Dagboek, week 10 – 2020

Dinsdag 03 maart 2020

Na heel erg diep adem te hebben gehaald en diverse healings te hebben overleefd, besloten om alsnog met het dagboek verder te gaan. De healings bestonden uit dagelijkse liters kruidenthee, ademoefeningen, 4x yoga en twee maal een bezoek aan een bootcampus per dag. De uren daar tussenin werden gevuld met ZEN momenten van innerlijke rust, waarbij een overdosis aan pammetjes het Noorderlicht op en in mij deed schijnen. Mens, wat een verademende dagen waren dit. ☯

Zelf het diorama werd deze dagen niet aangeraakt. (De geplaatste updates en mooie foto’s werden gemaakt door een van mijn meerdere persoonlijkheden dus daar was ikzelf niet bij betrokken). Mijn doel was alles weer op de rit te krijgen. Dat, het weer op de rit krijgen, is gezien mijn outfit en aura om mij heen gelukt. Getooid in een bloemetjesjurk, bloemenkransje in mijn haar en zelfgebreid ondergoed zijn tekenen aan de wand dat de ingeslagen weg de enige juiste is.

Goed, in die dromerige wereld werd mijn slaap vanochtend bruut afgebroken door een mega pijnlijke elleboog en bleek dat de slaapkamer niet was omgetoverd in een Sound of Music Alpenweide met miljoenen bloemetjes. Conclusie is dat we weer doorgaan met ademhalen en verder gaan met leven zoals het nu eenmaal is. Soms zit het mee, soms zit het tegen……. ja toch?

kwartjes

Nu hoop ik enigszins dat het HIER bij blijft en er niet meer op mijn pad komt wat een pijl dwars door mijn warme, charismatige en liefdevolle hart schiet. ➵ Dat HIER slaat dan eventjes op de aankomende bruiloft van mijn gekoesterde zus. Ik ben daarbij niet welkom! ,,Niet welkom??” Nee, net als broer Edwin, want de vader van mijn zus (niet die van mij) trekt de ‘nieuwkomers’ in de familie niet. En zo voelt het nu als een Kozak te paard voorbij galoppeert en jou in vier stukjes achterlaat.

Afsluiter

Deze week is begonnen op Ama-dag, met de voor mij zo overheerlijke kippenlevertjes!! Verder dan mijn haar wassen, de vaatwasser uitruimen en wat bedden te hebben geschikt kwam ik niet. De ganse dag werd er aan de 1e prefab in het diorama gewerkt. (Zie: Van A tot Z, deel 07). Er verschijnt wat moois uit mijn handen en dan is afremmen even niet mijn ding. Ja nu, nu één deel is gespoten en even niet verder kan. Dan maar een stukje schrijven voor jullie.

Zoals het er naar uit ziet mag er morgen opnieuw flink gesleuteld worden aan de prefab want Daniël is vrij en dan komt hij ‘s-ochtends vroeg altijd knus in mijn nabijheid chillen in zijn luie stoel. (Eigenlijk bedoel ik dat ik dan toch aan huis gekluisterd ben en wel moet hobby-en om de tijd te doden. ☺. “Welterusten“.


Woensdag 04 maart 2020

Ondanks de vrije dag toch maar het wekkertje gezet om Sebastiaan nog even uit te zwaaien. Vond het toch wel een beetje sneu voor dat mannetje om in een donkere eenzame woonkamer te vertoeven. Maar het wantrouwen in zijn eigen wekker was ook een dingetje en dat bleek maar weer. Sebastiaan lag dus inderdaad nog diep te slapen en had zodoende mooi te laat gekomen. Dat gamen weet wat!

Daniël ligt nu inderdaad in zijn luie stoel te chillen en zelf wacht ik op het wakker worden van Saskia. Zij heeft ergens de spliterwten verstopt voor de soep van vanavond. Erwtensoep is namelijk veel lekkerder als het eerst helemaal kan afkoelen en opstijven, dus zodra zij haar neus door het trapgat steekt gaat het kookfeest beginnen.

Afsluiter

De vers gemaakte erwtensoep kreeg van mij een mager vijfje. Het smaakte mij niet echt, ondanks het roggel roggebrood met spek en oude kaas. (Het doorgehaalde haalde Sebastiaan uit zijn mond tevoorschijn toen hij er een hap van nam. Schijnbaar was dit zijn eerste kennismaking met deze variant. Daniël schoof voor de verandering maar weer eens niet aan tafel, die had niet lang daarvoor een stiekem bezoekje aan de Mac gebracht en zag de groene brij in een bakje liever aan zich voorbij gaan.

En ondertussen verder niks. “Welterusten“.


Donderdag 05 maart 2020

Vindt het wel een toepasselijk plaatje na de beslissing van het OM om die walgelijke Erdogan likkers niet te vervolgen voor gedane uitspraken. Schijnbaar normaal dat je uitgezonden militairen voor moordenaars kunt uitmaken zonder dat daar enige sancties op volgen.

Afsluiter

Zoals wel duidelijk ontbreek bij mij elke zin en dan zit ik niet alleen mijzelf dwars maar ook diegene die in mijn vaarwater komen. Dus opgepast, een gewaarschuwd mens telt voor twee. In gedachten en niet leesbaar voor derden wordt er wel wat meer geschreven, alleen zit dat achter een betaalmuur… (grapje). Hou het lekker voor mijzelf deze keer en het zal best wel weer een keertje overwaaien. “Welterusten“.


Zaterdag 07 maart 2020

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek, week 10 – 2020

  1. Pingback: Een dagboek over het leven van een transvrouw en haar gezin.

  2. Pingback: Dagboek van een transvrouw, haar leven, hobby's en gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: