Dagboek week 41 -2019

LET OP: 1e transgender contactavond 19 oktober te Woerden is tot nader bericht geannuleerd.

Maandag 07 oktober 2019

Vlees en intimiteit

Je weet wel, wat ze zeggen van vrouwen met een kunstgebit. Nu is dat voor mij niet van toepassing, maar gisteravond kuste ik Saskia op de gebruikelijke manier als er geen kinderen of kleine potjes met grote oren in de buurt zijn.
NU PAS! Ja, nu pas. Maar dan wel zonder kunstgebit in. Dat komt eigenlijk door het apneu-masker, wat een intense kus onmogelijk maakt. Zodoende was er nog niet gelebberd zonder gebit.
En nu is dat ding even buiten gebruik en zei iets in mij dat ik die vrouw naast mij in bed nu wel eens een betere kus kon geven dan dat ‘vriendinnen’ kusje op de wang.

Na mij te hebben verontschuldigd over de onverwachte aanval met de tong en de deerne naast mij volkomen ontredderd zag liggen, dacht ik dat mijn laatste uur wel geslagen had. ,,Wat meer vlees, maar verder helemaal niet onaardig”, was haar reactie. Er volgde nog een tweede speekseloverdracht en die smaakte zonder bij-gevoelens en navenante gedachten nog beter als de eerste.

Er komt niet nog meer achteraan hoor, even voor de duidelijkheid.

Straks komt er een medewerker van Vital Air om een nieuw masker aan te meten en zal het kussen weer geminimaliseerd worden. (Of ik moet gewoon het masker was later op mijn toet doen). Ben trouwens heel erg benieuwd of dit andere masker wel gaat werken. Het zal naar alle waarschijnlijkheid nu een full-face masker gaan worden, zo’n ding die straaljagerpiloten ook op hun gezicht hebben, dus dan is er helemaal geen prikkel meer om te kussen of te praten…….

Huishoudelijke mededeling

Beste lezers en kijkers, jullie zouden mij een groot plezier doen door (heel) af en toe eens op een banner van bv BOL.COM te klikken. Het kost niets, ook bijna geen tijd maar je sponsored wel dit blog en de voortzetting op deze wijze.

Apneu

En ja hoor, een full-face masker. Maar dan wel een hele mooie waar je nog niet je Iphone in kunt plaatsen. (Zou wel handig zijn trouwens. Ideetje voor Vital Air). Het masker zit in ieder geval heel goed en nergens valse lucht te bekennen/voelen. Dus dat word weinig zoenen….. En hopelijk weer een goeie nacht doorslapen!!

Ondertussen

Tja, ondertussen…. Ondertussen is het bijna half vijf en is bijna iedereen binnen gedruppeld of eindelijk uit bed. Ja, uit bed!! En ga mij nou niet vragen of ik die luiheid kan waarderen, echt helemaal niet! Daarnaast mag ook niets gevraagd worden, stel je eens voor dat de daarvoor twee stappen naast je bed moet zetten. Nee, het is vele malen comfortabeler om nu pas uit bed te vallen en een uur voor het avondeten jezelf vol te proppen. (En straks weer piepen als iets niet past).

Marion

We kunnen weer ademhalen, Marion heeft een teken van leven gegeven. Wat een zware operatie voor haar, ruim vier uur zijn zij met haar bezig geweest en pas aan het begin van de avond werd zij naar haar kamer gebracht. Hoe het nu met haar precies gaat weet ik niet. Ze schreef in een heel klein berichtje dat zij zich goed voelde.
Later meer. (Daar hopen wij uiteraard op en kunnen niet wachten op een volgend bericht-je).

Afsluiter

De dag zit er weer bijna op. Fijn dat het even droog bleef en ik een overbuurvrouw even kon helpen met een raampje. Het zit nog steeds perfect in mijn vingers.
Met Justin een grote class gehad. Die denkt echt dat als hij op de vreemdste tijden aan komt waaien dat er dan eten aan hem word geserveerd. (Het liefst met een gekoeld drankje erbij). Dus toen hij om 18:15 uur kwam binnenzakken en alleen maar vroeg naar zijn eten, vertelde ik dat te laat komen, dan wel niets laten horen of hij überhaupt wel komt, betekend dat het op is. Maar als hij even geduld zou hebben totdat wij klaar waren, was Saskia nog bereid om extra draden te koken. Saus was er namelijk nog genoeg. Maar dat pikte meneer niet, het moest direct voor hem klaar gemaakt worden. Tja, toen werd ik een beetje boos en niet veel later verdween de saus in het daarvoor bestemde afvoerputje……


Diorama

Het wegdek krijgt enige vorm.

Na zo’n class, die mij nou niet echt van mijn stuk bracht, was het wel even lekker om flink handmatig te schuren. Met als resultaat een strak stukje werk. Verder heb ik nog wat gips gegoten en lijkt mijn UNIEK experiment voor de rotsblokken te slagen. Prachtige rotsblokken voor de prijs van bijna niks!! De eerste proef-blokken liggen nu te drogen op de verwarming en ik schat in dat ze morgen of overmorgen wel klaar zijn om in de primer gespoten te worden. Ben zo verschrikkelijk benieuwd naar het resultaat….


En natuurlijk reuze benieuwd naar het slaapje met het nieuwe masker. Samen met het dromen over rotsblokken gaat het vast helemaal goed komen! “Welterusten”.


Dinsdag 08 oktober 2019

LET OP: 1e transgender contactavond 19 oktober te Woerden is tot nader bericht geannuleerd.

Opnieuw geen resultaat met het apneu masker. Het lekt aan alle kanten en voornamelijk rond mijn mond. Oorzaak: ‘geen gebit’, dat zijn namelijk hele weke delen waar het masker geen grip heeft!

Afsluiter

Zo snel al naar de afsluiter?! Ja, want ik ben er vandaag niet aan toegekomen om tussendoor een kort verslagje te maken van hetgeen er gebeurt, of gebeurde. En dat was vandaag nou niet echt bar veel!
Gelukkig gaat het, tot zover, goed met Marion. Er is summier contact en Rogier houd mij op de hoogte! Wat is dat toch een schat van een vent. (Stom van Gordon dat hij hem liet lopen 🙂 ). Maar eigenlijk is dit wel iets wat mij het meeste bezig houd vandaag….. Nee, Marion natuurlijk!

Het was zoals vanouds weer Ama-dag en zij heeft een heerlijke pastei voor ons klaargemaakt. Helemaal vers en het smaakte verrukkelijk.

En uiteraard heb ik vele uurtjes geknutseld aan het diorama. (Dus ook geen nieuws eigenlijk. Wel hoop ik aan het einde van de week zover te zijn dat de eerste asfaltlaag aangebracht kan worden. Dus flink door-hobby-en en dan een foto plaatsen. Hoop dat het gaat lukken. Al hoewel ik echt geen haast heb. Maar het is zo verdomde leuk om te doen! “Welterusten”.


Woensdag 09 oktober 2019

Daar gaan we dan, spelletjes moeder spelen in groep 1/2. Ik heb mij afgelopen week laten strikken door de juffrouw van Daniël, een lieftallige vrouw waar ik geen ,,nee” tegen kan zeggen. (Beetje een mengeling tussen een Spicegirl en een K3-lid 🙂 ). Niet dat ik anders wel vies ben voor het verlenen van een extra handje aan school, maar als je ruim 17 jaar op dezelfde basisschool hebt rond gehobbeld heb ik het wel gezien. (En nog een vooruitzicht heb van zo’n jaar of 7/8!).

Kleuters en Co

De drie kwartier met de kleuters was super leuk en ik had ook Daniël aan het speeltafeltjes zitten. Als eerste begonnen wij met stapelen, maar dat was niet zo’n succes. Het was Daniël zijn eigen ingebrachte spel en als je dat ineens met je klasgenootjes moet delen, dat viel niet helemaal goed. Niet veel later gingen wij aan het Mens-Erger-Je-Nieten en dat ging zo gezellig dan wij niet meer aan een ander stel toekwamen. De volgende keer ben ik weer van de partij!!

Kleuters zijn zo lekker puur en hebben geen blad voor hun mond. Als Trans-vrouw krijg je het dan wel om je oren. Menig kind wijst je op je “papa-stem” en sommige zijn al zo wijs om mij te vertellen dat ik graag een meisje wil worden……. UH…….. Maar ik geef ze netjes antwoord, corrigeer zo eenvoudig mogelijk, liefst in één zin en met weinig woorden.

Apneu

Kort daarna vielen alle plannen in het water door een spontane super overheersende vermoeidheid en niet veel later lag ik te slapen op de bank. Ik had niet eens door dat Saskia met de kindertjes naar de bios was vertrokken! (Dit zal wel vaker gaan gebeuren met die ellendige Cpap. Er is nog geen oplossing gevonden en dat gaat het lichaam niet leuk vinden, ik ook niet).

Sophie kwam net (doorweekt) binnen toen mijn luikjes net open waren en ik een boodschappenlijstje van Saskia las. Eigenlijk had ik daar verre van zin in maar Sophie bood zich spontaan aan als gezellin. Dat was even gezellig, met dochtertje lief de Jumbo in.

Afsluier

Na het eten werd het kiezen tussen de bank of de hobbykamer. Het werd de laatste. Tussen het knutselen door vulde heerlijke geuren ieder gaatje in huis. De cake die Sophie en Daniël samen aan het maken waren rook in ieder geval goed. Later kreeg ik wel een stukje omdat ik gewoonweg een stukje van hun ijver wilde opeten, maar een chocoladecake is niets voor mij.

Nu ga ik met een iets te gevulde maag naar bed, lekker dan. “Welterusten”.


Donderdag 10 oktober 2019

BOEM

BOEM!! En toen was er dikke paniek in huis. (De enige die niet recht overeind in bed zat was ondergetekende 🙂 ). Daniël was was uiteraard wakker geschrokken maar was zich niet bewust wat er was gebeurd, dus gelukkig geen paniek of angst bij hem. Sophie schoot direct uit bed en vloog naar de kinderen, net als Saskia!
Terwijl iedereen zich aan het hergroeperen was op de 1e verdieping, lag ik nog lekker te slapen. Het was pas bij de 2e tweede bliksem met bijbehorende klap dat Saskia mij wekte en haar relaas deed. En ik was mij nog steeds niet bewust van wat er had plaatsgevonden.

Vanochtend vroeg kreeg ik pas door dat het een serieuze klap was en de inslag nabij moet zijn geweest. Vandaar dat ik ook pas laat online kon komen. De monteur van ZIGGO is net weg en heeft het modem en wat kabels hier en daar vervangen. De ingeslagen bliksem heeft aldus wel het e.e.a. bij ons de vernieling in geholpen!! (Maar goed, het is nu 15:45 uur en het internet doet het weer, sneller als voorheen trouwens: 309 mbps!).

Andere “boem”

Het komt mij werkelijk de strot uit om mensen te corrigeren met hun ge-meneer. Vandaag weer zo’n figuur van VGZ die het maar bleef zeggen, ondanks mijn verweer hierop. Ja, ik kan zeker de verbinding verbreken alleen schoot ik er in dit geval niet zoveel mee op, denk ik!? Ik heb op dit moment dringende behoefte aan antwoorden op vragen en minder geslaagde acties van de verzekeraar, die weer eens op eigen houtje regeltjes veranderd. (Zonder de cliënt daar over in te lichten!!).
Daarna de monteur van ZIGGO, die bleef ook stug meneren. (Maar dat lag denk ik aan zijn herkomst / geloof). Vandaag was ik het zat en kon het even niet hebben.


Diorama

Zoals je kunt zien is een groot deel van de toekomstige ‘grond’ reeds aangesmeerd met gips.

Inderdaad, ik had het beloofd om een foto te plaatsen. In afwachting van de ZIGGO monteur en vanavond wat uurtjes hobby-en is er aardig wat werk verzet. (Het grootste gedeelte is niet eens zichtbaar…). Na vele uurtjes ‘proefspuiten’ durfde ik het aan om een deel van het huis onderhanden te nemen. En ik moet zeggen dat dit aardig gelukt is. Om het werk een beetje te verdelen heeft het andere huis(je) ook haar vaste plekje gekregen en is ook een leuk project om te bouwen. Het is puur een winkeltje met rondom aan de wanden allemaal planken vol koopwaar. Dat wordt een heleboel gepriegel, joepie!


Afsluiter

Met wat uit de vriezer, een potje van de buurvrouw, verse speciebonen van een andere buuf en wat aardappelen van de Jumbo, kwam ik tot een hele lekker maaltijd met een Surinaams tintje. Ze zeiden (zoals gewoonlijk) niets, maar de bordjes gingen schoon leeg en de pannen werden uitgelikt. –Zo langzaamaan moet ik mij maar niet meer gaan ergeren aan een bepaald individu wat denkt aan te kunnen schuiven, het eten naar binnen te proppen en terwijl wij nog eten het pand weer verlaat. Nog even volhouden Rianne, het gat van de deur is in zicht.-

Tussen de bedrijven door (of andersom natuurlijk) kwamen er ook nog eens heftige schoonmaak-driften om de hoek kijken en het resultaat mag er weer zijn. De woonkamer lijkt ineens twee maal zo groot :-).
Of ik moe ben? Jazeker….. “Welterusten”.


Vrijdag 11 oktober 2019

Ga maar even bellen met de beste mensen voor het apneu-masker. Hoeveel weken slaap ik nu al niet meer? Ben inmiddels de tijd kwijt en zie alles aan voor een gebakje. (Vannacht was van 23:45 tot een een uurtje of 03:00 het maximaal haalbare).

Maar straks weer een ontharingsbehandeling bij Briez en dat is wel gezellig! Aansluitend een harinkje happen en even kwijlen bij ‘De Houtloods’. Mijn dag kan, op slapen na, niet meer stuk.

Gekkenhuis!

Wat een “gekkenhuis” vanmiddag!!
Bij Briez liep het even wat anders als normaal. Door allemaal aanpassingen voor de verzekeraar waren wij lang bezig met administratieve rompslomp. Daarbij kwam Saskia met een soort van hulpvraag tussendoor, waardoor mijn eigen planning flink in de war werd geschopt.

Wat wel normaal is, is mijn bezoekje aan de naast BRIEZ gelegen tweedehandswinkel. Eigenlijk is het altijd meer kijken dan kopen, maar nu viel mijn oog op een prachtig servies. Strak en matzwart porselein! En nog een zeer uitgebreid ook, dus toen hij €10,- vroeg was de koop snel gesloten. Zij gingen het inpakken en ik ging eventjes onthaard worden :-).

Na het ontharen plaatste de medewerker van de tweedehandswinkel de loodzware doos op het daarvoor vrijgemaakte plekte en vloog ik laag naar ‘De Houtloods’ voor een flaconnetje verf. Toen rap naar huis om Saskia bij een of andere zweef cessie te brengen. Nog aan het na-hijgend het nieuwe servies in de vaatwasser gedaan toen Sebastiaan om een gunst vroeg.

Oke, even een bakje koffie en in afwachting van Saskia, die op haar weg terug Daniël zou oppikken. Dus niet, een app-je vertelde mij dat zij het niet ging redden. Dag koffie en dag droog haar! ,,Zullen wij samen even boodschappen doen”, vroeg Sophie, die even langs de Action wilde. Dus hupsakee daar weer heen en bij thuiskomst lonkte het fornuis alweer.
Na de maaltijd maar even een power-nap gedaan en na een klein uurtje kon ik gelukkig knutselen…..

Buur-terreur

Geen echt terreur, maar de buren zijn wéér even op pad en hun twee boys hebben het rijk alleen. De één is heel serieus, maar de andere vertoont hele herkenbare trekken. “Drank, drugs en schijt aan alles”.
Aldus was vanochtend vroeg iedereen (behalve onze eigen -piep-) toen er een hard gebons en getik door het huis klonk. Wat bleek: de serieuze jongen had een zware toets en had vroeg de deur achter zich dichtgetrokken. Maar sloot zich kenbaar buiten. Al hoewel de ‘weggooier’ wel reageerde op zijn broer, weigerde hij het arme jong binnen te laten!! Drama alom dus….. (Het arme joch kon pas naar binnen toen andere blowers zich om 09:30 uur meldde voor geestverruimende middelen. Lekker hoor, op dat tijdstip!!
(Inmiddels is het reeds ver in de avond en het feestgedruis hiernaast barst langzaam los, inclusief de langstrekkende walmen van Nederwiet.

En ondertussen zit hierboven ook een horde ongeregeld zich op te maken voor een wilde nacht. Het kost mij echt moeite om ze er niet uit te stompen.

Afsluiter

Inmiddels is het 00:45 uur en verlaat het gespuis net de woning. De leider van het span gaf de vrouw des huizes nog even snel een sommatie voor een broodje kaas, dat klaar ‘moet’ liggen als hij vanochtend vroeg thuis komt. Gelukkig heeft Saskia nog voldoende energie over om direct in de houding te springen. “Welterusten”.


Zaterdag 12 oktober 2019

Ondanks alle nachtelijke vertrektijden van kids & Friends, blowende buren, bleek de nacht aanzienlijk korter dan verwacht. Rond een uur of vier gingen de luikjes, nog met oogschaduw en oogpotlood, open en sloten zich de uren daarna alleen met tussenpozen. Fijne nacht dus wéér.


Diorama

Alleen liet ik mij niet uit het veld slaan en ben na het eerste bakje koffie, de krant en wat sociaal media het grote huis gaan spuiten. De gisteren gekochte kleur bleek verre van gewenst en al mengende gisteravond en vanochtend, kwam hét tevoorschijn! Met reuze zelfvertrouwen begon ik een uurtje geleden aan de toch wel gewaagde klus, want er is geen weg meer terug. Volgend mij is deze missie heel erg geslaagd!!

En dat was het niet alleen, ook vond ik voldoende rest-materiaal om de basis van het ‘Kotje’ te maken.


Afsluiter

Het was een drukke, maar gezellige dag. ‘s-Middags samen met Saskia eens een ander winkelcentrum in Zoetermeer bezocht en liet het daar nu een ‘lustrum’ zijn, dus feest!! (Ik kan mij nog goed herinneren dat dit winkelcentrum ooit de plek was waar het Floriade terrein was. Wat ik destijds met mijn ex, haar moeder en aanwas bezocht. En destijds niet met de trein van Den Haag naar Zoetermeer, maar met de fiets!).

Daarna naar spetter-les deel 2 voor Daniël. Wat heeft dat mannetje een plezier in zijn zwemles en doet echt super mee en zijn best. Zal hij snel zijn diploma gaan halen?!

En bij het avondeten waren wij sinds lange tijd allemaal gezellig bijeen. Zelf Justin was in blije modes en dat is lang geleden. Het eten zou een zaterdagse makkelijke maaltijd worden, alleen had Sebastiaan andere plannen. Of ik er ‘even’ broodjes hete-kip bij wilde serveren. Nou vooruit dan maar: kipfilet in blokjes snijden, eerst een ui fruiten, dan de kipfilet erbij. Samen met één hele rode gesnipperde rode-peper, paprika, paprikakruiden, en knoflook. Als dit gaar is, één eetlepel mosterd en twee eetlepels ketjap toevoegen. Dan het geheel in een Turks broodje, waarin een bedje sla en komkommer ligt. Eet smakelijk!!

En daarna was het rust, rust in de hobbykamer. (Althans, als je het slijpen van piepkleine staafjes messing niet meerekent dan 🙂 ). En ik beloof plechtig morgen weer wat foto’s te plaatsen. “Welterusten”


Zondag 13 oktober 2019

Diorama

Een van de bouwsels waar ik de meeste uren in doorbracht was wel het “Kotje”, of voor de leek: het observatie-gebouwtje.

Met uitzondering van de stenen (dank je wel Action) is ieder plankje, de fundering, de dakconstructie en de golfplaten identiek aan wat het ooit was. Dit met grote uitzondering dat de draagconstructie van het dak, met messing onderdelen, zo gemaakt is dat dit deel verwijderd kan worden. Want het moet ook volledig ingericht kunnen worden. (Omdat wij vooral beschikte over emmers vol witte verf en uiteraard de kleur van de UN, schilderden wij ook de stenen wit).


Afsluiter

En dan zijn we direct aanbeland bij de afsluiter van vandaag. Naast het rommelen in huis heeft Daniël vanochtend een verjaardagsfeestje in JumpXXXL gehad. Het oud klasgenootje vierde hier haar verjaardag en hij heeft de ochtend (ja, vanaf 10:45 uur) en middag van zijn leven gehad.

In de tussentijd vlogen Saskia en Sebastiaan door het “Stadshart” van Zoetermeer, opzoek naar een heuse Parka. En ook zij kwamen geslaagd terug. (Dank je wel Laura 🙂 ).
Vanwege het rommelen in huis was ik niet echt gekleed op een rondje Jumbo, dat liet ik aan Saskia over, met de mededeling: ,,haal maar iets makkelijks, ik maak het wel klaar”. Oké, dus even later stond ik uren in de keuken….. :-).

En voordat ik het vergeet: Ama en Oesje kwamen even gezellig op visite en namen gelijk Sophie mee. Die wordt de komende uren in de watten gelegd en blijft ook een nachtje over. (Tot groot verdriet van Daniël).

En dan is het nu tijd om deze geweldige week af te sluiten met: “Welterusten“.


LET OP: 1e transgender contactavond 19 oktober te Woerden is tot nader bericht geannuleerd.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: