Dagboek week 03 -2020

Maandag 13 januari 2020

Nog maar twee operaties te gaan en dan is het klaar met aangezichtschirurgie. Zou het bijna gaan missen na die twee jaar van bezoekjes aan het Amsterdamse ziekenhuis. De ene laatste staat morgen gepland en ben op-en-top voorbereid. Wat er de laatste keer mentaal gebeurde, gebeurt mij niet nog een keer! (Wat had ik het toen te kwaad zeg! Ook kan de langverwachte reeks foto’s dan eindelijk de publiciteit in en best wel een beetje trots dat ik mij aan het protocol heb kunnen houden. Je ziet immers (nagenoeg) nergens een foto van mij in de huidige looks.

Ach, kan mij het schelen

Bij de fysio was het niet echt joepie, zij vermoeden ook artrose in de schouders! Oké, is er ergens een afvoerputje voor mij?! Aan de andere kant ben ik al veel ouder dan dat ik mijzelf gaf, dus dat is alleen maar winst. En er valt vast wel mee te leven, immers duct-tape genoeg in huis. Maar laten wij maar niet op de zaken vooruit lopen, eerst afwachten wat de reumatoloog te vertellen heeft. Wie weet stuurt hij mij wel door naar Pia Dijkstra voor een spuitje. (Grapje). Ik geniet van elke dag die mij gegund word en pak zoveel mogelijk van het leven.

Aldus stapte ik vol goeie moed en zin naar buiten en direct weer aan de overkant bij de Jumbo naar binnen. De uitdrukkelijke wens van eega en nageslacht was ‘lasagne’, mijn lasagne en niet die uit een pakje. Ik heb ze nooit verteld dat de meeste dingen dus wel uit een verpakking komen. lekker vers in het plastic verpakt. Thuis aangekomen direct de keuken bestormt en niet veel later, zeg maar een uurtje, gingen er twee schalen de oven in. Kleine tip van mij: eerst dertig minuten in de oven op standje 200 en weer af laten koelen. Vervolgens een half uurtje regenereren en smullen maar!

Al hoewel er niet veel tijd overbleef overdag kon er voldoende rust en energie gevonden worden om rustgevend te knutselen. Later meer!

Afsluiter

na de heerlijke lasagne, al zeg ik het zelf, racete de koters en Saskia de deur uit voor een uurtje jumpenXXL. Voor mij tijd om even te nixen, ja nixen. Ook eens een keer wat anders dan het huishouden te doen of te knutselen…

Alleen is het net als vannacht weinig zicht op slapen, wat is dit toch? En juist vannacht is een diepe rust juist zo nodig voor het snijwerk van morgen. Deze keer zie ik er trouwens 0,0 tegenop, ga maar van het aller ergste uit en dan valt het achteraf heel erg mee ☼. Het gekke is wel dat ook de paar dagen zonder haarwerk mij niet tegenstaat. Wellicht is het even tot rust komen van mijn hoofdhuid wel even lekker. Tenslotte zorgen die plakkers voor huidirritatie en jeuk. Ik neem vooralsnog maar afscheid van deze dag en zie wel of ik straks nog wat schrijf. (Dat mag dan in de nieuwe dag die over enkele minuutjes ingaat). “Welterusten“.


Schijtlijster(s)

Doen wat je doen moet en je door derden niet gek laten maken. Die houden wij erin. Want soms laat je het een en komt het ander nader op je pad. Afkappen dus, of totaal negeren. Maar soms is dat best even moeilijk en laat het je niet los. Zo is er een periode geweest dat er door derden in mijn blogs specifiek gezocht werd naar uitspraken of teksten die deugpunten opleverden. (Je moet er maar tijd en zin in hebben). Dat waren van die griezels die er iets uitpikten waarmee zij een ander op stang konden jagen, in de hoop dat deze mij daar weer op aan zouden spreken. iets wat zijzelf uiteraard niet aandurfden / durven!! Gelukkig is dat al een tijdje stil, waarschijnlijk de moed opgegeven of onder de groene zoden, wie weet. In ieder geval wel lekker rustig zo.


Dinsdag 14 januari 2020

Vanaf nu een weekje zonder haarwerk door het leven. Kreeg van het ‘Haarhuis’ wat verzorgingsproducten mee om de hoofdhuid extra te verzorgen en dat is aan de andere kant wel fijn. Misschien wel de overweging waard om dit sowieso af en toe te doen, deze week is het dus ook een extra toegevoegde proef op de som nemen. Zomenteen lekker lang douchen, Daniël van school halen en dan aan de reis naar Amsterdam beginnen. Ben zo benieuwd naar wat het gaat worden. Eerlijk gezegd zaten die twee flappen aan de zijkant van mijn hoofd mij altijd al dwars.

Hoe ging het?

na ruim op tijd te zijn in het ziekenhuis werd ik een kleine 45 minuten na geplande afspraak naar een splinternieuwe behandelkamer geloodst. Aldaar na ik plaats in een comfortabele stoel en gingen er direct vier verdovingsspuiten mijn hoofd in, au! Tijdens het inwerken hiervan werden de incissies afgetekend en had ik een gezellig babbeltje met dr. Meijer, twee collega’s en één verpleegkundige. Af en toe was er zeker wel tijd voor een geintje.

Ik voelde wel dat er veel gebeurde aan de flanken van mijn hoofd maar kon deze keer gelukkig niets zien en had geen centje pijn! En toen kreeg ik een spiegel in mijn handen gedrukt. WAUW WAUW WAUW en nog eens WAUW. WAT IS HET ONTZETTEND MOOI GEWORDEN, BEN ZO DANKBAAR HIERVOOR!!!

De terugweg was zoals verwacht, file en nog een file. De rit duurde 5 kwartier! Maar bij aankomst en het direct aanschuiven aan de heerlijke maaltijd van Ama, kreeg ik een staande applaus. Ook het hele gezin vindt het mooi. JOEPIE!

Schakel even over naar woensdag….


Woensdag 15 januari 2020

Ik slaap dus nog niet. Af en toe bloed ik als een rund en dan moet ik mij aan de regeltjes van de chirurg houden. Dat is 30 minuten stevig aandrukken met een gaasje. Dat kan nog wel eens een leuke nacht worden.

01:15 uur |Ga het maar proberen, val om van de slaap. Misschien helpt het slaan van een kruisje wel…… Tot straks.

08:00 uur |Kort nachtje, maar wel redelijk kunnen slapen. En geen emmers bloed op het kussen. (Wel op apneu gebeuren en mijn haar zit vastgeplakt). Moet straks wel naar buiten om Daniël op te halen n daar moet ik nog wat op verzinnen. Nu eerst weer even in de spiegel kijken naar het moois wat gisteren is gefabriceerd. Zo knap dat zij precies dat voor elkaar hebben gekregen hoe ik het juist als mooiste had gezien!

Afsluiter

Een heerlijk rustig dagje achter de rug. Een dagje van tien keer niks en genoten van het operatie resultaat. Met uitzondering dan dat mijn (eigen echte) haren met bloed doordrenkt aan mij zitten vastgeplakt. Gatver! Morgen dus lekker douchen en alles door het douchepuntje laten verdwijnen. En vanavond lekker veel gelachen met Jochem Meyer, wat is hij toch goed! Het valt inderdaad mee, die nasleep van de operatie. Af en toe een beetje bloed zal de pret niet drukken. Het ziet er nu nog een beetje gehavend uit maar dat zal binnen enkele weken wel verdwenen zijn. (Hoop ik). Natuurlijk heb ik vandaag ook wat leuks geknutseld, dat laat ik morgen wel even zien. “Welterusten“.


Donderdag 16 januari 2020

Het is vannacht toch nog 03:00 uur geworden voordat ik in bed lag. Dus nu te zeggen dat ik een lekker nachtje achter de rug heb, nee! In tegenstelling tot eerdere berichten over de verheerlijking van het nachtbraken wilde ik vannacht wel wat eerder onder de lakens. Dit meer om te herstellen en omdat er nu eenmaal meer tijd voor het huishouden overdag nodig is. Heb wel gemerkt dat dit geen goede combinatie is, is niet vol te houden….

Afsluiter

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Beide niet het geval dus hou het vandaag kort. “Welterusten“.


Vrijdag 17 januari 2020

En daar gaan we weer, opnieuw ophef over ’transgenders’. Deze keer vanwege een shemale pop voor kinderen. En in mijn ogen ook een volkomen terechte ophef! Want wie word er in de algemene beeldvorming wéér op aangekeken?!

Afsluiter

We hebben een lekker druk dagje achter de rug. Veel samen opgeruimd en wel 5 big shoppers met gescheiden afval gedumpt in de daarvoor bestemde containers. Of ik moe ben? jawel, maar niet van het opruimen, meer van het laat naar bed gaan en het vroeg gewekt zijn door kramp in een der kuiten……

Tja en verder? Verder kwam Sebastiaan thuis met 10 voor zijn Frans en was Daniël te enthousiast met het handen wassen. Die laatste kabouter presteerde het om zich drijfnat te maken in het toilet van JumpXXL. (Alweer hoor ik jullie denken! Wij kregen een abonnement, oké!?) Het eten was ook wel anders dan anders, het werd een Thaise curry en je kon eigenlijk al vermoeden dat dit iets te pittig was voor kleine mondjes.

De afgelopen dagen zijn er twee nieuwe aanwinsten voor het diorama door de brievenbus gepropt, zodoende heb ik voldoende te knutselen, joepie! (Niet verder vertellen, maar het stuur van het nieuwe voertuig zit aan de verkeerde kant. Ben benieuwd of iemand daar opmerkingen over gaat plaatsen…). “Welterusten“.


Zaterdag 18 januari 2020

Nooit in mijn hele leven 😂. Dat zei Daniël net toen Saskia hem vertelde ooit weer auto te gaan rijden met hem. Dat zag hij dus helemaal niet zitten! Aan de ene kant snap ik hem heel goed maar het zou wel verdomde handig zijn als saskia dat roze kaartje nu eens gebruikt waarvoor het verstrekt is….

Wij zitten nu dus in het zwembad. Ik zonder haarwerk maar wel een mutsje op. (Zo’n ding wat mensen met kaalheid problemen dragen. Ach, overmorgen gaat het haarwerk teruggeplaatst worden en is dit ook weer voorbij).

Afsluiter

Dat werd vanavond graven in de voorraadkast. Het werden drie verschillende blikken met ragout en gele rijst. Het maakte overigens best wel…… Nu de Jumbo zijn bijna gedateerde producten voor €1,- is gaan aanbieden krijgt de voedselgroep geen leveringen meer, dus wij helaas ook niet. Ach, er zijn ergere dingen in het leven, nietwaar?!

Morgen gaan wij Marloes uitzaaien, niet echt, maar in ieder geval voor Daniël. (Marloes gaat er even tussenuit om energie in Aruba te happen). Voor ons een gezellige middag voor de boeg en Ama heeft beloofd om Roti te gaan halen. En die is mij daar toch een partij goed en lekker. Wel lekker pittig, jammie…

Dan nog maar één nachtje slapen en dan komt Sandra voor twee dagen over uit het verre België. Maandagmiddag gezellig bij ons en dinsdag trek ik er op uit met grote broer en zusje Pascalle. Dat gezellige onderonsje gaat zeker slagen, daar kijk ik heel erg naar uit! (Zie zus Sandra veel te weinig, soms maar 1x per jaar en daarom is dit heel belangrijk voor mij!). “Welterusten“.


Zondag 21 januari 2020

De klok 🔔 sloeg net 7 keer en zo voel ik mij ook. Zeven keer zo dik als normaal door de overheerlijke roti. Lamsvlees speciaal voor mij maar de volgende misschien ook de nieuwe versie, die van de rund. Die is ook super zeg! Terwijl het gros aan het uitbuiken is krijgt Sebastiaan bijles van Ama. Morgen een SO Nederlands. Als hij daar een voldoende voor haalt staan de deuren 🚪 voor de HAVO wagenwijd open. 8 Is inmiddels zijn gemiddelde cijfer! (Hij heeft nog geen VWO ambities 😃😃😃)

Afsluiter

Een saaie week zou je bijna zeggen met bar weinig te melden. Op privégebied is dat wellicht wel even zo. Ook ontbreekt mij alle motivatie om ergens dieper op in te gaan dan mijn hobby en daar stop ik eerlijkheidshalve al mijn energie in. (Heb even mijn buik helemaal vol van gezeik aan mijn hoofd).

Wat het diorama aangaat heb ik van de week dus een paar leuke dingen kunnen doen. Temeer door een paar leuke dingetjes van marktplaats te hebben geplukt! Deze keer wacht ik heel even met posten van die items om het wat leuker aan te kunnen bieden. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek week 03 -2020

  1. Pingback: Dagboek over het leven van een transvrouw en haar gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: