Dagboek week 51 – 2019

Maandag 16 december 2019

Wie mij al langer kent dan vandaag weet dat ik een grote passie had heb voor houtrot-saneren en restaureren. Het blijft jammer dat dit niet meer tot mijn dagelijkse bezigheden behoort. Maar soms lopen de dingen anders in het leven dan dat je gehoopt hebt. (Zo nu en dan komt er wel eens een werkstukje in mijn handen en dan kan ik er even lustig op los saneren / restaureren, dan ben ik als een kind zo blij!).

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de passie voor het maken, het geduld en tot het uiterste gaan voor een perfect resultaat nu is verlegt naar modelbouw. Wie had daarbij kunnen voorstellen dat het saneren van hout en het modelleren van modelbouw nog eens samen zouden vloeien. Zoals geregeld blijkt, is in mijn leven niets onmogelijk. Zo kwam een super product samen met vakkennis in het diorama. Hetgeen een compliment van de leverancier opleverde en ook nog eens beloond werd met een nieuwe koker “Super finish“.

Nagels

Wie oh wie zou je hier nu blij maken met nep-nagels? Juist, Daniël! Die kreeg gisteren een setje bij de Primark van Saskia en kort na thuiskomst paradeerde meneertje trots met super lange nagels door het huis! Oké!? Maar daar bleef het niet bij, hij wilde daar vandaag mee naar school. Mijn enige antwoord daarop was dat in dat geval Saskia hem mocht brengen. Aldus vanochtend geen lange nagels naar school…….

En ik zit letterlijk aan huis gekluisterd vanwege één simpel telefoontje. Al weken wacht ik op antwoord van mijn zorgkostenverzekeraar. Daar heb ik een verschil van mening mee. Een voor ‘vrouwen’ gedekt evenement ziet men voor mij anders, in hun ogen ben ik geen vrouw maar anders(??) Echt waar!! Dus een simpele aanvraag wordt een kleine strijd en dat is niet de eerste keer. Zolang het nog ‘loopt’, ga ik niet al te veel op de materie in, maar dat moet niet langer gaan duren. (Omdat ik, wederom, niets hoorde heb ik wéér aan de bel getrokken en belde zij juist toen ik afgelopen week voor het Veteranen Search Team op pad was. Er werd toen beloofd dat er vandaag zou worden terug gebeld).

bel vooral NIET!!

Vooral niet bellen hoor! Heb ik nu werkelijk voor niets de hele dag gewacht op het telefoontje van de zorgverzekeraar?!
Het lijkt de belastingdienst wel.

Afsluiter

Zo’n kant-en-klare-maaltijd van de Jumbo, smaakt dat een beetje? De aardappel-prei-met-gehaktbal-en-stroganoffsaus was niet onaardig. Dat soort maaltijden krijgen wij wel eens bij de voedselgroep en meestal gaan die naar de ‘hamburgerbezorger’, je weet wel, Justin die dan heel laat thuis komt en dan wat maagvulling nodig heeft.
Maar vandaag kon ik net niet voldoende spaghetti maken en offerde ik mij op door zo’n kant-en-klare-hap te eten. Stiekem moet ik bekennen dat het best wel smaakte en als voordeel zag dat het mij velen calorieën scheelde. (Alleen jammer dat de gehele keuken affaire wéér in handen was van ondergetekende…… Wat hebben ze het toch eigenlijk luxe hier!).

De avond was een stukje gevuld met een kleur tukje en werken aan het tweede segment van het diorama. Ga proberen om het polystyreen voor de kerst nog in de juiste proporties te krijgen en er een soort van kerstkaart van te maken. Rest mij veel te doen in een krappe week! “Welterusten“.


Dinsdag 17 december 2019

Wat een fantastisch rapport!!

Vanochtend toverde Sebastiaan iets moois uit zijn rugtas, was hij even vergeten aan ons te geven / te laten zien. Het is nou net iets wat je absoluut niet hoeft te verbergen lijkt mij! En toch is hij niet tevreden met de cijfers….. Aldus Sebastiaan kan het makkelijk wat omhoog! Hij wil graag naar de HAVO en zet zich daar 100% voor in. Het lijkt ons dat hij dit met gemak gaat halen. Oh ja, inmiddels is ‘Duits’ opgetrokken naar een 9!!

Afsluiter

Nou nou, net op het nippertje werd ik als laatste uitgeloot door de voedselgroep en was het laagvliegen op het fietsje, tezamen met het trouwe fietskarretje :-). Gelukkig was het droog en dat gaf weer de moed om de blokhut uit te mesten. Dat werd nog wel een dingetje want de meesten hier in huis vinden het maar wat makkelijk om daar overtollig huisraad te deponeren.

In de middag kwam Ama ons weer verblijden met haar bezoek en haar kookkunsten. Vandaag een nieuw recept uit de oven. Het was weer smullen. Daarna maar voor de verandering de hobbykamer ingedoken en ontzetten vel rommel gemaakt met het verwerken van ‘piepschuim’. Wat een zooi krijg je daar altijd van. Morgenochtend aan mij de taak om de stofzuigerzak leeg te kloppen…… Maar ja, ik heb nu eenmaal iets in mijn hoofd voor de kerst- nieuwjaarsgroet! “Welterusten“.


Woensdag 18 december 2019

Hoeveel keer zal ik vanochtend ,,links, rechts en kijken” zeggen? Straks mag ik een handvol kleuters verkeersles gaan geven op het schoolplein van Daniël. De op het plein geschilderde verkeerstuin en wat pionnen moeten de bestaande situatie op de werkelijke weg gaan nabootsen. Niet dat die kleintjes zich ook maar iets aantrekken van het weer, maar ik ben reuze blij dat het droog is! (Had het anders ook wel gedaan hoor). Heb er in ieder geval heel veel zin en sta ook te trappelen van ongeduld.

En hoe was het? Super natuurlijk. Je kent mij, al is het een serieuze bezigheid, een geintje tussendoor en het spelenderwijs doen houd de kleuters bij de les. Moet eerlijk zeggen dat het gros van het grut echt al heel goed weten wat je bij een stoplicht moet doen. Alleen maakt haast, onoplettendheid enz. het gevaarlijk en steken zij zomaar over. Zou ook een hele goeie les zijn voor volwassenen, om te zien en ervaren hoe kindertjes denken en vooral handelen!

Nu tijd voor een kopje koffie en opwarmen. (Het is toch wel koud als je een uurtje stilstaat op het schoolplein…).

Afsluiter

Ik zou een opsomming kunnen geven over het verloop van de dag, dat ik Saskia naar een vriendin heb gebracht, dat ik Daniël heb opgehaald enz. enz, maar dat zou zo saai zijn. Nee, veel leuker is het om te vermelden dat er wat mis was met mij. (Wanneer niet!). Ergens in de middag begon de wereld om mij heen te tollen en ging ik out….. Nu, ergens laat op de avond gaat het weer een beetje al is het nog niet helemaal joepie. “Welterusten“.


Donderdag 19 december 2019

Er is teruggebeld door de ziektekostenverzekeraar! YES! Maar met een antwoord? NEE, helaas….. Wel heb ik een goed gesprek gehad en zijn er excuses aangeboden voor de lange doorlooptijd. Als compensatie zijn de kosten voor een ontharingstest vergoed en mag er één behandeling worden uitgevoerd, teneinde een nog langere wachttijd tot behandelen te verkorten.

https://briez.nl/

Het trieste is wel dat ik onder géén beding terug mag naar mijn vaste behandelaar BRIEZ. Ondanks een toch wel goed verweer, lukt dat pertinent niet. Aldus de verzekeraar kan een transgender nu eenmaal niet gelijk worden gesteld aan een geboren-vrouw. Er gelden in dit soort zaken andere (niet omschreven) regels!?

Maar zoals ik al zei, heb ik een fijn gesprek gehad en zijn er kleine winsten behaald, zoals een eerste behandeling. Hier heb ik vanochtend dan ook gelijk gebruik gemaakt en heb een eerste cessie gehad. Ik moet eerlijk bekennen dat dit een prettige ervaring was en wat absoluut een feestje is, is de afstand naar de praktijk. In plaatst van een ochtend of middag kwijt te zijn, ben ik nu binnen één uur uit en thuis! (Alleen zijn de kosten voor de verzekeraar ruim twee maal zo hoog!).

Tutoyeren

Even los van de zaak. Wij hadden een schademelding bij onze inboedelverzekeraar. Hierbij kon ik de keuze maken om dit af te handelen via ‘Whatsapp’. (Dit zou volgens de helpdesk de snelste manier zijn). Aldus advies deed ik dit dus ook en ging de afhandeling dan ook zoals beloofd, de schade was binnen één dag geregeld en uitbetaald!! Mijn oprechte complimenten hiervoor!

Maar waarom dan de kop ’tutoyeren’? Nou, ik moest echt even wennen aan deze manier van communiceren. Het eerste berichtje ging als volgt: ,,Hallo Rianne, je appt met Hans”. Oké, ik ben dan wel een ‘Boomer’, maar dit was, gezien mijn huidige ervaring als schade-expert en meegekregen waarden en normen, best even wennen.

Zo’n gevalletje heb ik eerder meegemaakt, weten jullie het nog? Met Eneco. Die begon gelijk met “Hé Rianne”. Waarna ik nagenoeg gelijk, publiekelijk, werd weggezet als iemand die niet kon rekenen! Dat gesprek heb ik maar gelijk beëindigd…….. Wat een millennium nitwit was dat zeg!!

Puntje bij het paatje: we moeten er maar aan wennen. De Boomers die zullen als laatste ‘Der Mohikanen’ wel vasthouden aan de oude leest.

Afsluiter

Het was even wat werk, maar dan heb je wat. Verse onbespoten boerenkool van het land. Gekregen van de buuf die haar vader nog zelf verbouwd. Na de wasbeurt nogmaals laten staan in een bak water en zout. Daarna gestript en gedroogd. Vanavond twee grote worsten, vette jus, een augurkensausje en smullen maar. Moet bekennen dat ik best wel vol zit.

Onze kleine stuiterbal at niet mee, die had zijn kerstdiner. Gelukkig kon hij rustig wachten totdat hij naar het feest mocht. Keurig zat hij met zijn handjes over elkaar op de bank en zei geen kik…… Keep on dreaming!! Oh oh, wat hij het slecht zeg. Toen de grote wijze eindelijk de door Saskia aangewezen stand had was hij niet meer te houden. Enig getreuzel van Saskia leverde haar dan ook zo’n verschrikkelijk grote mond op dat hij direct naar binnen werd gestuurd. Drama in de tent dus. Niet veel later kwam hij keurig op tijd op school aan. Het mannetje heeft genoten. Morgen is Sebastiaan aan de beurt, die is er nuchter onder. “Welterusten“.


Vrijdag 20 december 2019

Niet normaal meer! Om ruimte in de kliko te besparen (inderdaad, niet voor het milieu) ben ik een paar jaar geleden begonnen met het scheiden van afval. Ik was het zo zat om iedere twee weken plek te zoeken in containers van buren en het aanstampen van de eigen afvalbakken. Zodoende: dus scheiden. Dat doen wij nu netjes door een boodschappentas te gebruiken, welke in de gang klaar staat. Nu wil het wel eens gebeuren dat iemand, noem expres geen namen, die vervolgens vol in de blokhut zet. En de volgende, de volgende en de daarop volgende.

Ach laat ik vanochtend nu eens zin hebben gehad om dat naar de speciale ondergrondse containers te gaan brengen. 4 Boodschappentassen en een vuilniszak vol met zooi! Ga daar maar aanstaan, ook zo leuk dat een van de tassen omvalt en het plastic lustig over de straat rondvliegt.

Geluk bij een ongeluk kon dit samenvallen met een bezoekje aan de voedselgroep. Daardoor kwam ik in ieder geval met één gevulde tas weer thuis. Inclusief een fijn kerstpakket!

Afsluiter

Eigenlijk niets te melden, alleen maar dat de kinderen nu twee weken vrij zijn en er erg veel zin in hebben. “Welterusten“.


Zaterdag 21 december 2019

Stofzuigerzakken in de pocket! Lekker belangrijk om te vermelden, dat is waar. Alleen zaten wij al een week zonder en dat was minder…. Nu de toeslagen zijn gestort kon dat ook weer. Wij zaten zonder omdat zoonlief zijn kamer, voor de zoveelste keer, niet alleen zuigt met de stofzuiger, maar ook opruimt. Sokken, lege chipszakken, noem het maar op, alles word opgezogen. Met als gevolg dat de stofzuiger was ontploft!!

Het rondje stofzuigerzakken kopen heeft nog een gevolg ook, want Daniël heeft per ongeluk zijn drinkbeker bij de plaatselijke Jumbo laten liggen. Zodoende mogen wij opnieuw naar de andere kant van Zoetermeer.

Niet geslaagd voor het avondeten trouwens. Sophie wist vanochtend niet wat zij wilde eten en ik had nog geen inspiratie. Wij zijn gezellig saampjes, Saskia gaat met de twee jongste naar een kerstdiner van de plaatselijke goeden-doelen-club. (Justin eet vrijwel zeker met zijn vriendinnetje iets uit de muur of bestelservice. Zijn stuffi is weer binnen🤔).

Bezoek en eten

Na het zwemmen met Daniël kwamen Marion & Annet even op flits-visite, gezellig!! Daarna Saskia en de jongsten naar het Kerstdiner gebracht om met de oudsten wat te happen. Ach ja, daarna Sophie naar een vriendin gebracht en zo dadelijk de kerstfeest vierende mensjes weer ophalen. (Inclusief een mega pakket!!). Zo kom ik nooit aan het diorama toe…..

Afsluiter

Voor het eerst in mijn leven een hele kickboks wedstrijd afgekeken, wauw! En het duurde ook zo verschrikkelijk lang :-). Ik was trouwens al voor Rico, dus dat kwam goed uit.. Op Sophie na is iedereen thuis, inclusief de aanwinst van Justin, welke uiteraard blijft slapen. Die twee hebben al een tijdje een relatie en zitten nagenoeg de ganse dag in dat kamertje 4m², hoe houden zij het vol! Gelukkig heb ik zelf nog wat kunnen rommelen aan het diorama. Niets spannends om te laten zien. “Welterusten”.


Zondag 22 december 2019

Wat een rust ineens. Saskia is met Daniël naar de bios, “Adams Family”. (De film bedoel ik, niet ons gezin). Tijd om even grondig op te ruimen en schoon te maken. het was inmiddels weer eens zo bont gemaakt dat een bezoekster bijna struikelde over de enorme zooi in de gang! Nu was ik het opruimen achter ieders kont wel zo zat de laatste dagen dat ik het maar gewoon liet gebeuren. Geen hond in huis die dan wat zal doen, ja, erger maken.

Er zit opnieuw (voor de duizendste keer) weer energie in mij. Soms kan je niets anders doen dan opladen en de boel de boel te laten. Voor mij geld dan gelukkig het diorama even als doel. Kan ik daar naar kijken en mij op uitleven in plaats van bergen met zooi. Veel leuker toch? Misschien had ik daarom ook geen zin in de kerst, nog meer zooi in huis en laat Truus maar opruimen. DUS NIET!!

Maar nu is het rustig en stil, heerlijk!!! Straks even lekker lang douchen, mijn haar wassen en nog even aan de dilatatie staaf hangen, want dat is nog altijd een noodzakelijk kwaad.

Afsluiter

Ze hebben genoten van de film, alleen de hoosbuien op de terugweg naar huis vielen tegen… Omdat door lichamelijke ongemakken of door het roepen van een baas sommige huisgenoten niet mee aten, ging de nieuwe fondue op tafel. Vers van de pers met twee pakken Zwitserse kaas erbij. Allemaal dankzij Scott & Natascha!! (3X Hulde).

Vanavond nog even lekker bijgekletst met Sandra, mijn oudste zus. Als alles goed gaat is zij eind januari 2 daagjes in het Haagsche en dan gaan wij er samen eens flink op los. Even de Haagse binnenstad op stelten zetten.

Dat was het dan weer. Aankomende week die kerst verplichtingen en de bijkomende gratis kilo’s, dan nog een paar daagjes tot 2020. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek week 51 – 2019

  1. Pingback: Live dagboek van een transvrouw over het leven en haar gezin.

  2. Pingback: Dagboek van een transvrouw, over het dagelijks leven en haar gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: