Dagboek, week 32 – 2020

Maandag 03 augustus 2020

Trans praktijken

Gezichtsontharing | Voor de wekelijkse cessie bij de huidtherapeute gaat het scheermes één dag vooraf aan de behandeling in de ijskast. Zodoende heeft zij op de behandel-dag voldoende zicht en grip op de te verwijderen baardharen. Afgelopen vrijdag was het weer zo’n dag, zo’n dag rondlopen met een stoppelbaard en even later met een met grote rode plek waar de huid geïrriteerd is door de behandeling. Nu is dit al jaren een vast gegeven en daar is goed mee te leven.

Maar omdat er in het weekeind geen enkele behoefte was om die wilde haargroei aan te pakken staat er nu een weekeindbaardje en daar zakt toch wel even het lood van in de schoenen. ‘Een weekeindbaardje!!” Kun je het je voorstellen na al die ontharingsbehandelingen….. Daar word je spontaan depressief van want het betekend dat er nog een hele lange weg te gaan is.

Daarbij moet wel vermeld worden dat de dames die mij zo ijverig behandeld hebben wel hun best hebben gedaan. Het is dan wel een weekeindbaard, maar wel een flink uitgedunde en de aanwezigheid van zwarte haren is minimaal, je zou je kunnen tellen.

Aangezichtschirurgie | Door de Corona ligt schijnbaar alles stil, want het is verdomde stil uit deze hoek. Nu is er wel een nette manier van geduld en nu zeker 100% meer door de druk op de gezondheidszorg, alleen baart de absolute stilte mij wel zorgen. Zelfs een paar simpele vragen via de mail worden niet beantwoord en dat is toch wel een beetje raar. Er zit nog wat in het vat en ook het afwerken van mijn gebit is niet klaar. Nog steeds zit er alleen een bovengebit in en daardoor komt er ook geen broodnodige biefstuk naar binnen, kauwen is er niet bij.

Vaginaplastiek | Een controle onderzoekje van de onderhavige chirurg zal wellicht een noodzakelijk dingetje worden. Al een poosje doet het met vlagen behoorlijk zeer daar beneden en is het gegeven een beetje te veel aanwezig maar mijn zin. Natuurlijk, ben er nog steeds even content mee als de 1e dag dat dit gerealiseerd is, maar het moet niet zo zijn dat het mij de hele dag er aan herinnert dat zij er nog is.

Dagelijkse beslommeringen

Oké, voorlopig weer even genoeg over vagina’s en baarden, nu weer terug naar het dagelijkse gebeuren van jengelende kinderen, zeurende vechtlieden en het bizarre bestaan. Want dat is het toch wel zo’n beetje? Is het eigenlijk nog wel leuk zo? Goeie vraag. Laten wij daar eerlijk over zijn: ,,Soms is het wel leuk, meestal niet”. Zo, dat is even eerlijk……..

14:00 uur | Na al die dagen van verzengende hitte eindelijk regen en onweer. Dat grommel in de lucht is en blijft fascinerend. Vanaf morgen schijnt het beter te gaan worden, inclusief een hittegolf en de dagen daarna blijft het mooi. Tijd dus voor een grote schoonmaak in de tuin voor het opzetten van het zwembad.

Bezigheidstherapie

Wat een lang woord eigenlijk, echt iets voor Scrabble. (Krijg ik nu extra punten?). Maar we hadden het over bezigheidstherapie toch, niet over spelletjes? Al heeft de bezigheidstherapie voor mij een spelelement, het passen en meten om iets fraais in elkaar te zetten heeft iets weg van gamen. Vanmiddag de glaslatten om de plexiglas ramen strak erin gefemeld en na twee uurtjes zij het lichaam al: ,,boem is ho”. Zo gaan nu eenmaal de dagen, het went nooit!

Mijn grootste bezigheden en therapeutische rustmomenten zitten vooral in het knutselen aan het diorama. Kijk maar eens op: DEZE PAGINA & DEZE PAGINA.

Streling van het oor

Muziek geeft een heleboel, rust, plezier, ontspanning en het zorgt voor loslaten van innerlijke onrust. Wat was dat toch genieten afgelopen week tijdens de top 770 van de jaren 70. Nu is het toevallig zo dat muziek al een poosje ter spraken komt. Wij zijn driftig bezig met het opruimen van bergruimten, waar zich ook de platencollectie en de geweldige installatie bevindt. We hebben het er steeds over, alleen komt het steeds niet van de grond.

Het goud waar ik het onlangs over had is mij vandaag gegund. De Thorens TD160 MKⅡ is nu in mijn bezit. (Je weet wel, die mijn ex-zwager ook had). Aldus moest er wel op internet gespeurd worden naar één enkel ontbrekend onderdeel en al zoekende vergaapte ik mij aan de vintage draaitafels, totdat mij oog viel op de Thorens der Thorens en wel met de meest gewilde arm ter wereld. Toen ging er nog een lichtje branden. Had ik zo’n ding niet eens onder mijn arm meegenomen en zei de voormalig eigenaar: ,, zie maar wat je er mee doet!” Het ding zat namelijk onder een dikke laag vuil en was niet om aan te zien. Hij is nog niet bling-bling, maar dat gaat er wel van komen. Ik denk zelf nog 3 avondjes poetsen met een wattenstaafje. (Of het ding nog goed werkt is een andere vraag).

Afsluiter

Verder eigenlijk niets meer te vertellen, het meeste is al geschreven. “Welterusten“.


Dinsdag 04 augustus 2020

Ama is terug uit de Alpen en gaat vandaag ons huisje bezoeken. Zij is van plan om een ‘visje’ uit het Scheveningse mee te nemen. Of wij daar wel zin in hadden? Uh, wat dacht jezelf Ama!? Laat mij raden: ,,een zalmmoot voor Sophie, kibbeling voor Daniël en de rest gaat op zeker voor een lekkerbek. Een emmer remouladesaus en klaar, smullen maar. (Dus mochten jullie vanavond stoppels bij mij zien, dan zijn dit graten en geen haren).

Waratje

Uit een Column van Jeffrey Wijnberg, in de Telegraaf: Citaat: ,,Nu wordt in zelfhulpboeken en andere populair psychologische geschriften de ontwikkeling van sociale vaardigheden als tamelijk gemakkelijk voorgespiegeld. Met termen als ‘je grenzen bewaken’ of ‘voor jezelf opkomen’ en ‘gewoon hardop zeggen wat je denkt’ wordt de lezer aangespoord om ‘zelfbewuster’, ‘assertiever’ en ‘authentieker’ in het leven te staan. Alsof het een fluitje van een cent is om in het sociale domein alles naar je eigen hand te zetten.

Zo bekeken is het geen wonder dat veel mensen ervoor kiezen om beleefd afstand te houden van anderen; en zelfs in huiselijke kring zo veel mogelijk dekking te zoeken achter één van de vele beeldschermen.”

Vandaag, de dag

We gaan ons vandaag maar eens voorbereiden op een lange periode van hitte en veel zon. Gelijktijdig werd het ook de hoogste tijd om eens de buitenboel aan te pakken. Niet alleen met het handje, maar ook met de maaiers, de hogedrukspuit en een gang naar de vuilstort. Het allerbelangrijkste is wel de voorbereidingen treffen voor het zwembad. (Dunea wordt weer eens gespekt). Zodoende zie je mij vandaag in een overal rondom het huis rommelen. Ik heb er zijn in, ook al ligt iedereen nog op een oor en is Saskia vroeg vertrokken voor haar cursus.

Veteranen Search Team

Wederom mooie berichten over mooie prestaties! https://www.ed.nl/de-peel/bijzonder-zoekteam-vindt-vermiste-man-terug-in-someren~a42d0ddf/?fbclid=IwAR3tfH3z3AqqTVENnb4yubH2a4ZvCd2OXrFOTJQBGNmJqugMwA9wctXB-w4

https://www.doneeractie.nl/veteranen-helpen-bij-vermissingen/-45041

Afsluiter

Mensen, wat een verschrikkelijke ellende daar in Beiroet!!

Lekker handig weer van mijzelf. Druk gaan beunen in de tuin (die overigens super netjes werd) en vergeten je medicatie in te nemen. De dinsdagen zijn voorbehouden aan de MTX en Humira en dat brengt altijd een soort van verschrikkelijk onbehagen met zich mee. Dus wat doe je dan als er ineens een boel au-au komt? Juist, je neemt kiepert die pillendoos op, slikt ze met één teug thee naar binnen en zet snel even de injectie. Dat in combinatie met weinig eten, beunen en lekker warm temperatuurtje op je bol is vragen om een cadeautje van moeder natuur.

Maar de vis van Ama was verrukkelijk, verse patat er bij en een grote bak konijnenvoer voor de vitamientjes. Het is inmiddels tegen elven en proef nog die lekkere smaak van de lekkerbek in mijn mond, wat zullen wij vannacht lekker ruiken in bed. Zou het de muggen op afstand houden? “Welterusten“.


Woensdag 05 augustus 2020

Beloofd is beloofd! Vandaag gaat het zwembad toch echt opgezet worden. De laatste dingetjes aan de kant (lees: complete tuinset in de hoek gooien), de boel strak aanvegen, rubberen vloertegels in elkaar puzzelen en er dan achter komen dat er onderdelen missen of wellicht het zwembad lek is. De grootste hoofdbreker is wel: ,,Hoe krijgen we het bad in een rap tempo warm?”. Kijk, het bad heeft een bescheiden inhoud van zo’n 200 colaflessen en als Saskia daar, pak ‘m beet, 5 waterkokers vol met heet water bij giet, dan moet dit op zich wel voldoende zijn……… Maar beter is het om een aansluiting op de warmwaterkraan te creëren.

In ieder geval laat Daniël zich echt niet tegenhouden door Noordpool-water en heeft hij al grootse plannen met zijn duikbril een zeemeerminnenstaart.

17:00 uur | Een kleine twee uur geleden gingen de eerste kindertjes het zwembad in, ondanks dat Dee nog niet voldoende gevuld was. Feit is wel dat het goddelijk lekker water is, niet koud en niet te warm. Mede mogelijk gemaakt door de douchekraan waar, met een kleine aanpassing, de tuinslang opkom worden aangesloten.

Afsluiter

De kindertjes waren stuk voor stuk tevreden met de kippetjes van de BBQ en de kleinsten van de v hebben nog lang in het heerlijk verkoelende water gepoedeld. Als het echt zo heet gaat worden als ze zeggen dat het gaat worden zal ik ook maar mijn badpak van stal halen. Binnen de veilige muren van de tuin moet dat veilig genoeg zijn en zal het geen buurman aan een hartverzakking helpen. (Vindt het er zelf verschrikkelijk uitzien namelijk…).Welterusten


Donderdag 06 augustus 2020

Het zijn maar cijfertjes op een beeldscherm, maar een drie en een zeven met zo’n zwevend nulletje houd toch echt 37℃ in. Geloof je het zelf dat het hier zo heet gaat worden. Ik eigenlijk wel, want gisteren lag bij ons de schaduwtemperatuur al over de dertig heen. Maar goed dat wij nu een zwembad in de tuin hebben. (Misschien is het ook wel leuk om er een duikplank en wat waterbanen bij aan te leggen. Met een paar pvc buizen en wat oud hout kom je vast heel ver. Alleen nog een vrijwilliger zoeken die het wil gaan testen).

Zo, nu weer terug naar het dagelijkse leven. Saskia heeft eindelijk afstand kunnen doen van de 10x doorzochte zakken met kleding voor de kledingbank. Die stonden al weken klaar om getransporteerd te worden en toen ik gisteren aangaf ze nu toch echt weg te gaan brengen, gingen ze voor de elfde maal nog eens ondersteboven. Het erge is: ,, er staan er boven nog een stuk of 10, op z’n minst”. Het is niet zo dat wij van die verzamelaars zijn, maar wij krijgen heel veel van lieve mensen aangeboden en dat moet je wel uitzoeken en al het bruikbare bewaren. Maar dat niet altijd even goed waardoor wij soms ook wel een kledingbank lijken.

Daarbij kan ik ook wel een ritje naar de kledingbank gebruiken. Er staat een bruiloftsfeestje op de agenda en aangezien er slechts één jurken geschikt zijn voor de aankomende hitte is het geen overbodige luxe voor een 2e jurkje.

Afsluiter

De kledingbank leverde mij niet zoveel op, slecht één dingetje waar zo’n ‘wielerbroekje’ onder moet. Niet echt mijn ding eigenlijk, maar vooruit. Daniël was wel geslaagd. Die kleine wijsneus zat zelfstandig in de rekken te snuffelen en haalde er nog 3 leuke t-shirts uit tevoorschijn. (En een paar sloffen waar je ‘U’ tegen zegt. Dikke sloffen die er uitzien als Eenhoorns……..). Het si maar wat je leuk vindt. Verder vond ik in het euro-winkeltje nog een mooi fotolijstje van dik helder geslepen glas en een automaatje om popcorn mee te maken. Scheelt mij weer pannen-poetsen.

Daarna in de elektra van de buuf gedoken. Na een piepklein foutje te hebben gemaakt in de aansluitingen werkt de dimbare verlichting nu super.Daarna was het uitblazen in het zwembad, in een badpak wat al 4 jaar in huis is en nu voor de 2e maal werd gedragen. Maar zo’n duik is echt super lekker!

Ama & Oesje waren weer van de partij en trakteerde op pizza, ook niet verkeerd. Een lekker ijsje toe en daarna tot ver na zonsondergang buiten gezeten. Lekker geknutseld aan een nieuwe boom voor in het diorama. Het word vast een plaatje. “Welterusten“.


Vrijdag 07 augustus 2020

Over een klein uurtje springen we op de fiets voor een half uurtje pijnbank, het is weer tijd voor de ‘haartjes-weg-mevrouw’. Goh, wat hebben we daar weer zin aan, NOT….. Maar het is voor een goed doel, tenslotte om uiteindelijk een haarloos gezicht te krijgen, je moet er wat voor over hebben.

Vanmiddag staat er niet zoveel op de agenda. Een beetje voorbereidingen treffen voor de reis van morgen. Dan gaan wij bij een Libanon maatje en zijn lieve vrouw op bezoek in Veenendaal. Daar pikken wij ook nog een kastje voor de oude geluidsinstallatie op, helemaal van glas en zal een mooi plekje in de woonkamer krijgen. (Hopelijk blijven kleine vingertjes daar wel vanaf!).

11:15 uur | Dat zit er op. Het was dit maal een +++++ behandeling, hiermee wil ik eigenlijk zeggen dat het soms tegen zit en soms heel erg mee, vandaag was het zo’n meezit-dag. Het is mij dan om het even hoe lang zij doorgaat, al zou het 2 uur zijn. Er zijn ook wel eens dagen bij dat de koek na 5 minuten op is.

En dan gaan wij nu over naar de lunch van twee hardgekookte eieren en daarna de buurvrouw pesten met wat gaatjes in het super-harde-beton. Misschien nog wat rommelen hier en daar en dan moet er toch echt wat van dat bubbeltjesspul gehaald worden. Want morgen mogen er wel 5 gehard-glas platen getransporteerd worden en het zou erg leuk zijn als die heel in Zoetermeer aankomen.

En ik had hem toch echt gewaarschuwd. Te lang in het water veranderd je in een vis!

Nadat Saskia snel wat boodschapjes in huis heeft gehaald is zij met een vriendin het water op gaan zoeken. Enige verkoeling zoekende was de keuken mijn heil voor het marineren van kip en daarna maar de hobbykamer ingedoken. We eten laat vandaag omdat Sophietje gezellig mee komt eten. (Wanneer niet!?).

Afsluiter

Zo, dat was een lekker dagje, niet te heet, niet te warm en zeker niet te koud. Echt een dagje om je lekker in te spannen en te zweten. En toen werd ik wakker…… De hele middag zo’n beetje in het badpak rond gehobbeld en zoveel mogelijk schaduwplekken opgezocht. De zon is inmiddels in zee gezakt en de ramen gelijk zo wijd mogelijk opengezet. Nu een beetje afbouwen en klaarmaken voor de zwoele nacht die komen gaat. En dan morgen gelukkig een héél uur in de auto zitten, lekker in de airco!! “Welterusten


Zaterdag 08 augustus 2020

Kan niet wachten op de airco in de auto. Een uurtje heen en een uurtje terug maakt in totaal een ontsnapping aan de warmte van 2 uur. En het volgende: ,,wat doen we aan vandaag?” Tot diep in de nacht de kasten uitgeplozen op iets wat lijkt op ‘lekker luchtig’, maar uiteindelijk niet verder gekomen dan een pittig veel te kort rokje en een super dunne blouse. Die blouse moet het gaan doen al zou het zomaar kunnen gebeuren dat het die jurk wordt die al dit hele jaar mijn lijf siert. (Zie je wel dat het leven als vrouw heel erg zwaar is!).

Afsluiter

Uit het oog betekent niet uit het hart. En dat was het ook, wat was het super gezellig bij Hilda en (Libanon-maatje) Gerard. Even na 13:00 uur kwamen wij aan en na een paar stevige knuffels kwam de koffie met cake op tafel. Het was gewoon gezellig en vertrouwd en doen dit spoedig nog een keertje.

De huisgenoten vinden de nieuwe aanwinst in de woonkamer mooi, ik dus niet!! Het past niet, het is te log, het is (te) makkelijk te beschadigen en heel erg stof gevoelig. Had er zoveel verwachtingen van en dan is dit voor mij een echte domper.

Wij waren best lang van huis en Sophie zat met Sebastiaan al uren in het zwembad. We hadden ons een beetje verkeken op de tijd, geen boodschappen gedaan en eigenlijk geen puf om nog iets fatsoenlijks te serveren. Toen had Sebastiaan een heel lief voorstel:,,Gaan jullie maar ik het zwembad liggen, dan trakteer ik op patat”. “Welterusten”.


Zondag 09 augustus 2020

Slapen doe je ‘s-nachts, althans, als de temperatuur het in slaapkamer toelaat. Nu zijn wij zo’n beetje de enige nog die stug volhouden dit te doen bij een temperatuur van 25+, waarbij Saskia ook nog eens onder een dik pak dekbed en een sprei ligt. Dat pakket aan ‘wintergarnituur’ word door mij gelijk weggeschoven en slaap in eva-kostuum. Nou is wel ontdekt dat dit opgeschoven pakket van dekbed en sprei veel rust aan mijn knie geeft, dat dan weer wel. Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen: ,,Wat een kleffe plak nacht”.

17:45 uur | Het is nu wel duidelijk, ik ben zo gek als een deur! Wie gaat er nu op een zondag en met deze temperaturen de hele woonkamer op de schop gooien? Ikke dus. De drive was er ineens en nu is de woonkamer voor 99,9% minimalistisch en voor 50% gesopt en geboend. Maar wat een voldoening geeft dat!

Ondertussen heeft Sophie haar eerste test bij/voor Defensie goed doorlopen en zat vanmiddag ijverig de volgende toelatingstoets te doen. Het ziet er wel naar uit dat zij spoedig een uitnodiging gaat krijgen tot een persoonlijk gesprek. Nou Sophie, jij gaat vast en zeker in Rianne’s je vaders voetsporen lopen. (Gelukkig wij wij niet super trots op onze dochter, welnee, we schreeuwen het alleen van de daken). Sophie zei dit overigens al jaren geleden: ,,Ik wil eerst mijn opleiding afronden en dan minimaal 5 jaar het leger in!”

Afsluiter

Na zo’n drukke dag en een zware maaltijd rest nog maar één ding, een lekker stukje fietsen in de klamme buitenlucht. Daniël, die inmiddels kan fietsen als de beste, ging ons voorop. (Af en toe toegesproken door mij omdat hij het begrip langs de kant fietsen nog niet helemaal door heeft.

En de kortste weg naar een ijssalon heeft hij heel goed door, er zat voor niets anders op dan ook maar een ijsje te eten. Voor mij ‘Boerenjongens’ met slagroom. Maar nogmaals: ,,het is echt op aandringen van Daniël”………… “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek, week 32 – 2020

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: