Dagboek week 52 – 2019

Maandag 23 december 2019

Helaas gaat mijn plannetje voor de kerstwensen aan jullie niet lukken. (Het idee was om het tweede deel van het diorama zover te krijgen dat er een tijdelijk winterlandschap van te maken is, inclusief sparren van het kerstdorp). Maar helaas pindakaas, het gaat niet zoals ik het zou willen. Misschien volgend jaar dan maar, of dan maar een nieuwjaarswens?!

In ieder geval hoop ik dat iedereen fijne kerstdagen in het vooruitzicht heeft.

Afsluiter

Naast het diorama domper komt ook hier de kerststress langzaam op gang. Sophie kreeg bijna een nerveus breakdown (of zoiets) toen zij in de spiegel keek, daarbij ook gelijk realiserend dat de laatste zonnebankkuur wel heel lang geleden was. Zo kon zij onmogelijk naar het kerstdiner! Saskia kwam er achter dat als kerst nabij is ook het einde van het jaar in zicht is. Wij moesten nog even ‘snel’ langs de diverse clubs voor verleningen e.d. Dat omdat de bijstand bonnetjes zouden verlopen. Aldus stonden wij uren in de rij om het e.e.a. geregeld te krijgen.

En wie het van de week heeft gelezen, de beker van Daniël moest nog worden opgehaald. (Aan de andere kant van de wereld). Ook daar moest en zou nog aan voldaan worden, want stel je eens voor dat wij de kerst ingaan zonder één van de 10 bekers…… Sebastiaan stuitert als een dolle, hij ziet het liefst dan kerst al achter de rug is en zijn vuurwerkpakket kan worden opgehaald. (Nu maar voor hem hopen dat hij echt een enveloppe bij Ama onder de boom vindt en geen doosje LEGO). Uit voorzorg heb ik het afhalen maar op 31-12-2020-2019, om 15:30 uur, gezet. Want zoals hij nu stuitert kan er niet gewacht worden met afsteken. Dat heeft hij toch echt van mij…..

En Justin dan? Die hoorde van vrienden dat er overmorgen een feestje was waar hij niet bij kon zijn. Bij nader navraag bleken dat individuele feestjes te zijn. Zijn vrienden gingen tegen alle regels in sociaal doen bij de mensen die zij omschrijven als soort van ouders. Hierdoor zag hij geen andere uitweg om zich eveneens aan te melden voor de kalkoen van Ama. In een stoffige berg met kleren vond hij nog een blouse zonder brandgaten en zal er na enige wasbeurten ook wel de wietlucht uit verdwijnen.

Zodoende gaan wij dit jaar als compleet gezin de kerst in! En nu ik zowaar een knipoog uit de hemel kreeg besef ik mij dat die tijd als misdienaar(t-je) in een van de kindertehuizen zijn vruchten af gaat werpen. ♫I don’t no how to love him♫ Welterusten


Dinsdag 24 december 2019

Eerst kerstdag Ama, kalkoen met allemaal lekkere bijgerechten. Tweede kerstdag thuis, gourmet met allemaal lekkere bijgerechten. Oh nee, het zijn allemaal lekkere bijgerechten. Als zoveel lekkers op je staat te wachten is het moeilijk om niet alvast een voorproefje te nemen. Daarom hebben wij de kinderen met opzet een heerlijke gegrilde kip opgedrongen, die eerst 75 minuten het huis en de directe omgeving deed geuren. Op deze wijze hopen wij dat onze kinderen niet dichtslaan bij de overdaad aan luxe en het kerstfeest gaan zien als vreetfeest.

10:40 uur. Dat bedoel ik nu, vakantie? Zit nu met Daniël en Sophie in het ziekenhuis. Niets ernstigs of zo, gewoon een date met een specialist. Hiervoor het huisvuil bij elkaar geraapt en de containers buiten gezet, niets speciaals. Daartussenin even langs de voedselgroep geweest en heel wat lekkere dingen gekregen, waaronder een forse rollade. Je hoort mij niet klagen, alleen kom ik zo niet toe aan zaken die al te lang zijn blijven liggen.

Miserabel

Van een echte kerstavond is geen spraken. Sophie heeft de spelletjeskast uitgezocht en om alles compleet te krijgen moesten direct alle kasten opengetrokken worden. Mens, wat een drama-zooi. Ondertussen kregen onze twee rivalen voor de zoveelste keer een mega ruzie en ging het uitpakken van wat hebbedingetjes onder de boom niet door. Sophie en ik hebben maar besloten om “Les Miserables” te gaan kijken. (Het liefst zou ik de oude versie willen zien, die met Jean Gabin. Niet alleen de hele film is super goed, maar het einde breekt nog steeds mijn hart. Alleen het denken hieraan doet mijn ogen troebel maken. Slik!)

Afsluiter

Omdat ik zeker weet dat er na de film niet veel puf meer is voor een stukje tekst zeg ik nu maar vast: “Welterusten“.


1e Kerstdag

Wij zaten er helemaal klaar voor en toen gingen zij ineens ‘zingen’. Uit-uit-uit, daar houd bij ons echt niemand van, wat nu? Na spoedoverleg werd het uiteindelijk de laatste Ben-Hur. Wie de oude versie lief heeft kan de nieuwste alleen maar verafschuwen. Het werd hem gewoon niet. Wel uitgekeken, tegen beter weten in, waardoor het veel te laat werd.

Rond een uurtje of 07:00 uur vond iemand het buiten noodzakelijk een enorme herrie te maken. Nu sliepen wij al niet zo best, maar dit was genoeg voor mij om maar op te staan en achter de computer te kruipen. Het eerste zo’n beetje op het netvlies was dat er weer iemand is doodgestoken, nu een vrouw in Hengelo. Fijn begin van de 1e kerstdag. (Ik hoop serieus dat ik straks nog een klein tukkie kan doen, de dag kom ik anders niet door…..).

kleren-zooi

Bijna 13:00 uur. De zooi is aan kant en ondertussen verlang ik meer naar een matras met lekker dekbed dan een samenzang onder de kerstboom. herstel, rond de kerstboom. (Wij zijn toch geen kabouters….). Tijdens een rustmomentje zag ik kans om de 11½ nagels te lakken in een vrolijke kleur, antraciet. juist op dat moment kwam ik tot het heldere besef dat ik de enige in huis ben die nog niets van feestkledij over de stoel heeft hangen. Ja, alles wat er onder komt te zitten had ik verstandig genoeg wel aan de wasvrouw aangeboden, maar de toplaag blijft nog een vraagteken.

Over anderhalf uur worden wij geacht richting de kalkoen te reizen. Dat wordt nog opschieten dus. Er zijn nog 4 wachtende voor mij die de douche willen benutten en vol gaan spuiten met allerlei geurtjes. Misschien dat deze zich ook op mijn frisse zachte huidje willen nestelen. Dat scheelt straks vast weer aan lang ge-klef voor knuffels en kusjes. En misschien wel het belangrijkste: plek op de bank!! (Dat gaat sowieso wel goed komen vandaag, want ik heb mij daar een krampen van de gisteren verorberde voorverpakte zuurkool. Waarvan de worst het niet trok om 10 minuten in de magnetron in jus te worden verhit. Die leek meer op zo’n ding in het gras waar wij vroeger een rotje instaken).

Ik zou zeggen: ,,eet smakelijk voor strakkies en vergeet niet de weegschaal veilig op te bergen. Laat die voorlopig maar in de kast staan”. ⚖

Afsluiter

Ik houd het even kort en kom er morgenochtend op terug. Het was zo super dat er nu geen energie meer in mij zit en enkel en alleen nog tussen et dons wil duiken. “Welterusten


2e Kerstdag

De 1e kerstdag was net zo leuk en gezellig als de voorgaande, al blijft er nu een stoel leeg. Grootvader is er in ons hart altijd bij. Deze keer was er wel een nieuwe man in ons midden, Eus, de nieuwe vriend van Marloes. Voor hem een spannende dag om zo middenin een kerst vierende familie te vallen en met iedereen kennis te maken. Het kennismaken ging lekker snel al gauw was hij volledig ingeburgerd ☯. Toen hij vertelde over zijn ‘hiking’ plannen in het noorden van Italië hadden wij voldoende gespreksstof om ook even aan elkaar ‘te ruiken’. Het voelde goed, heeft Marloes netjes voor elkaar……

Rond een uurtje of drie bereikten wij het knusse huis van Ama en na een basic warme begroeting gingen wij los op het kerstfeest. Bij een kopje koffie met veel lekkers kwamen de pakjes onder de boom vandaan en had Sophie een grote verrassing voor iedereen. Zij had persoonlijke gedichten gemaakt en die waren echt super leuk en goed geformuleerd!! En terwijl de kalkoen lag te garen in de over kropen wij voor de beeldbuis om ‘Klaus’ te kijken. Waarna er tijd werd vrijgemaakt voor de jaarlijkse fotocessie. Iedereen samen, afzonderlijk en met elkaar op de foto. Drie maal raden waarmee ik de hele ochtend al zoet ben….?

– Ho Ho Ho Rianne Volkering,
dat knutselen en bouwen is wel echt jouw ding.
– Wat ben je toch ontzettend creatief,
dat moest natuurlijk wel even verteld worden in deze brief.
– Een echte veteraan in hart en ziel,
zo mooi dat ik er van flauwviel.
– Zelfs nog vrijwilliger vermiste personen zoeken,
zo’n mooi gebaar noteer ik natuurlijk in de boeken.

De Kerstman wenst jou een gelukkige kerst en een mooi nieuwjaar, ho ho ho, geniet van elkaar!

De maaltijd was net zo lekker als de voorgaande jaren. Een keer per jaar eten wij dan traditioneel kalkoen met dezelfde bijgerechten. En neem maar van mij aan dat dit nog lang niet gaat vervelen! Net als wij vandaag aan de gourmet gaan. Ook dat doen wij eigenlijk alleen maar op 2e kerstdag en oudejaarsdag.

Afsluiter

Misschien niet zo’n goeie keus om op een dag als vandaag een zwaar onderwerp aan te snijden. Maar het zal je maar hoog zitten. (Misschien is mijn stemming sowieso al niet zo best en dan floepen er wel vaker stevige woorden uit). We hebben op zeker genoten van de gourmet waarvoor wij gezamenlijk hard hebben gewerkt aan het opleuken van de dis. En die was weer uitzonderlijk mooi geworden door de inbreng van Sophie. We hadden ook lekker veel omdat Justin op het laatste moment toch bij zijn meisje aan tafel ging.

In plaats van knutselen op de bank gedoken en een goeie film gekeken, ‘The Angel’. “Welterusten“.


Vrijdag 27 december 2019

Mag de kerstboom al weg? Die vraag stel ik aan mijzelf. Was dit voor jaren strikt na ‘3 Koningen’, nu mag het van mij ook wel vandaag. Het was echt gezellig, die twee kerstdagen en heb er op mijn manier van genoten. Alleen kon het mij verder wel geschoten worden. Gisteravond was wel een beetje als vanouds. Met Saskia bankhangen en een film lijken. (Saskia lag zelfs de hele film in mijn armen, wauw!).

Nu ook even een manier vinden om Sebastiaan acht zijn games weg te krijgen. Hij wil best wel aparte aandacht, alleen het idee dat dit dan zonder pc is, is een beetje moeilijk voor hem. Hij kan ook echt niet door één deur met Daniël, die twee hebben binnen de kortste keren ruzie. Ik had hem voorgesteld er even tussenuit te gaan maar het komt er niet van om echt iets te verzinnen. Ja, een ritje langs alle vuurwerkverkopers. Daniël gaat aan de andere kant veel met Saskia op pad. Die is wat makkelijker over te halen om de deur uit te gaan. Sterker nog, hij vraagt het haar ook constant. Dan zijn die bioscoopkaartjes van de gemeente en die aanbiedingen van de M wel verdomd handig :-).

Amsterdam

Daar kon ik Sebastiaan mee wakker krijgen, een ritje naar MUCO in Amsterdam. Daar zouden zij hem mogelijk kunnen helpen met zijn kapotte radiografische auto. (Die twee jaar geleden door ‘onbekenden’ in de prak is gereden! Dader nog steeds niet gevonden. Hoe laag kan je eigenlijk zijn om iets van een ander te slopen en het niet te melden).

maar goed, wij gingen dus naar MUCO in Amsterdam. Dit keer keek hij wel zijn ogen uit en genoot van alles wat er in de schappen lag. Dat ik daar ook van genoot mogen duidelijk zijn! Het was op zeker een leuk uitje alleen jammer dat wij allebei niet vonden wat wij zochten. Ik geen diorama spulletjes en Sebastiaan geen onderdelen voor zijn autootje…). Maar het voornaamste vandaag was een uitje met Sebastiaan en die missie is geslaagd.

Afsluiter

Saskia was nog later thuis dan ik met Sebastiaan, er bleek een ‘Fair’ in Zoetermeer te zijn. Nu kwamen Sebastiaan en ik er net op tijd achter dat hij een afspraak had bij de gym. Zijn eerste les ging van start. Ik denk wel dat de specialist blij gaat zijn met de behaalde resultaten! Het was even later diezelfde Saskia die spontaan de gourmet op tafel zette, dus weer veel hapjes van gisteren getafeld. Geeft niets, het was best lekker!

Nu keken wij van de week de spannende spionagefilm ‘The Angel’ en vandaag de eerste twee afleveringen van ‘The Spy’. Deze miniserie pakte eigenlijk meteen, dan weet je dat het goed zit. Gelukkig heb ik deze acteur nooit in eerder films gezien want die personage vond ik nogal ranzig! Borat is echt niet mijn ding! Alleen zet hij in deze serie een verdomd goede rol weg.

Diorama

ik schrijf er wellicht wat minder over, maar er word dagelijks heel hard en heel fanatiek aan gewerkt. Alleen zijn de vorderingen nog niet ver genoeg om te showen. (In mijn beleving weliswaar). Ik beloof dat ik netjes iedere dag hard door zal werken en spoedig weer wat kan laten zien. “Welterusten“.


Zaterdag 28 december 2019


Zondag 29 december 2019

Oei, dat is gisteren een lang verhaal geworden, ben ik zomaar vergeten te schrijven! Het was dan ook wel een hele drukke maar leuke zaterdag geweest. na een iets wat rustige ochtend ben ik ‘s-middags met Sebastiaan op vuurwerkjacht gegaan. Wat ze bij de ene winkel niet hadden was bij de ander weer uitverkocht. Toch heeft hij een leuke verzameling bij elkaar kunnen krijgen, waarvan ik denk: hoe krijgt hij dit allemaal afgestoken!

In de tussentijd was Saskia kaartjes gaan regelen voor Star-Wars en is Daniël opgehaald voor een logeerpartijtje bij Ama. Zodoende konden wij ‘s-avonds naar de film. Met z’n drietjes, Saskia, Sebastiaan en ikke hebben wij genoten van deze film. Bij thuiskomst bleek Sophie helemaal te zijn bijgekomen van haar brakke gevoel, het huis zat wéér vol indrinkende meiden. Dat was vast gezellig, maar Saskia en ik doken achter de computer om naar onze serie op Netflix te kijken. Uiteindelijk konden wij pas na enen ons bed in!

En nu is het alweer zondag, nog maar twee daagjes 2019. Eerlijk gezegd ben ik blij als het donderdag is.

Smullen

Eindelijk kon ik een keertje koken voor mijn broer! Nu hij even een paar uurtjes rust in zijn donder had kon hij even gezellig aanwaaien. En het was super gezellig! ,,Kom maar even voor etenstijd”, kan ik eindelijk eens iets voor jouw koken”, zei ik tegen hem. En zo maakte ik een heerlijk verse lasagne voor hem en ons. De door hem meegebrachte bubbels maakte het geheel extra feestelijk.

Afsluiter

Met het bovenstaande, het gezellig samenzijn met Edwin, sluit ik deze week af, de laatste van dit jaar. Wordt het weer zo’n jaar of gaan er ingrijpende dingen gebeuren? Ikzelf verwacht het laatste……. “Welterusten


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek week 52 – 2019

  1. Pingback: Dagboek van een transvrouw over het bruisende leven en haar gezin.

  2. Pingback: Dagboek van een transvrouw, over het leven en haar gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: