Dagboek, week 13 – 2020

Maandag 23 maart 2020

Wat is momenteel wijsheid en hoe gaan wij naar de toekomst kijken? Is het alleen vandaag of is er ook een morgen? Ga echt niet zeggen dat er zwartgallig naar de toekomst gekeken wordt, maar vrolijk zal het waarschijnlijk niet worden. Wie een beetje verder durft te kijken zal zeker geen positiviteit bespeuren. En toch moet wij verder, moeten wij hier doorheen. Dat zal voor een groot deel kwaadschiks gaan en ons motto hier in huis is wel in hoofdlijnen dat wij het samen gaan doen. Samen gaan halen.

De enige bij ons die nog tegenwerkt is onze oudste zoon van 20 jaar. Ook hij zal zich MOETEN gaan schikken aan de regels en de tijd van pamperen is nagenoeg voorbij. Mijn tolerantie t.o.v. hem is nagenoeg 0,0 en dat is hem gisteren dan ook goed ingepeperd. Dit in het bijzijn van zijn vriendin, sterker nog, zij werden beiden op het asociale onverantwoordelijke gedrag gewezen. (Een kleine twee uur later meldde zijn vriendin dat zij voor onbepaalde tijd thuis moet blijven).

Ook zal er veel druk komen op de onderlinge verstandhouding. Is een relatie bestand tegen hetgeen er op ons af komt, op wat er nu al plaatsvind? Mijn eigen gevoel zegt dat menige relatie geen stand gaat houden, het vergt namelijk nogal wat. Ons voordeel hierin is dat wij al meerdere keren voor hetere vuren hebben gestaan en al een hele lange tijd de tering naar de nering zetten. In feite veranderd er bij ons niet zo heel erg veel op financieel gebied. Het thuiszitten is een nieuw gegeven. Ook dat gaat nog niet zonder slag of stoot, zeker niet bij Daniël. Kijk, Justin weet donders goed dat hij ons bijzonder onverantwoord in gevaar brengt, maar van Daniël mag je dat niet verwachten. Het is echt een opgave om hem zonder boosheden niet buiten te laten spelen. Daar komt bij dat hij al dagen hoest en proest.

Doorgaan

Maar het is even niet anders en het leven gaat door. Zo gaan wij proberen om ook veel positieve dingen te gaan ondernemen, die wij overigens al doen. Zoals de kamers aanpakken, de tuin weer op orde gaan maken en bezigheden gaan ontplooien die het thuiszitten gaan veraangenamen. Daarnaast ook maar eens gaan berekenen of er wat abonnementen omgezet kunnen worden naar zaken voor de kids, zoals Disney Channel bijvoorbeeld.09:00 uur | Zojuist contact gehad met Sophie. Daar had ik gisteren verduisteringsgordijnen voor opmaat gemaakt en enkele daarvan helpen ophangen. Zij heeft sinds een lange tijd niet zo lekker geslapen. Ook haar Ziggo pakket was bezorgd en na dit te hebben aangesloten bleek het zelfs al te werken. Dit was een heuse meevaller want Ziggo had aangegeven het signaal pas de 24e te activeren!! Kijk, daar doe je het nu voor!

Sophie reageerde na haar prinsessenslaapje ook heel positief op een toch wel uitgebreid verlanglijstje van mij. Daar zitten naast de dingen voor haar huisje ook zaken bij voor Sebastiaan en mij. Geen enkel probleem voor haar. Het doet haar (en ons) blijkbaar heel erg goed dat zelfstandig worden en op jezelf te worden aangewezen. Saskia en ikke verwachten overigens wel dat Sophie meer hier zal zijn dan in haar huisje. Dat is puur terug te verwijzen op de corona-crisis, want een lockdown is in je eentje geen makkelijke opgave en Sophie is en blijft een familiediertje.

Afsluiter

En zoals reeds eerder genoemd, Sophie heeft tot na het eten bij ons gezeten. En om vannacht niet helemaal alleen te zijn, met een bijkomende garantie om morgen terug te kunnen keren, logeert Daniël nu bij haar…..

Een intelligente Lockdown? Oke, je moet er maar opkomen. En zijn er werkelijk mensen die nu gaan denken dat het, mits het natuurlijk niet regent, aankomend weekeind anders zal gaan? Zullen er nu echt straat-boefjes gaan bibberen voor een stadswacht met een politiecomplex? Zullen onze vrienden uit den vreemden, die werkelijk denken dat het een ziekte van en voor blanken is, nu met gepaste afstand over de Haagse markt gaan paraderen? Dacht het van niet!!

Hoe maf en ruggengraadloos ben je wel niet om restaurants en café’s tot 06 maart dicht te gaan houden en daarnaast te verkondigen dat er tot 01 juni een samenscholingsverbod gaat gelden. Let wel, er mogen tot die tijd niet meer dan 3 personen bij elkaar zijn. (Familieomstandigheden uitgezonderd). Dus zeg dan gewoon dat wij tot 01 juni op slot gaan!

Wanneer zal Justin zijn 1e bekeuring voor samenscholing krijgen?

Gisteren en vandaag voor het eerst sinds een jaar programma’s op de buis gekeken, waaronder OP1 en Jinek. OP1 was gisteren niet onaardig maar Jinek is gewoon bagger! Daar zit werkelijk geen enkele nuance in, dat zou alleen maar uitgezonden mogen worden binnen de stadsgrenzen van 020…… (Over 020 gesproken: Halsema…… ben alweer uitgesproken).

Zoals gebruikelijk gaan wij hier voor een absoluut doemscenario, mede geleid door ondergetekende. Want mijn voelsprieten geven de Thierry’s en de Geertjes wel gelijk. Hun boodschap is al vanaf het begin gelijk, dat in tegenstelling van al die andere glibbers. Van niets aan de hand naar tot je ellebogen erin en dan nu reeds op een punt beland dat ze de patiënten her en der moeten onderbrengen. En dat op een punt dat er nog niet eens spraken is van een piek!!

Verschrikkelijk voor al die nabestaanden, voor de patiënten die het ter nauwer nood overleven, voor een ieder die beseft wat er gaande is en ik hoop zo dat er een positieve ommekeer gaat komen. Niet vandaag, dat gaat niet meer, maar tegen beter weten in binnen één week. Wij wensen dan een ieder heel veel sterkte en kracht in deze tijd en hopen dat er niet vergeten word dat er mensen zijn die een extra stukje warmte goed kunnen gebruiken. (Ondertussen zijn de voorbereidingen van ons geweldige Veteranen Search Team klaar om ook voor deze crisis klaar te staan!!).Welterusten


Dinsdag 24 maart 2020

Een kleine uurtje geleden (07:30) ontvingen wij een mail van Sebastiaans school over de schoolexamen. Terecht maken zij melding van het feit dat er gisteren nagenoeg geen woord werd gezegd over de scholen en de examens. Wat er wel wordt genoemd is verre van duidelijkheid en schept enorme verwarring. Alsof er wel examens mogen worden gedaan terwijl je met niet meer dan 3 personen mag samenscholen. HOE DAN?

Sebastiaan zit weliswaar nog pas in de ‘brugklas’ en blokt om over te kunnen gaan naar de HAVO. Nu viel het Daltononderwijs hem best wel rauw op zijn dak. Hij heeft immers nooit geleerd om schoolwerk op deze wijze te doen. Nu hij een beetje van de vrijheden heeft geproefd valt deze gedwongen situatie hem helemaal zwaar. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat wij boze berichten kregen vanuit school, hij -vergat- zich af en toe aan te melden voor digitale leerstof. Of te wel, hij volgde gewoon de digitale lessen niet. Vanaf gisteren is er een ‘code rood’ voor hem ingesteld. Dat wil zeggen dat hij er door mij om uiterlijk 08:00 uur word uit-gerammeld. (Dat viel hem erg tegen………).

Schilderen

17:30 uur |Vandaag een flinke slag in Sebastiaans kamer kunnen slaan. Sophie, die dus liever hier dan in haar nieuwe huisje zit (…zeg niets…), heeft lekker geholpen met schoonmaken en schuren. Waardoor ik weer sneller kon gronden. Saskia dook in de oude kinderkamer om alles uit te zoeken. naar verwachting zal het gros wel naar de speelgoedbank gaan en als deze leeg is gaat ook daar de kwast in. Het stapelbed heeft al een bestemming gekregen, daar maak ik een soort van paradijselijke slaapplek van, de ultieme droom van Daniël. Maar wat een ruimte krijgen beide. Door de industriële look bij Sebastiaan en logische indeling is bijna 90% van het vloeroppervlak vrij! Vrij om te spelen!.

Bezoek

Ama en Oesje lieten zich niet tegenhouden, zij wilden de kids heel graag, heel even zien. Het is best een groot risico en ben er geen voorstander van, alleen begrijp ik het wel. Kijk, ze verbieden het tenslotte niet en binnen onze muren werd zoveel mogelijk getracht om 6 feet afstand te houden. Iets wat nagenoeg niet lukt uiteraard.

Afsluiter

Snap er werkelijk geen ene bal meer van, want een gedraai en gekronkel! Wat gisteren luid en duidelijk kenbaar is gemaakt is vandaag weer veranderd. Vindt je het gek dat mensen het heft in eigen handen gaan nemen dan wel volkomen lak hebben aan hetgeen er van overheidswegen de lucht in wordt geslingerd.

Het is bijna woensdag, een dagje meer gehaald in het corona-tijdperk. Je weet tenslotte maar nooit. In ieder geval zullen wij niet zo snel om het leven komen door een ongeval op de snelweg, een val uit een rollercoaster, een air crash, of zelfs maar je nek breken over een stoeprand. Wat meer voor de hand ligt is een val van een huishoudtrapje of een aanval van een horrorparkiet. “Welterusten“.


Woensdag 25 maart 2020

Wel niet, wel niet. Het is tijd geworden om er zelf maar het beste van te maken en dat doen wij hier thuis door op elkaar te letten en zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn. Als je de gestelde richtlijnen ‘al’ zou willen volgen, dan is daar geen touw aan vast te knopen.

Een beetje jammer is toch wel dat ‘ons’ Pasen rücksichtslos met een pennenstreek tot nagenoeg 0,0 is gereduceerd en men nu al, in dezelfde adem en pennenstreek weet te vertellen dat de ramadan en het Suikerfeest in beperkte vorm wel doorgang gaan krijgen. Is een bepaalde groep binnen onze landsgrenzen belangrijker dan een andere?

Afsluiter

Gekreukeld!!! Plafond ik de kwarts, een muurtje legergroen en een ander muurtje fel roze (je moet er maar van houden). Het houd je anders wel bezig, dat binnen zitten. Het is bij nader inzien best wel een leuks tijdsvulling. De avond gevuld met Bowie en het diorama. Waar ik mee bezig ben, de twee prefab’s, daar ben ik best trots op! De première hiervan komt snel!Welterusten“.


Donderdag 26 maart 2020

Corona, Corona, Corona, je zou er bijna dorst van krijgen…… (Nu nam Justin voor eigen gebruik, naast een portie wiet, ook de dorstlesser Corona mee naar huis). Vandaag weer een Corona-debat en weer alleen maar nieuws over Corona. Maar aan de zijlijn zie je ook dingen gebeuren die alle aandacht vragen. Dat absoluut incompetente EU-parlement, vanwaar geen enkele ondersteuning komt, drukt er zachtjes en stilletjes regels en overeenkomsten door die mij niet bekoren. Een paar wazige landjes worden aan de EU toegevoegd waar wij totaal niets aan hebben en alleen maar onheil brengt, mega schulden worden immens groter gemaakt en dan word gepoogd er allerlei CO2 rommel doorheen te drukken.

Klussen

Klussen totdat je er bij neervalt, zoiets komt dichtbij de afgelopen dagen. Inmiddels is Daniël zijn kamer nagenoeg leeg, is het stapelbed deels gedemonteerd tot een enkel bed en zal het worden omgetoverd naar zijn wens. Ver weg opgeborgen kwam, naast wat emmers witte latex, ook nog de oude blauwe kleur van die kamer bovenwater. Daar doen wij een beetje veel wit bij en dan komt het vast en zeker dicht bij de gewenste kleur.

Sebastiaan is aan de andere kant verschrikkelijk aan het puberen en is zo tegendraads als een deur. Op nagenoeg alles wat je hem vraagt krijg je een negatief antwoord. Nu is het binnenblijven voor hem geen straf met al dat gamen, maar een beetje meedoen en helpen zit er niet in. Zodoende is hem vandaag flink de les gelezen en alle privileges zijn tot nader bericht opgeheven. Het moet helaas even zo………….

Afsluiter

Er kwam vandaag minder uit mijn handen dan gepland. Het is ook verdomde moeilijk om grenzen te bewaken als je dingen per se gedaan wilt hebben voordat het onbehaaglijk ziek zijn doorzet. Mens, wat een gekwakkel. Tja, en dan ben ik ook nog eens een mens wat weigert om het ‘FF’ te doen. “Als je iets doet, moet je het goed doen”. (Hopelijk is daar nog voldoende tijd voor). En ja, mocht het zo zijn, dan zal de enorme laksheid van sommige in mijn nabijheid hun zeker parten gaan spelen. En dan hoeft het niet eens zozeer om mij te gaan. Tenslotte leven wij in gezinsverband en directe naaste familieleden. Waarvan er minimaal 3 in de gevarenzone zitten.Welterusten


Vrijdag 27 maart 2020

Zo zachtjes aan druppelen bij ons ook berichten binnen van mensen die Corona in de nabijheid ervaren. Tot op heden nog geen besmette relaties maar dat gaat niet lang meer duren lijkt mij. Wat je wel heel goed voelt is het besef dat het menens is en de bagatelliserende kantjes geruisloos verdwijnen. Mensen worden zo zachtjes aan bang. Niet zo verwonderlijk als er zoveel ruis in de berichtgevingen zit. Gelukkig zijn er ook nog mensen die trachten zoveel mogelijk uit het leven te halen en, wel met respect voor de gezondheid, het dagelijkse leven doorgang te geven. Zo maken wij best wel wat meer babbeltjes op straat met buurtgenoten en komt langzaam het besef dat wij allen in hetzelfde schuitje zitten. Men is wat socialer aan het worden, net als hoe het hier zo’n 20 jaar geleden was.

Karma

Toen wij hier, 22 jaar geleden op de kop af, kwamen wonen was onze uitzet de eerste maanden niet groter dan een plastic tuintafel en dito stoelen. (Dat was de uitzet hier in huis hoor, niet die er elders in mijn oude huis en dat van Saskia stond). Er moest hier immers worden opgeknapt en dan is zo’n tuinsetje uitermate geschikt. Dat tuinsetje heeft nog enige jaren dienstgedaan voor waar het eigenlijk bestemd was en hoogstwaarschijnlijk bij het grofvuil beland. En nu bleek gisteren dat onze vuilstort vanwege Corona-wangedrag voor onbepaalde tijd is gesloten. Waardoor onze buurman zijn tuinsetje niet kwijt kon. Hij dacht uiteraard aan ons…….. Om het verhaal kort te houden: Wij zitten nu weer op een identiek setje als 22 jaar geleden. (Zelfs de print van de kussens is gelijk). Is dit karma of een boost voor een nieuwe start?

Afsluiter

Een kloddertje verf hier en een kloddertje verf daar, zo zag een van de muren van Daniël er vandaag spik en span uit. En oh wat is dat mannetje blij met het resultaat, hij blijft mij maar complimentjes geven. Dat hij mij zo waardeert heeft ook als voordeel dat hij voor mij redelijk goed bereikbaar blijft als het om structuur gaat. Hij laat zich redelijk goed door de dag heen sturen. Want het vraagt nogal wat van zo’n klein hoestend en proestend mannetje. Ik heb hem beloofd dat zijn kamer over 10 dagen klaar is, werk aan de winkel dus!

Sophietje was vandaag ook weer van de partij (wanneer niet). Zij passeert vanaf haar huisje altijd een winkel en neemt steevast een tasje boodschappen mee. Met Justin wil dat totaal niet lukken, die haalt dagelijks zijn individuele lekkernijen in huis en deelt 0,0. Er komt vast wel een karma’tje of zo voorbij.

Verder baal ik als een stekker, mijn ziel en zaligheid loopt aan z’n einde………. De airbrush gaat de geest geven en dat is toch echt een drama voor mijn hobby. Het was natuurlijk al een 25 jaar oud dingetje en kon hem door super goed onderhoud nog in leven houden maar ouderdom vraagt nu haar tol. K.U.T. “Welterusten


Zaterdag 28 maart 2020

Dat is een stuk gezelliger beneden komen met vazen vol tulpen. Die kreeg ik gisteren van de buuf voor het handje helpen. (Zij had gereageerd op de oproep om de kwekers te helpen en dienaangaande een kar vol tulpen aan laten rukken). Een minder dingetje was dat het beneden komen al rond 06:00 uur was, Daniël had een nachtmerrie…..

Als het goed is -en dat zal echt wel zo zijn- komt Sophie mij ophalen om bij haar het e.e.a. te gaan schilderen en de nodige gaatjes te boren. Zij zou dit overigens heel goed zelf aankunnen maar snap wel dat dit gezelliger is en zeg nu zelf, door het virus kan alleen zijn wel heel erg alleen zijn. En daar kan Sophie niet zo goed tegen.

Afsluiter

Rond een uurtje of twaalf pikte Sophie mij en Daniël op voor de schildersklus bij haar thuis. na wat kleine voorbereidingen te hebben getroffen konden wij samen knallen en zat alles om 15:00 uur strak in de verf! Daarna nog wat dingetjes voor haar opgehangen en zat de dag er weer op.

Kijk nu eens wat een uitzicht ons meisje heeft! (Het is en panoramafoto, zodoende staat het linker gedeelte in werkelijkheid niet haaks op haar woning en belemmerd het zich ook vele malen minder). “Welterusten“.


Zondag 29 maart 2020

Het enige voordeel aan ‘Zomertijd’, een Daniël die laat uit zijn bed valt :-). Het is hier nu 10:00 uur en nog geen teken van leven in de tent! Helemaal niet erg, want gisteravond bleek dat zijn afgeronde huiswerk helemaal niet afgerond was. Ik dacht dat wij door de stof heen waren en er een eind was gekomen aan de kleurtjes herkennen, dobbelstenen tellen en allerlei beestjes op de juiste plek parkeren. Een high five, compliment en een knuffel en samen de muis bedienende op de DONE knop drukken. Dat moest de finale zijn. Foute, bedankt, er kwamen spontaan nog zo’n 10.000 digitale kleuteroefeningen tevoorschijn. (Als het geen Corona word, dan nekt dit mij wel……).

Na wat knutselen aan het diorama gaat straks de reis naar Sophie. Nu haar muren zijn geschilderd gaan er nog 3 banen behang op een stukje wand. Een lekker rustig behangetje met een jungle print! Dat schijnt ‘IN’ te zijn. Duizenden aapjes, tijgers en andere exoten sieren straks niet alleen een muurtjes, het zit ook op andere dingen die aan de muur komen te hangen en op dingen die in haar interieur staan, liggen of hoe dan ook door de kamer zwerven. (Eigenlijk ook een soort Corona).

Afsluiter

Geduld als geen ander en aan precisie geen gebrek, maar behangen, wat heb ik daar een broertje dood aan! Ik kan het wel, goed zelfs, maar omdat ik het 1000x niks vindt ontstaat er geheid ruzie tussen mij en dat geprinte papier wat zo nodig op de muur geplakt wil worden. Als klap op de vuurpijl was het vandaag flinterdun (type vloei) ZWART behang met een doorlopende print, waar je de lijm op de muur smeert en niet op het behang. Wat leuk als daarbij de ondergrond rauhfaser is. Een hobbel de bobbel zooi die bij de eerste aanraking met lijm begint te blazen. Maar gelukkig had Sophie lijm van de Action, dus hoefde ik, per baan, slechts 3 liter aan geklonterde lijm aan te brengen. Dat maakte het al ietsje gemakkelijker. Nadat de eerste baan op haar plekje zat (inclusief de doorvoeren van twee cv-buizen en nog wat obstakels) leek het mij reeds tijd voor een 1e bakkie.

“Wanneer begin je eigenlijk”, vroeg Sophie. Wat bleek, ik zei in mijzelf tegen het behang dat deze mijn rug op kon. Zo dacht het behang er ook over want toen ik haar mijn rug toonde rolde zij weer terug in haar verpakkingsmodus……….

En weet je, toen zij laat op de avond weer in haar domein stapte, appte Sophie mij. ,,Papa, het behang zit nog steeds op de muur!!”. Kijk, voor zulk ongekende blijdschap pak en plak je toch alles op de muur. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek, week 13 – 2020

  1. Pingback: Dagboek van een transvrouw, het dagelijks leven, haar hobby en het gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: