Dagboek, week 31 – 2020

Maandag 27 juli 2020

Een vette knuffel en een lief stemmetje dat mij een goedemorgen wenst, want kan een mens nog meer wensen!? En dat nog een weekje of 5 tot dat de scholen weer gaan beginnen. helemaal niet erg toch? Vakantie, maar dan wel eentje die anders is dan anders. Zo met al die corona ellende weet je gewoon niet waar je goed aan doet. Niet dat wij nu bij machten zijn om ons überhaupt een vakantiereis te veroorloven maar sommige vaste uitjes zitten er nu ook niet in. Wat is er nu leuk om achter een of ander ’tijdslot’ te bezoeken? En wat dacht je van dat idiote zwembad bij ons, dat ‘Keerpunt’ dat van de Gemeente ieder jaar zijn buitenbaden beschikbaar moet maken voor bezoekers. Het is daar nu veranderd in een woestenij, enkele baden zijn door vandalisme niet toegankelijk, de ligweide’s zijn een zandvlakte en dan durven zij ook nog eens €10,- pp te vragen. En, let op, voor maximaal 2 uur zwemmen!! Welke gek gaat daar nog even gezellig naartoe!?

Ama heeft wel een plannetje bedacht, zij wil graag een midweek met de hele familie naar een vakantiepark. Daar hebben wij uiteraard ook heel veel zin in en verheugen ons daarop. Maar spelbreker in dit verhaal is dat Sophie moet werken bij haar pas verworven werkgever en als Justin afhaakt, ik ook niet mee kan. Justin kan je helaas geen seconde alleen thuis laten, hoe erg is dat!?

Afsluiter

Qua klusjes doen ging het vandaag wel maar tussen mij en Saskia liep het wat aan de stroeve kant, zulke dagen heb je wel eens. (Mij iets te vaak). Het eten verliep hierdoor ook rommelig en als ik ergens niet tegen kan is het dat wel. Ik blijf er op hameren dat één maaltijd voldoende is en wie het niet wil eet maar een boterham. Puntje bij het paaltje stond Saskia naast mij weer wat voor de kids (ieder een andere hap) in elkaar te draaien. Wordt er nog boos van……..

Maar goed, na het eten alle zorgen en vuil van het klussen van mij afgeweekt in een lekker heet en geurend bad. Gelijk ook maar even met het scheermes aan de slag geweest want ondanks die geweldige hormonen groeit het daar als onkruid. Nu nog wat rommelen aan de Nekaf en dan naar bedje toe. “Welterusten“.


Dinsdag 28 juli 2020

Na een iets wat mindere dag hoort natuurlijk ook een waardeloze nacht. We lagen nog net niet in diepe rust toen Daniël een nachtmerrie kreeg. Een kleine twee uur later speelde pijn mij parten en die ging niet meer weg. Na af en toe weg te dommelen koos ik rond 05:00 uur maar voor de hobbykamer (annex kantoortje). ,,Pijn is fijn”, begrijp niet waar die leus vandaan komt!? Dit gaat een hele lange slepende dag worden…

10:00 uur | Een klein half uurtje geleden kwam Daniël zijn vaste ochtendgroet brengen. Heerlijk zo’n dikke knuffel. Maar bij deze innige omhelzing ontdekte ik wéér een teek!! Numero 8 inmiddels. Omdat het onderhand wel eens tijd word om achter die pc vandaan te kruipen en de vieze luchtjes af te spoelen duik ik maar even onder het doucheje. Zomenteen weer wat strijken met schuurpapier en knoeien met verf. Je moet toch wat doen in de vakantie.


Woensdag 29 juli 2020

Die nacht van gisteren hakte er keihard in en zorgde voor een total loss. (Vandaar geen ‘afsluiter’ of iets degelijks). Vannacht ging het ietsje beter, al vind ik 00:15 – 06:00 uur nou ook niet uitgesproken lang slapen tijdens de vakantie. Vanmiddag heeft Sebastiaan een vakantie-uitje met Marloes & Eus, ze gaan een middagje naar het Aviodrome in Lelystad. Vanwege de Corona maatregelen hebben wij een ’tijdslot’ van 3 uur gekregen, ben benieuwd of Sebastiaan dat wel gaat redden met zijn fascinatie voor vliegtuigen.

Met uitzondering van Ikke heeft de rest van het gezin in de ochtend een ‘uitje’ bij de mondhygiëniste, het is maar waar je zin in hebt. Ik heb daar geen fijne herinneringen aan, maar eerlijk is eerlijk, het halve gebit waar ik het voorlopig mee moet doen is ook geen pretje.

Afsluiter

Ach ach, in werkelijk elke tand en kies zit wel een gaatje!! En hoe komt dat? Daniël drinkt nog steeds uit een tuitbeker en daar gaat maar één drankje in, ‘Karvan Cevitam‘. En dat is me daar een partij zoet. Daarnaast gaat het tandenpoetsen (1x p.d.) ook niet zoals het hoort dus dat zijn tanden er überhaupt nog inzitten is een raadsel.

Sebastiaan en Marloes hebben het geweldig naar hun zin gehad bij al die vliegtuigjes en op de terugreis neigde het stuurtje van het autootje sterk richting een fastfood restaurant met vooral veel kippen-gedoe. Die hebben dus niet thuis gegeten. Over eten gesproken, Saskia had gekookt omdat ikke het elders ergens te druk had. Moest even flink doortrekken en daar plukken we nu de vruchten van……. heeft er nog iemand morfine over?

Het hobby-en ging aan de andere kant wel super goed en had de smaak goed te pakken. Echt een avondje dat alle inspanningen niet voor niets waren. Het is leuk om iets onder je hadden te zien groeien wat je zelf maakt. Vooral omdat ik een heleboel onderdelen nu zelf in elkaar flans. “Welterusten“.


Donderdag 30 juli 2020

Waratje:

Citaat van Kitty Herweijer, uit De Telegraaf:

“Nergens komt deze onrealistische blik op het leven beter tot uiting dan in de opkomst van de industrie van life coaches gebaseerd op dezelfde zelfhulpboekenellende. Dat zijn vaak ongediplomeerde ex-burn-outs met een messiascomplex die voor een flink bedrag tegen medeburgers uitgekauwde tegeltjeswijsheden uitbraken alsof ze ze zelf in de woestijn opgegraven hebben. Concrete oplossingen voor problemen geven ze nooit, alleen priesterlijke vaagheid over hoe je ’in je kracht moet staan’ en moet luisteren naar ’je diepste wensen en talenten’.”

Daniël is net naar beneden gekomen en had mij net een heerlijk ochtendknuffel gegeven toen plotsklaps Sophie voor de deur stond. Zij moest eigenlijk werken van 07:00 tot 17:00 uur maar voelt zich niet lekker en kiest voor het comfort bij haar ouders thuis. (Gelukkig waren er vandaag teveel medewerkers op haar werk aanwezig, zodat zij na twee uurtjes weg kon).

Afsluiter

Boos, teleurgesteld, verdrietig, gepakt, bedrogen? Zeg het maar, ik weet het niet meer. Maar als je je zo verheugd op een piep klein en belangrijk onderdeel en daar hemel en aarde voor te hebben bewogen, verwacht je niet dat het niet klopt!! Inmiddels ben ik er achter dat het via via, via via, via via, in Polen is gemaakt. Schijnbaar nemen zij daar maten niet zo nauw en mag 1:40 ook doorgaan voor 1:35 als je het in hetzelfde doosje stopt. Deze dame gaat zo verdrietig haar bedje opzoeken.

En ondertussen is Justin met fely 3 nachtjes Den Haag onveilig aan het maken. Zij passen aan de rand van de binnenstad op een huisje van kennissen. Wij hebben in ieder geval een paar dagen rust. Morgen, als de mussen dood van het dak gaan vallen, komt Sophie waarschijnlijk haar nieuwe vriendje Bas voorstellen. We zijn reuzen benieuwd en hij krijgt er gelijk een BBQ bij. “Welterusten“.


Vrijdag 31 juli 2020

Iets moois maken kost tijd, vooral als het verschillende dingen tegelijkertijd zijn. Na heel veel meet- en paswerk lukt het om in een relatief kleine ruimte meerdere zaken gelijktijdig op te laten gaan en vandaag vielen dingen in elkaar op. Ondanks de niet uit te houden hitte op die zolder was de zin super. Ook de ondersteuning van de Top 770 van de jaren 70 was een welkom geschenk.

Vriendje

Hij heet Bas, het nieuwe vriendje van Sophie. En Bas schoof vanmiddag aan bij de BBQ. En het was gezellig met Bas, Bas de nuchtere Amsterdammer met lekker veel babbels en idem tattoo’s.

Diorama

Gisteren was ik heel erg boos en verdrietig. Dat is nu omgeslagen in trots want het heeft mij aangezet om zelfs iets te gaan maken en wel zo dat het nog werkt ook!! Een zit nu dus een echt werkende affuit op de Nekaf! Dit is zo gaaf geworden! “Welterusten”


Zaterdag 01 augustus 2020

Morgen komen de buurtjes terug van vakantie dus aan mij de taak om de boel even op orde te maken. ben zo benieuwd of zij blij zijn met mijn inzet!? Saskia neemt straks nog even een bosje ruikers mee voor op hun tafel, hoe leuk is dat als je terugkomt van vakantie.

Daniël is even aan het spelen bij Sophie omdat Saskia een uitje heeft. Er word een nieuwe zaak geopend in Zoetermeer, waarbij onze ‘huiskwal’ uit Scheveningen ook aanwezig is………. je moet er maar zin in hebben.

Fietsen

Bam! Daar ging Daniël. Hij fietst ineens uit het niets. Wilde het al jaren niet lukken omdat hij binnen 10 seconden opgaf, fietst hij nu ineens alsof hij het al jaren. Dat mannetje blijft ons verbazen.

Afsluiter

Er zijn spannende ontwikkelingen op diorama gebied. Zo komt er een fantastisch model op de markt waar ik mooie herinneringen aan heb. Wat zal deze mooi staan in het diorama. De Nekaf wordt zo zachtjesaan mooier dan ik had kunnen dromen, dus ga ik er maar snel over dromen. Het is hier laat, heel erg laat doordat Daniël keelpijn heeft en ook nog eens een verstopte neus. Het is ondertussen 01:30 uur en slapen ho maar! Dus al u vannacht iemand het gras hoort maaien, dan ben ik dat. “Welterusten


Zondag 02 augustus 2020

Sssst, niet verder vertellen, maar het is 02:30 uur en Daniël is niet in slaap te krijgen. Iemand nog tips?

Afsluiter

Mensen, wat een dag!! Vanochtend rolden wij vlak voor het middaguur uit bed, totaal gekreukeld. En Daniël? Nou die vloog weer naar buiten alsof er niets aan de hand was. Maar niet voor lang, hij ging niet veel later ook stuk door zijn slopende nacht. Ontroostbaar heb ik hem om zijn verzoek naar Sophie gebracht. Daar kon hij lekker in alle rust bijtanken. Laat in de middag kwamen Justin en Fely ook weer thuis. Omdat de kindertjes niet wilde eten van mijn Surinaamse gerecht kregen zij een vlug in elkaar gedraaide pasta van Saskia. Zodoende konden wij met z’n tweetjes rusten genieten van de boo-bot-tie .

En Daniël fiets ondertussen als een volleerd fietser. Samen met Saskia is hij zelfs naar de dorpsstraat gefietst voor een overheerlijk ijs. En ikke heb de hele dag een beetje wezenloos gelummeld. Ja, de wekelijkse administratie zijn gedaan en de haartjes zijn ook weer lekker fris. Oh, en voordat ik het vergeet: deel 2 van de Nekaf is ook online. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek, week 31 – 2020

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

  2. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: