Dagboek, week 29 – 2020

Maandag 13 juli 2020

Nachtrust

Nachtmerries! Niets erger dan dat midden in de nacht. De klok sloeg net 02:00 uur toen Daniël bruut uit zijn slaap werd gerukt. Ergens in de verre verte zei mijn brein dat Saskia reeds in duster naar beneden afdwaalde en mij mocht omdraaien. En het erge is, is dat Daniël ook ‘aan’ staat als hij wakker is. (Zijn aan-uit schakelaar is defect). Een kleine twee uur later leek het hem alsnog verstandig om te gaan slapen, wel in ons bedje natuurlijk. Dat was het moment dat ik het stokje van Saskia mocht overnemen. Dat is nog eens ‘vroeg’ bloggen….

05:35 uur | Daniël is moe en sluipt naar Saskia toen. 05:45 uur | Saskia komt mededelen dat Daniël slaapt. 05:50 uur | Daniël & Saskia komen weer beneden. Saskia scheen een leeslampje te hebben aangedaan en hiermee de batterij van Daniël te hebben opgeladen.

06:30 uur | Daniël sluipt zachtjes naar boven. 06:45 uur | Saskia deelt mee dat hij slaapt. 08:00 uur | Gekreukelde Rianne geeft Daniëls school door dat één der leerlingen uit klas 1/2C later aanwezig zal zijn. Einde berichtgeving over Daniël.

Dat beloofd wat

Wat beloofd wat? Nou, de dag van vandaag! Volgens mij is het de bedoeling om bij de buuf de armen uit de mouwen te gaan steken. Nou heb ik zomaar gereden twijfels dat dit een minder goed plan is vandaag, of er moeten luciferstokjes voorhanden zijn om de ogen wijd open te houden? Begin zo maar eens aan het ontbijt en inname van medicijnen, want de lichamelijke gebreken snaken daarnaar.

Ondertussen is er een nieuwe week aangebroken, een spannende week voor de kleintjes onder ons. Het is hun laatste week en aanstaande zaterdag gaat Daniël op kamp en wordt Sebastiaan 13. Ook zo iets, Sebastiaan zijn verjaardag die door de Corona maatregelen totaal anders gaat verlopen dan de afgelopen 9 jaar. Immers is zijn verjaardag ‘de dag’ dat wij altijd iedereen uitnodigen en dat mag nu even niet. De planning die gemaakt is met Sebastiaan is daarentegen ook heel leuk, maar daar lezen jullie zaterdag meer over.

Trans praktijken

Oh ja, dat was ik bijna vergeten. Volgens de boekjes en de hokjes is mijn bio ‘trans’. Daar kom je volgens mij ook nooit vanaf, hoe graag je dat ook soms zou willen. Weet je, de transformatie is nog steeds niet helemaal klaar, er staan nog wat ‘versleutel’ momenten in de planning die door het Corona virus zijn uitgesteld. Nu ben ik, wat dat betreft, best wel bescheiden opgevoed en ga niet wekelijks bij het betreffende ziekenhuis aan de bel hangen en zeurpieten over de verstreken tijd. Die HELDEN IN DE ZORG hebben wel wat beters te doen dan een of andere Miep met issues te behandelen.

Enkele zaken hierin zijn echter wat minder prettig. Zoals bekend zou er inmiddels wat aan dat klappergebit zijn gewerkt. het is (helaas) nog steeds zo dat slecht één deel past, waardoor veel gerechten aan mijn neus voorbij gaan, kauwen is er immers niet bij… Daarnaast zijn er voor en na de operaties prachtige foto’s gemaakt. Hier zou een mooie rapportage worden gemaakt. Ook hierover is het na de Corona uitbraak muisstil geworden en hier ga ik hetzelfde mee om als de operaties. Maar aan de andere kant: ,,Wat in het vat zit verzuurt niet“, toch?

Afsluiter

En jawel, Sophie heeft vanmiddag bij defensie gesolliciteerd! Zij wil dolgraag haar vader achterna. Nu heeft Sophie het daar al jaren over, “eerst 5 jaar het leger in en dan verder bouwen aan het leven”. Sophie heeft zich altijd al prima op haar plek gevoeld als zij mij vergezelde bij defensie uitjes. (Zij wil zelfs dolgraag mee naar Libanon).

Voor de mensen die onregelmatige diensten draaien: Vanuit de nachtdienst omschakelen naar een vroege dienst, die dag dag je alles voor een dweil aanziet (als je tenminste voor de spiegel blijft staan). Zo verging het mij vandaag…. “Welterusten“.


Dinsdag 14 juli 2020

Het was zo’n plaknacht en was niet aangenaam. Weer een nachtje niet goed geslapen en daar is de reactie niet al te best op. Het lijkt wel of de man met de hamer stiekem op mij bezig is geweest. Dit gaat mij alleen niet tegenhouden om er een leuke dag van te maken. Straks even creatief bezig zijn bij de buuf en vanmiddag Ama pesten. het is fijn dat zij het weer aandurft om de dinsdagen bij ons te vullen. Volgens de laatste berichten neemt zij straks verse vis uit Scheveningen mee en eten wij een kabeljauwschotel.

Afsluiter

Een indrukwekkend staaltje techniek om naar te kijken. Bij een van onze buren worden kunststoffenkozijnen geïnstalleerd. Nu zijn dit sowieso al lastige gevels om aan te werken vanwege meerdere verspringingen in de architectuur, maar als je ook nog eens over het dak heen moet met zware zaken, dan wordt het helemaal een uitdaging. Vandaag stond er een type vrachtwagen zoals ook in onze vitrinekast pronkt. Met ook zo uitvouwbaar en uitschuifbaar kraandeel. Met grote bewondering zag ik dit geweldige apparaat een bok met glas de lucht in tillen en leek er geen einde aan de uitschuifbare delen te komen. Telkens als je dacht dat ‘dit’ het wel was, kwam er weer een deel tevoorschijn. Uiteindelijk ging alles over het 4 verdiepingen tellend huis heen en belande netjes in de achtergelegen tuin. WAUW.

Nou nou, Ama wil een huisje ergens in het land huren en dan gaan wij met z’n allen even op avontuur. Hoe leuk is dat!? Enige is wel dat iedereen mee moet want er zijn niet genoemde individuen die je beter niet het rijk alleen kan geven. Dat is vragen om ellende. Mocht dit het geval zijn dan zal ik thuis moeten blijven. Helaas, het is niet anders, maar wel jammer, dat dan weer wel.

Na best een drukke en intensieve dag ben ik na het eten in de hobbykamer gedoken en heerlijk geknutseld. Oh ja, de tactische-rugtas, waar ik mij al maanden aan zat te vergapen, kwam vandaag binnen. (Ongelooflijk maar waar, een tas van Wish, binnen twee weken bezorgd!!). Ook die heb ik nu netjes ingericht voor een eventuele zoektocht. Van wc papier tot speciale sleutels, batterijen, zaklantaarn en schone sokken zitten nu netjes op snel vindbare plekken. “Welterusten“.


Woensdag 15 juli 2020

Dat is vandaag een betere start van de dag dan de afgelopen dagen. Al was het kort, toch redelijk goed geslapen. Nu eerst een kopje koffie, dan een glas hete gember-citroenthee en daarna Daniël naar school brengen. (Eigenlijk verveeld dat nooit, al heeft hij soms wel nukken). Als dat er opzit gaat er opnieuw een kopje koffie naar binnen en volgt het gezond ontbijt van 0% kwark met gebroken lijnzaad. (Ook dat verveeld ook niet en doe het nu zo’n 5 jaar. Of het die lange tijd van het naar school brengen van kindertjes gaat evenaren betwijfel ik……..).

09:00 uur | Het koffiezetapparaat is druk aan het ontkalken en sommige buitenplantjes krijgen wat extra water. Ondanks de regen van de afgelopen dagen staan deze er verdroogd bij. Als de plantjes het weer naar hun zin hebben, het koffiezetapparaat weer smakelijke koffie kan uitspuwen, dan gaan we de buuf maar even pesten.

Afsluiter

Zie ik daar nu koningin Maxima staan? Ja zeg, zij is het echt! Het Veteranen Search Team was vandaag te gast bij het Veteranen Instituut te Doorn, alwaar onze koningin een bezoek bracht. (Las in de bijlage dat de geplande 7 minuten die het VST met Hare Majesteit kreeg zelf uitliep naar 15 minuten, zo geïnteresseerd was zij. (Het Veteranen Search Team timmert aardig aan de weg. Zij zijn al heel erg professioneel en daar komen nog vele disciplines bij! Trots dat ik ook een van de vele vrijwilligers ben).

En nu ben ik heel erg moe, van de dag, van de buurvrouw en van mijzelf. “Welterusten“.


Vrijdag 16 juli 2020

Het is de laatste schooldag voor Daniël en hij stuitert van ongeduld om morgen op zomerkamp te gaan. Wij zijn zo benieuwd of het mannetje geen last krijgt van heimwee… Sebastiaan mag morgen zijn boeken inleveren en dan zit dit schooljaar er voor hem ook op. Vooralsnog gaat hij nergens heen, daar heeft hij ook helemaal geen zin in. Zijn interesses liggen meer bij het gamen, tegen het verslaafde aan. Daar gaan wij wel iets mee doen, tenslotte vraagt de havo straks een gedisciplineerd leven.

Justin is gisteren met Fely naar Rotterdam vertrokken. Zij hadden één nachtje geboekt in een soort jongerenhotel, iets met ‘Cityhub’ of zo. Heb daar even naar gekeken maar dat is voor oudjes zoals ikke 1000x niks. (Zie: Cityhub Rotterdam).


Vrijdag 17 juli 2020

Afsluiter

Absurd drukke dag achter de rug. Het begon met een ontharingscessie en een bezoekje aan de wenkbrauwen salon. De wenkbrauwen waren weer eens achtergesteld gebied geworden en je kon ze zowat gebruiken als bezem.. De komende 2 a 3 weken zijn ze weer netjes en nu niet 7 weken wachten tot de volgende beurt.

Daarna een nieuw projectje bij de buuf….., ik ook met mijn ideeën!!! Resultaat was 5 IKEA boekenkastjes leeghalen en in 10 verhuisdozen zien te krijgen. Daarna de kastjes demonteren en klaar zetten voor het grofvuil. Die kastjes stonden voor een knieschot, althans, aan mij de taak om er knieschotten te maken. Maar wat daar achter vandaan kwam?! Mijn God zeg,

Ik zei nog tegen de buuf en haar man: ,,Als er goud achter vandaan komt dan is dit vast voor mij!!??” Dit uiteraard met een hele grote knipoog. Maar even zonder dollen, er zat voor mij echt goud tussen de bergen oud laminaat en honderden kilo’s tegels en dakpannen. Goud in de vorm van muziek! Er zit niets anders op om op mijn knietjes te gaan, in de hoop dat ik die ‘parel’ in de woonkamer kan neerzetten. (Ik maak echt geen grap hoor. Ooit was ik helemaal verliefd op iets wat mijn oud zwager, Ruud, in zijn kamer had staan. Sindsdien kijk ik er altijd naar uit doch nooit zo’n exemplaar kunnen vinden. Tot vandaag dan!!).

Na een avondje chatten met een Unifil maatje en daarbij tussendoor wat te hebben geknutseld aan de Nekaf zit het er voor mij weer op. Ben een beetje total-loss van het beunen. “Welterusten“.


Zaterdag 18 juli 2020

HOERA, Sebastiaan 13 jaar!!

Om het maar even gezellig te houden: Justin en Fely hadden gisteren een feestje, Justin had ‘verkeerde’ drugs gebruikt en schoot in een hallucinerende psychose. Wij dus vannacht wakker door wel hele enge geluiden en het is een wonder dat Daniël daar doorheen is blijven slapen. (Ondertussen wel alles aan gedaan maar geen instantie doet er wat mee zolang hij zelf niet wil. Een paar weken geleden had ik hem op straat gezet, dat mag dan weer niet van ome agent).

Maar vandaag is het feest! Wel een ander feest dan dat wij al jaren gewend zijn met zijn verjaardag. Corona zorgt wel voor verwijdering zeg, nog even en dan zijn alle mensen waarmee je close was gepromoveerd tot vage Facebook vrienden….

12:45 uur | Driehonderd maal slikken en een traantje wegpikken. Daniël is zojuist opgehaald om naar het vertrekpunt voor het zomerkamp te gaan. Ons mannetje, 6 jaar en dan al een hele week weg. Wat zal ik hem missen!! Vanwege de corona is er een heel strak breng en afhaal protocol. Uitzwaaien is er zelfs niet bij!! Daniël wordt zo dus in de omgeving van de bus afgezet en dan moet hij zich melden in een cirkel, een cowboy cirkel. Hij mag dan absoluut niet meer uit die cirkel en gaat van daaruit de bus in. Wat zal dit voor Saskia een zwaar moment zijn……. zou niet willen ruilen!

Afsluiter

Taarten geschonken door: Wiesjes taarten en Scott & Natasja

Na een korte pauze begon het feestje voor Sebastiaan. Precies klokslag half twee meldde zijn 3 uitgenodigde vriendjes zich. Na even chillen op de bank, waarbij zij ieder op hun eigen telefoon bezig waren, ging de reis naar Scheveningen. Er stond hun een sportief uitje te wachten. Glow in the dark golfen. Na het span te hebben overgedragen aan Ama maakte ik even van de mogelijkheid gebruik om langs de ‘HOUTLOODS’ te rijden, je weet wel, die grote modelbouwzaak op de Loosduinseweg. Daarna op huis aan en voorbereidingen treffen voor het feestje thuis, de BBQ.

Thuis waren Saskia en Sophie al druk in de weer. Saskia vooral met het fietsen naar diverse winkels om de laatste vergeten dingetjes te halen. (Je vraagt waar de kokosmelk voor de pindasaus is gebleven en hup daar ging ze weer. teruggekomen vraag je waar de kokosmelk is, waar zij ook mee thuiskwam, het was in ieder geval ‘geen’ kokosmelk. Dat mocht de pret niet drukken, met water lukt het ook wel, toch?). Rond een uurtje of zes hadden wij het helemaal voor elkaar, de boys, Ama en Oesje konden zo aanschuiven. Daarna volgde nog een gezellige voortzetting van de avond.

Helaas presteerde Justin het om 10 minuten voordat Sebastiaan terug was het hazenpad te kiezen. Spontaan uitgenodigd op een andere BBQ koos hij daarvoor. Ach, het is ook een manier om onder het feliciteren van je broertje uit te komen en voor lul te staan met legen handen. Wat een zak hooi! (Zachtjes uitgedrukt).


Zondag 21 juli 2020

Zomerkamp Daniël

Traditiegetrouw zetten wij altijd onze telefoons ‘s-nachts uit, dus waarom nu dan wel? Nou, voor Daniël natuurlijk. Wij zijn waarschijnlijk meer bezorgt dan hij heimwee zal hebben, maar je weet het maar nooit natuurlijk. Nog voordat het nachtlampje in de slaapkamer uitging haalden wij allerlei scenario’s in ons hoofd over wat er allemaal mis kon gaan. Hoe erg wij dachten dat hij ons zou gaan missen. Ondertussen zag ik mij al naar Apeldoorn afreizen. En toen ik een half uurtje geleden de computer uit zijn winterslaapje haalde keek ik dan ook gelijk op de Facebookpagina van YMCA-Zoetermeer. En toen zag ik hele vroege vogels! Het is even zoeken, maar voor diegene die Daniël een beetje beter kennen pikken hem er wel tussenuit, of niet: https://www.facebook.com/ymcazmeer/videos/3286791438007662/ Zouden wij nog gebeld gaan worden of zal hij teleurgesteld zijn als de week voorbij is?

Afsluiter

Zo’n beetje een zondag zoals de meeste zondagen. Administratie, haar wassen, chillen en redelijk veel aan de Nekaf kunnen werken. (Ondertussen best trots op de toegepaste upgrade met photo etched onderdelen. Wat is dat ongelooflijk mooi! En verschrikkelijk moeilijk om te modelleren. Tot nu aan toe slecht één deeltje in de diepe duisternis weggeschoten en ééntje beschadigt. Gelukkig weet alleen ik dat en valt het 0,0 op).

Ook nog even bijgekletst met zus Sandra en Sophie was er ook het grootste deel van de dag. Verder is het stil zonder Daniël, wat mis ik dat mannetje,…. ‘slik’. Volgens de laatste berichten op Facebook vermaakt hij zich prima. “Welterusten


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek, week 29 – 2020

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

  2. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: