Op de plaats, ‘RUST’

Dat klinkt, na een paar jaar strak in de houding te hebben gestaan, als muziek in de oren.

Er staat nog één grote publicatie te wachten, eentje die volledig gericht is op het transvrouw zijn en de transitie. (Met de te verwachten aandacht hiervan). Daarna is het voorbij, dan is het tijd voor ‘ingerukt’.

Er waren maar weinig bevelen in het leger die mij konden bekoren, slechts drie en dat waren wel ‘voorwaarts’, ”op de plaats rust’ en ‘ingerukt’. Alle drie bekrachtigd door ‘mars’. ‘Voorwaarts’ hield in dat de reis ergens naartoe ging, dat je verder kwam dan het punt waarop je stilstond. ‘Op de plaats rust’ betekende een moment van rust en ‘ingerukt’ kwam vaak neer op vrijheid.

Ruim vijf jaar geleden was er ergens in mijn koppie besloten om ‘voorwaarts’ te gaan, ergens komen omdat ik wel heel erg stilstond achteruit ging. Niemand had kunnen voorzien dat ‘voorwaarts’ zo’n lange reis zou worden. Er waren momenten van rust, alleen volgde het bevel ‘ingerukt’ maar niet. Dat bevel moest van mijzelf komen, niet van iemand anders. Eens zou de tijd komen dat het zelfs geen bevel meer zou zijn maar een welverdiende beleving van ‘vrijheid’. En dat moment ligt al weer even achter mij.

Concreet houd dit voor mij in dat het tijd werd om mij vooral als mens te gaan zien, te gaan profileren en te gaan gedragen. (Die laatste is ook geen onbelangrijk dingetje). Zo werd het langzaamaan gewoon om het ‘transgender’ zijn achter mij te laten en ruimte te maken voor de mens. En ja, het gebruik van het woord: “transvrouw” is (deels) gerechtvaardigd omdat het label ‘trans’ nu eenmaal een onderdeel van het leven zal blijven. Maar vanaf het moment van ‘ingerukt’ staat vooral ‘mens’ op de voorgrond.

Het is echt super om te ervaren hoeveel er is veranderd en de belevings- en echte wereld een ongekende omslag heeft gemaakt. Ga er maar aanstaan.

Stilstand is achteruitgang. Doorgaan vanuit rust is progressie.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: