Te hoge pieken?

Waar zal ik beginnen? Bij 2015 / 2016? Dat waren heftige jaren, maar wel met een stel met hele hoge pieken in mij leventje.

Nu heb ik er een ‘broertje dood’ aan om mijn eigen situatie, mijn eigen leven, te wegen tegenover dat van een ander. Een ieder kent wel de ups and downs van en in het leven. Zo heb ik ook echt wel mijn portie gehad. (Iemand die een beetje wil overnemen 🙂 ?).

Door al die porties waren er diepe dalen en hoge pieken. Te hoge pieken denk ik soms wel, zeker als ik zo af en toe terug-blader in mijn toch wel gecompliceerde brein.
Op zo’n moment, in zo’n fase, maak je je daar niet druk om, je geniet met volle teugen van die bereikte piek en denkt even niet aan de consequenties van het te hard stijgen. Zo heb ik dus regelmatig meegemaakt dat de wereld aan mijn voeten lag en niet veel later bijna de viooltjes aan de onderkant bekeek. Maar zo is het leven, mijn leven, nu eenmaal en ik kan er goed mee leven. Althans, als die pieken er maar zijn, dan zijn de dalen slechts te nemen obstakels. Op naar de volgende top maar weer!

Alleen was de bereikte piek in 2015 / 2016 wel heel erg hoog. Hoger dan de hoogste piek ooit en deze keer dacht ik niet na, stond er niet bij stil dat het ook wel eens mis kon gaan. Of je daar nu wel of niet debet aan ging hebben. Nou, dat heb ik geweten……

Dat afglijden van die piek ging hard, te hard en daardoor werd het opkrabbelen des te moeilijker. Eigenlijk kon mij dat helemaal geschoten worden. Ik had mij er in berust en nam genoegen met de groene heuveltjes die op mijn pad kwamen. En die waren ook best aangenaam hoor.

En juist op het moment dat het diepste punt ooit angstig dichtbij kwam, wist ik mij vast te grijpen, op te krabbelen en de klimijzers onder te binden.

Zodoende ben ik bijna bij die piek van 2015 / 2016. Alleen dit keer wel met mijn volle verstand en zonder gecompliceerd brein. Eigenlijk wil ik straks op de top geen dal meer zien maar een heuvelachtig landschap. En diep in mijn hartje weet ik dat dit nu eindelijk zover is.

Wat deze keer anders is dan anders is ook de hele insteek naar die piek. Die piek heeft ook te maken met het reilen en zeilen om mij heen. Niet dat dit al helemaal lekker loopt, maar wel voldoende om er voor te gaan. En het lukt redelijk om ook hen mee te trekken die er in mijn doldwaze tijd voor mij waren. (Of dat poogde te doen…).

Kortom, wat heel lang niet meer in zicht was verschijnt aan de horizon!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: