Dagboek, week 30 – 2020

Maandag 20 juli 2020

Een klein uurtje voor de wekker had ik het al gehad met in bed liggen. Moest er sowieso al bijtijds uit voor een bezoekje aan het Veteranen Instituut. Daarna is de dag niet anders dan de afgelopen weken en zie wel wat er verder op mij afkomt. We gaan een nieuwe week in met nieuwe kansen en nieuwe ontwikkelingen. Geen dag lijkt hetzelfde, al bekruipt mij het gevoel dat dit niet zo is, het is meer een overlevingsmechanisme geworden. Je bent nu eenmaal op deze aardkloot, dus je moet je tijd maar uitzitten.

Kampnieuws

De dag van gisteren begon om 07:30 uur met ochtendgymnastiek en het volgende filmpje op Facebook was er een van tegen zonsondergang. Opnieuw een filmpje waarin de kinderen werden afgemat, achterwaarts op handen en voeten een parcours afleggen. Je wordt er al moe van door er alleen al naar te kijken. Heb zo’n vermoeden dat Daniël slaapt als een roosje en geen pilletje of een in-slaap-val-moeder aan zijn bedrand nodig heeft.

Veteranen Search Team

Na lang speurwerk naar koopjes op Chinese hebbedingetjes site’s is het gelukt om redelijk goed spul voor een degelijke uitrusting bij elkaar te sprokkelen. Als je op dit soort webwinkels goed zoekt kan je daar best goeie dingen vinden. Alleen moet je veel geduld hebben als je het echt voor weinig wilt hebben. Het belangrijkste voor mij was een goeie tactische rugtas, niet te groot maar wel met voldoende vakken en eventuele uitbreidingsmogelijkheden. Vooral een rugtas die comfortabel draagt en te fixeren is. Dat is dus gelukt, alleen heeft de rugtas nog geen praktijkervaring. Vooralsnog zit hij goed en kan ik er al mijn spulletjes voor een zoekactie in kwijt.

Je bent niet uitgerust voor een weekje in ‘het veld’ en je bent ook geen Rambo aan het spelen, maar de ervaring leert dat sommige tools van pas komen en sommige dingen echt niet mogen ontbreken in je uitrusting. Het belangrijkste zit er in en voor de terugreis ligt er een zakje in de kofferbak. Want het is verdomde fijn om op de reis terug comfortabel schoeisel en een droge broek te dragen.

Afsluiter

Tijd om naar bed te gaan maar eerst nog wat schrijven over de dag. Allereerst even kwijt dat na het eten van een verkeerd ei mijn verblijf meer op het toilet was dan in andere ruimtes. Daar tussendoor nog wel heen en weer kunnen rennen naar het gasfornuis voor het roeren in twee pannen en ‘s-avonds met geknepen billen wat te knutselen. Oh wat wordt het Nekafje mooi!

Het bezoek in Doorn verliep goed. heerlijk even van mij af kunnen kletsen en weer wat lucht gekregen. “Welterusten


Dinsdag 21 juli 2020

Dankzij onze geweldige overbuurvrouw Anita staat de datum weer goed 🙂. Bij de andere buuf schiet het al lekker op, alleen is het sjouwen met oude stroken laminaat niet mijn ding. Trappetje op en trappetje af lukt gewoon niet. Ja, een paar keer heen en weer dan, maar dan is de koek al snel op.

Kampnieuws

Joepie, post van Daniël! Hij heeft een eigen kaart voor ons geknutseld, een 3-D kaart nog wel! Aan de foto’s en de filmpjes op Facebook te zien heeft het het heel erg naar zijn zin. We zijn zo benieuwd naar al zijn verhalen straks en hoe hij het heeft gehad. Zou hij volgende jaar opnieuw gaan?

Afsluiter

Vanmiddag kwam er een pakje voor mij! Ik had iets besteld bij E-Bay en de transporteur vertelde mij op de site dat het ongeveer 2 maanden zou duren eer het pakketje per boot uit Amerika zou arriveren. Is het er binnen twee weken! Vindt het natuurlijk niet erg…

Na de heerlijke maaltijd van Ama met z’n allen gaan wandelen naar de Dorpsstraat, wel met een omweg om de nodige kilootjes van het eten te verteren. In de Dorpsstraat tracteerde Ama ook nog eens op een ijs. (Dus die kilo’s komen morgen maar weer aan de beurt. Na wat spuitwerk aan een bouwmodel is het de hoogste tijd om de brandende oogjes te gaan sluiten. “Welterusten“.


Woensdag 22 juli 2020

Vakantie en Daniël op zomerkamp betekend voor de meeste huisgenoten UITSLAPEN! Helaas Jammer genoeg lukt mij dit nooit en vanochtend werd ik zelfs wakker van het hetgeen waarmee ik gisteravond eindigde, het spuitwerk van de Nekaf. Dus wat is er nu niet leuker om, tijdens de vakantie ‘s, -ochtend vroeg verder te gaan met waar je mee bezig was? (Voor de leken onder ons: een airbrush heeft lucht van een compressor nodig en die compressor is niet een van de kleinste, overgehouden uit de periode dat er nog een bedrijfje aan huis was gevestigd, zeg maar. En zo’n ding maakt een heleboel herrie). ,,Aso, ben je helemaal gek geworden!!” ,,Valt reuzen mee hoor, de deur tussen het hokje waar de hobby word uitgeoefend en de vertrekken waar iedereen nog op één oor ligt is zwaar geisoleerd”

Ondertussen is het spuitwerk wel verschrikkelijk mooi, daar kan geen kwast tegenop. Dit model spuit ik voor het eerst ook in twee verschillende kleuren primer. Eentje zwart en eentje wit. Niet dat mijn spuitje van de Action hele fijne scheidingen kan maken maar de ruwe oppervlakken lukken prima en de rest blijft voor het penseeltje. Zojuist het zwarte de legerkleur olive drab gegeven en vanavond spuit ik het witte wat netter bij. We houden jullie op de hoogte!

Kampnieuws

Geen nieuws is ook nieuws…… Maar leuk is anders. Op de foto’s van de Facebook site gebeurt ook bar weinig en als je goed zoekt op die enkele foto’s zie een piepklein stukje haar van Daniël. Ongerust? Nee, dat dan ook weer niet. Nog maar 3 nachtjes slapen en dan komt hij weer in onze armen vliegen.

Afsluiter

Het was een beetje een ‘bad hairday’ vandaag. Niets lukte eigenlijk en het lijf werkte meer dan tegen, veel pijn en stijfheid. Ondanks dat toch aangedurfd om een wandelingetje te maken. Dat gaat wel steeds beter, zolang de knie maar een beetje warm blijft en er niet gestopt wordt onderweg.

Vandaag zaten wij slecht met z’n drietjes aan tafel. dat is wel heel erg stilletjes. Sophie had een dagje vrij maar zag het niet zitten om even aan te komen waaien. Justin die moest aan zijn wekelijkse plicht voldoen door een paar hamburgers te verkopen en van Daniël weten wij waarom hij absent was. Een ‘bad hairday’ dus, een goeie reden om het niet te laat te maken. “Welterusten“.


Donderdag 23 juli 2020

Nog maar twee nachtjes te gaan en dan komt onze kleine vriend thuis!! Vandaag gaan de laatste kaarten aan hem de deur uit, elke dag kreeg hij er meerdere toegestuurd. Morgen gaan het Veteranen Search Team weer aan de slag en ben ik van de partij. Inmiddels wat beter uitgerust en de nieuwe rugzak krijgt zijn vuurdoop. Nog belangrijker is wel de vraag of de ondernomen wandelingen profijt gaan tonen, lukt het mij om met minder kleerscheuren uit de strijd te komen!?

Zelf de nieuwe e-smoker moet als het goed is voldoen aan de eisen van een intensief gebruik tijdens een zware survival tocht. (Want daar heeft een zoektocht wel veel van weg als je op linie door een bos heengaat. Géén plekje wordt overgeslagen en daar moet je wel wat voor over hebben). Zodoende is er eindelijk een smoker op de markt gekomen die tegen een flink stootje kan! Een uit Frankrijk overgekomen grotere tank -hier verboden- moet er voor zorgen dat er niet telkens op onhandige plekken moet worden bijgevuld.

Buuf en zo

Straks maar even kijken of de plantjes van onze buuf behoefte hebben aan wat water. Zij zijn een paar daagjes op pad en ik let op het huis en doe de nodige klusjes. Ik moet zeggen dat met hetgeen ik bezig ben heel tevreden ben, nu zij nog…… Zij hebben ook belangeloos bijgedragen aan de goeie cijfers van Sebastiaan door hem heel veel bijles te geven.

Afknapper van de week

Stel: Je hebt een afspraak staan en zegt die netjes 24 uur van tevoren af. (Er moet immers morgen gezocht worden – geen excuus overigens-). Maar dan blijkt dit conform de geldende regels van het bedrijf 48 uur te zijn. Ook dat kan natuurlijk, moet je de voorwaarden maar goed lezen. Alleen rijst bij mij de vraag op hoe je dit kunt verantwoorden in deze tijd van corona waarin iedereen toch op scherp staat. Moet ik nu in de toekomst annuleren wanneer de 48 uurs-regel is overschreden bij corona klachten of juist niet? Want voor een simpel kuchtje of wat keelklachten ga je natuurlijk geen boete riskeren……

Korte lontjes

Leuk dat thuiswerken door Covid-19, maar de lontjes van de noeste harde werkers achter hun laptops worden wel heel erg kort. Een gaatje boren in de muur levert al een verontrustende buur aan de de deur op. ,,Zeg, je gaat toch niet de hele dag boren?” Nu was ik dit eigenlijk wel van plan omdat ik kunstzinnig met een van de muren bezig wilde zijn door daar een gatenkaas van te maken maar zie daar nu vanaf. ,,Binnen een half uurtje ben ik klaar”. En daar moest hij het nu maar even mee doen. Puntje bij het paaltje bleef het bij een klein kwartiertje.

Afsluiter

Zo, alles staat klaar voor morgen,
we gaan weer naar een vermiste persoon op zoek.

Welterusten“.


Vrijdag 24 juli 2020

Als je het aan een ‘woke’ (The act of being very pretentious about how much you care about a social issue) persoon zal vragen zal die vast en zeker de opwarming van de aarde de schuld geven, maar vast staat dat de weersomstandigheden zo gunstig zijn dat alle muggeneitjes tegelijkertijd uit zijn gekomen. Gisteravond werden wij hier plotsklaps overspoeld met muggen en dankzij hen zit ik in ieder geval al lang voor de wekker zou gaan (ingesteld op 06:00 uur) beneden. Dat wordt wat vandaag..

Search team

Rond 16:00 uur zat het zoeken er wel zo’n beetje op, helaas zonder resultaat. Vandaag heeft het team een gebied van ruim 170 m2 kilometer doorzocht. Dit kon door inzet van voertuigen, fietsen, motoren en een drone. Verder doorzochten 3 teams langs het water, in greppels, bossages. Mijn taak vandaag was deelnemen in zo’n team te voet. (De stappenteller van een maatje gaf 10,4 kilometer aan). Maar goed, onze inzet bood hoop en troost aan de familieleden en vrienden van de vermiste, daar doe je het tenslotte voor.

Kampnieuws

De allerlaatste berichtjes druppelde op Facebook binnen. De laatste avond, BONTE AVOND en de allerkleinsten gingen hierbij naar een film kijken. Zij lagen daarbij allemaal al knus in hun slaapzak te kijken. Zal Daniël het uit kunnen zitten liggen, is hij net als sommige al film kijkend in slaap gevallen of…of…of? Grootste vraag is wel: ,,Hoe krijgen zij die slapende kindertjes in hun tent?”

Afsluiter

Geheel gekreukeld van de drukke dag nog wat gerommeld aan de Nekaf (die best wel fraai word) en wat wezenloos voor mij uit zitten staren. Wat moet je anders. “Welterusten“.


Zaterdag 25 juli 2020

Het duurde een klein uurtje langer eer de bus de stadsgrenzen van Zoetermeer bereikte (die verdomde files ook) maar een super welkom kon niet uitblijven. Thuis werd hij met confetti onthaald en een fractie later ging hij aan de taart, snoep en nog wat met suikergoed. Hij heeft ons al veel verteld, waarbij hij de gave had om 7 dagen kamp in één minuut te proppen. Nu, een klein uurtje later, waarbij Saskia alle vuile was aan het sorteren is, blijkt het belangrijkste te ontbreken. Daniël zijn dekentje, zijn alles, zit er niet bij!! Dikke paniek in de tent. Wij houden u op de hoogte!

Het dekentje van Daniël

Pas laat in de avond kwam het verlossende woord: ,,Het dekentje ligt nog in Apeldoorn”. Daniël schoot direct in dikke paniek en na een plechtige belofte van mij kwam zijn vrolijke smile snel weer terug. Of ik morgen ook zo smile na een ritje Apeldoorn is nog maar de vraag? (En dan zijn er onderweg hopelijk geen diarree aanvallen, want daar kamp ik nu al dagen mee. Het komt met golven en is dan weer een dagje of zo weg).

Veteranen Search Team

Afsluiter

Valt er eigenlijk nog iets meer te vertellen over vandaag? Oh ja, we hebben samen gezellig naar de nieuwste versie van The Lionking gekeken, wat een mooie film is dat zeg, echt prachtig gedaan!! En tussendoor maar twee keer een run naar de wc gemaakt, het kan altijd erger!

En het kan dus wel erger. Wij kregen al een mooie tekening van de kampleiding mee naar huis, hierop stonden alle plekken waar bij Daniël teken waren aangetroffen. En jullie raden het al, net kon ik er weer een paar op zijn lichaam vinden. Toen kreeg het arme kereltje ook nog eens kiespijn en is hij ontroostbaar door het gemis van zijn dekentje. Dat laatste kan ik morgen gelukkig voor het ophalen in Apeldoorn. “Welterusten


Zondag 26 juli 2020

(Laatste) kampnieuws

Nou, het dekentje van Daniël is terecht, het lag nog in zijn tent en gaat straks de reis terug maken naar Zoetermeer. Maar dan wel met speciaal door en met met mij geregeld transport. Op naar Apeldoorn dan maar…..

Bij het uitpakken van de bagage toonde Saskia reeds kledingstukken van Daniël. Hieraan was goed te zien dat hij zich prima vermaakt heeft in de bossen en andere plekken waar je extreem vies kunt worden. Nog steeds op zoek naar het dekentje voelde ik in het opgerolde kampeermatras. Hierbij constateerde ik dat het nogal vochtig was in deze ‘rol’ en toen ik mijn arm terugtrok kwam er een wolk van urinelucht de kamer in. Mijn arm stonk als een geopende beerput.

Daniël zijn verklaring op de urinelucht: ,,Ik moest heel nodig plassen maar wilde niet in mijn onderbroek naar de wc’s lopen. Het was nog donker en moest naar mijn kleren zoeken. Net toen ik mijn broek aanhad gedaan hield ik het niet meer, de hele tent was nat”. Er zal vast wel gedregd zijn door de kampleiding doch waren zij schijnbaar vergeten de zelf-opblaasbare-slaapmat vergeten te luchten. Ach, de mat was toch al lek en mag van de week naar het grofvuil.

13:40 uur |We zijn in Zoetermeer, hehe, ppff. 247,5 op de kilometerteller. Diep in de bossen van paleis ‘t Loo vond Daniël zijn dekentje terug. We moesten er zelfs een stukje voor wandelen tussen al dat mooie groen en in alle rust. Met to zijn dekentje strak vast in zijn armen stapte hij de auto in en viel binnen 10 seconden in slaap. Ach ach, wat een lieverd is het toch.

Nu even pauze met een lekker kopje koffie. Over twee uurtjes gaat de reis, via Sophie, naar Ama en deze keer gaat iedereen die kant op.

Afsluiter

Normaal gesproken valt mijn keuze altijd op een roti lamsvlees speciaal en die gaat dan ook zonder problemen het mondje in. Maar nu het bij mij al dagen rommelt nam ik genoegen met enkel een ‘blanco’ (kale pannenkoek o.i.d.) en nam van elke smaak een beetje. Het smaakte allemaal voortreffelijk!! En tot nu toe, even afkloppen, zit alles er nog in.

We zouden vandaag met z’n allen naar Ama afreizen, tenslotte gaat zij een paar daagjes skiën in Zwitserland en dan nemen wij als gebruikelijk innig afscheid. Maar Justin had op het allerlaatste moment een bokkenpruik op en annuleerde zijn afwezigheid, dit tot groot verdriet van vriendin Fely.

Zo, nu het laatste uurtje van de week nog wat gepriegeld en geknutseld en zo dadelijk lekker op één oor. (Twee gaat zo moeilijk). “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek, week 30 – 2020

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: