Dagboek, WEEK 11 – 2020

Maandag 09 maart 2020

De voorgaande week was een rare. Niet alleen gleed er een scherp mes door mijn vinger, ook door mijn ziel en gestel. Niet dat die laatste twee voorbij zijn, verre van dat en die snee is ook nog niet genezen.

Het mes

Sebastiaan meldde zich van de week bij mij, hij had het over een oude belofte. Er zou hem namelijk een heus zakmes zijn beloofd op z”n twaalfde. Nou staat mij daar wel iets van bij dat dit ooit uit mijn mond is gekomen. Ik zal wel zoiets gezegd kunnen hebben toen dat relatiegeschenk (het Zwitserse mes) in mijn bezit kwam en hij daar verliefd naar keek). Maar hij herinnerde mij er dus aan. Zo gezegd zo gedaan en binnen no time lag het mes in zijn handen. Sebastiaan kennende moest hij er gelijk alles van weten en ook de mogelijkheden ontdekken. Het mes zelf, dat scherpe ding zeg maar, dat was een ander dingetje. Daar is hij gelukkig een beetje erg bang voor, zeker toen ik de scherpte onder andere met een papiertje liet zien.

Zoiets, maar dan blauw van Sigma

Zodoende wilde Sebastiaan flink gaan oefenen met het in- en uitklappen van de tools en liet ik hem de techniek zien. Nu maakte hij bij het oefenen steeds een bepaalde fout waarbij het wel eens vervelende resultaten op kon leveren. Omdat hij niet helemaal begreep deed ik het even voor, voor wat er zou ‘kunnen’ gebeuren. (Je moet namelijk niet alleen uitkijken bij het inklappen maar ook bij het uitklappen. Het veer-mechanisme laat het mes terugschieten als je het niet goed vasthoud bij het openen). Dat ‘kunnen’ werd spontaan werkelijkheid, het gebeurde gewoon. En echt, ik heb Sebastiaan zelden zo wit zien worden toen het mes door mijn vinger gleed en het bloed in overvloed uit mijn vinger gutste.

Vandaag

Het is nog vroeg, rond 07:00 uur om precies te zijn. Het slapen gaat nog steeds zeer beroerd en iemand naast mij had daar vannacht ook last van. Die had mij daar een nachtmerrie zeg! In haar slaap maakte zij hierbij zoveel kabaal dat ik er wakker van werd en niet veel later lag er een overstuur en bibberende vrouw in mijn armen. ,,Dromen zijn niet echt hoor!”
Nog een kleine 45 minuten voor mijzelf en dan is het weer gaan met die banaan. Daniël eerst bij school dumpen en dan aan het klussen met kijkers. Van vrienden kwam er een lading keukenkast-frontjes binnen. (lekker vet en vies). Aangezien onze keuken in deplorabele staat is, is dit een welkom geschenk, alleen moeten alle deurtjes op maat worden gezaagd, afgewerkt en geïnstalleerd worden. Waarbij de scharnierpunten uiteraard niet overeen komen met de ouden……. Werk aan de winkel dus.

Lijstjes

Daar draaien wij onze hand niet voor om, zeiden wij vroeger in koor. Maar om na vele jaren uit dit proces te zijn was het wel even koppie erbij houden. Nou, het zit er nog prima in. Binnen no time zaten de plafondlijstjes er bij de buurvrouw in en kon de reis gelijk door naar de pijnbank. Aan de ene kant super natuurlijk dat er blijkbaar niks van de skills verloren is gegaan en aan de andere kant de pijnlijke realiteit van de gebreken.

Diorama

Misschien is er de laatste tijd niet zoveel meer over geschreven, maar de bouw is nog steeds in dezelfde drive als in het begin. Dagelijks word er driftig geknutseld en de laatste weken zitten helemaal in de bouw van de eerste van de twee prefab’s. Daar waar ik ooit eens in sliep. Ik moet zeggen dat het tot nu toe echt een plaatje lijkt te gaan worden. (Mag ook wel, er zitten zomaar 100 uurtjes arbeid in!!).

Afsluiter

na gedane zaken was het fijn dat Saskia alle ingrediënten voor de lasagne op het aanrecht had klaargezet. Nu restte mij alleen nog wat snijwerk en enig geroer in de pan. Net op tijd in de oven gedaan zodat Sophie niet boos zou worden. (Die wenst graag bij thuiskomst van haar zware stage direct aan tafel te schuiven. -Zij wil nog net niet gevoerd worden-).

Morgenochtend maar eens even kijken of het zagen van keukenkastjes nog een beetje in de vingers zit. Ik moet bekennen dat er weer zin is gevonden voor het opknappen van het e.e.a. in huis. Dat komt ook wel een beetje door de naderende verhuizing van Sophie. (Wij gaan morgen samen kijken). Als zij dus morgen ‘ja’ zegt tegen de verhuurder, gaat haar kamer naar Sebastiaan en heeft Daniël ook gelijk zijn eigen honk. De -oude- kamer van Sophie is uiteraard net opgeknapt, maar die van Daniël moet grondig worden aangepakt.

Nu maar een bakje koffie voor het slapengaan en zoals altijd: “Welterusten“.


Dinsdag 10 maart 2020

Eigenlijk is dit “BREAKING NEWS” van gisteren, maar aangezien het net na twaalven is kan het nog. Aan het begin van de avond sprak ik met de organisator van de Haagse pride en deze vroeg mij om ambassadeur te worden voor het genoemde! Wauw, dit zie ik toch wel als een hele eer en zei vol overtuiging ‘ja’. (Alleen is het mij nog niet helemaal duidelijk wat er dan van mij verwacht wordt. Dit kan alleen maar een goed doel betekenen en daar sta ik altijd voor open).

Zeiknat

Al zo’n kleine 18 jaar staat, mijn schoeisel (met een persoon erin) op het schoolplein te wachten op de komst van een kindje dat graag naar huis wil. Wachten in de zomer is doorgaans nou niet echt vervelend maar als de regen met bakken naar beneden komt we. En al helemaal als je je dan beseft dat het meer regel dan uitzondering is dat ze zomaar 05 minuten TE LAAT naar buiten komen. Dat zou andersom trouwens absoluut niet gewaardeerd worden en 2x in de maand levert je zomaar een reprimande op! Nu zag ik wel zijn klas net naar buiten komen, maar het blonde guitige koppie van Daniël was daar niet bij. Na nog maar wat verder dan het lingerie te zijn natgeregend maar even nar binnen gestap. Meneertje dacht dat hij moest overblijven. Gelukkig voor hem zat er wel een kinderparaplu onder mijn arm.

Nu even droge kleren aangedaan want het zou zomaar kunnen dat de mevrouw van mensendieck mij zo niet in haar behandelstoel laat plaatsnemen. Daarna ga ik met Sophie naar haar nieuwe huisje kijken. Ben zo benieuwd.

H O E R A

YES YES YES, Sophie heeft een huisje!!! Wij zijn net terug van de bezichtiging. Sophie was nog geen seconde binnen en zei al hardop: JAAAA. En dat is het ook, het is een super jaaaaa!! Zij kan er zo in, het is schoon, mooi gestoffeerd en de vorige eigenaresse heeft zelfs een mooie luxe koelkast en wasmachine achtergelaten. Echt super! Haar nieuwe balkon ligt op het zuid-westen en heeft geen last van hoogbouw of zo, uitzicht tot Den Haag. Het woonoppervlak is klein, maar praktisch, zo is er een vliering ingebouwd. Omdat het een hellend dak met lichtstraat heeft, zitten er ook ramen aan de vliering, alwaar een tweepersoonsbed ruim past.

Afsluiter

De avond is nog net niet helemaal voorbij en ik kan jullie wel vertellen dat er na onze thuiskomst (Sophie en ikk) nagenoeg enkel en alleen gesproken is over het wel en wee van haar nieuwe huisje. Wat is dit onwijs leuk allemaal.

Bij mensendieck verliep het trouwens ook wel goed. Waar ik overigens maar niet in de gezamenlijke wachtkamer met huisarts-patiënten ben gaan zitten. Dood is dood, maar opzoeken is een andere dingetje. Na een half uurtje waren de oefening alweer achter de rug en was ik er twee rijker. Voor deze twee nieuwe oefeningen werd er een reuze elastiek aan mij uitgereikt, dit is tevens een handige tool om op stoute billetjes te -kunnen- schieten…… “Welterusten


Woensdag 11 maart 2020

Ik wist niet dat kikkers harder konden gillen dan een huisgenote die er eentje onder de koelkast vandaan zien komen! Eerlijk gezegd ken ik alleen het luidruchtige gekwaak uit de vijver rond de paringstijd. Omdat deze koelkast-kikker er nogal gemuteerd uitzag was er niet de behoefte om hem beet te pakken en naar buiten te zwiepen, maar te porren met een stokje. (En hem vriendelijke doch dringend te verzoeken het pand te verlaten). Schijnbaar kennen kikkers dus ook een soort van angst want dit exemplaar schreeuwde moord en brand, echt bizar! Maar goed, niet veel later zat hij confuus op de buiten-mat en toen Daniël hem wat dichterbij wilde bestuderen sprong de gemuteerde kikker de wijde wereld in.

Corona

Oh jee, er gaat iets door ons huisje wat een beetje op een griepje lijkt. Het gros heeft lichtte tot wat lastigere buikklachten, misselijkheid en algehele malaise. En dat ondanks de vele maatregelen die wij niet hebben genomen…… Eerlijk is eerlijk, naar mijn idee neemt onze (slappe) regering wel erg weinig maatregelen, maar aan de andere kant neemt de jaarlijks terugkerende b.a.s.i.s. griep veel meer mensen mee naar het hiernamaals. Nog geen reden tot een blinde paniek dus.

Afsluiter

Drie maal raden wie er vanmiddag slaande ruzie hadden over een vogelkooi en welke GEK er met een bolderkar onderweg ging om de volière op te halen? (Ik in ieder geval niet!).

Het is inmiddels na twaalven en Sebastiaan gaat net pas zijn bed opzoeken. nou was hij vandaag school-‘ziek’ thuis en feitelijk de hele godganse dag de tijd gehad om zijn werkstuk voor morgen af te maken. Maar nee, daar kwam hij rond een uurtje of 22:00 mee! Zo zat ik dus de laatste twee uurtjes van 11 maart 2020 te knutselen aan zijn ‘poster’ en aan het diorama. Het meeste werk aan de poster mocht hij uiteraard zelf maar doen, ben niet helemaal gek. (JUST A LITTLE BIT).

Nog eventjes afwinden van de strijd in huize nooit-te-vrede en dan naar bed. Morgenochtend mag er gelukkig weer een laser op mijn gezicht. (De zwarte haren zijn bijna verleden tijd!). “Welterusten“.


Donderdag 12 maart 2020

Het zal mij benieuwen tot hoever de corona gaat komen. Iets in mij zegt: HEEL VER en dat mede doordat er verschrikkelijk slecht beleid in NL wordt gevoerd! Kijk nu eens om je heen, Italië en nu net het afsluiten van Amerika! kan het niet gekker? Maar tot op heden doet onze goedlachse mp Rutte het af als zijnde een overwaaiend griepje. (Dit gaat de zoveelste blunder worden……..).

Maar goed, het zelf verzonnen item, de ‘haartjes-weg-mevrouw’, is zojuist weer bezocht en mijn toet ziet er even niet uit. Gelukkig zijn er weer héél véél zwarte haartjes naar het zielenrijk gestuurd en daar gaat het tenslotte om. Even een kleine lunch tot mij nemen en dan de buuf helpen.

Afsluiter

Door het vastgeplakt zitten aan de live uitzetting van het Kamerdebat is het diep in de nacht. Ik moet zeggen dat Rutte een slappe zak is geworden. Met name de traagheid en nu weer de besluiteloosheid over de scholen is uiterst kwalijk!

Vanmiddag waren alle voorbereidingen daar om de buuf even een handje te gaan helpen. In mijn werkkloffie en met een schroevendraaier door mijn neusvleugels meldde ik mij netjes op het stoepje toen Marion belde. Dikke paniek om haar defect geraakte auto. Zo verliep de middag anders dan gepland. In De Meern aangekomen was haar auto reeds weggesleept en onderweg naar de garage (in Hoorn) en zat zij met Annet in een koffiebar. De gehuurde aanhanger met mooie stoeltjes van Marktplaats stond netjes op mij te wachten op de parkeerplaats. Na een kopje koffie de oudjes gedropt bij hun huisje, de aanhanger bij de verhuurder af te hebben geleverd was het een race tegen de klok om op tijd te zijn voor Daniël. Een minuut te laat arriveerde ik op het schoolplein, op tijd dus eigenlijk wel. “Welterusten“.

Vrijdag 13 maart 2020

Hé, vrijdag de 13e! het zal mij benieuwen of dit bijgeloof van zich laat horen vandaag. In ieder geval vandaag een tweede poging doen om bij de buuf te geraken en kijken of er nog iets te vinden is in de lokale supers. Want als je de kranten mag geloven is er paniek aan het uitbreken en roven mensen massaal de schappen leeg. Je moet toch aardig debiel zijn als je 500 wc-rollen inslaat! Nou, ze zijn er, meer dan genoeg zelfs!

Zo hé, net even een ochtend bezoekje aan de Jumbo gebracht. Alle kassa’s open en daar kwam zowat rook uit. Inderdaad klopt het wel wat er via het MSM wordt verspreid, men is aan het hamsteren. Daarnaast is corona ook het gesprek van de dag en iedereen wil toch even zijn ei kwijt bij de caissières. Genoeg stof in ieder geval om boodschappen te zien als een gezellig uitje, maak er dus ruim tijd voor……..

Heel triest

Saskia haar moeder wordt dit jaar 75 lentes jong. (En dat kan je gerust over haar zeggen, want zo oogt en handelt zij ook!!) Zij heeft jaren lang gespaard om in dit heugelijke jaar met haar dochters een droomreis te maken. Dit zou maandag a.s. hebben moeten plaatsvinden. Er hoeft verder geen tekst en uitleg bij als het woordje Corona om de hoek komt kijken, alle vluchten naar de Cariben zijn geannuleerd. Dit is echt heel erg verdrietig, Saskia had zich er zo verschrikkelijk op verheugd en was af vier maanden geleden met het inpakken en voorbereiden begonnen. Nu maar hopen dat deze reis naar een later tijdstip verplaatst kan worden!

Afsluiter

Daar laten wij het maar even bij, bij het bovenstaande want dit is verre van leuk en de avond is daar wel even mee gevuld. “Welterusten“.


Zaterdag 14 maart 2020

Je veranderd er niets aan, niet vliegen is niet vliegen, maar leuk is anders. Er gaat vast en zeker een nieuwe datum worden geprikt als alle corona weer overgewaaid is. Positief blijven denken mensen.

Boodschappen

Gisteren deden wij, net als ieder ander dat doorgaans zou doen, de dagelijkse boodschappen. Het ‘Hamsteren’ had ons ook wel bereikt en waren dan ook vol verwachting naar hetgeen wij in de Jumbo zouden aantreffen. Nou, dat was niet veel goeds! Wij deden absoluut niet mee aan die doorgedraaide gekte maar kochten wel heel bewust wat extra’s in. Niet echt veel hoor, maar wat ons opviel dat alleen de groot-verpakkingen nog voorhanden waren en de goedkopere producten allemaal weg waren. Zo werden de dagelijkse boodschappen 3x zo duur dan gewoon. Niet vol te houden lijkt ons, dus dit vraagt om een ander beleid. Welke? Zou het nog even niet weten!

Afsluiter

Het was een hele gezellige dag bij Ama, bedoeld als afscheid etentje voor de geplande reis. (Die in duigen is gevallen). Gezien de omstandigheden is het terecht dat dit nu gebeurd alleen is het voor de dames niet leuk. Helemaal niet leuk! Maar aan de andere kant, je zal maar daar hebben gezeten!

Ondertussen loopt het snot mij uit de neus, af en toe flinke niesbuien en sluimert er een lichte koorts door het lichaam. Griepje?? Niet de voornaamste reden om de kinderen thuis te houden, maar wel een van de. Wat hebben wij een besluitloze slappe regering die een beetje met levens dreigt te gaan spelen. Heel Europa ligt zowat plat en voor de zoveelste keer is de regering laks. (Met uitzondering van andere dingen dan, dan zijn wij altijd haantje de voorste). Trouwens, ik was al geen voorstander van de Europese Unie, nu helemaal niet meer. Die (…) van een Timmermans heeft het alleen maar over ‘zijn’ GreenDeal en dat terwijl de hele wereld in brand staat. Van de EU hoeven wij niets te verwachten aangaande de pandemie!! (En Griekenland laten zij ook volledig in de steek). “Welterusten


Zondag 15 maart 2020

Kan het nog hypocrieter en walgelijker! Dan bedoel ik hiermee die politieke (groene) partijen die enkele dagen geleden alle kans van de wereld hadden om de scholen te sluiten. Daar stemden zij collectief tegen en dan u om het hardst schreeuwen dat ze wel dicht moeten. En dan zie je net die verslaggever van de NOS alle credit’s in de schoenen van D66 schuiven. (Mag ik even een teiltje!!).

NOS: ,,Dat het nog heel lang gaat duren en er veel doden gaan vallen”. HAMSTEREN!! Of is dit nu juist niet de bedoeling?? Wat ben je nu voor debiel om dit op het journaal te gaan verkondigen terwijl je helemaal niet weet wat onze publiekelijke slapjanus morgen voor onzin uit gaat kramen. tenslotte begon vroeger de fabeltjeskrant ook om 19:00 uur.

Alle gekheid op een stokje, hier houd de een zich wel aan het protocol en is bezorgt, terwijl de ander er nog vrolijk op los feest en gaat chillen. En ook al zou ik het niet meer mogen meebeleven, dit zorgt er wel voor dat die hele EU-Unie op z’n gat gaat. Wel pleiten en drammen dat er vooral gezamenlijk een GreenDeal door onze strot word geduwd maar ho maar als er een pandemie uitbreekt. De hele elite kliek uit Brussel doet helemaal niets!!

Afsluiter

Gelukkig gebeuren er ook hele leuke dingen binnen onze muren. Zo is Sophie zo in de ban van haar eerste huisje!! Zij zit uren achter haar Ipad de winkels af te struinen naar handige dingen en vooral veel leuke prullaria. Het zou dus zomaar kunnen dat TNT-Post de aankomende week een dagelijks bezoekje aan ons huis komt brengen.

We gaan het allemaal zien de aankomende week, vrijdag krijgt zij om 10:00 uur de sleutel en het lijkt er sterk op dat er om 10:01 uur al intrekt. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek, WEEK 11 – 2020

  1. Pingback: Dagboek van een transvrouw over het leven en haar hobby's.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: