Dagboek week 46 – 2019

Maandag 11 november 2019

Week 46 is slechts een paar uur oud en de drukte begint al met vroege vogel Daniël. 04:45 uur stapte hij uit bed en verwachtte van ons vreugde en plezier! Nu kan ik mij redelijk snel aanpassen, maar op zo’n tijdstip vrolijk doen….. . Al hoewel Saskia als eerste de klos was kon ik toch niet meer slapen. Zodoende moesten de dekens het na 45 minuten zonder mij doen en kon Saskia mijn warme plekje overnemen.

Als deze week zó begint, dan beloofd dit wat. Het wordt sowieso een hele drukke week met veel afspraken en de verjaardag van Saskia. (Die daar nu net weer minder zin in heeft omdat zij haar ‘teller’ liever de andere kant op ziet gaan 🙂 ). Donderdag een bescheiden taartje en zaterdag het aangeboden etentje, twee dagen feest voor de boeg! Zaterdag gaan Saskia en ik eerst de Human Library doen en stoten dan gelijk door naar de plek waar wij elkaar, bijna 25 jaar geleden, leerden kennen.

Ik lees het echt wel en moet 3x slikken en stevig inhouden om er geen verweer op te gaan geven: over al die negatieve berichtgevingen in de media. Maar wat glijdt Nederland af zeg! Al de vezels in mijn lijf zeggen dat dit een vervelende wending gaat nemen en wij allen voor een zware beproeving komen te staan. Ik kan mij werkelijk niet heugen dat de onvrede in ons landje zó groot is geweest en wij ook nog eens geleid worden door incompetente bestuurders. Langzaamaan komen hele grote groepen lijnrecht tegenover elkaar te staan en zal de ooit zo hechte eenheid verdwijnen. Berg je dan maar!

Inmiddels 57 jaar, dus waarom zou ik mijzelf aan een hartkwaal helpen? Dacht het toch echt van niet!


Diorama

Die hebben we ook nog, het diorama. Daar word nagenoeg elke dag aan gewerkt al wordt het zoeken naar betaalbare / kosteloze middelen moeilijker. Aan de andere kant maakt het je vindingrijk, alleen mag dat voor mij geen afbreuk doen op de uitstraling en professie.
Momenteel ben ik aan het experimenteren met de accessoires van de M109. Nu zijn er, uiteraard, prachtige dingen te koop, alleen vind ik die niet gelijkend aan de details van destijds. Ben benieuwd hoever ik ga komen met wat tissues, houtlijm, verf en super veel geduld.

Verder zal ik gewoonweg geduld moeten hebben met het aanschaffen van de ‘noodzakelijke‘ materialen voor een gegarandeerde mooie uitstraling. (Of ik moet op internet aanlopen tegen vervangende middelen, tot dusver zonder enig resultaat).

Voor de laatste update: https://opentopvrouw.com/idf-m109a2-rochev/


En verder

Na een ochtendje informatief bezig te zijn geweest bij het Werkplein was het snel Daniël voor de lunch oppikken en daarna de fysio. Die zit weer tegenover de Jumbo en zo kon ik direct door de keuken in. (Pasta smaakt nu eenmaal lekkerder als het een paar uur kan staan).

En dan zit je net, gaat die telefoon weer… ,, Mag ik uw even onderbreken in uw verhaal?” Vroeg ik netjes aan de medewerker van een callcenter, die mij een nieuw energiecontract probeerde aan te smeren. Natuurlijk liet hij mij interpreteren. ,,Van onze bewindvoerder mogen wij geen contracten afsluiten, (paar seconden wachten want het kwartje moet kunnen vallen) dus heeft dit gesprek niet veel zin”. Dit werkt altijd, geloof mij maar!!

Afsluiter

Morgen weer een nieuwe dag zal ik maar zeggen, hopelijk qua weer dan. De keren dat de fiets met mij erop door de straten van Zoetermeer croste is het niet droog geweest. Gelukkig bleek de winterjas wel bestand en werden alleen mijn benen nat. Alleen vind ik het zicht met een capuchon op zo slecht. Door die bontkraag zie je echt helemaal niets en nu snap ik al die ongelukken met ‘bontkraagjes’ wel.

Over de voorgang van de avond is niets meer te melden dan dat het rustig is, heel rustig. (Op een paar rondvliegende parkieten na dan). Sebastiaan zit al uren achter zijn huiswerk, die krijgt snel zijn eerste toetsweek en Sophie studeert voor haar eindexamen. Wat de rest aan het doen is weet ik niet, die zie ik even niet vanuit de hobbykamer…. “Welterusten“.


Dinsdag 12 november 2019

Vergeet door alle drukte wat te schrijven, SCHANDE… :-). Zit nu heel even te watertanden door de heerlijke geuren uit de keuken. Wat wil je, Ama kookt! We krijgen een huisgemaakte quiche en de kleintjes de standaard ovenschotel. Het wordt weer calorieën absorberen. Nog even volhouden, dan gaat de kookwekker en dan gaat al dat lekkers naar binnen.

Voor de rest? Goeie vraag. Naast 3x doorweekt te zijn geregend voor het uitlaten van Daniël en een ritje voedselgroep bleef het bij huishoudelijke taken. Mijn werkplekje schoongemaakt en het planbord gerangschikt. Oh ja, en of ik de dames even met de auto van Ama wilde ophalen. ,,We zijn om 16:00 klaar hoor”. Dus stond ik ruim 30 minuten te wachten! Dan is zo’n mobieltje best wel handig. Kon ik rustig door de website van Wish bladeren. Weet je dat veel van die goedkope Chinese producten best wel goed zijn? Zo heb ik daar heel wat klein spul voor modelbouw gekocht. Penselen, pincetten, pipetten, spatels, steuntjes, klemmetjes en mengbekertjes. Bakken vol voor slecht €1,- per set!! Tot nu toe kwalitatief goed en 1/10 van de prijs in onze winkels.

Afsluiter

Dat was een gezellig avondje! Na het heerlijke eten moest er eerst een tukkie worden gedaan, want hoe kan het ook anders met een niet helemaal goed werkend apneu-apparaat. Maar daarna werd ik gewekt met een kopje koffie en was snel weer bij de pinken. (Soms kan ik de hele avond brak zijn, meestal net een te lang tukkie die dat veroorzaakt).

Maar goed, Sebastiaan heeft heel lang bij mij gezeten en samen hebben wij de M109A2 bestudeert. Onder toeziend oog van hem volgde er dan wat aanpassingen. (Die deed ik uiteraard, hij mag er nog niet naar wijzen).Welterusten“.


Woensdag 13 november 2019

Veel kijkplezier voor onze kleine man!

TIP

De tip van vandaag is: “Leg iedere ochtend één setje bestek in de besteklade van de vaatwasser”. Hiermee voorkom je namelijk dat (sommige) huisgenoten hun vuile bestek precies in het midden leggen en jij ‘s-avonds de vieze boel opnieuw moet indelen.

VST

Je hoopt altijd op een goede afloop en bij te dragen aan een steun voor de familie en dierbare van de vermiste. Maar vanochtend werd het nieuws gebracht dat de vermiste persoon in levenloze staat is aangetroffen. (Overigens op steenworp afstand van onze zoeklocatie).

Orthopeed

Artrose en kalk in de knieschijf. Zoals gewoonlijk mag zo’n onderzoekje niet een keertje zonder de gebruikelijke ‘oe en au’ gaan. ,,Anders komen ze er niet niet achter”, dat snap ik nou ook nog wel. Puntje bij het prikje was dat er weer een paaltje inging. gelukkig uitgevoerd door een expert en volkomen pijnloos gedaan. Kijk, weer een pluspuntje. Voor de rest word het trainen, veel trainen bij de fysio, om zo snel mogelijk de beenspieren een boost te gaan geven.

Afsluiter

De dag is nog niet helemaal voorbij maar toch voel ik mij alsof er een vrachtwagen over mij heen is gereden. (Voor de zoveelste keer pijnmedicatie vergeten in te nemen, werk ook zo super op het gestel, not!). Aldus ga ik afsluiten en kijken of ik het grut zover kan krijgen om ook eens een keer vóór RTL-Late-Night te gaan slapen…. “Welterusten


Vrijdag 15 november 2019

Mist er zomaar een hele dag.
Gisteren kwam het er gewoon niet van. De verjaardag van Saskia natuurlijk, al was dat deze keer nu niet echt spannend. Saskia vond het echt niet leuk om jarig te zijn en is het ‘karig’ gevierd. Ze kreeg wel wat leuks van mij, is door haar zusje verwend en heb ik haar lievelingsmaaltijd gekookt, maar toch was het niet een verjaardag.

Zelf had ik gisteren ook wel een domper te horen gekregen. Door de artrose en kalk onder de knieschijf kan en mag ik niet meer op mijn knieen zitten, ook niet voor even! (Had uiteraard al langer door dat dat niet gaat en veel pijn oplevert). Doorgaans vond ik altijd wel een oplossing voor een probleem en kon daar goed mee leven maar deze keer zie ik niet zo snel een oplossing. Niet op de knieen betekend in dit geval niet op de knieen, ook niet met kniestukken of een kussentje!

Slecht humeur

De start van de dag is niet al te best, zag de wekker reeds 03:00 uur aangeven en ben maar om vijf uur uit bed gestapt. Ben zo moe als een hond en zit een beetje wezenloos achter de computer. Heb er ook de pee in dat bepaalde klusjes niet goed zijn gegaan. Een mooie toevoeging aan de M109 is niet gegaan zoals ik dat graag had gezien en nu is het maar afwachten hoe dit weer goed te krijgen. (Of te maskeren).

Human Library SZW

Kijk even onder deze knop van ons aandeel Human Library voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afsluiter

De meeste kindertjes zijn naar Ama, logeren voor een nachtje zodat wij morgen de Human Library in Rijswijk kunnen doen. Vol verwachting klopte ons hart voor een avondje met z’n tweetjes, maar toen kwam Sebastiaan met een spannend verhaal. Hij bleek vanavond zijn eerste schoolfeest te hebben en wilde daar graag naartoe.

Dus rond een uurtje of acht sprong ik op het scootertje met Sebastiaan achterop, naar zijn school en zoals afgesproken ga ik hem straks weer halen, rond de klok van 23:00 uur!

Nu maar hopen dat deze nacht niet hetzelfde word als die van afgelopen nacht, want dan word het wel een hele lange nacht….. “Welterusten“.


Zaterdag 16 november 2019

Inderdaad, zaterdag. Maar voor mij toch echt 01:00 uur en niet zo’n behoefte om het bed in te duiken. Even niet zal ik maar zeggen.. Iedereen heeft weleens een ‘bad hairday’ en dit is toch echt de mijne. Soms zit het mee en soms zit het tegen.

03:00 uur, inmiddels is Justin met zijn meissie thuisgekomen en zit ik nog achter het beeldscherm. Nog even en dan annuleer ik alles wat er voor vandaag op de agenda staat…..

Van een uurtje of 06:00 tot een uurtje of 08:00 even de luiken gesloten gehad. Vandaag word het voor mij afblazen, alles afblazen.

Wat nu?

Gisterochtend rond een uur of vijf ‘s-ochtends uit bed gevallen en nog steeds wakker, het is verdorie één dag later en inmiddels 22:30 uur! Wat nu?
(Eigenlijk maar gewoon adem blijven halen en zien waar het schip strand 🙂 ).

Afsluiter

Al hoewel er nog geen slaapje in gaat zitten sluit ik de dag alvast maar af. (Niets beters te doen eigenlijk). Van Daniël en Sebastiaan begreep ik dat zij het reuze leuk hebben gehad bij Ama. De intocht van de Sint in Scheveningen was als vanouds super.
Op weg naar het restaurant, voor Saskia’s verjaardagsfeestje, scheen aldaar de stroom uit te zijn gevallen en weken zij uit naar een ander bekend restaurant. En wat maakt dat nu uit, een pizza Margarita blijft een Margarita, toch? “Welterusten“.


Zondag 17 november 2019

En ja hoor, het typ-geitje is nog steeds wakker en het is inmiddels 02:00 uur. Typ-geitje? Eigenlijk niet meer, want wat ik eerst moeiteloos aan onzin opschreef krijg ik nu niet meer uit het toetsenbord.

Niet dat er niets is om over te schrijven, dat niet hoor. Maar ik heb al heel lang niet meer de behoefte om vanuit een bepaalde emotie te schrijven. Het enige wat dat zou verhelpen is rusteloosheid, alleen doet zo’n lap tekst weer geen goed aan een ander en daar heb ik dus geen zin meer in.

Zwarte Piet

Ja leuk! Dat is nu echt een onderwerp om eens lekker op los te gaan in het dagboek. Weet je, ook daar heb ik het afgelopen jaar menigmaal mijn mening over gegeven en daar sta ik nog steeds achter. Het enige wat ik dit jaar achterwegen ga laten is het drgan van het mooie t-shirt met: “I LOVE ZWARTE PIET” erop….

En weet je: ,,des te meer er tegen word geageerd, des te meer ik naar huidskleur ga kijken” i.p.v. naar de mens. In mijn ogen levert het ‘strijden tegen’ alleen maar weerzin op en raakt men steeds meer verwijderd van een normaal dialoog.

Zie je wel

Net wakker van een flinke inhaalslag aan slaap. Het heeft dus wel gewerkt om een bak onzin te schrijven. Die emmer met slaapluisjes kwam schijnbaar met vertraging. Alleen voel ik mij wel zo brak als geen tien anderen. (Volgens mij was ik nog onder de 20 jaar dat de wekker 11:00 uur aangaf bij het opstaan).

De schakelaar van mijn lichtje en energie ging vannacht plotsklaps uit en dat was best even eng. Alles draaide en tolde op mijn benen, leek wel zo’n Chiwawa….. Misschien ook wel niet handig om niet te slapen, veel koffie te drinken en nagenoeg niets te eten. Dat laatste doe ik natuurlijk zelf. Dat is momenteel een beetje versterkt door mijn aanstaande bezoekje aan de aangezichtschirurg. Wil namelijk op-en-top-vrouw voor haar verschijnen ;-).

Inmiddels zal dat ‘verschijnen’ wel mee gaan vallen. Zij zal eerder schrikken van mijn verandering. Nu was ik dan wel geen 30 kilo te zwaar, maar als ik niets had gedaan, was dit punt niet ver weg. Kreeg overigens wel een opmerking naar mijn hoofd dat ik in mijn gezicht wel heel erg mager was geworden. Alleen was deze oud collega niet op de hoogte van de aangezichtsoperaties.

Afsluiter

Zie je wel! (Wat een boosdoener). Alles komt altijd op z’n pootjes terecht. Mits je een kat ben…..

Na een hele langzame start kwam er wat beweging in mij en dook vol zin onder de douche voor een wekelijkse wasbeurt van het haarwerk. Inclusief mijzelf uiteraard want ‘wij’ zitten aan elkaar vast. (Gelukkig maar).

En toen werd het nog gezellig ook. Eerst bezocht ik Sinterklaas, echt waar! Bij hem thuis kreeg ik een kopje koffie met wat knabbels en na even te hebben bijgepraat gingen wij naar de pakjes-kamer. Wauw wat een leuke dingen verdwenen en in twee grote tassen. De komende weekeinden hebben we leuks voor in de schoenen en kan de zak goed gevuld worden. Dank je wel Sinterklaas!!

Toen even snel langs de Jumbo en bij thuiskomst zaten er twee bekenden aan de eettafel. Marion en Annet kwamen op verlate verjaardagsvisite. (Hierdoor gingen wij ietsje later dan geplant eten, maar dat was in dit geval helemaal niet erg!!)


Diorama

En ook daar ga ik tussendoor rustig verder. Op dit moment is het een beetje van alles. Waar ik tot nu aan toe mee bezig was krijgt elke dag een klein beetje aandacht. Zo hoop ik ietsje sneller weer wat om te laten zien. Kijk, ik kan wel een foto maken van wat zand- en stofresten in een voertuig, leuk voor de liefhebber misschien, maar niet echt interessant voor de standaard lezer.
Als sluit ik deze week af met een stukje over een van mijn hobby’s. Daar waar het hart vol van is. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek week 46 – 2019

  1. Pingback: Dagboek van een transvrouw en haar gezin. Week 47 - 2019.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: