Wie is dat?

Nu, iets meer dan anderhalf jaar na de aangezichtschirurgie, zit alles wel zo’n beetje op z’n plekje en zal de aanblik in de spiegel wel blijvend zijn. De rimpels en plooien die in de loop van tijd gaan komen houd je toch niet tegen. Er staan nog kleine aanpassingen op de agenda, maar die zullen het beeld niet zo drastisch veranderen als wat er het afgelopen jaar is aangepast.

Kritisch kijkende naar de veranderingen kan er niets anders gezegd worden dan dat alle aanpassingen met chirurgische precisie zijn gedaan. Niets op aan te merken, meer dan lof zelfs voor het resultaat. Mijn vaste kapster, Monique van Het Haarhuis, de enigste die mijn kaalheid mag bewonderen, zei dat het litteken van de incisie op mijn hoofd er prachtig uitziet. Zelf heb ik daar geen blik op geworpen want er valt immers ook geen spoortje van enig litteken in mijn gezicht te vinden. Operaties geslaagd, zeg maar.

Het doel van die operaties is ook geslaagd. Het ge-meneer is vele malen minder geworden. Zeg maar gerust gereduceerd tot een procentje of 85 minder. Alleen mijn stem doet regelmatig afbreuk aan mijn uitstraling. Dus mondje dichthouden en genieten van de blikken…. Die blikken, die nare afkeurende blikken zijn verdwenen. Net als het ge-wijs naar die vreemde vogel en het zichtbaar op mij attenderen van personen aan derden is weg. Operatie geslaagd, zeg maar.

Wat door de operaties eveneens sterk verbeterd is, is mijn zelfvertrouwen en algehele uitstraling. Het naderende opgeven van kracht en opgeheven hoofd heeft zich op tijd gekeerd en is nu het tegenovergestelde. Het is zelfs meer dan ooit daarvoor en inmiddels zijn lichaam en geest 100% in evenwicht. Kom maar op, aan mij valt niet te tornen. Operatie geslaagd, zeg maar.

Er is maar een dingetje wat anders is en dat is dat ik mijzelf niet herken in de spiegel. Regelmatig zie ik mijn spiegelbeeld voorbij komen en dat heb ik moeite om mijzelf te herkennen. Alles is zo anders als voorheen. Nog geen anderhalf jaar geleden was daar nog een vastgepind beeld van 0 tot 55 jaar. Nu staat daar een heel ander persoon. Trouwens niet alleen door de operaties. Ook de hormonen doen hun werk voortreffelijk. Zo is de nieuwe verdeling van lichaamsvetten goed zichtbaar. (Mijn fysiotherapeute bijvoorbeeld, die mij even niet had gezien, zei dat ik een heel ander lijf heb gekregen).

Daardoor heb ik wel eens de neiging om aan mijzelf te vragen: ,,wie is dat?”

Daar ben ik vooraf voor gewaarschuwd, dat mijn spiegelbeeld niet meer overeenkomt met het aloude beeld. Dat hier een lange gewenningsperiode aan vooraf gaat, voordat ik ga beseffen en ervaren dat ik dat ben. Maar het beeld wat ik zie voldoet wel aan de verwachtingen die ik had, zelfs meer dan dat ik gehoopt had. of zeg ik nu iets wat niet klopt? Immers had ik eigenlijk geen voorstelling hoe ik eruit zou komen te zien. Ja, ik moet nog wennen aan mijzelf, dat heeft tijd nodig. Maar ik ben er wel reuze blij mee! Operatie geslaagd, zeg maar.


P.s. Nog geen foto’s. Die komen nog in een prachtige reportage.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: