Dagboek week 01 – 19/20

Maandag 30 december 2019

Wij gaan hier nu echt in de vakantiemodus. Zelfs ik presteer het om na 09:00 uur uit bed te vallen. De rest volgt ergens rond de klok van 12:00 uur. Zouden het lichamelijke & geestelijke voorbereidingen zijn op de lange dag die morgen gaat komen? Vandaag staan er gewone dingen op de agenda en sta ik liever nog niet stil bij de drukte van morgen. De dag daarop afreizen naar Ama voor de nieuwjaarswensen en dan donderdag genieten van de ruimte in huis. Ruimte omdat dan de kerstboom (waarschijnlijk) gaat wiebelen.

Een van de gewone dingen is een bezoekje aan de fysio. Dat overigens wel een beetje problematisch aan het worden is. Niet het bezoekje, maar meer de reden daartoe. Mijn schouderproblemen verkassen nu ook naar de ellebogen en inmiddels levert iedere handeling pijn op. Er is dus iets mis, maar wat? na het onstpannen bezoekje aan de fysio rest een run door de Jumbo, er staat ‘blote spaghetti’ op het menu. Zo trouw hangen de kids al aan het weekmenu want mijn voorstel om vandaag even geen pasta te eten viel niet helemaal goed. Dat dit gisteren ook op het menu stond vonden zij collectief geen reden om het, op de vaste dag, niet te doen.

‘Blote spaghetti dus’. Dat zijn dus slierten in een badje knoflookolie, sterk gekruid en aangevuld met champignons en zongedroogde tomaten. (De meeste champignons belanden op mijn bord want de meesten gruwen van die dingen).

Afsluiter

Saaier kan ik het niet maken, het werd ‘blote spaghetti’ en voor de rest eigenlijk weinig. Wel wat geëxperimenteerd met statisch gras in diverse kleuren en de nodige strooisels. Ben benieuwd hoe dat uiteindelijk voor de dag komt in het diorama.

Saskia is nog een keer met Daniël naar de winter show op het marktplein geweest. Net als afgelopen winter was deze kersthappening één grote flop. Wat in en in triest toch voor al die deelnemers en vrijwilligers. (Gisteravond waren zij, Saskia tezamen met een vriendin en kids, de enige bezoekers op het terrein!!) En vanavond was er van ellende maar één show, voor de rest waren er geen mensen geïnteresseerd.

Het was door bovengenoemde even rustig in de tent en zelf weet ik niet eens meer hoe die tijd is verstreken. Beetje suf te wezen achter de computer vermoed ik. Het is daarom de hoogste tijd om het bedje op te gaan zoeken. “Welterusten“.


Dinsdag 31 december 2019

Gatver, slechte nacht achter de rug. Nu een beetje hangen achter de pc en proberen wat energie te krijgen om te douchen en klaar te zitten voor de voedselgroep. (Zal ik worden uitgeloot?). Daarna maar aan het traditionele oliebollen bakken. Word weer een hele lange tijd achter het fornuis staan en is op voorhand al een pijnlijk cadeautje

.

(Er was geeneens tijd om rustig make-up te smeren. Moest noodgedwongen tijdens en bij het bakken).

76 Oliebollen! Voor mij dus geen oliebol meer! Volgens de kids zijn ze weer voortreffelijk en aan het einde van de dag ga ik er nog wat lieve buren blij mee maken.

En niet veel later na het Oliebollen bakken volgde het vuurwerk 🧨 ophalen. Daarna reste mij opnieuw de keuken. Rollade kruiden en in de grill doen, sausjes maken, aardappel dennenboompjes bakken, broccoli koken en nog iets heel lekkers bereiden. Dat waren 4 hele grote cantarelle. Die vulde ik met boerenkaas, kruiden en knoflook. Daarna 20 minuutjes de oven in en smullen maar!

Het is nu even na negenen. Eindelijk rust in de tent. Iedereen wacht rustig de tijd naar de viering af. Wat kan je anders doen?


Woensdag 01 januari 2020

Bij deze wensen wij jullie een heel gelukkig nieuwjaar.

Wie kwam er ook alweer op het idee om het jaar feestelijk in te luiden met een fles champagne? En wie heeft er ook alweer een alcoholprobleem? Juist, een en dezelfde persoon. Dat viel minder goed dan verwachten en het resultaat was er dan ook ‘alweer’ naar. Maar voor de rest was het wel leuk hoor……

Even na klokslag twaalf uur proostte wij met de twee jongsten, de andere twee waren elders aan het feesten. Zij hadden hun jassen reeds aan en de lonten in paraatheid, na de eerste slok vlogen zij naar buiten. Sebastiaan trekt er al langer op uit en is voor de duvel niet bang en ons kleine stuiterballetje is evenmin niet bang aangelegd. iedere keer als er ergens iets groots de lucht inging wilde hij er naartoe en snapte niet echt goed dat dit niet de bedoeling was. (Hij ging mee met het wegbrengen van Sophie en toe ik haar een fijne jaarwisseling wenste en zei: ,,tot volgende jaar” snapte haar daar helemaal niets van. In zijn beleving ging het dan verschrikkelijk lang duren eer hij haar weer zag).

01 Januari mensen, een paar daagjes kus-kus en klef-klef doen en dan gaan wij weer over tot de orde van de dag. De goeie voornemens gaan weer de prullenbak in, de wensen worden weer dezelfde verwensingen, eens word weer oneens en de gemaakte vrede word weer onvrede. Alles blijft gewoon weer bij het oude. Mits je voornemen was om je partner de wacht aan te zeggen voor het nieuwe jaar en je hem of haar dit tijdens het proosten hebt medegedeeld. Maar ook die persoon, die even tijdelijk onder een brug slaapt, wens ik toch het beste.

Wij gaan strakjes op pad naar Ama, voor de jaarlijkse verse ragout. Net als de kalkoen en haar goddelijke ‘Caesar Salade’ een traditie om in eren te houden. Die dingen zijn zoveel meer waard dan het leegdrinken van een fles champagne, echt waar……


Donderdag 02 januari 2020

Goh, wat hebben wij gisteren genoten bij Ama en gelachen om Jochem Meijer. (Met uitzondering dan van mijn gebit, dat met iedere lachsalvo zo’n beetje uit mijn mond vloog. Achteraf toch wel handig om pasta te gebruiken). Zonder kindertjes reisden wij terug, het huis alleen hebben met alleen Justin. Die hoor je of zie je niet. Helaas kon ik absoluut de slaap niet vatten en dook er dienaangaande pas na 03:00 in. Dat was dan de enige domper op het verhaal. Maar wel veel afleveringen van “Messias” kunnen kijken, dat dan weer wel!

Nu een kabbelend ochtendje achter de rug en samen met Saskia het e.e.a. kunnen aanpakken. Tja, een nieuw jaar brengt altijd wat zorgen met zich mee, zoals de aanvullende tandartsverzekering. Het blijkt dus dat er voor de beugel voor Sebastiaan eerst apart verzekerd moet worden, weer even €30,- per maand minder te besteden. (Met een wachttijd van 12 maanden zit je daar dus minimaal twee jaar aan vast). Er zullen de komende dagen nog wel meer van dit soort ‘addertjes onder het gras’ vandaan komen. Maar goed, Saskia en ik hebben er goed zicht op, dus komt ook vast wel goed.

De kindertjes komen na het avondeten pas thuis, nu maar even wat meer zinnige dingen gaan doen, waaronder een tegoedbon voor koffie gaan innen. Wat moet je anders doen ☕.

Stadje

Met z’n tweetjes even door de stad banjeren en bij de eerste schoenenwinkel is het meteen RAAK! Nu moest zij wel even bedenktijd hebben, dat calculeerde ik wel in, dus na een kopje koffie gingen de prachtige laarsjes de tas in. Zij koopt niet zo snel dingen voor zichzelf en als zij echt iets nodig heeft moet je haar bijna dwingen om het te kopen. Zo blij mee, dat zij nu hele goeie schoenen aan haar voetjes heeft.

Dat kopje koffie bij bagels viel eigenlijk wel tegen, die smaak kan mij niet bekoren. Maar hun wc deed mij wel behagen, God, wat moest ik nodig plassen…… Na nog wat te hebben gekuierd en Nederlands vaste winkelketens te hebben besnuffeld was het tijd om deze monumenten te gaan verlaten. Hup naar de bakken voor het gescheiden afval en de Jumbo. Kijk, daar lagen de schappen met afgeprijsde bakken mosselen al op ons te wachten. (Net als de pizza voor Justin).

En dan nu, bij het knapperende haardvuur en wel een lekker bakkie, wachten op de huiswaarts kerende kindertjes. Zij hebben het vandaag ook super gehad. Van Sebastiaan ontving ik zelfs meerdere foto’s van het binnenkort te openen LEGO gebeuren op de boulevard. Het zal mij benieuwen.

Oei, daar ga je!

Afsluiter

We zijn compleet en zoals gewoonlijk na zo’n uitje zit het grut vol adrenaline. Met andere woorden: het is bij twaalven en ze slapen nog steeds niet. Wij dus ook niet. Zodoende duik ik maar weer in “Messias”. “Welterusten“.


Vrijdag 03 januari 2020

Het is diep in de nacht, “Messias” helemaal uitgekeken en Justin gaat met zijn vriendin nog even een sigaretje roken. Het is maar waar je zin in hebt zo in de kou en in het donker. Nog steeds niet moe en zoek afleiding, wat zal het gaan worden?

Nacht-wacht

Mijzelf vergelijken met zo’n kunstenaar is een beetje ver gezocht, maar dat het hier ‘s-nachts beter vertoeven is dan overdag is een feit. Daardoor is de proef wel geslaagd! Rond een uurtje of vijf/zes gaan slapen en in de middag-avond wat verplichte rondje meedraaien, daarna weer serene rust. (En vooral geen constante stroom van gezeik). HEERLIJK!! Het enige wat niet mogelijk is, is herrie maken en dan bedoel ik meer schuren en zo.

Gezellie

Gezellig hoor, met de hele bups aan tafel om spareribs te eten. Krieltjes met spek & uitjes en broccoli 🥦 met groentensaus. Enkel even vergeten dat ik geen ribs kan kluiven. Snel afruimen en saskia met Daniël naar JumpXXXL. Die is nu heel wat calorieën aan het verbranden.

Beetje vaag maar wel sprekend, toch??

Afsluiter

Tja, wat moet ik er van zeggen? Beter maar gewoon niets. Want ik schijn ook een van de twee verantwoordelijke ouders te zijn die er voor moeten zorgen dat klein grut op tijd naar bed gaat……

Het grote grut, deze muts, gaat morgenochtend vroeg pas naar bed, conform de met mijzelf gemaakte afspraak. “Goedemorgen“.


Zaterdag 04 januari 2020

Slecht nieuws, Track & Trace vermeld: ‘Aangemeld bij DPD’. En omdat het zaterdag middag is verwacht ik hierin de komende 24 uur dan ook geen spannende verschuivingen. Dit weekeind geen spannende diorama klusjes dus. Wie een beetje de ontwikkelingen van het diorama volgt, weet dat ik ijverig de eerste grassprieten aan het vastlijmen ben. Het meeste daarvan maak ik zelf met oude stukken touw, maar de ondergrond komt toch echt uit een potje. Het voelt nu net even aan alsof Sinterklaas ons huisje voorbij is gereden.

Het komt echt wel

Voor wie het nog even is ontgaan, vandaag staat in het teken van Daniël. (Die overigens net van Sophie en telefoonhoesje heeft gekregen, eentje waarvan zij de ijdele hoop van bezorging ‘ook’ al had opgegeven. Kwam uit China en deed er slechts 8 weken over…). Dus die kwettert nu honderduit boven de overlast gevende parkieten uit. Straks mogen wij weer getuigen zijn van een half uurtje zwemles van hem en daarna zijn uitgekozen maaltijd verorberen, tosti’s uit de oven. Tosti’s uit de oven? Jawel, want daar zit namelijk ook een grill in, alleen krijg je dat er dan weer niet in bij hem.

Promotie

Drie hoeraatjes voor Daniël! Hij stroomt, na pas enkele lessen te hebben gehad, door naar vak 2 bij zwemles. Jammer dat ik dit moment niet heb gefilmd, god oh god wat was Daniël door het dolle van blijdschap. En onbeschrijflijk heerlijk om te zien en mee te maken.

Afsluiter

Het pakkertje ligt nog steeds op dezelfde plank in Amsterdam. Het voordeel hiervan is dat ik heel vindingrijk ben gaan speuren en zowaar vele dingetjes het gevonden om overal en nergens in het diorama verder te kunnen.

Onze kleine vriend was wederom met zijn moeder naar JumpXXL geweest en liep aldaar zomaar tegen een kinderfeestje aan. Dit leverde hem een extra uurtje speelplezier op. Het enige nadeel was uiteraard een hieperdepiep mannetje dat de slaap niet kon vatten. (Dat word wat als hij weer naar school gaat..). “Welterusten“.


Zondag 05 januari 2020

Ik schrijf gewoon door want het inmiddels zondag en de nacht is nog jong. Voor de meesten was het zeker wel een welterusten, maar voor mij nog lang niet. Ga nog even spelevaren en zie wel hoe laat ik er induik….

03:45 uur |Geen spannende dingen in het Midden-Oosten, geen beweging in het pakketje en zo langzaamaan alle noodzakelijke administratie wel op de rit. Tijd om een beetje af te gaan bouwen. Je weet wel: vaatwasser, kunstgebit, nachtsloten, vogelkooi, haar in de staartjes, tandvlees poetsen, make-up verwijderen, nachthemd aan en als laatste de e-smoker bijvullen.

Neurootje

Hihi, het is nu al de 3e keer vandaag dat ik naar de status van het pakketje kijk. Zenuwachtig of neurotisch? Allebei wel denk ik, er zitten immers dingetjes bij die heel leuk zijn om mee te experimenteren. Maar allemaal gekheid op een stokje natuurlijk, ik kan niet wachten, dat is waar, maar ik laat mij daar niet gek mee maken. Er is zat te knutselen en dat doe ik dan ook.

Verder gaat het best wel lekker, al zeg ik het zelf. Een paar goeie tips van lieve mensen helpen mij aardig op weg en het veranderen van dagritme komt goed uit de verf. Je moest eens weten hoeveel rust dat geeft. Eigenlijk een beetje zoals de status van whatsapp, ZEIKEN = BLOCK. (In de ruimste zin van het woord).

De prak

Die was best lekker. Kabeljauw blokken met een toefje Ama. (Gemaakt door Saskia). Doperwten en aardappelkroketten. Daniël kwam niet verder dan een halve augurk en dacht zelfs van tafel te kunnen lopen. Resultaat: telefoon op de kast en die krijgt hij pas een half uurtje voor het slapengaan terug. Althans, als er geen please-roet word ingegooid. Of chips ter compensatie…..

Afsluiter

Nog in de laatste minuut van week 01, net op tijd zeg… Ik ga maar niet zeggen wat de status van het pakket is want wie zit daar nu nog op te wachten. Dus laat ik het hierbij en ga verder in week 02. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek week 01 – 19/20

  1. Pingback: Dagboek van een transvrouw, over het dagelijks leven en haar gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: