dag gek

Geen vat krijgen op de tijd. Zocht naar een verklaring en een openingszin ineen, is dat gelukt? Nu even geen riedel over gebreken en kleinzielige dingetjes, maar over de tijd. Wat doe ik nu anders dan vroeger dat er gewoon uren tekort komen op een dag en er aan het einde van elke week een soort van moedeloosheid volgt. Wat is er veel verzet, maar lijkt er zo weinig gedaan!

Altijd vroeg uit de veren, vooral ‘s-ochtends voldoende energie om de handen uit de mouwen te steken en tegen beter weten in, lukt dit af en toe ‘s-middags ook wel. Tussendoor extra handjes van Saskia erbij en nagenoeg altijd een drive om een maaltijd op tafel te zetten. Dan gaan steevast even het licht uit, om rond een uurtje of zeven weer op te veren.

Neem nou een dag als vandaag. Vroeg op en doodnormale dingen in het huishouden gedaan. Af en toe voldoende rust genomen en wat Mensendieck oefeningetjes uit het lichaam geperst. Heel even met Daniël op pad geweest en nog geen 30 minuutjes aan het diorama gewerkt. Het avondmaal vergde wat meer tijd dan gedacht en de powernap was extreem kort. Toch voelt het productief zijn heel erg laag.

Zou het simpelweg aan het huiselijk leven liggen? Je ziet echt wel dat het opgeruimder en frisser is, maar dat is iets wat normaal moet zijn. Maar een ding onderscheid zich daarin wel met het oude (vertrouwde) wereldje. Er is geen stress, alles gaat in en tempo dat goed voelt. Geen gejaag meer en je gunt jezelf nu veel meer tijd om iets te doen, ook al is het niet altijd een leuke opdracht.

Dat er geen stress aan vooraf gaat of dat er op meerdere zaken geen druk ligt maakt veel ruimte om door te schuiven en ruimte te creëren voor tussendoor komende zaken. Net als vandaag, waarin er voor de aankomende dagen meerdere afspraken zijn verzet en gemaakt. De plannen voor morgen en overmorgen zijn in de loop van de dag helemaal omgegooid. Maar dat kon alleen maar omdat het leven op de rit is en het gek laten maken passé is.

De genoemde moedeloosheid is niets meer dan een menselijke reactie op een moment dat je om je heen kijkt, de planning samen doorneemt en beseft dat er geen dag niets te doen was en dat wat er in het vooruitzicht ligt ook vol zit.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: