Als de lente komt

Zo hé, daar heb ik nu echt zin in, de lente! Want wat brengen deze weken met regen en koude een hoop somberheid met zich mee. Het lijkt wel of de halve wereld in een mineur is, inclusief mijzelf.

Ik schreef net in het dagboek dat ik mij al bijna twee keer klokje rond in het hok van de hobby’s en de administratie bevindt. Inderdaad, bijna 48 uur op, op en niet geslapen. Ik deed hierin ook mijn beklag dat er geen letter meer op papier komt en enig motivatie ontbreekt. Nou, bij deze dan weer.

Er is dus een dringende behoeft om iets te schrijven en eerlijk gezegd maakte het mij niet uit wat de ‘kop’ zou zijn, of waar ik überhaupt iets over schrijf. Als het maar pagina vullend is.

De lente. En hoe zit het dan met feestdagen? Daar heb ik eerlijk gezegd even helemaal geen trek in. Die trek ik nu in een lijn met slecht weer en hoe mooi de boom ook straks weer staat te stralen, hij neemt het slechte weer niet weg. Gatver, wat een depressief weer!

Waar waren we ook al weer gebleven, oh ja, de lente. Dan hoop ik de tuin weer op orde te hebben. Het terras moet eruit en opnieuw worden geïnstalleerd. Niet gelegd want het is een houten constructie met kunststoffen delen. Daar kan niet mee worden gewacht.

Kijk, daar heb ik nu wel heel veel zin in, lekker in de buitenlucht klussen. Maar daar gaan we weer, het moet wel droog zijn! En niet te vergeten: ‘die godvergeten rot knie. Ik mag absoluut niet meer op mijn knieen zitten, ook dat nog. Vertel mij maar eens hoe dat dan te doen. Dat gaat niet! Er zit dus niets anders op dan het strikte advies niet op te volgen en door de zure appel heen te bijten.

Maar de lente vraagt ook om bloemen en kleur in de tuin. Zal ik nu eens iets zeggen. Omdat het nog niet gevroren heeft, bloeien de geraniums voor de 3e keer en geeft de passieflora nog bloemen!!! Aan groene vingers ontbreekt het mij niet. Kijk, voor de verzorging hiervan hoef ik niet op de knieen.

Schiet mij maar lek, ik ga voor de lente en hoop dat als ik ooit nog kan slapen, het weer lente is als ik wakker word. Als je erover nadenkt zou een winterslaap helemaal geen gek idee zijn. Mooi opgeladen wakker worden tussen de bloemen.

Maar voor nu helpt het wel, om daaraan te denken. Mens, ik word niet goed van dat weer en de sjagerijnige gezichten….. (Niet dat ik die echt zie, alleen volg ik rechts op het scherm wat discussies en daar word je niet vrolijk van. Zonder gezichten spreken de teksten boekdelen).

Maar goed, ik heb toch een lap tekst kunnen typen. Een tekst die nergens op slaat en mij alleen maar een half uurtje verder de nacht in heeft gestuwd. En helaas, er zijn geen slaapluisjes voor in de plaats gekomen. Hooguit voor jullie dan :-).

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: