Dagboek week 05 – 2020

Maandag 27 januari 2020

Intro (van de week)

Het is niet verstandig om op zaken vooruit te lopen als het om klachten gaat waarvan je de oorzaak niet weet en of het wel of niet problematisch is. De artrose in de linker knie is inmiddels een vastgesteld feit, vervelend en soms pijnlijk, maar mee te leven. De laatste maanden echter, komen soortgelijke klachten in beide schouders en ellebogen. Van ‘een beetje hinderlijk’ is het inmiddels naar een ware nachtmerrie aan het gaan. Iedere beweging is pijnlijk en bij belasting of een verkeerde beweging is het bijna ondragelijk geworden.

Nu zie ik artsen genoeg, maar (even) niet die hier speciaal voor zijn aangewezen. Ook de wekelijkse bezoekjes aan de fysiotherapeut werken niet meer. (Die zich trouwens ernstig zorgen maakt). Dan komt nog mijn eigen eigenwijsheid om de hoek kijken. Zo lang mogelijk doorlopen en het bagatelliseren helpt uiteraard ook niet mee. Het zal de eerste keer niet wezen. Nu staat er voor volgende week een afspraak met de reumatoloog alleen rijst de vraag of dit wel zijn vakgebied is, vandaar dat er vandaag maar een vraagje uitgaat in het patiëntenportaal.

Over tot de orde van de dag

Het gaat trouwens weer wat beter! Weer wat glans om mijn toet en wat make-up maakte het geheel af. (Nu nog iets tegen/voor de rimpels). Na de dagelijkse dumping van het grut op school even een ochtendje 1ox-niks. Beter gezegd: DioRAmA….. Tussen de middag een eitje met Sophietje en even een stevige babbel met tienen halende Sebastiaan. Niet veel later kreeg Saskia ‘lentekriebels’ en was ik met matrassen aan het slepen en klopten wij samen gezellig het een en ander uit. Zo zie je maar, nooit saai bij Rianne…. (Kuch, kuch).

Tussendoor was er voldoende tijd om wat berichten met Cor Aalbregt te delen. Je weet wel, onze commandant in Libanon. Wij hadden het onder andere over de invasie en de berichtgeving hierover. Zie: https://opentopvrouw.com/m113/. Het heeft altijd iets als ik contact met hem heb.

Afsluiter

Even een kort berichtje. Er is niets verontrustends aan de hand, maar ik ben al een paar uur van de leg……… “Welterusten“.


Dinsdag 28 januari 2020

Vandaag even geen tijd gehad om hier iets te schrijven want was alleen maar bezig met: Van A tot Z. Alle drie de delen 🙂

Maar op de valreep voor het slapengaan kreeg men mij toch heel erg boos! Ik heb hier al vaker mijn ongenoegen over uitgesproken en het wordt alsmaar erger. Zien ze dan niet dat aan de andere kant de transseksueel volledig wordt / is ondergesneeuwd. Nog even en dan is het laatste stukje ‘respect’ en ‘acceptatie’ verdwenen. https://www.trouw.nl/opinie


Woensdag 29 januari 2020

Zojuist terug van een controleafspraak bij dr. Brigitte Meijer in het VUMC. Alles ziet er goed uit en de laatste hechtingen zijn verwijderd. (Zonder au!). In de wachtkamer een leuk gesprekje gehad met een super toffe vrouw. Ook zij heeft dezelfde operaties bij dr. meijer ondergaan, maar dan in één keer, één keer, kun je je dat voorstellen? Het scheen een operatie van 8 uur te zijn geweest, wauw. En wat heeft zij een mooi, zacht en warm gezicht (gekregen). Ja, leuk mens, maakte mijn dag nog positiever dan die al was, fluitend ging ik terug naar huis.

Oh nee, niet rechtstreeks naar huis, eerst nog langs Muco. Aldaar een door Cor Aalbregt gesponsorde jeep kunnen vinden. Een hele mooie jeep, van hetzelfde merk als de M109. (Met affuit).

Afsluiter

Daar zijn we weer, waren even helemaal gehuld in het duister door stroomuitval. Dat was snel verholpen, maar voordat alles weer was opgestart en godzijdank mijn spuitwerkje nog kon redden waren we wel een uurtje verder. (Ook met het geruststellen van onze kleine stuiterbal). Over kleine gesproken, die heeft zomaar twee vrije dagen door de zoveelste lerarenstaking!

Voor de rest eigenlijk geen nieuws meer, dus “Welterusten“.


Donderdag 30 januari 2020

Niets tegen in te brengen, ondanks fel protest van mijn kant. Na drie maanden van felle strijd geef ik mijn gewonnen en verander noodgedwongen door beleid van ontharingsspecialist. Regeltjes zijn regeltjes, of het nou 2 of 3 maal zo duur is maakt niets uit. (Want er zit genoeg in het ziektekosten potje, toch?). Het enige voordeel is de reistijd voor mij, van 90 minuten naar 5…. En geen reiskosten. Hoe zei Cruijff dat ook alweer?

Daarna rappiedo naar geopereerde Marion. Zij mag door een rugoperatie nog geen auto besturen en moet voor een consult naar een ziekenhuis. En het is lekker stil in huis. Nu is het op dit moment nog een tijdstip dat alleen deze gek al uit de veren is, maar door de lerarenstaking blijft voorlopig iedereen liggen waar die ligt.

Afsluiter

Ben al weer uren terug van het ziekenhuisbezoekje met Marion & Annet. (Marion mag vanwege operatie even niet autorijden, dus ondergetekende rijd even voor haar). Zij heeft veel pijn van de naweeën en het kan zelfs zo zijn dat de pijn waarvoor zij geopereerd is, is versterkt. Laten we dat maar niet hopen.

Trof het huis min of meer leeg aan, in ieder geval niet zoals ik het vanochtend verliet. Omdat het lekker rustig in huis was en er nog geen enkele planning voor het avondmaal was kwamen de knutselspulletjes op tafel. Al weken probeer ik iets goed in model te krijgen maar het wil maar niet lukken. Doe straks nog één poging en dan laat ik het maar even rusten. Saskia is nu met de kindertjes naar JumpXXL en ik ga niet vertellen wat ik aan het doen ben….. “Welterusten“.


Vrijdag 31 januari 2020

Vanwege de onderwijsstaking is Daniël vrij en heeft Sebastiaan een 40 minuten roosten. Vandaar wat extra tijd met de kids doorbrengen. Saskia neemt Daniël op sleeptouw en ik ga met Sebastiaan naar De Kwartel, een winkel voor radiografische modelbouw. Persoonlijk denk ik dat Sebastiaan helaas ook hier niet gaat slagen voor onderdelen voor zijn in-de-prak-gereden strand-buggy. (Die in de zomer van 2018 door, hoogstwaarschijnlijk, vrienden van bijna volwassen derden stiekem uit de vitrinekast is gehaald. De grote onbekende heeft vervolgens de snelheid onderschat en het voertuig tegen de muur aan laten knallen. Het had de ‘rat’ gesierd om het eerlijk te zeggen i.p.v. in de kast terug te zetten.

Sebastiaan kan het nog steeds niet loslaten, zo blij was hij met dit radiografische autootje, zijn eerste die semi-professioneel was en hem veel speelplezier bezorgde. (Hij had er ook nog eens lang voor gespaard). Om de zoveel tijd krijgt hij weer hoop door zoektochten op internet, in de hoop nieuwe onderdelen te vinden. Zelf ben ik daar helemaal geen voorstander van, want het gaat hoogstwaarschijnlijk de nieuwprijs ver voorbij. Maar we doen ons best en straks hoop ik er maar weer het beste van, dat teleurgestelde koppie is echt hartverscheurend……

19:30 uur |Het is helaas niet gelukt om onderdelen te krijgen. Gelukkig heeft hij zich bij De Quartel niet verveelt, hij keek zijn ogen uit. (Helaas voor mij blijft zijn grote passie de TRAXXAS. (Waarvan ik het model van de Range Rover wel heel erg mooi vind, maar hij weer niet…). Dat word sparen voor hem.

Allemaal 10-en

Sebastiaan is nu zijn kennis van de Franse taal aan het voordragen aan geïnteresseerde ouders die op de ‘Open Avond’ afkomen. Ontzettend goed dat hij dit doet! Hij is dan ook een voorbeeldige leerling met verschrikkelijk hoge cijfers, gisteren opnieuw een 10 voor Duits!

Afsluiter

Welterusten


01 februari 2020

Nu de Britten, straks wij!!

Natuurlijk joh! Als je misselijk je bed instapt zoek je doorgaans het dichtstbijzijnde toilet op als overvloed aan alcohol je parten speelt. Maar, ik noem geen namen, pakt voor het gemak een mengkom uit de kast, doneert daar zijn laatste snacks en alcohol in en zet deze doodleuk in de badkamer neer. RANZIGHEID TEN TOP!!

Maar voor de rest was de ochtend rustig en ging Daniël gezellig bij een vriendje spelen. Die dan weer wel over de brug woont en er dan altijd even app-contact is tussen de ouders. Tenslotte wil ik hier het VST-Team niet op de stoep hebben. Niet veel later bleek het vriendje niet thuis en was Daniël even vergeten dat hij dan direct naar huis zou komen en direct één van de 10 nabijgelegen speeltuinen ging bezoeken. Uiteindelijk vond ik hem snel terug in speeltuin 09……….

En Sebastiaan zit nu in de eerste voorstelling naar Jumanji te kijken. Dit op uitnodiging van een, uit het vrije Brittannië, overgewaaid vriendje.


Zondag 02 februari 2020

Afsluiter

Wat een dag zeg, een blogje eruit geknald, diorama foto’s online gezet met als gevolg een handje vol bezoekers (200) waar reacties op volgde. Waar natuurlijk een antwoord op terug kwam. (Geen openbare site op Facebook trouwens).

Net echt, toch?

En met zo’n foto sluit deze week af. “Welterusten“.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek week 05 – 2020

  1. Pingback: Over het dagelijks leven van een (trans)vrouw en haar gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: