Dagboek week 45 – 2019

maandag 04 november 2019

Wat zal het zijn geweest, 18 jaar geleden? Zoiets moet het haast wel zijn geweest dat ik mijn periode van fanatiek EHBO-er heb afgesloten. Destijds was dit trouw elk jaar een opfriscursus volgen, waar ook steevast een nieuwe oplage van het welbekende boekje mocht worden aangeschaft. (In de ‘even’ jaren draaide je het verband linksom en in de ‘oneven’ jaren rechtsom). Als aanvulling kwam daar dan ook nog eens het reanimeren bij. En nu zijn wij 18 jaar verder en gaat het online. Niks geen gedoe met Annie’s en slopend langdradige avonden meer. (Ik moet nog beginnen, maar ga er snel tijd voor maken 🙂 ).

Vanochtend was ook Sophie vroeg uit de veren. Zij had een sollicitatiegesprek bij een nieuw stage-adres. Nu twijfelde ik geen moment aan haar kunnen en verwachtte sowieso een aanname, maar zo een, nee, dat zag ik niet aankomen. Zij gaat volgende week reeds starten en mag een nieuwe opvang opstarten, inrichten en de intake van-voor ouders/verzorgers/verplegers/opvoeders van nieuwe kindertjes verzorgen. Wauw!!

Dus kort naar haar thuiskomst ging ik met een hele blije Sophie de Jumbo in en trakteerden ons op een heerlijk croissantje-brie. (+de dagelijkse boodschappen). Vanavond staat er ‘blote’ spaghetti op het menu. Draden, zongedroogde tomaatjes, uienringen en wat kruiden in een laag knoflookolie. Jammie en gezond. (Over de bijgevoegde sla heb ik het dan).

Helaas knapte Daniël tijdens de lunch helemaal af. Het mannetje is zo oververmoeid van het late slapen dat hij een tweede cessie op school echt niet meer ging halen. Gelukkig was Sophie thuis en kon hij in haar vleugels in slaap vallen.

Krant

Zit ik net even door Facebook te bladeren zie ik een foto van een groep mensen in de krant waar ik ook tussen sta, nou moe!?


Diorama

Langzaamaan wordt het nog wat.

Dat ik vanavond erg ben opgeschoten ligt aan de ontstane situatie thuis. Dus: ‘de één zijn dood, is de ander zijn brood’.


Afsluiter

Zullen we maar beginnen met het bezoekje aan de fysio? Dat was heel verhelderend, de pijn in mijn schouders komen door het volledig vastzitten van spieren. Het was even au op de pijnbank, maar daarna gaf het verlichting. Nu braaf de oefeningen blijven doen en een paar keer terug.

Het einde van de middag en de avond waren minder gezellig verlopen dan ik voor ogen had. Dat kwam voornamelijk door het ‘ja’ & ‘nee’ spelletje. Mijn keiharde ‘NEE’ werd opnieuw onderuit gehaald door een zachte ‘ja’. Met als gevolg dat de verdeel en heers methode ditmaal werkte. Ik kookte dus niet en at niet mee. (Zodoende kon er toch nog een extra mondje gevoed worden).

Ondertussen kon ik mijn frustraties en boosheden afreageren op een penseel met verf. “Welterusten“.


Dinsdag 05 november 2019

Ben je ziek of zo? ,,Ja, hoezo?” En dan volgen er even later complimenten op je voorkomen!! Dus om er een beetje appetijtelijk uit te zien moet je er ‘ziek’ uitzien?!

De huisarts bracht iets meer dan alleen maar; ‘je moet het er maar mee doen’. Zo gaat er aanstaande donderdag opnieuw een prik in en wachten wij af hoe de knie deze keer gaat reageren.

Vervolgens door naar de bakker die in het winkelcentrum van de huisarts ligt. De 10 wachtende voor mij waren het probleem niet, wel de volle blaas. Ondanks dat redde ik het nog net om op de aanwezige markt een haring te scoren. (Die van Sophie zijn in de koelkast beland, zij heeft examen Nederlands en wil de examinator niet beluchten met vis!).

Human Library

We gaan weer een dagje voor ‘boek’ spelen. Deze keer in mijn oude woonplaats Rijswijk (ZH).
Dus ben je in de buurt, wip even binnen en kies een boek. https://www.facebook.com/events/409497773053593/

Klacht

Net schreef ik nog dat er een prik aan zat te komen, maar dat is nu een verwijzing naar een orthopeed geworden. Aldus belde ik direct met het #afsprakenbureau van het #LangeLand Ziekenhuis. De dame aan de andere kant van de lijn raakte een beetje in verwarring door mijn stem en geslacht. (Maar ten alle tijden bleef ik netjes). Maar toen! Toen maakte zij de fout door na het gesprek de lijn open te houden. Ik weet haar tekst niet letterlijk meer, maar het woord “omgebouwde” kwam er in een afkeurende tekst in voor. Zodoende direct een klacht neergelegd. (Vandaag trok ik het even niet).

Afsluiter

Na een geweldig gezellige middag en avond met Ama en een heleboel gepriegel aan het eerste voertuig, vind ik het wel welletjes. “Welterusten“.

Woensdag 06 november 2019

Pindarotsjes

Straks op de koffie bij voormalig opdrachtgevers. (Met pindarotsjes).
Mijn laatste project in Gouda verliep niet helemaal zoals het zou moeten gaan, want mijn hand kwam in de zaagtafel terecht. Maar desondanks denk ik met weemoed terug aan deze geweldige klus, waar ik tot aan de laatste snik veel passie in heb gestoken. Al die tijd dat ik daar werkte geurde ‘s-ochtends de vers gezette koffie op tafel en meestal voorzien van wat lekkers. Het lekkerste waren wel de pindarotsjes.

Maar er was meer, veel meer. Zo bouwde ik toch wel een band op met deze mensen en kon ik genieten van hun levenservaringen en de prachtigste verhalen over opgedane ervaringen. Zij hebben ook mijn proces op de voet gevolgd en zijn meerdere keren bij ons op bezoek geweest! Er is altijd contact gebleven en straks ga ik bij ze op bezoek. Daar keek ik naar uit en heb er super zin in.

Gouda

Dat er een vriendin achter je staat bij een stoplicht is toch wel bijzonder, want Gouda is geen dorpje met 5 inwoners. Maar heel toevallig stond Marijke achter mij te wachten op groen en had ik het pas door toen wij reeds op het gaspedaal trapten en zij een zijweg insloeg.

Maar ik ging op bezoek bij Lotte en Will. (Deze keer geen pindarotsjes). Het was als vanouds super gezellig en Will had veel te vertellen over meegemaakte avonturen. Wat is het toch altijd fijn om hiernaar te luisteren. Het geeft mij ook altijd een soort van boost als ik bij deze fijne mensen op bezoek ben geweest.

Afsluiter

Saskia kwam vanmiddag redelijk aan de late kant terug van een fikse wandeling met een vriendin. Na wat te hebben bijgekletst bleek de klok al na vijven aan te geven en moesten wij overhaast boodschappen doen en ter plaatse verzinnen wat er geserveerd ging worden. Het werden gemarineerde drumsticks met spruiten en aardappelschijfjes. Niet geheel volgens de geldende regel gingen wij aan tafel, maar het eten smaakte super.

Ze is wel lief, maar super de super vermoeiend, een buurtgenoot bedoel ik dan. Zo’n één maal per jaar doet zij ons eens aan en dan heb je echt een wervelwind in huis. Maar wat wil je met een kleine 70 persoonlijkheden! (En dat is geen grapje). Na een kleine 45 minuten zaten onze hoofden vol en werd het tijd voor een vriendelijke bezemsteel. Het excuus werd vandaag het huiswerk van Sebastiaan. Met ons hoofd vol watten stappen wij zo dadelijk in bed. “Welterusten“.


Donderdag 07 november 2019

Hoera het is donderdag, maar als ik zo tussen mijn wimpers doorkijk smelt het vreugdegevoel wel een beetje. Wat een pest-weer is het wéér. Alleen zitten wij wel comfortabel droog en was er even geen druppel te bekennen toen ik Daniël naar school bracht.

Daarna uitgeloot bij de voedselgroep en voor vanavond allemaal ingrediënten gekregen voor een goedgevulde mihoen schotel!! Dat word smullen. Het snuffelen door de kledingrekken (de voedselgroep is een onderdeel van de kledingbank) leverde helaas niets op. Nog wel een heel leuk jurkje gepast, alleen zaten er zulke rare knopen aan de mouwen dat het snel weer in het rek verdween. Inmiddels zijn ook zij met de kerstartikelen verkoop begonnen (een aanrader trouwens) en daartussen vond ik een prachtig ‘Frozen’ cadeau voor Daniël.

Hoe mijn middag er verder uit gaat zien? Ik weet het niet, alleen dat Daniël straks bij mij wil zijn als Saskia de overblijf runt. (Die daarna, Saskia bedoel ik, door sjeest naar een of andere scones-bar, op uitnodiging van een oude vriendin. Die zien we dus voorlopig ook niet meer terug. Voor mij zal het wel boodschappen doen worden. Wat moet je anders doen, toch?

Afsluiter

Alles verliep op rolletjes en mijn dag kon niet meer stuk toen de vriendelijke pakketbezorger de YP408 kwam afgeven!! Omdat ik het niet kon laten opende ik het doosje voor een eerste blik op de onderdelen. (Het doosje zag er nogal klein uit voor een bouwpakket!). Het formaat klopt als een bus alleen schrok ik mij een hoedje van de onderdelen, die zijn namelijk van giethars. Dat is zo breekbaar als de pest en je moet elke onderdeeltje uit een dikke mal zien te krijgen. Dat word héél voorzichtig te werk gaan.

Morgen staan er spannende dingen op de agenda waar ik echter geen verdere uitspraken over kan en mag doen. Wij gaan weer op zoek, alleen het wie, waar en hoe dat blijft voorlopig even onder de pet. “Welterusten“.


Vrijdag 18 november 2019

Geweldig, slechte nacht achter de rug en straks een intensieve zoektocht voor de boeg. In de afgelopen weken best wel wat gedaan aan de conditie om de lichamelijke gebreken te ontlasten, maar of dat genoeg blijkt te zijn zien we straks wel. Ik zal er hoe dan ook komen, al zal het de dagen daarna opbreken.

Goh, een oude bekende in een lange jas….

Vandaag

Vandaag een inzet met Veteranen Search Team achter de rug. Waar wij naar zochten hebben wij helaas niet aangetroffen doch was de inzet er niet minder om. Voor de wijze van werken kreeg het team ontzettend veel lof!! (Al hoewel ik het niet voor de volle 100% heb uitgezeten kon ik meer tijd en energie verzetten dan de voorgaande keer, er is vooruitgang geboekt!! Op naar de 100%.


Diorama

Nu was ik geenszins van plan om met het gesloopte lijf te gaan hobby-en, maar even een onderdelencheck kan nooit kwaad. (Ik had namelijk op een YP408 website gelezen dat er nogal vaak onderdelen miste). Dus heb ik dat dus ook. GGRRRR. Niet echt goed voor mijn stemming helaas. Nu afwachten hoe de leverancier op mijn mailtje gaat reageren.


Mijn bui is overigens vanavond sowieso gedaald tot een nulpunt. Zo langzaamaan gaan er steeds meer dingen kapot en dat staat los van de naweeën van de blikseminslag van een paar weken geleden. Althans, daar ga ik maar vanuit. (Maar leuk is anders). En laten wij nu net niet de financiele middelen hebben om e.e.a. te vervangen voor nieuw of kwaliteit. Hoe je het ook wend of keert: 2e hands, goedkoop-duurkoop winkels of gerepareerd is altijd achteruitgang.

Vergeet bijna dat het een hele drukke dag is geweest en er rust van lichaam en geest verlangt word. “Welterusten”.


Zaterdag 09 november 2019

Misschien heeft niemand het opgemerkt, maar er is achter de schermen druk gewerkt aan de opmaak van de menu’s. Zo lijkt het overzichtelijker te worden en maakt het het zoeken en scrollen makkelijker. Er word nog hard aan gewerkt, zo wees niet verbaasd als er zaken anders uit gaan zien.

Na de intensieve dag van gisteren moet ik zeggen dat een redelijke nachtrust mij wel goed heeft gedaan. Het was vanochtend meer Saskia’s onrust die mij deed wekken…. (Daar is momenteel niet veel van te maken, die onrust bij haar. Misschien even beter om daar maar niet al teveel het hoofd over te breken want die pieken en dalen kennen we inmiddels wel).

Verder ga ik maar eens kijken of er wat orde in de modelbouwkamer geschapen kan worden. Het kan nu ‘net’ nog, maar het rommelige komt in zicht en daar kan ik niet zo goed tegen.

Nieuwe schoenen

Daniël heeft vandaag nieuwe schoentjes gekregen en toen Saskia vertelde dat ik deze eerst nog moest ‘inspuiten’ met een beschermlaagje kon hij niet wachten. In grote angst dat ze gestolen zouden worden, bleef hij het droogproces netjes buiten afwachten. En toen ik hem net vertelde dat ze klaar waren was hij in de veronderstelling dat ik toch echt de onderkant was vergeten!! :-).

Afsluiter

Weet je, wij hebben er 3 dagen gras-eten voor over om het geluk van Daniël met zijn nieuwe schoenen niet te missen. Wat is hij verschrikkelijk trots en blij. Samen hebben wij de veters opnieuw ingeregen, hij de één, ik de ander en dat diploma heeft hij inmiddels binnen. (Als er tenminste weer inkt in de printer zit). Door zijn opwinding ging hij te laat slapen, maar dan wel met schoenen onder de dekens :-). Niet aan hoor!

En de dag is weer voorbij voordat je het weet. Zoals inmiddels gewoon zijn wij vandaag naar zwemles geweest met Daniël, heb ik nog wat lekkers op tafel kunnen zetten, al was het maar voor 4 personen. (Justin had voor zichzelf en zijn vriendin een luxe pizza gekocht….. En Sophie at bij een vriendin).

Dus na weer wat correcties en aanpassingen in deze website (zie menu) te hebben gedaan en wat te hebben geknutseld, ga ik langzaamaan bed-rijp worden. “Welterusten”.


Zondag 10 november 2019

Afsluiter

Er zou eigenlijk een heel stuk aan achter mij liggende dagbesteding geschreven moeten worden. Alleen ontbreekt mij alle zin. Niet dat dit iets met ‘depri’ te maken heeft of zo. Maar gewoon even geen zin en motivatie, mag dat? Nee! Jammer dan: “Welterusten”.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek week 45 – 2019

  1. Pingback: Dagboek van een trans-vrouw, haar gezin en haar hobby's.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: