Dagboek, week 26 – 2020

Maandag 22 juni 2020

Nog groggie van gisteren is Sebastiaan op tijd naar school gegaan voor zijn toets. Daniël zijn school heb ik maar ingelicht, die ligt nog lekker te ronken en zal een paar uurtjes later gaan verschijnen. Zo’n dag als gisteren geeft wel een boost hoor, wat was het ongekend gezellig! Al heb ik wel wat te zeuren een kanttekening bij de horeca. Hoe kunnen die mensen in Godsnaam wat verdienen? Een mooie zondagavond in Scheveningen en dan 14 klanten binnen en 4 op het terras. Los daarvan: wij waren als familie ook geen gemeenschappelijk huishouden en verplicht gescheiden te zitten. Hoe leuk wij het ook hebben gehad, dit was toch een domper en dat doe je niet snel nog een keer.

Het reizen gisteren werd ook aangenaam gemaakt door radio Veronica, die zond de ‘long version’ top (nog wat) uit. De hele dag alleen meer muziek in de originele lange versies en ook nog eens zonder geklets er tussendoor. Zodoende hadden wij de radio op standje gehoorschade staan en reden wij ‘s-avonds laat, bij nummer 2, Zoetermeer binnen. Child in time van Deep Purple, wij gilde allen in de auto even hard mee……

Een nieuwe week met nieuwe kansen. Maar ook een week die heel erg heet schijnt te gaan worden. Vond het vannacht al klef dus dat gaat wat beloven. Eind van de week is het ook Veteranendag, normaal gesproken een van de mooiste dagen van het jaar. Een dag waar maanden vooruit naartoe word geleefd in ons gezinnetje. Maar nu rest ons enkel het uithangen van de vlaggen. Het is niet anders, voor onze eigen veiligheid en die van anderen. Daar staat een veteraan tenslotte voor, de veiligheid van anderen voorop.

Straks maar eens kijken of alle bewerkingen aan het kozijn kloppen en de puzzelstukjes inderdaad kloppen. Ik hoop maar dat er verder geen aanpassingen nodig zijn en vandaag met de installatie kan worden begonnen. Daar heb ik nu echt zin en schik in, het is iets wat aan mij toevertrouwd kan worden en echt leuk werk vind.

15:50 uur | Eigenlijk wilde ik het erbij laten en er geen woorden verder over vuil maken. Het is ook niet dat ik het op mijzelf betrek maar het voelde wel een beetje zo. Gisteren geloofde de eigenaar van het restaurant echt niet dat ‘wij’ één gezin waren en bleef daar moeilijk over doen. Wij, ons gezin, zaten toch echt ruim twee meter van Ama, Oesje en Eus vandaan. Maar hoorde net van Saskia dat zij het echt spuugzat was en er dingen waren gezegd die ik gelukkig niet mee heb gekregen. Dus vandaar dat ik er nog even op terugkom, voor het laatst!

Afsluiter

Kijk nu voor het eerst in mijn leven naar VI. (Even geduld dus).
21:45 uur | Let een beetje op wat je zegt maar blijf vooral jezelf. En ‘die’ Derksen heeft mijn voorkeur niet, maar hij heeft wel verdomde gelijk dat VI nog een van de weinige programma’s is waar nog VRIJ kan en word gesproken, inderdaad soms over die rode lijn heen. Denk zelf dat wij daar blij mee moeten zijn, want als dit niet gebeurd valt er straks niets meer te bespreken. Het gaat niet helpen als wij iedereen die grenzen opzoekt en benoemd niet meer in beeld gaan brengen.

Want let op mensen: Er zijn hele grote groepen mensen die aanstoot nemen en diep in hun cultuur gekwetst worden door verworvenheden waar wij hard voor hebben geknokt. Geloof mij wel of niet, maar ook bijvoorbeeld homo uitingen zoals de Pride gaan straks de gehaktmolen in.

Oh, voordat ik het vergeet, de puzzelstukjes voor het kozijn vloeide als boter en biefstuk ineen. het staat inmiddels zo vast als een huis en morgen mag het van mij wel aan haar eerste laagje verf gaan ruiken. (Mits het daar op die zolder uit te houden is). “Welterusten


Dinsdag 23 juni 2020

De eerste casus van vandaag was: ,,Hoe dan?” Hoe is het mogelijk dat een neusspray het ineens wel doet als je de dop er vanaf haalt? Tja, vraag dat maar niet aan mij. Want Daniël had een verstopte neus en vroeg om een ‘pufje’. Een paar tellen later werd de neusspray uit de koelkast getild en na enige pogingen bleek deze defect te zijn, althans, zo leek het. Op dat moment werd mijn expertise gevraagd en na langdurig onderzoek van het voorwerp en raadplegen van het internet was de conclusie na 2 seconden duidelijk. ,,Misschien doet de spray het beter als je de dop er vanaf haalt!”

Verder vandaag: Volgens de berichten komt Ama weer trouw op de dinsdagen ons gezin verblijden. Meteen waren de kids er als de kippen bij om favoriete gerechten op te noemen die Ama dan vanavond in de keuken mag bereiden. ,,Is het dan niet veel leuker om te BBQ-en met dit weer? Dan heeft Ama ook een beetje rust….?” Het ziet er dus naar uit dat de BBQ vandaag onder het dekzeil vandaan komt en een blonde stoot zich bereid acht het vlees om te keren.

Afsluiter

Ben een beetje in DEZE stemming.

Verder niets om ongerust over te zijn, maar het was wel een dagje van 10x niks. Wilde mijn hoofd rechtsaf, gingen mijn schoenen naar links. Ik liep dus een beetje in rondjes en kwam nergens toe.

Project kozijn liep niet zoals ik het wilde, de dakkapel heeft onverwachts een ernstig houtrot probleem (oké mijn specialiteit), de BBQ was lekker en gezellig alleen hoop ik dat er volgende keer iets beter geteld wordt bij het inkopen, dan had die blonde stoot ook zo’n heerlijk worstje gehad. Ik gunde het iedereen van harte hoor, maar toch…

De BBQ achter mij gelaten en laten staan met een achtergelaten hamburger voor de eerstvolgende ekster trok ik er op uit met Daniël. Samen een kleine wandeling gemaakt langs de wetering. Dat was gezellig, wandelen langs de hoge rietkragen en even dolen op rollen gedroogd gras. Nu gezellig naar programma’s kijken waar er niet ander dan geluld wordt over blank en zwart. Kap daar nu eens mee!!! “Welterusten“.


Woensdag 24 juni 2020

Daniël is vrij en Sebastiaan heeft zijn toetsenreeks zojuist afgerond. Frans was de stof vandaag en daar maakt hij zich het minst zorgen om, zijn eventuele herkansing zal naar alle waarschijnlijkheid bij wiskunde liggen. (Dat worden dan nog meer bijlesuren bij onze buuf, ja die van het kozijn. Ook wel gesloten beurs genoemd…).

Voorlopig gaan wij een paar dagen genieten van heerlijk warm weer, al moet ik wel bekennen dat het voor mij al voldoende is als de thermometer blijft hangen rond de 22℃. De lekkerste temperatuur om buiten te kunnen zitten en gewoon je ding te kunnen doen. De komende dagen word het rond de 30℃ en dan krijg ik niets meer uit mijn handen, ik kan daar gewoon niet tegen, ook ben ik geen blanke kaaskop.

Afsluiter

Ook al koste het mijn leven, het moest en zou goed komen. En dan hebben we het hier over een deurtje wat in een kozijntje mag. En dat dat plekje in dat kozijntje zit op een bijna onmogelijke plek om te installeren dan wel te bewerken. En wat zou er ook alweer tegen? De sponning bleek te ondiep! Vraag niet hoe, maar het is gelukt om de sponning aan te passen. Dat op een onmogelijke plek en een extreem warme locatie.

Daarna maar weer BBQ-en, wat moet je anders? We hadden nog wat restjes van gisteren en de kolen konden nog net de boel gaar krijgen. Het was dus weer smullen geblazen in Zoetermeer.

Daarna een fietstochtje en onderweg stiekem de spaarkaart gebruikt. Weet je wel hoe blij Daniël hiermee was! Je vraagt je alleen af of hij dit allemaal wel op ging krijgen. En let op: dit is slechts één bolletje ijs, vers gemaakt ijs!!

En dan nu de laatste loodjes van de avond, de zon is achter de bomen verdwenen, Saskia is in Netflix gedoken en Daniël maakt nog snel tekeningen voor Juffendag… (Niet verder vertellen, maar zie net dat Saskia ook een tekening maakt…..).Welterusten


Donderdag 25 juni 2020

Hoeveel dingen koop je voor het leven, dan wel gaan een groot deel van je leven mee? Ik kwam op deze vraag omdat ik gisteren zo genoot van de plafondventilator. Dat ding is nog van mijn eerste huwelijk en nooit gedacht dat zoiets zo lang zijn diensten zou bewijzen. Als ik even snel nadenk dan zijn er verder nog wat Bosch gereedschappen en niet te vergeten de grandioze geluidsinstallatie. Vindt die laatste ook wel uniek eigenlijk. Wie heeft er van jullie nog zo’n oude geluidsinstallatie staan, zo’n ’toren’ van losse elementen?

16:00 uur | ,,Oh moeder wat is het heet”, eventjes aan het kozijntje hobby-en en het witte t-shirt was doorweekt van zweet. Dat fijne zweten loste ook de lijm tussen hoofdhuid en haarwerk in luttele seconden op. Gaaf zeg! Niet dat het op de grond viel, want het gelijmde deel is slechts maar een klein stukje.

Afsluiter

Dochterlief Sophie heeft vandaag haar eindexamencijfers gekregen en die zijn me daar een partij mooi!! Een rits van achten en negens, het kan haast niet mooier. En vergeet niet dat Sophie er (om privé redenen) extra hard aan heeft moeten trekken. De planning voor haar examen lag eigenlijk pas in het nieuwe schooljaar. IK BEN ZO TROTS OP SOPHIETJE.

Saskia kwam vanmiddag met verbrande schouders terug van een strandavontuur. Na uit haar bedje te zijn gevallen racete zijn gelijk met vriendin naar onze eigen recreatieplas om lekker te genieten van verkoeling met deze warmte. Voor mij nu de taak om haar tere huidje even in te smeren….

Verder was het een rommelige en soms ongemakkelijke avond. Het halve huishouden giert van de puberhormonen en daar wordt je af en toe echt helemaal gek van. Mijn vaste maatje Sebastiaan gaat helemaal los door die hormonen en daar is regelmatig geen land mee te bezeilen. Het maakt mij naast boos ook verdrietig. Je doet er niets aan, het hoort erbij, maar al die scheuren in onze interesses zijn groot. Justin is een ontzettende horkerige late puber die bijna lak heeft aan alle omgangsnormen en het reilen en zeilen binnen onze vier muren. Doet of hij de King is, maar ondertussen kont er helemaal niets uit. Tot nu toe heeft hij voor zijn toekomst werkelijk alle ruiten ingegooid.

Ga lekker even afbouwen en voorbereiden op de warme dag van morgen. “Welterusten“.


Vrijdag 26 juni 2020

Zo, de eerste pijnbank van vandaag zit er op. De ‘haartjes-weg-mevrouw’ heeft zich weer lekker kunnen uitleven op mijn gezicht. Ik mis wel de gezelligheid van BRIEZ, maar dat ik nu op 2 minuten fietsen verwijderd ben van de behandelstoel is wel lekker hoor. Voorheen kostte één behandeling ruim een hele ochtend of middag.

Nu even een kopje koffie en dan naar de huisarts. Verder maar even kijken of het op het zoldertje van de buuf een beetje uit te houden is. Het zal vermoedelijk, net als gisteren, een klein uurtje vol te houden zijn.

DIT WILDE IK EVEN MET JULLIE DELEN: “ROUWEN OM VERLIES VRIJE WOORD”

Afsluiter

Het zoldertje is het niet geworden, wel een groot glas met muntthee op een terrasje. Blijft een wonderlijk gebeuren, dat terrasje pakken. Waar wij af en toe even ‘uitblazen’ moet je nu een heel protocol volgen eer je kan gaan zitten. Haalt eerlijk gezegd wel wat sjeu weg.

Daarna maar eens in de koelkast gedoken en de vriezer uitgemest. En weet je dat daarmee nog een lekkere nasi op tafel kom worden gezet! Wij aten buiten, waar anders met dit mooie weer.

In de verte rommelde het al stevig en uit voorzorg was het grootste gedeelte al regenproef afgedekt dan wel in de blokhut opgeborgen. Alleen het tafelkleed en 3 ligstoel-kussens bevonden zich naast of onder ons. En toen ineens één grote druppel, nog een en binnen enkele seconden later kwam het met bakken uit de hemel. Wij nat, alles nat!! En welke bikkel ging er in deze hoosbui met hagel push-ups doen??

Er gaat ook geen dag voorbij dat Sophietje even aan komt waaien. Gelijk heeft zij want in haar huisje is het heel slecht vertoeven nu. Een plat dak, dan weet je genoeg! Dus was het extra gezellig en toen ik haar zojuist thuis bracht zagen de asfaltwegen er magisch uit door het spel van hitte en water op het wegdek. “Welterusten“.


Zaterdag 27 juni 2020

Naast het mooie gebaar van onze gemeente zijn wij beren trots dat een foto van ons zo centraal is afgebeeld. En ja, ik baal enorm dat Veteranendag niet gevierd kan worden zoals het altijd groots gevierd werd. Dan maar een jaartje wachten, er zit niets anders op. Uiteraard wordt er vandaag uitgebreid gevlagd. Alle drie de vlaggen wapperen aan onze gevels.

Tussen de buien door even snel naar buiten gerend om deze foto’s te maken. (Zie trouwens wel dat er een strijkijzer nodig is).

Afsluiter

En wat bracht de dag van vandaag? Het begon min of meer met een bezoekje aan de plaatselijke bouwmarkt om daarna aan de klus te gaan bij Sophie. Van daaruit langs de supermarkt, eten en toen weer verder bij Sophie. Net op tijd thuis om de vlaggen voor zonsondergang te strijken.

Het eten was wel super de super, een echte ‘Blauwe Hap‘! Nu ons dit door de corona door de neus is geboord op het Malieveld, wij krijgen dit daar doorgaans altijd als lunch, moest er maar iets gehaald worden. Weet je, ieder jaar hoop ik een bepaalde zegelring te kopen en leg daar maandelijks wat voor opzij. Nu lukt dat meestal niet maar deze keer was het wel gelukt!! En juist nu geen Veteranendag op het Malieveld…. Dus de centjes maar in de Blauwe Hap gestopt en de rest in het huishoud-potje. (Als altijd).

Geduld is een schone zaak. “Welterusten“.


Zondag 28 juni 2020

Plakkerdeplak in bed, wanneer gaat die warmte uit huis? Beneden gaat het alweer een beetje, maar op zolder lijkt het wel de Sahara. Gelukkig wel zonder zand! Ondertussen is mijn kleine vriend wakker geworden en kreeg ik een vette goedemorgen knuffel. Heerlijk is dat toch!

De afgelopen week ben ik begonnen met het maken van polystyreen stofkappen over de diorama bouwdelen. Voor echt plexiglas is het nog geen tijd maar omdat ik bang ben voor stofaanslag moest er wel wat gaan gebeuren. Tot zover lukt dit aardig al moet er wel gezegd worden dat de omvang nu helemaal groot lijkt.

En zo ziet het diorama er uit als het in zijn geheel stofvrij is ingepakt. Niet echt een bescheiden pakketje. Hoe gaan wij dit in godsnaam verplaatsen?

Afsluiter

Het moge duidelijk zijn waar mijn grootste tijd van de dag in is gaan zitten. Er bleef maar weinig tijd over om even uitgebreid te douchen en te koken. (Af en toe wel Saskia geholpen, al was het niet echt veel vandaag).

Saskia rende zich vandaag wel rot. Eerst Daniël naar een kamp-introductie-middagje gebracht, daarna met Sophie de stad in om vervolgens via een boodschappen-tour Daniël weer op te halen.

Maar kamp-introductie-middagje? Ja, Daniël gaat op zomerkamp met YMCA-Zoetermeer. Afgelopen week viel de beslissing om te gaan op: Wij Gaan!! Door deze kennismakingsmiddag vielen bij Daniël alle twijfels weg en kan hij nu niet wachten totdat het zover is. Voor ons wel spannend hoor, ons kleine ventje zover weg en over te moeten dragen aan anderen. Maar waarschijnlijk is het voor hem wel heel erg goed om los te komen van dagelijkse dingen. Hij hangt nog heel erg naar vaste en vertrouwde patronen en sommige daarvan mogen best doorbroken worden. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek, week 26 – 2020

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

  2. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: