Dagboek, week 44 – 2019

Maandag 28 oktober 2019

‘Belofte maakt schuld’. Zoals er gisteren in de afsluiter werd gezegd zou ik de nieuwe week beginnen met twee foto’s van de vordering aan het diorama. Dus bij deze! Er moet nog veel gebeuren aan dit stukje werk en met diverse dingen ben ik niet tevreden. (Maar voor de eerste keer zoiets groots maken ben ik meer dan trots op mijzelf!).

Kijk anders dagelijks naar UPDATES in: https://opentopvrouw.com/diorama/

En vergeet s.v.p. niet af en toe te klikken op een advertentie of plaats eens een LIKE!! (Met het piep kleine beetje aan inkomsten wat hier mee binnenkomt blijft deze site, op deze wijze, in de lucht!).

Wij gaan er voor

De vakantie is voorbij en als het goed is gaan de twee oudste jongens zo dadelijk hun oogjes opendoen en naar school. Als het goed is dan, want alleen Sebastiaan geeft tot nu toe enig teken van leven…

Zoals ik eerder meldde, het beloofd een drukke week te worden. Morgen nogmaals Human Library, een 57e verjaardag van iemand :-), een ritje naar Hoorn (waarbij ik hopelijk Modelbouwenzo kan bezoeken), wat artsen te bezoeken en nog wat zaken die onder de aandacht komen. Ik heb er in ieder geval zin in!

Heeft er iemand trouwens een tip hoe je snel onder een warme douche vandaan kan komen als de temperatuur in de badkamer standje Noordpool is?

Oei

Oei, Sophie kwam net beneden en heeft een flinke bloeduitstorting onder haar rechteroog. Op het eerste oog, wat toepasselijk, gaat het verder wel redelijk met haar. Maar dat kan uiterlijke schijn zijn dus houden wij haar goed in de gaten.

Afsluiter

Nog een keer oei, maar dan omdat ik veel te veel heb gegeten. Het is lang geleden dat er twee borden spaghetti naar binnen werden geschoven. Maar het is zoóó lekker! Alleen de voorbereiding en het koken zijn al leuk en lekker. De voorbereiding, het inkopen, was extra gezellig omdat Daniël mij vergezelde en direct na thuiskomst ging alles de pan in. Nu had de saus voldoende tijd om te ‘trekken’ en het huis te doen geuren. (Er is nog over, dus voor de liefhebber?).

Vraag mij niet waarom of waardoor, maar vandaag wilde mijn lijfje niet meewerken en deden mijn handen al helemaal niet mee. Gevolg was weinig knutselen en wat ik koppig wel probeerde te maken kan ik overdoen…

Het is daarom maar beter dat de nachtrust snel gaat komen. “Welterusten“.


Dinsdag 29 oktober 2019

Een breed elastiek met een strook klittenband, meer is het niet. Maar dat ding is zo moeilijk te stellen dat hij geregeld te strak, of te los zit. Te strak houd in dat ‘s-ochtends mijn kin over mijn neus zit gevouwen en te los heeft tot gevolg dat het gaat schuiven en per abuis ook het apneu-masker verplaatst. Beiden zijn niet echt geslaagd. Vannacht zat hij te strak, zo strak dat zelfs de mooi geconstrueerde jukbeenderen opnieuw aangeschroefd moesten worden :-).

Gekheid natuurlijk, dat schroeven dan, maar wel een waardeloze nacht achter de rug. Dat dan weer wel. Het is; of helemaal opnieuw stellen, of het voor lief nemen. Dat laatste is het geworden als de zin om klaar wakker te worden ontbreekt.

Krieken van de dag

Het bovengenoemde bracht niets anders dan voor dag en dauw op te staan en maar ouderwets wat kommer en kwel op internet bekijken. (Heb gisteren wel geleerd om bij wazig zicht en vermoeidheid van diorama’s af te blijven).
Alleen die lading stront op het WWW maakt een mens niet echt blij. Natuurlijk wil ik graag ‘bijblijven’, maar mensen, wat een hoop bagger komt er toch voorbij!

Human Library 2

We zitten opnieuw in de ‘Slinge’ naar Rotterdam voor een HL cessie. Ditmaal gaan wij een half uurtje in gesprek met Casemanagers van de gemeente. Omdat de organisatie van de gemeente spontaan in het programma heeft geknipt, duurt het eigenlijke gesprek maar 30 minuten😕.


Even tussendoor

Zojuist ontving ik een filmpje over de inzet vandaag door het Veteranen Search Team.


En dan nu weer terug naar de Human Library cessie voor Casemanagers. Een klein geselecteerd groepje overigens. Zo’n 19 mensen uit het zuiden en westen van het land en laat één nu uitgerekend een oude bekende zijn!! En bij het vooraf indelen van de lezers en hun boek, hij aan mijn tafel zitten. Dit was echt een verrassing voor beiden en het gesprek liep hier onverwachts juist heel prettig door. Ondanks dat dit gesprek van een half uurtje wel heel erg kort is om heen en weer te reizen was het in onze ogen heel succesvol.

Foto’s: Marijn Bergsma

Op weg van halte ‘Beurs’ naar het ‘Eendrachtsplein’ loodste Saskia mij een wel hele leuke winkel binnen. (Schijnt ook in Gouda te zijn gevestigd). Echt weer eens een winkel die anders dan anders is, waar je de meest vreemde en leuke dingen kunt kopen voor werkelijk een habbekrats. We liepen dan ook naar buiten met wat -broodnodige- spulletje, zoals een kaasschaaf, haar-klemmetjes en wat zoutjes.

Afsluiter

Na een heerlijk (nieuw) gerecht van Ama volgde een wat structuurloze rommelige avond, waarbij ik mij tegoed deed aan de chocolade die wij voor onze inzet vandaag kregen. Geen goeie bezigheid al zeg ik het zelf. (Wellicht was ik een klein beetje gefrustreerd door een klunzige actie met het diorama). Neemt niet weg dat mijn avond gewoon balen was en echt even met een mineur het bed ga instappen. Maar morgen komt de zon weer op en zijn wij allemaal weer blij. Ik in ieder geval wel (hoop ik). “Welterusten“.


Woensdag 30 oktober 2019

Gaan we wéér! Die (.)-knie speelde vannacht een gemeen spelletje met mij. Volgens de arts zal het voorlopig even een doorbijter worden want een verlichtende prik mag maar één keer in de drie maanden. En nu de laatste pas is gezet word het wachten geblazen. Ook voor de volgende kan er geen garantie worden gegeven op de reactie van de artrose. Die knie bekijkt het maar, daar ga ik mij niet door laten afremmen!!

Gelukkig, wat speurwerk op zolder leverde twee speakers voor de pc op en kun kan Daniël weer naar hartenlust dansen. Alleen jammer voor mij omdat sommige nummers nu 10x achter elkaar worden afgespeeld. (Wilde eigenlijk ‘gedraaid’ schrijven, maar dat snappen vele jongeren niet 🙂 ).


Diorama

Vandaag was de drive super en durfde ik veel wijzigingen aan te brengen. (Een flink stuk afzagen met een ijzerzaag vraag toch wel enige skills!!). Maar zo zijn ook de vouwen uit het tentdoek minder scherp gemaakt, de muur met de fraaie vlaggen en het schild vast gelijmd en is het bovenste deel van de trap een slag gedraaid. Nu ben ik redelijk tevreden met het voorlopige resultaat :-).

Langzaamaan word het wat…..

Afsluiter

Nog een klein uurtje en dan gaat het 58e jaar in. Mijn God, wat gaat de tijd snel!
Maar goed, ook dat is overmorgen weer voorbij en dan is Saskia aan de beurt. Zij gaat over 14 dagen ook een soort van grensje over, een nog heerlijk grensje als je het mij vraagt en Sara ziet zij voorlopig nog niet. (Wat een bofkont).

Morgenochtend gaat Daniël ook weer naar school dus gaat deze dame op tijd haar bedje in om ervoor te zorgen dat als iedereen uit bed valt ik klaar ben voor vertrek. “Welterusten“.


Donderdag 31 oktober 2019

Trots

Jeetje, kijk net uit nieuwsgierigheid even op de cijferlijst van Sebastiaan. Dit is de tussenstand na 5 toetsen: 8,5!
Er staat vier maal een Negen genoteerd, 2 Achten en daarna enkele Zevens. Slechts een enkel zesje en dat is het verder. Wauw, wat doet hij het super goed! Zijn doel is ook de HAVO en zo te zien gaat hem dat makkelijk lukken. Wat ben ik trots op hem!!

Afgelopen dagen trekt hij weer een beetje naar mij toe en is serieus geïnteresseerd in wat ik doe. (Wat hij stiekem tussen het puberen toch wel doet). Hij heeft weer vaak bij mij gezeten en zijn kennis over de 1e en 2e wereldoorlog met mij gedeeld. Ongelooflijk wat dit mannetje absorbeert en kennis vergaart. Het is niet voor niets dat ‘gidsen en deskundigen’ een extra break hebben als Sebastiaan in een museum binnenstapt. Hij kletst ze helemaal onder de tafel. Geen grapje overigens, hij heeft dat, in mijn bijzijn al eens gepresteerd 🙂.

En verder

En verder gaat de reis straks naar het schoolplein, mijn andere trots naar zijn klas brengen. Daarna maar even knutselen aan het diorama en dan door naar de KNO arts. Ben benieuwd naar haar reactie op de problemen met de apneu-maskers en de algehele status hiervan. Helaas spelen de bijholten momenteel ook op, dus een jaarlijks bezoekje voor controle komt goed uit!

Na een korte rustperiode gaat het feestgedruis beginnen. Rond een uurtje of drie druppelen de eerste binnen en daarna zien we wel wie er naast de aangemelde binnenvallen. Dankzij de voedselgroep is er voldoende taart en snoepgoed. Thee en koffie is hier altijd voldoende in huis, zijn toch de eerste levensbehoeften?!


Vrijdag 01 november 2019

Oeps, gisteren vergeten om netjes de dag af te sluiten. Dan maar nu even een korte samenvatting van mijn verjaardag!

Tja, moest toch wel lachen om deze kaart…….

In de middag kwamen Marion en Annet op de koffie en was het vertrouwd gezellig. Fijn om ook even een klein beetje bij te kletsen. (Vandaag zie ik haar overigs het grootste deel van de dag want wij gaan samen naar Hoorn om haar zomerbanden voor winterbanden om te ruilen. Hierbij maak ik gretig gebruik om Modelbouwenzo te bezoeken en verjaardagsgeld uit te geven 🙂 ).

Dat was even smullen!!

De bezoekwissel waren Ama en Oesje, die niet veel later voor een overheerlijk feestmaal zorgde, echt helemaal op mijn gretige maag ingesteld en de rest smulde er uiteraard van mee. In de avond was de beurt aan broer Edwin en Marit & Arjan. Ook dit was ontzettend gezellig en het werd aardig laat voor een doordeweekse dag.

En kleine vriend Daniël vond het maar niets dat er geen zichtbare verjaardagsversiering was. Zodoende had Sophie snel wat slingers opgehangen en gingen er ‘s-avonds kaarsjes op de taart. Van hem kreeg ik een hele mooie tekening en wat handige spulletjes voor mijn hobby. En niet te vergeten: de hele dag door ontzettend dikke knuffels!!

Iedereen ontzettend bedankt voor mijn fantastische verjaardag en de vele felicitaties op sociaal media. (Dikke knuffels van mij).

Verder vandaag

Zoals ik al reeds schreef, gaat de dag vandaag naar Hoorn. Hierbij ga ik mij als een kind in een snoepwinkel gedragen want Modelbouwenzo ligt nu eenmaal niet naast de deur. Ik kijk hier echt naar uit en op de heen- en terugweg kan ik lekker klessebessen met Marion. (Tot zover zij zich uiteraard goed genoeg voelt om te kletsen want het gaat niet erg best met haar…).

Hoorn

Of beter de gezegd: ‘de heen- en terugreis!’ Dit was door de afsluiting van de A10 een echte ramp en hebben ongeveer 4,5 uur in de auto gezeten. (Weliswaar heel comfortabel in de auto van Marion, maar toch). De reden van deze tocht, het wisselen van de zomer- in winterbanden, was binnen 20 minuten gepiept, dus tijd zat over voor een bezoekje aan de modelbouwwinkel!!

En dat was voor mij inderdaad een snoepwinkel! Maar er was zoveel moois te zien dat ik gewoon niet meer wist waar ik eigenlijk voor kwam en waar ik naar wilde kijken. Restte mij niet anders dan mijn lijstje met vragen af te werken en een paar kleine tools en diorama accessoires te kopen. Er zijn nog voldoende verjaardagscentjes over. JOEPIE. (Stiekem had ik vanochtend ook de limited edition van de YP408 besteld. We gaan naar heel veel bouwplezier toe.

Het gezellige vandaag was ook dat Sebastiaan ons vergezelde. Hij had zich sterk verkeken op de modelbouwwinkel en dook snel met Marion de HEMA in. Daar werd hij lekker verwend met een grote Italiaanse bol vol beleg. (Toen ik mij later bij hun voegde at ik sinds lange tijd weer eens zo’n heerlijke worst met mosterd. Wat was dat lekker zeg!!

Afsluiter

Tja, bij thuiskomst was het gelijk de keuken in en zo kon het span thuis toch nog een warme hap naar binnen werken. Zelf deed ik het met de restjes van gisteren, helemaal niet verkeerd al zeg ik het zelf. Voor de rest nog wat geknutseld aan de M109A2 en de oude airbrush nogmaals een grondige reiniging gegeven. (Als het goed gaat dan kan de tank eindelijk in de primer en de eerste laag verf op kleur. YES!) Welterusten“.


Zaterdag 02 november 2019

Uitgeslapen! Dat is lang geleden dat de cijfers op het wekkertje 08:00 uur aangaven toen ik besloot uit bed te vallen. (Misschien speelde het ook wel mee dat rond 03:00 uur het licht aanging omdat Saskia rechtop zat om een boek te lezen. Zij was op haar beurt wakker geworden door de gezellige thuiskomst van Justin en zijn vriendin. Waarom zou je ‘s-nachts rekening houden met een ander en proberen een beetje stil te zijn).

Kijkdag

Sinds Daniël op zwemles zit zijn de wijzers van de klok nog nooit zoveel keren aangewezen. Ieder uur van de dag moeten wij laten zien hoe lang het nog duurt voordat we eindelijk richting het zwembad kunnen vertrekken.

En vandaag was het kijkdag, slippers mee en uitkijken dat je niet onderuit gaat in het zwembad. (Of pardoes het water inloopt). Daniël zwaaide bij iedere poging en zelfs menig handkus werd onze kant op gestuwd. Als er een kindje plezier in zwemles heeft dan is hij het wel. Daarnaast doet hij ook serieus zijn best, dus maken wij ons vooralsnog geen zorgen als hij volgend jaar de golven van e.o.a. tropisch paradijs induikt……..

Nou zou het ook reuze leuk zijn geweest als er nu een foto zou komen. Die komt er dankzij genius en stiekem fotograferen dan ook wel, maar het moest echt wel via een hoop moeite. Want je mag volgens de privacyregels niet fotograferen in een zwembad en al helemaal niet onderwater. Toen ik de moet eigenlijk al had opgegeven maakte ik maar een foto van mijn mooie slippers, dit om jullie toch een zwembad gevoel te geven :-).
Maar zowaar, enkele seconden later verscheen uit het duistere diepe water het koppie van Daniël. Helemaal alleen en klaar voor een vlugge shot. Bij deze!


Diorama

Nou zeg, had ik vandaag heel wat uurtjes gestoken om de M109A2 spuit-klaar te krijgen, kreeg ik ruzie met de ‘oude’ airbrush. Hoe ik ook mijn best deed, ik kreeg geen mooi spuitbeeld. Dus, zoals een wijs man van Modelbouwenzo mij verteld, spuit met een bovenbeker! Aldus kwam de ‘goedkope’ versie weer om de hoek kijken en kon ik daarmee aan de slag. (En natuurlijk eerst de zooi van de 1e poging opruimen, inclusief alle verf die op mij zat…).

Ik ben blij met het resultaat, het grootste gedeelte is nu matzwart en morgenvroeg maak ik dit af. Als het even meezit gaat de tweede kleur, wit, er morgenavond tegenaan en dan volgt maandag de definitieve kleur. Waarna de wethering kan beginnen! Oh, en ik maak foto’s tussendoor).


Nog niet helemaal schoon van al het verf- schilder en kliederwerk stap ik zo mijn bedje in en zet maar geen wekkertje. (Wil perse vroeg verder met kliederen). Maar een wekkertje zetten betekend geheid ruzie met Saskia. “Welterusten“.


Zondag 03 november 2019

En wat vond ik vroeger (toen ik nog piepjong was) de lekkerste maaltijd? Kip uit de grill met patat en appelmoes. Later, toen ik wat minder piep was, werd de kip aangevuld met rijst en pindasaus.
En wat eten wij vandaag? Kip uit de ouderwetse grill, broccoli en gebakken aardappel en ui. Ruiken jullie haar ook al?

Heerlijk zo’n dagje voor de administratie, haar wassen, grote ontharingsbeurt, beetje pielen met een airbrush (gelukt overigens), wat gescheiden afval wegbrengen, boodschappen doen en dan nu de dampen van de grill-kip opsnuiven. En tussendoor ook nog even tijd gemaakt om de koelkast en vriezer van alle ongemakken te ontdoen. (Want eruit halen is hier een gewoonte, iets open terugleggen ook. En af en toe moet alles wat begint rond te wandelen even verwijderd worden).

Junkie XXL

Wij hebben de laatste tijd ook een extra mond te voeden. Niet dat wat dit eigenlijk financieel trekken, maar het gebeurd gewoon. Als iedereen aan tafel zit komen er twee zombies tevoorschijn die eten willen. Het voeder word naar binnen geschoven en zonder maar één woord te zeggen staan zij op en gaan weer heen. (En dat allemaal zonder maar enigszins bij te dragen in wat dan ook!!!). Als het aan mij ligt eten zij buiten maar gras, alleen ben ik niet alleen, dus mijn nee word al snel een ja……… Niet meer te lezen, alleen lucht het wel op :-).

Diorama

Dat was wat vandaag, een tegensputterende airbrush. Het duurde dan ook wel even voordat de definitieve kleur kon worden aangebracht. Op de onderste twee foto’s is dat nog niet zover. Hier zie je vandaag alleen het resultaat van de 1e grondlaag. “Mooi zwart is niet lelijk!”


Afsluiter

Op een sukkeldrafje week 45 tegemoet gaan. Mooier kan het niet. De kip, de aardappelen en de broccoli smaakte fantastisch. Maar die gegrilde kip, mensen, wat lekker! En dat krokante velletje vol kruiden!
Oke, genoeg over eten, want het kwijl loopt alweer langs mijn mondhoeken. En het toetjes dan, aardbeien met slagroom. Ook zo’n heerlijke afsluiter van de week.

Na nog een paar wielen in de primer te hebben gezet vond ik het voor vanavond wel welletjes, even geen gefriemel in de tent. Wel veel info geabsorbeerd van het internet, tenslotte is dat de beste leerschool om nog iets leuks te bouwen. “Welterusten“.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: