dagboek, week 16 – 2020

Maandag 13 april 2020

2e Paasdag

De hand in eigen boezen steken is wel van toepassing. Blijf voor de 2e dag ver weg van sociaal media om niet al die duizenden contacten een Vrolijk Pasen (terug) te hoeven wensen, doch vergeet hierbij wel enkelen die hier wel waarden aan hechten. Daarnaast was mijn gedachten over een niet Vrolijk Pasen wensende overheid niet mals. Vindt het meer dan absurd dat belangrijke staatshoofden wel over elkaar heen buitelen om vooral Suikerfeest te promoten en een Vrolijk Pasen wensen aan de kant schuiven. Aan de andere kant doet het mij deugd dat nu, in deze tijden, het Pasen meer betekenis heeft en gevierd word dan er vele jaren het geval was. In de winkels zie je tenminste weer het woord Pasen terugkomen i.p.v. lentefeest.

Indoor – Corona

Tja, misschien was het rationeel niet verstandig om Pasen met een piepklein deel van de familie te vieren, maar dit stukje geluk en warmte in deze rare tijd is ook heel erg belangrijk. Daarnaast bedanken wij ook onze familieleden en vrienden die ons bij staan.

Wij zullen de laatste zijn die mogen of kunnen piepen over de huidige economie, voor ons is er ten aanzien van koopkracht nu niet echt veel bijster veranderd. Maar wij begrijpen wel dat het voor velen een hele moeilijke tijd is als er uit het niets inkomsten verdwijnen en je hele toekomst door je vingers lijken te glippen. Alleen de onzekerheid kan je gek maken! De eerste twee weken van de lockdown waren er wel twee om even alert te zijn, immers bleven door het “hamsteren” weinig tot haast geen betaalbare producten in de schappen liggen. Zouden wij dezelfde soort maaltijd rantsoenen hebben aangehouden, dan waren wij de eerste twee weken door het huishoud-potje heen geweest.

Afsluiter

Een dagje lockdown voor mij, wat is daar nieuw aan en de tijd benut aan wat te rommelen in huis. Saskia is even in vogelvlucht langs wat winkels geweest om iets voor Daniël te kunnen scoren. Haar missie is niet helemaal geslaagd, morgen weer een nieuwe dag. Het gaat nu ook toch echt minder met haar, zorgwekkend toch wel.Hoofd- en buikpijn, misselijk en lichtte verhoging speelt al een tijdje. Opletten geblazen.

Ondertussen is Daniël zo verschrikkelijk blij met zijn cadeau. Hij wilde dit al zo verschrikkelijk lang en nu heeft hij het eindelijk. Wie hem een beetje kent kijkt er niet vreemd van op dat zijn droom bij een zeemeerminnenstaart lag. Je moet hem nu eens zien jumpen door de kamer, jumpen want lopen is er met een staartvin niet bij!!

Om genoemde reden ligt Saskia reeds plat en slaap Daniël gelukkig al even. Kijk nog even wat televisie (Er schijnt iets met een virus te zijn) en hang dan de slingers op. Nog wat rommeltjes aan de kant en dan ook de gebreide nachtjapon aan. “Welterusten“.


Dinsdag 14 april 2020
DANIEL 6 JAAR

Ons mannetje is 6 jaar geworden. Een klein feestje heeft hij van het weekeind gehad en vandaag doen wij dit nog een keer dunnetjes over. De woonkamer is versiert met veel slingers en vanavond gaat de BBQ aan. Dat is zijn eet-wens voor vandaag, worstjes en spare ribs van de BBQ. En waarom zouden wij dat niet mogelijk maken, door de Corona valt er al zoveel voor hem in het water. Geen visite betekend ook weinig om uit te pakken en dat is voor een kind van 6 jaar nou niet echt leuk……

Het was een groot succes! Ons mannetje heeft vandaag super genoten en is tot op het bot verwend. Hij heeft het er niet één keer over gehad dat er verder geen mensen waren. Vriendin Marijke kwam wel even om de hoek kijken maar kon niet verder dan de tuin komen, zij werkt in de zorg en dan moet zij alle voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Wel miste hij de aanwezigheid van zijn oma en tante… Ook belde zijn oompje Edwin en dat vond hij geweldig. De afsluitende BBQ vond hij super al at hij zelf maar de helft van de hem begeerde worst. Spanningen denk ik zo! En een geluk dat ondergetekende nog wist hoe een BBQ werkt. Wij genoten allemaal van de spare ribs en de worstjes, aangevuld met frites en komkommer in het zuur. “Welterusten“.


Woensdag 15 april 2020

Het was hartverscheurend om te horen dat Ama afgelopen zondag helemaal brak na ons vertrek. Zij had zo verschrikkelijk haar best gedaan om elkaar, met inachtneming van de maatregelen, te kunnen zien. De extra tafels en de onderling gehouden afstand maakte het desondanks niet mogelijk om haar kleinkinderen niet even te kunnen knuffelen. Het brak haar echt op, zo erg voor haar!

Hopelijk zijn de zojuist aan haar gestuurde foto’s een kleine troost en juist voor haar hebben wij gisteren ook het zingen voor Daniël gefilmd. (Niet voor verspreiding vatbaar, ik zing namelijk ook mee…..).

Afsluiter

Druk dagje, kan het niet anders verwoorden en een heerlijk warm bad zorgde voor de nodige ontspanning. Want het is helaas wel zo dat de meeste dingen die grensoverschrijdend zijn wel erg veel dingen zijn…. na-denkertje :-).

Met de hulp van meerdere huisgenoten lukte het mij om een start te maken met wat meer intern achterstallig onderhoud. Wij denken hier nog wel een jaartje of tig vastgeroest te blijven. (Misschien zitten wij pas op de helft). En nu het al een langere tijd stil is aan de kant van de verhuurders qua opzouten uit de woning, gaan wij er zachtjesaan weer ons paleisje van maken.

Zo gaan de dingen dus gewoon door, ondanks Corona. “Welterusten“.


Donderdag 16 april 2020

Als dat geen klapper gaat worden, weet ik het niet meer! Zwaar achtergesteld schilderwerk aanpakken en dat het ook nog eens leuk word is mooi meegenomen. Alleen maak ik het mijzelf weer eens extra moeilijk door met bizarre kleuren te spelen. Mijn lievelingskeur mag dit keer niet ontbreken en daarnaast is pikzwart een best riskante mix!

Maar daar gaat tijd inzitten, veel tijd! Na een Face-time cessie met Mensendieck (09:00 uur) en direct daar achteraan een telefonisch consult met internist Van Aken over de hormoontjes kwam de kwast uit de pot en begon het verfraaien. Blijkbaar zit het vasthouden van een kwast nog goed in de vingers, alleen het timen niet. Het eventjes 5 kozijn in de prime zetten duurde ietsje langer dan verwacht. Gelukkig was ik net op tijd klaar om het door Saskia aangevoerde vlees op de BBQ te krijgen. “Welterusten“.


Zaterdag 18 april 2020

Na een dagje kwasten, wat rommelen en kleine inkopen voor verfraaiing van het e.e.a. ging de chili er wel in. Daarna uitbuiken voor de beeldbuis om een geweldige film te kijken. Het werd: Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino. Geheel in stijl en super geweldig, eindelijk een avondje genieten in alle rust.

Na gisteren de kozijnen lekker dit te hebben opgezet (geen zin in twee maal aflakken) zagen zij er zojuist mooi strak uit, strak genoeg voor een huurhuisje in ieder geval. Als zo dadelijk iedereen een beetje wakker is moeten enkele deuren eraan gaan geloven. De lagen vet zijn inmiddels verwijderd dus een flinke schuurbeurt en 3 lagen primer + lak moeten het gaan doen. De kleuren wit – zwart en diep donker rood moeten het gaan doen, dit gecombineerd in mat, zijde- en hoogglans met hier en daar wat helder en gematteerd glas. Kunnen jullie het nog volgen? De koffie staat anders klaar, mits rekening houdend met voldoende maatregelen, dus niet verder dan de schutting om het huis of tot aan het bereik van de waakhond.


Zondag 19 april 2020

De eerste en de allerlaatste “Rambo”, die laatste zag ik ergens in 1982/83 en de laatste gisteravond. Beide zijn voor mij de twee besten. Ergens heeft het wel iets ironisch, was mijn leven in 1982 ook niet een beetje Rambo-light en zou het niet mooi zijn om in de huidige tijd de energie te hebben voor een Rambo-lina. (Mentaal zal het mij wel lukken, zo’n open-hart-operatie zoals hij zijn laatste rivaal naar de eeuwige jachtvelden hielp. En wellicht ook wel fysiek zelfs als het om je (stief) dochter zou gaan).

Mentaal wel ja, fysiek betwijfel ik ten zeerste al schreeuwt iedere vezel in mij om meer aandacht. Steeds maar weer opkrabbelen en door weet ik veel wat weer keihard terug geworpen worden. Om moedeloos van te worden, maar het lukt mij, met enige tussenpozen toch steeds weer. Natuurlijk is er de afgelopen jaren veel verloren, alleen ben ik zeer tevreden met de behaalde winst. Gelukkig is het geloof er nog steeds dat het slechts een opstap is naar meer, veel meer. Dat zou iedereen moeten hebben.

Afsluiter

Twee maal in één week zo’n smakelijke foto van een BBQ, toe maar!

(Mede mogelijk gemaakt door Ama en ondergetekende BBQ-fluisteraar). Nu hebben wij het geluk dat onze kleine stadstuintje ruimte bied aan o.a. 3 terrassen, waarvan twee pal naast elkaar. Zodoende konden wij elkaar vandaag zien en ons netjes aan de spelregels houden. Sophie en ik hadden bij het installeren zelfs een rolmaat ter beschikking om minimaal die een-meter-vijftig-regel te hanteren. Het werd op een gegeven moment wat frisjes maar voor die tijd had iedereen genoten van de heerlijke hap van de BBQ. Tja, normaal zouden wij binnen de koffie hebben genoten, doch kon dit natuurlijk niet. Dan maar een plaid, toetje, koffie en afscheid. Afscheid van een heerlijke dag, van een heerlijke week. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “dagboek, week 16 – 2020

  1. Pingback: Dagboek van een transvrouw, het dagelijkse leven en modelbouw.

  2. Pingback: Dagboek van een transvrouw. Het leven, gezin en modelbouw.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: