Meedeinen

Caitlyn Jenner mag toch wel het internationale boegbeeld van de transgenders worden genoemd. Je hoeft het niet met haar eens te zijn of haar op een andere wijze niet aanstaan, maar het is potverdorie een mooie vrouw om te zien!

Vijf jaar geleden begon mijn reis naar het onbekende, een reis met maar één doel: “vrouw worden”.

Aan het begin van die reis haalde ik veel informatie van het internet en begaf mij veel tussen andere LHBT-ers. Van hen leerde ik veel en kreeg steun uit vele hoeken. Ook trok ik mij geregeld het lot van anderen aan, iets wat mij nog steeds wel ligt. Maar ik werd ook meegezogen in de alsmaar groeiende hype: “Genderneutraliteit“.

Gaandeweg ging mij dit heel erg tegenstaan, het paste totaal niet bij mijn beleving en des temeer ik daarmee werd geconfronteerd, des te meer ik daar afstand van wilde nemen. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niets tegen anders voelende, anders denkende of mensen die genderneutraliteit nastreven. Dat is het niet, maar laat mij daar, als persoon, in godsnaam buiten. Buiten in de zin van voorop gezet te worden als boegbeeld voor de alles omvattende wensen, eisen en dwangmatige opgedrongen spelregels van de transgender/genderneutraliteitsindustrie.

50 jaar al

Ik deinde inderdaad mee, mee in een wereld die mij nog niet helemaal eigen is en waar ik mijn draai probeerde te vinden. Zo zullen er best tegenstrijdigheden zijn in mijn doen en laten de afgelopen jaren, maar mijn huidige weg voelt goed. Mijn weg is die waar ik mee begon, met vrouw zijn en niets anders. In mijn beleving, die overigens al 50 jaren een deel van het leven is, sla je een lang gekoesterde weg in en geef je de volle ruimte aan wat er al die tijd in je huisde. Namelijk je innerlijk vrouwelijk binnenkant naar de buitenkant verplaatsen. (Ook wel de ‘transitie’ genoemd).

Nu ben ik bijna daar, lichamelijk dan, want geestelijk is een ander dingetje. Bijna vijf jaar verder en er dan nog zo instaan als dat je begon. De uitdrukkelijk wens hebben om te worden wat er bij je past. In mijn geval: “vrouw zijn”. En vrouw zijn betekend voor mij niet ergens mee geassocieerd te worden waaraan ik mij op geen enkele wijze mee kan vergelijken. Noem mij eens één man of één vrouw die genderneutraal wil zijn? Die zijn er niet! Je bent het, of je bent het niet.

Windkracht 12 graag

Echt mensen, ik zal de hemel prijzen als de transgenderparaplu door een orkaan zal worden weggeblazen en een ieder weer op zijn of haar plekje beland. Niet in een hokje maar gewoon als mens er zijn en kunnen uitdragen wie of wat zij vertegenwoordigen of onderdeel van zijn.

Het is niet zo dat ik niet snap waarom het belangrijk was dat er een plek moest komen om voor transmensen beter op te kunnen komen en ze uit die verdomhoek te kunnen halen. Ik snap dat daar destijds een ‘T’ aan de LHB werd toegevoegd. Dat snap ik echt wel, maar mijn inziens is dat voorbij, zijn ze daar teveel in doorgeschoten en heeft het uiteindelijk voor de beeldvorming van een transseksueel verkeerd uitgepakt.

Kijkende naar bovenstaand plaatje, dan zie je dat de transseksueel één van de vijf is. Maar qua beeldvorming staan zij bovenaan. Nu scharen ze in de publieke beeldvorming daar ook nog eens de genderneutraal strebers onder, met nog steeds de transgender, dus de transseksueel als boegbeeld/voorvechter voorop. En dat voelt zo misplaatst.

So be it

Transseksueel? A-la, dat moet dan maar, maar die zijn man of vrouw en niets daar tussenin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: