Dagboek week 37 – 2019

Maandag 09 sept. 2019

Het model begint vorm te krijgen. (Nog héél veel werk te gaan).

Tja, waar het hart vol van is. Hebben jullie al gekeken naar de speciaal hiervoor aangemaakte pagina? Je vindt hem hier: Diorama‘s”.

Nu kwam Marion vandaag spontaan even buurten om haar prachtige haren te laten zien en te vertellen over de misere qua operaties en aankomende ingrepen. En waar had ik het over!?
(Het was fijn om haar weer even te zien). Ze zag er goed uit en kwam opgewekter over dan een paar weken geleden. Ook zag zij er stukken gezonder uit. (,,Ja Marion, dat gesprekje over ‘vetverdeling’ is nu typisch een vrouwen-dingetje” :).

Standaard dingen

Vanochtend was een gewoon ritueel momentje en ook konden wij gelukkig terecht bij de voedselgroep. Met een tas vol met nuttige dingen verliet ik weer het pand en gaan wij de komende 2 dagen een gezonde en lekkere hap naar binnen werken. Eindelijk ook een dagje droog en daar gelijk maar gebruik van gemaakt door de tuin in te duiken. Het eerste wat onderhanden genomen werd was de BBQ, wat word zo’n ding vies! Op een gegeven moment was ik het zat en liet het ding staan waar hij staat, morgen weer een dag.

Modelbouw

Maar goed, ik ben op dreef voor het diorama. Inmiddels zijn er al heel wat dingetjes bij elkaar geraapt om tussendoor ook aan het eerste huis te gaan beginnen en het eerst deel te gaan ontwerpen. Volgens de eerste berekeningen, op basis van alle foto’s, word het zo’n kleine 120 centimeter breed en lengte het dubbele!! Uh, waar ben ik aan begonnen? Nou, aan iets heel erg gaafs en door niemand ooit gedaan. “Welterusten”.


Dinsdag 10 september 2019

Krijg je dat gratis ergens bij of zo, of stopt iemand stiekem een nachtmerrie-pilletje in je eten? Mens, wat is dit waardeloos wakker worden….
Ben overigens benieuwd of onze kleine boef zich zo dadelijk wat beter voelt dan gisteravond. Hij ging niet echt helemaal joepie naar bed en klaagde over hoofdpijn, misselijkheid en algehele misere. We gaan het snel meemaken.

Dag in vogelvlucht

Daniël is inderdaad ziek en heeft een flinke kou te pakken. Ons mannetje gaan morgen ook thuisblijven. Vanmiddag was het weer Ama tijd. Zij heeft heerlijke kippenlevertjes voor Saskia, haarzelf en mij gemaakt, de kindertjes wilden, zoals gewoonlijk, de tonijn-ovenschotel.
Het was eindelijk echt droog en omdat ik toch aan huis gekluisterd zat, kon er in de tuin een slag geslagen worden. De BBQ en het zwembad zijn schoon en deels opgeruimd. Hopelijk is alles morgen opgedroogd en kan het afgedekt dan wel opgeborgen worden.

Diorama

Vandaag ook weer wat uurtjes aan het ontwerp voor het diorama gewerkt. Van twee grote vellen wit karton reeds een opzetje kunnen maken en na verwachting worden het drie delen van elk 47 x 100 centimeter!! Een hele grote jongen dus. In ieder geval toch een stukje groter dan ik dacht. 1/35 is groter dan je denkt. Zodoende was de eetkamertafel door mij in beslag genomen en om goed zich op het werk te hebben branden alle mogelijke lampen. En dan is het nu tijd voor het dekbed en het kussen. “Welterusten”.


Woensdag 11 sept. 2019

Middelbare

Wat is Sebastiaan toch een heerlijk joch! En wat is deze tijd van het ontdekken o zo leuk. Iedere ochtend staat hij héél vroeg op om maar vooral op tijd op school te zijn. Een van zijn ‘oude’ klasgenootjes en vriendje zit nu ook bij hem in de klas. Deze jongen stond net al in onze woonkamer (07:30 uur) om samen naar school te kunnen fietsen, nog geen 2 kilometer verderop. Nog even nemen zij de stof voor vandaag door en vergelijken de inhoud van hun (te zware) tassen. En niet te vergeten: ,,heb jij je huiswerk gedaan en begrepen?”

Gisteravond heeft hij een lange tijd achter zijn huiswerk gezeten en was over het vak ‘wiskunde’ zeer te spreken (?). Daarnaast kan hij niet wachten om Frans en Duits te leren. Dat zal hem vast wel goed af gaan want hij lijkt mij wel een talentalent. Daarnaast heeft hij zich opgegeven voor extra lessen en cursussen, waaronder toneel. Ook zo’n vak waarin hij sterk is. Kortom, als hij deze geweldige motivatie volhoud komt hij er zeker wel!!

Ronden blij-makers

Dat is nu typisch Sophie! Die nam vanwege het slechte en troosteloze weer wat lekkers (en leuks) mee om de boel op te vrolijken. Volgens de overige huisgenoten smaken ze voortreffelijk.

Het is inmiddels bijna half twaalf en het is een dagje gelijk aan andere dagen geweest. Door het slechte weer veel tijd in de keuken besteed en wat lekker van kippenvlees, pastaslierten, bami-mix, kruiden en pindasaus gemaakt. De avond wederom gevuld met ontwerpen van het diorama en zoeken naar schaalmodellen, dan wel het zelf maken van bepaald interieur. Dat wordt nog een hele spannende uitdaging!! “Welterusten”.


Donderdag 12 sept. 2019

KLIK HIER OM EEN DONATIE TE DOEN

Gisteren maar even de huisarts gekieteld en een dubbel afspraakje gemaakt voor het doornemen van een aantal zaken, waaronder zo’n gezellige artrose prik in de linker knie. Die speelt de laatste tijd weer op en zorgt af en toe voor een wat onaangename pijnprikkel.

En hoe zat het nu ook al weer met de pijnprikkels in de onderbenen? Weten jullie het nog, die zenuwpijn na de geslachtsaanpassende operatie die waarschijnlijk wel minder zou worden. Nou, daar is nog niets aan veranderd en heb de moed allang geleden opgegeven. (Dat het zal overgaan dan).

Panini time

Nog even Sebastiaan…….
Sebastiaan hoeft vandaag pas om 12:45 uur te beginnen, zijn vrije woensdagmiddagen zijn verlegt zeg maar. En juist vandaag is het op zijn school “PANINI DAG”. De dag dat er overheerlijke panini’s in zijn kantine worden verkocht. (Mede uit overleveringservaring van zijn broer en zus). Maar wat nu, hij begint pas na de ‘grote’ pauze?
Daar heeft hij nu wat op gevonden door er voor te zorgen als eerste voor de kantinedeur te gaan liggen door één heel uur eerder naar school te gaan. Maar zijn redenering is nog leuker: ,,Als ik niet eerder naar school ga, dan mis ik mijn pauze”.

Wat een dag…

Saskia in de lappenmand, Sophie brak, Daniël stuiterbal, Sebastiaan in de ban van het leren en studeren en Justin die …. . Het was een ouderwetse rommelige middag en in de avond bezochten Sebastiaan en Sophie het trouwfeest van Harriët. Aldaar hebben zij genoten van de prachtige bruid, het feest en natuurlijk het lekkers. De bruidegom was nieuw voor hun, maar zij konden het goed met hem vinden en ook zijn kids vielen in de smaak.

En ik? Ik was tussen al het rennen en vliegen door af en toe bezig met het diorama. Vanochtend kreeg ik wat hardschuim in mijn handen en dan kan ik het niet laten om te beginnen aan het eerste huis. Het moet een exacte kopie op schaal worden! (Minus het achterste aangebouwde deel). “Welterusten”.


Vrijdag 13 september 2019

Een grote 13

Vloeken doen wij niet meer, maar GVD, wat een dag zeg!!

Het begon min of meer vannacht al. (Het zal mij niets verbazen als dat één minuut na 00:00 uur zou zijn). Saskia was al niet lekker, maar nu ging de beer los! Tegen het krieken van de ochtend was zij zo ziek als een hond.
Niet anders dan anders hobbelde ik en Daniël samen knus en gezellig naar school… “De directrice”, zo niet breed als zij is, blokkeerde de toegang tot zijn klas en vertelde vrolijk dat zijn juffrouw ziek was. Komt zij nu mee, net als ik zijn lunch in de daarvoor bekende trolley had gezet en zijn vest in de luizenzak had gedaan. Dus hobbelde Daniël en ik weer knus en gezellig terug naar huis.

Nu was het gestuiter van Daniël net even teveel voor zieke Sas, dus zou het wel handig zijn als hij mij ging vergezellen naar de voedselgroep. (Wat overigens broodnodig was/is). Oh ja, het is vrijdag de 13e, aldus niet uitgeloot en dus geen brood op de plank… Zo erg is het nu ook weer niet helemaal, maar het scheelt niet veel!

De vlijtige huisvrouw

Maar het goeie nieuws van vandaag is dat Sophie zich gelukkig veel met Daniël heeft bemoeid en zelf de stofzuiger heeft aangeraakt. (Nadat ik eerst heb laten zien hoe zo’n ding werkt). Verder mijn kont niet kunnen keren dus af en toe een beetje veel gehobbyd en weer wat in de tuin kunnen doen.

Daniël: ,,mijn vriendinnetje is niet thuis, zij is aan het ‘elastieken’ en turnen”.

Ik ga nu een beetje afbouwen en de boel klaarmaken voor de nacht. Nog een half uurtje te gaan en dan is de 13e een gepasseerd station. (Even afkloppen). “Welterusten”.


Zaterdag 14 sept. 2019

Lieve mensen, beste lezers: ,,er is niets aan de hand, maar ik zit er even qua energie doorheen en heb geeneens puf (en zin) om ook maar iets zinnigs te schrijven. Niet dat ik niets heb meegemaakt of gedaan, dat is het niet, ik ben gewoon super aan mijn bedje toe. Welterusten”.


Zondag 15 september 2019

Arme Saskia is nog flink ziek en ziet mij nog steeds voor zeewier aan :). Zij komt nu wel af en toe even beneden en kan het dan niet laten om wat huishoudelijke taakjes te doen. (Klagen en waarschuwen helpt dan niet, terwijl ik haar juist wil ontzien en liever beter zie worden).

Zo zo, een dagje de was buiten kunnen hangen zonder een spetter regen. En het weer wordt alleen maar mooier van de week. (Hoe kan het ook anders, met onze trouwdag is het immers altijd mooi weer).

De zondagochtend gebruik ik doorgaans voor administratieve doeleinden. De aankoopbonnetjes invoeren en opbergen, de pillen verzameling voor aankomende week sorteren en de wekelijkse wasbeurt van het haarwerk. En dat laatste is wel het leukste en fijnste. Lekker lang onder de douche staan, het haarwerk met shampoo wassen en in de conditioner zetten en ondertussen wat overtollige lichaamsbeharing verwijderen.

Diorama

Ik ben weer een klein stukje verder met het huis en de M109A2. Door het uitsnijden van het priegelwerk (de patioblokken) heb ik gevoelloze vingertoppen gekregen. Na vele pogingen en licht gevloek werd het uiteindelijk hard plastiek om ze te maken. Ieder figuurtje is met een vlijmscherp mesje uitgesneden en op dezelfde wijze als in het origineel geplaatst. Inclusief de gebreken.

Maar tot zover ben ik meer dan tevreden en kan niet wachten om verder te bouwen. Voor meer details ben ik naarstig op zoek naar scherpere afbeeldingen, vooral voor de teksten die op de muren waren geschreven. Daarnaast zou het geweldig zijn om één van de kamers in te richten. Maar dat kan alleen via foto’s en overlevering!

Deze week sluit ik dan ook heel tevreden af en kan niet wachten op de week die komen gaat. “Welterusten”.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek week 37 – 2019

  1. Pingback: Dagboek van een transgender, over haar gezin en het leven daar omheen.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: