Dagboek week 48 – 2019

Maandag 25 november 2019

Deze week begint met het recent overlijden van Martijn. Met knippen en plakken gaat het uit ‘Nieuws’ en plaats het hieronder. Nog een keertje stilstaan bij een overlijden waaraan een onvoorstelbaar leed vooraf ging.


Citaat: Het begint allemaal met respect voor elkaar hebben. Dat is het allerbelangrijkste. Ik mag bij wijze van spreken rood een mooie kleur vinden en jij blauw, en laten we dat gewoon respecteren van elkaar. Er hoeft geen strijd om te zijn. En elkaar helpen, zonder dat daar iets tegenover staat. Wie goed doet, krijgt goed terug. Stel haalbare doelen in je leven en doe wat je gelukkig maakt.

Bovenstaande is een stukje uit een interview dat M. Bergsma van de Human Library had met ‘levend boek’ Martijn. Martijn koos op 45 jarige leeftijd, uit geestelijke onbehagen, voor euthanasie.

,,Ik zal je gesprekken missen Martijn. Jij een blow of sjekkie, ik aan de e-smoker. Even pauze, even frisse lucht naast de draaideur van de bibliotheek. Onze gesprekken waren soms lang, soms kort, soms heel diepgaand en soms over gewoon niks, maar praten deden wij altijd. Ook was ons weerzien altijd vol vreugde en een innige knuffel was gemeengoed”.

,,Martijn, ook al snap ik het nog steeds niet, ik respecteer jouw dappere keus, je hebt eindelijk rust. Ik mis je…..”

Het interview vindt je hier: “Martijn”.


Vandaag

Nu de koorts weg is en de pijn op de achtergrond is verdwenen wil de genezing nou niet bepaald fris verlopen. Bakken met wondvocht zorgen voor een kleine bergketen onder mijn neus. Daardoor kan ik nog geen voet buiten de deur zetten, het ziet er echt niet uit. Wat er wel uitziet is het resultaat van de operatie. Tot zover zichtbaar lijkt het een ‘plaatje’ te worden.

Voor Saskia is dit alles minder leuk omdat zij nu alle hooi op haar bult krijgt. Zij is gewoon geen ochtend- middag en avondmens, dat breekt haar een beetje op. Ook de dagelijkse uitjes voor het voeden van 6 mondjes vindt zij niet geslaagd. Dus maar gauw beter worden, dan kan zij weer naar haar normale ritme terug. Van de week kan zij in ieder geval een dagje bijtanken in een zuurverdiende wellness. Komt allemaal goed dus….


Diorama

Wat kunnen sommige mensen toch slecht lezen. Met KOEIENLETTERS schreef ik bij de(ze) foto dat de bouw van het model al vordert. Snel genoeg om een foto te maken van de huidige stand van zaken. Dus, gewoon hoe ver ik nu al met de bouw ben. Aldus reageren er sommigen enkel en alleen op de foto en lezen niet het bijschrift……

Dus voor de duidelijkheid: het model is nog lang niet klaar en krijgt méér wielen……. pppffff

22:00 uur Om geen nachtmerries over wielen te krijgen heb ik het vandaag voor elkaar gekregen!! Wil je daar meer over lezen en KIJKEN, ga dan naar: https://opentopvrouw.com/daf-yp408/


Afsluiter

Gekke dag zo. Saskia, die er al helemaal doorheen zit, ging op haar tandvlees naar een ouderavond van Sebastiaans school. Na tien minuten was zij al terug, had ik niet goed naar de datum gekeken……..

Gelukkig kon ik wel de keuken vuil maken en het later weer netjes opruimen. Pasta-dag, dus lekker makkelijke spaghetti gemaakt. Niet veel later, toen Saskia weer terug was van haar ouderavond avontuur, kon ik haar helpen met het maken van een taart. (Zij wil het zo graag ‘te goed’ doen en dan lopen dingen weleens in de soep).

Nu is eindelijk alles rustig. Ook mijn gezicht trouwens, de tip van Saskia, om er andere crème op te smeren werkt uitstekend. Dus ik blij, zij ook blij. Kan ik weer snel Daniël ‘s-ochtends naar school brengen…… (Slimme meid). “Welterusten


Dinsdag 26 nov. 2019
Justin’s verjaardag

Hij lijkt mij wel, ook zo’n verjaardag-weg-duiker! Hij heeft er totaal geen zin in, zelfs niet in cadeautjes, taart of wat dan ook. Ja, hij skipt er zelfs tussenuit vanmiddag door te gaan werken…. Zo gaat hij zijn visite (Ama en Oesje) mislopen.

Voordeel aan een ‘verjaardag’ is wel dat het huis weer even op de schop gaat. Samen met Saskia de boel weer heerlijk op orde gemaakt. Wat moet je anders doen? Ja, ja, modelbouw, ik weet het. Wat wel hel mooi is, is dat het gebruik van een Repair Care product is opgepikt door de fabrikant en deze het nu gaat plaatsen op hun site en als klap op de vuurpijl krijg ik zo’n hele koker!!

En zo geschiedde

Justin ging inderdaad een paar minuten voordat het bezoek binnenkwam. Desalniettemin werd het heel erg gezellig en trakteerde Ama ons op een Indische maaltijd. Helaas werd Oesje niet lekker, dus ook zij verlieten halsoverkop ons huisje. Het zei zo, wij vermaken ons toch wel.

Afsluiter

De keer houd ik het kort, er valt niets over de avond te zeggen en ben ook super moe. “Welterusten


Woensdag 27 november 2019

Het hele huis is vrij! Nou ja, tenminste ééntje neemt vrij. Dus had ik vanochtend een soort van weekeind-ochtendje met Daniël. En dat is altijd wel gezellig, af en toe krijg ik een knuffel en dan weer een lief stemmetje dat vraagt om ‘drinken-maken-zoet, zijn lievelingsdrankje. Nu nog zonder alcohol, maar het zal zomaar kunnen dat hij later een vervend cocktail drinker wordt. (Wat is dat een zoetigheidsmonster).

Pies

Toen Saskia naar beneden kwam toverde zij direct wéér eens een van haar gezegden uit de kleine deksel…. Zij is namelijk op dat vlak een enorme klus, sorry dat ik het zeg. Of liever geformuleerd: zij heeft niets met spreekwoorden en gezegden en gooit alles door elkaar. Toen ik haar vertelde iets gemist te hebben zei zij: ,, dan heb ik net in de boot gepiest”. (Ik ga ze niet allemaal verklappen om de de dood eenvoudige reden dat ik meestal niet onthoud wat zij ervan bakt, maar leuk is het vaak wel!!).

Afsluiter

Saskia en Daniël naar ‘Frozen 2’, Sebastiaan in een LEGO-modus (als hij mij maar niet aansteekt) en Sophie op jacht naar geld door dingetjes te verkopen op Marktplaats. Na een bezoekje van vriendin Vally ging ook Justin het barre weer in om hamburgers te gaan bezorgen. Dat vind ik dan weer wel dapper van hem, want wie wil er nu buiten zijn.

Dus toen iedereen wel zo’n beetje een bezigheid had kon ik beginnen met de stampot boerenkool, dit op dringend verzoek van Daniël. En dat terwijl hij het helemaal niet lust maar ergens de ‘kerk had zien klepelen’ (zie Saskia en ….). Uiteindelijk heeft hij wel zijn mega stuk rookworst naar binnen gewerkt. Sebastiaan at ook alleen maar zijn worst op, lekker tussen een broodje.

De avonduurtjes zoals de laatste maanden gebruikelijk gevuld met hobby dingetjes, lees: diorama. En dat gaat mij daar een partij lekker zeg! Dus mijn nacht word qua dromenland wel goed. Alleen zal ik vannacht tocht echt aan de Cpap moeten. Nu al 8 nachten zonder breekt mij enorm op. Maar zoals jullie weten zijn de wonden rondom mijn neus nog niet goed geheeld en is het nog een bende van jewelste daar. We gaan het zo direct meemaken. “Welterusten


Donderdag 28 november 2019

Het eerste nachtje met de cpap en het bijbehorende neusmasker verliet niet helemaal op rolletjes. Veel wakker geworden van dat ding op mijn neus. Qua drukpijn viel het wel mee omdat ik de stelbandjes op de uiterst wijde stand had gesteld, alleen schuurde het daardoor een beetje over de hechtingen en de nog steeds niet gesloten wondjes. Daar werd ik dan wel wakker van. En niet te vergeten het stormachtige weer waarbij je, al slapend onder een pannendak, echt iedere druppel 5x zo hard hoord kletteren.

Afsluiter

Kijk eens aan, vandaag voor het eerst aangedurfd om naar buiten te gaan. En dan bedoel ik verder dan waar de vuilcontainer staat. Het reisje ging naar ‘De Houtloods’ in Den Haag omdat ik dringend iets nodig had voor het diorama…. (Maar het is echt de moeite waard om even een blik te werpen). Daarna met Saskia even wezen shoppen bij de Jumbo en ben ik achter de kapotte e-smoker aangegaan.

Dat was trouwens wel een dingetje, die e-smoker. Het ging niet zonder slag of stoot, maar probeer nou niet om mij met een kluitje in het riet weg te sturen. De leverancier maakt in ieder geval een super mooi gebaar door mij een nieuw exemplaar te verstrekken!!

Maar de laatste update, is het geen plaatje aan het worden? “Welterusten“.


Vrijdag 29 november 2019

Vroege vogels

gisteren was ik toch even bij de primera, voor het navragen over de stand van zaken aangaande de e-smoker. Wat mij bij is gebleven is het relaas van een van de verkopers die ons altijd helpt. Hij raakte niet uitgesproken over Saskia’s trotsheid aan mij! Echt waar. Hij vertelde alles over mij te weten en hoe beretrots Saskia dit allemaal over mij weergeeft. Nou nou!

Nu ik gisteren de deur weer ben uitgegaan was het voor Saskia dan ook wel vanzelfsprekend dat ik vanochtend Daniël naar school ging brengen. Ik merk aan haar dat de kleine anderhalve week van mijn ‘ziek zijn’ haar een beetje op ging breken en heel erg de keel uit ging hangen. Gelukkig vindt zij de reden wel geweldig en complimenteert mij voor het mooie resultaat van de operatie. (Tja, je bent een ochtendmens of je bent het niet. Zij is veel gezellig als haar dag rond een uurtje of 11 begint).

Afsluiter

Mijn avond is vervult van walging over de gebeurtenissen in Europa vandaag en dan met name in mijn stadje Den Haag. Ik hoop zo dat de slachtoffers dit ooit te boven gaan komen, vrees van niet. ,,Heel veel sterkte!”

Een kotsmoment was wel de tweet van Groen-(s)Links Den Haag. Die vanavond vol blijdschap de erkenning van de slavernij in de Haagse Gemeenteraad er door heeft. Inderdaad een feestje waard als je hele stad in rep en roer is na een vermoedelijke terroristische aanslag!!! Stelletje debielen!

Maar toch wens ik jullie een goede nachtrust toe en uiteraard ook een heel goed weekeind (Als dat nog mogelijk is). “Welterusten


Zaterdag 30 november 2019

De laatste dag van een somber en regenvolle maand. Zou het nu eindelijk eens lekker koud gaan worden. Lekker schaatsen en sleeën? Ben bang van niet, maar over een week mogen de kerstspullen weer van de vliering en gaan wij los op de gezellige lichtjes en kerstballen. (Zolang het nog mag van de ‘deugers’ natuurlijk).

Gitzwart

,,Kijk mama, Zwarte Piet gaat in z’n blootje zwemmen!!”

Dat was nog eens een kreet van een klein meisje die alle hoofden direct in één richting draaide. Wat gebeurde er nu: een van de Zwarte Pieten deed net alsof hij zijn mooie blouse uit ging doen en stond op de rand van het bassin. Alle ogen van de kinderen waren uiteraard even gericht op die Piet.

Wij wisten wel beter, die Piet ging echt niet bloot het zwembad in, die had vast wel een zwembroek aan! Wij hadden dit graag willen zien, maar het bleef bij dat ene gebaar met zijn blouse. (Jammer eigenlijk wel).

Leuk rokje!

Het waren echte pieten met de “echte” Sinterklaas, aldus Daniël. Die op zijn beurt niet al te veel zijn best deed tijdens de zwemles. Geen één kindje volgens mij, allemaal waren zij gefocust op de Sint en zijn vrolijke en liefdevolle kindervrienden.

Afsluiter

En dan zijn wij weer aan het einde van de dag beland. Het is rustig in huis. Twee zijn er gaan stappen en het grut is stil. De een slaapt en de ander zal wel in een of andere game verstrikt zitten. Saskia kijkt haar serie op Netflix en ik? Wat zou ik nou de hele avond hebben gedaan? Kijk maar eens hier: https://opentopvrouw.com/daf-yp408-pag-02/. “Welterusten“.


Zondag 01 december 2019

Ach ach, wij zagen het gisteravond al aankomen, maar wijze woorden van ouders slaan kids (doorgaans) in de wind…. Sophie had gisteren al last van haar maag en kon geen eten verdragen. Ondanks dit gegeven ging zij even chillen met een vriendin, onder het genot van gedistilleerd. Nou, dit heeft zij geweten, eigen nog steeds wel (13:00 uur). Saskia is het grootste gedeelte met haar bezig geweest en heeft haar in haar misere bijgestaan.

kerstsfeer

Vanmiddag zijn Sebastiaan Daniël en ik naar tuincentrum ‘De Driesprong’ geweest om de kerstsfeer te proeven. Wat was het weer overweldigend veel en mooi. Niets gekocht, op twee olliebollen (zo zegt Daniël het) na dan. halverwege zag Daniël een prachte eenhoorn-knuffel en die wilde hij direct in het mandje doen. (Die had ik, dat mandje, voor de zekerheid maar meegenomen, je weet maar nooit). Dat mocht hij uiteraard niet en direct was de sfeer weg voor hem, voor ons gold dat uiteraard ook. Er zat niets anders op dan versneld de uitgang op te zoeken en huiswaarts te keren, de bui van Daniël hield stand……..

Afsluiter

Voor Daniël kwam het niet meer goed en eigenlijk zakte mijn humeur ook wel en beetje na bereiding van het eten. Mijn gemarineerde karbonaadjes vielen niet in de smaak, Justin schoof te laat aan, Daniël was boos van tafel gegaan en Sophie was nog te brak. Als klap op de vuurpijl at Sebastian ook vrijwel niets. Daar sta je dan weer uren voor te koken. (En tot overmaat van ramp wilde Sophie even later wel eten. Nou, ik even niet hoor, moet je niet zoveel achterover slaan! Gelukkig voor haar was Saskia wel bereid om opnieuw een maaltijd te bereiden terwijl onze prinses zich heerlijk en comfortabel op d bank liet serveren).

Ik zou zeggen: ,,Dag week 48, dag november en welkom in een van de leukste maanden van het jaar! “Welterusten“.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek week 48 – 2019

  1. Pingback: Dagboek van een transvrouw en haar gezin. Week 47 - 2019.

  2. Pingback: Dagboek van een transvrouw over het dagelijkse leven en haar gezin.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: