Dagboek, week 09 – 2020

Maandag 24 februari 2020

Iemand nog een idee hoe deze vakantieweek door te komen? Wij zijn in ieder geval niet verder gekomen dan de gewone dagelijkse dingen, zoals bezoekjes aan huisartsen, fysiotherapeuten, zwem- bokslessen en een beetje wellness. (Die laatste is dan alleen geldig voor Saskia, op uitnodiging van vriendin Natasha). Zelf voel ik wel voor een ritje naar de Quartel in Pijnacker, maar dan wel zonder portemonnee in de tas. Wil mij een beetje gaan voorbereiden op de bouw van de prefabs, vandaar.

Daniël, die gisteravond last kreeg van spontane oorpijn, is weer helemaal de oude en heeft praatjes alsof er niets gebeurt is. Best handig dat die kleintjes zo snel genezen, dat zou voor ons ook wel eens handig zijn!

Afsluiter

het zal vast snel weer als gewoon zijn, maar tot nu toe zoeken wij ons de blubbers in onze verbouwde LIDL. Het voordeel is wel dat je de winkel snel leert kennen, tenslotte loop je in ieder pad zeker 6x. En de portemonnee vindt het geweldig, die bleek bij de kassa ook al haar gewicht kwijt te zijn. En vraag dan niet, ondanks dat zij zo goedkoop zeggen te zijn, of je big-shopper vol zit.

Omdat wij nogal aan de late kant deze winkel indoken kozen wij voor iets makkelijks, het werd een kant-en-klare-diepvriesmaaltijd. Twee zakken moest genoeg zijn en na een kwartiertje lekker te hebben gehusseld in de wok waren alle ingrediënten door-en-door heet. Jammer alleen dat de broccoli roosjes nog harder dan een betonblok bleven en het eigenlijk een peen + pasta gerecht had moeten heten. Aan het eind van de maaltijd had een ieder zoveel peen achtergelaten dat je broer konijn en zijn familie het hele jaar kon voederen.

Na een heerlijk dip op de bank dook ik een warm bad in, dit om de pijn in de gewrichten wat te verzachten en wat lichaamsbeharing over te hevelen naar een van de kussens. Een klein half uurtje later was ik zo rood als een kreeft, maar even geen pijn! Na een kort gesprekje met marion zat het sociale leven er voor mij op, een projectje aan het diorama vroeg mijn aandacht. (Toch stiekem vanmiddag een bankpasje meegenomen). “Welterusten“.


Dinsdag 25 februari 2020

Net terug van Mensendieck met een lange lijst oefeningen. Hier kom ik dus aankomende dagen niet onderuit, anders word de juffrouw boos! Moet eerlijk toegeven dat de paar tips van afgelopen week wel resultaat hebben opgeleverd. De grootste tip was eigenlijk op mijn houding te letten bij het hobbyen en proberen af te wisselen. Dat laatste is wel het meeste gelukt, daar ik veel aandacht aan de ombouw heb besteed.

Zo dadelijk gaat Saskia met Daniël naar de movie en start ik met de boodschappen voor het avondmaal. Iemand nog een ideetje?

Afsluiter

En lekker dat het was!! Zonder uitzondering ging ik voor de twee poten van de gegrilde kip. (Iedereen hier wil per se wit-vlees, dus vandaar de overdaad op mijn bord). Maar die 70 minuten voor het aanschuiven loopt het kwijl je al uit de mond door de heerlijke grill-lucht in huis. Ook ruik je dit sterk buiten en zie iedere noeste arbeider stilletjes hopen dat het bij hun thuis vandaan komt. Jammer joh! Het idee voor allerlei restjes groeten bij de krieltjes kwam overigens van Sophie. Niet dat dit nooit gebeurd, maar haar idee werkte ik af met zo’n groente-kruiden-zakje-van-Stegeman en dat maakte het echt ‘af’. “Welterusten


Woensdag 26 februari 2020

15:00 uur |Met frisse tegenzin worden mijn 👂-en de komende twee uur geteisterd door oorverdovend kinder geschreeuw. Waarbij de een de ander maximaal probeert te overschreeuwen. Nooit gedacht dat ik dit helemaal spontaan en zelfbedacht zou ondernemen want dit soort oorden zijn funest voor 50+ers! Maar wie hier wel héél erg blij mee is, is Daniël. Die is nu in de kinderhemel beland en geniet als geen ander. Daar doe je het tenslotte voor, dat blije koppie is zo leuk om te zien.

Toch maar voor rust in het externe restaurant gekozen. Kost mij noodgedwongen wel een kopje koffie, maar dan heb je wel wat 😃.

16:33 uur, nog 27 minuten te gaan, mits Daniël braaf aan het handje mee naar buiten gaat. Hij heeft het anders nog steeds reuze naar zijn zin. Mijn vermaak zit meer ik dat platte rechthoekige ding waarmee je kunt multitasken. Je kunt zeggen wat je wil, maar het ding helpt je zeker snel door tijd heen.

Afsluiter

Die laatste 15 minuutjes die hij nog cadeau kreeg werden er 45. Ach, daar houd je enigszins wel rekening als zo’n jochie helemaal los gaat in ‘Avontura’, het oude ‘Ballenbad’. Hij heeft heerlijk genoten en zodoende ik ook!

Thuis aangekomen gingen er drie pizza’s in de oven en trakteerden Saskia en ikke ons op een uitsmijter. Daarna was het ouderwets een spelletjesavond voor 4 van ons, Justin jaagt met vrienden zij stuffi er doorheen en de laatste zit weer te pielen aan modelbouw. Best gezellig zo’n avondje en nu de rust langzaam begint terug te keren word de rest een beetje horendol van de door alcohol & drugs benevelde vriendengroep van weggooier & CO. “Welterusten

P.s. Even na twaalven verliet het aangeschoten span het pand en mochten wij eindelijk aan ons eigen slaapritueel gaan beginnen. Er schijnt een of ander wild feest in Zoetermeer te zijn en daar gaan de amokmakers verder los. Dat wordt straks weer dikke pret als zij vanochtend vroeg gaan thuiskomen. Zie de bui alweer hangen…..


Donderdag 27 februari 2020

Het dagje wellness liep voor Saskia even anders dan gepland. Bij het benaderen van Elysium bleek het zo enorm druk dat zelfs alle nabij gelegen parkeerplaatsen vol waren en er een rij van hier tot Tokio bij de kassa’s stond. Volgens overlevering zouden er ook veel van die patserige ‘jongens’ zijn gesignaleerd, je weet wel, die momenteel de sauna’s teisteren op badkleding-dagen.

Aldus maakten zij rechtsomkeer en verloor onze vriendin zo de reeds betaalde entreekaarten…… Niet veel later zaten de dames aan een gezellig en lekkere lunch bij een van de restaurants in het Stadshart. Daarna nog even een zonnebankje gedaan en uiteraard de sterren uit de hemel gekletst. Zo te horen hebben de dames een hele leuke dag gehad.

En zo bracht deze dame de dag door met wat aan lummelen, de kids soms een tosti voeren of drinken-maken-zoet voor Daniël serveren. Een klein bezoekje aan een van onze buren leverde mij een draaitafel op, dat dan weer wel en niet veel later draaide een heuse ‘DECCA’ haar rondje. De afgelopen jaar veroverde maxi-single bleek een kras- en kraakbrij te zijn, jammer maar helaas. De boodschapje waren gelijk aan die van de afgelopen 6 jaar en de gescoorde verse Zeeuwse mosselen hadden meer weg van rauwe doperwten dan iets wat uit zee komt. Het stokbrood smeersel was wel voortreffelijk. Ach, de stroopwafel die nu op mijn kopje koffie aan het smelten is voed de maag ook wel.

Afsluiter

Voel mij een beetje nutteloos, teleurgesteld, overbodig, depri, terneergeslagen, zin- fut- doelloos en last but not least een beetje van wat doe ik nog hier op de aardkloot. Maar verder gaat het wel goed hoor!


Vrijdag 28 februari 2020

Een goed begin van de dag: SOPHIE HEEFT EEN HUIS(JE)!! Een appartement in Zoetermeer, vlakbij een best wel groot winkelcentrum en slechts twee haltes met de RandstadRail van ons verwijderd. Om dit heugelijke nieuws te vieren is zij zojuist vertrokken naar Ikea met Ama. (En de rest van de fam). Daarna blijft het span een nachtje in Scheveningen logeren en haal ik strakjes Saskia op bij dit immense warenhuis, alwaar ik nog nog niet dood gevonden wil worden….


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek, week 09 – 2020

  1. Pingback: Over het leven van een transvrouw en haar gezin.

  2. Pingback: Dagboek van een transvrouw, over haar hobby en het gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: