koffie werd het tijd om de uitrusting even te inspecteren en de kledingstukken boven onze witte eetkamertafel uit te kloppen. Oei, dat leverde een flink aantal wandelende teken (en nog wat nietig gespuis) op. Gauw maar alles in de wasmachine gedaan.

Als zomenteen het verlate ontbijt naar binnen is geschoven gaat het wekelijkse ritueel van haarwassen beginnen. Daarna gaat het avontuur voor Daniël beginnen: Monkey Town Gouda! (Weken geleden kregen wij van JumpXXL een strippenkaart als dank voor het niet annuleren van een abbo in coronatijd). Door het tijdslot wel een lastige tijd, van 15:00 uur tot 18:00 uur, dus het gaat er op lijken dat de maaltijd niet al te ingewikkeld zal worden.

Afsluiter

I.p.v. Indische rijst met gegrilde saté werd het stamppot rauwe andijvie met rookworst en 🥓. HOE DAN? Justin had gevraagd of hij mee mocht eten en daarvoor moest, volgens Saskia, zijn lievelingsmaaltijd worden bereid. Het smaakte goed, daar niet van maar nu mis ik wel het sateetje.

Daniël heeft het prima naar zijn gehad in 🐒-town. Aldus Saskia was het er super rustig. De uitbater mag maar 30 kids + ouder toelaten. Voor de kids veel ruimte maar voor de uitbater veel te weinig omzet.

Daniel heeft nog een paar extra daagjes vrij. Dat was volgens planning en heeft niets met Corona te maken. Wel gaat van de week het Corona continu rooster weer van start, dat juichen wij alleen maar toe!!

En dan is het nu de hoogste tijd deze week af te sluiten. “Welterusten


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: