Dagboek week 35 – 2019

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 26 augustus 2019

Niet echt ingesteld op het plotselinge warme weer en vergeten alles op zolder gesloten te houden en op tijd te ventileren. Met als resultaat een veel te warme slaapkamer en een hel van een nacht.
De hel werd nog eens versterkt door een nachtmerrie van hier tot aan Tokio en die maar niet wilde stoppen. Woelen en er van wakker worden (of door Saskia gewekt worden omdat ik door het hele bed vloog), het hielp allemaal niet en de droom bleef maar terugkomen. Om gek van te worden!

Vandaag is in het menu “DIORAMA’S” toegevoegd.

Bijna 17:00 uur en lekker in de schaduw aan het klussen geweest in de tuin. Onkruid verwijderd, gras gemaaid, plantjes verzorgt en klimplanten netjes opgebonden. Gelijk maar even de omgeving een veeg-beurtje gegeven en nu is het aangezicht weer Bling-Bling.
En daarna ‘PLONS’, het zwembad in! Het lijkt koud maar als je ‘door’ bent, dan is het heerlijk! Maar mij in een badpak hijsen (voor de 2e keer in m’n leven) is wel een dingetje. Met een bezweet lichaam dan. Mede door de figuur-corrigerende-werking van het badpak zit het ook nog eens extra strak en moest Saskia ook mee helpen aan het fatsoenlijk aan te krijgen. Daarna douchen en dan zo de keuken in. Vandaag krijgen ze carbonara voorgeschoteld. Lekker met spekjes en voor mijzelf een berg champignons.

Happy

Ja, ik ben happy met de opzet van “Diorama(‘s)”. Van hieruit kan ik verder bouwen en volgers op de hoogte houden van vorderingen in diverse bouw elementen. “Welterusten”


Dinsdag 27 augustus 2019

Vandaag was Justin de eerste die naar school moest, morgen Sophie en volgende week maandag de rest van het stel. Het viel voor Justin vanochtend heel zwaar tegen omdat hij zijn nachtritme nog niet heeft aangepast. Dus nee, die was niet blij.

Ama, Oesje en soep

Rond het middaguur stonden Ama en Marloes op de stoep en aten zij gezellig een kopje verse soep mee. (Die ik vanochtend had gemaakt van alle ingrediënten van de voedselgroep). Zo te horen beviel de soep uitstekend en is een restant de vriezer ingegaan. Daarna verlieten zij weer het Zoetermeerse en namen Daniël mee voor een logeerpartijtje.

Voor het avondeten dook ik in de vriezen er vond warempel nog wat lekkers voor op de BBQ!! Sophie maakte er van de vanochtend gekregen groente en zoete aardappelen een heerlijke salade bij. En zo konden wij de dag gezellig afsluiten met een keurig gedekte tafel buiten in het zonnetje.

Diorama

En tussendoor knutselde ik hier en daar, maar wel het meeste aan een proefstukje voor het Diorama. Allemaal dingetjes uit eigen bestand en maar heel weinig extra’s van de Action. Het meeste niet geschikt voor een diorama, maar ik kwam met deze ‘oefening’ verder dan ik dacht.

En het is weer dinsdag, de dag van de Methotrexaat en de Humira, dus weer lekker brak. Als het zo doorgaat ga ik ook maar eens langs de huisarts om te kijken of de dosis pijnbestrijding omhoog kan. Het is echt niet leuk meer, niet voor mij, maar ook niet voor mijn naasten. Echt niet grappig als je met zo’n kneus door het leven moet. Aldus: “Welterusten”.

Headline News:
HOE VERZIN JE HET!!

Wil ik net naar mijn bed gaan komt Justin binnen. ,,Ik ga morgen toch maar mee met kamp”. Of wij even de spullen klaar willen maken want hij vertrekt morgenochtend om 08:30 uur. EVEN DE SPULLEN KLAARMAKEN?? En gaat vervolgens in alle rust de deur uit om te chillen. O-ja, als ik het niet doe, dan is het ook nog eens mijn schuld dat hij niet op kamp kan…………. (Begrijpen jullie nu dat ik soms helemaal knetter word hier!!).

Ondertussen is Saskia gelijk opgesprongen om al de spulletjes van het lijstje klaar te leggen. Want dat kan hij nog niet zelf en ik zal wel de vliering op moeten om slaapzak en slaapmatjes tevoorschijn te toveren. Net zo makkelijk, toch? Had meneer misschien nog meer wensen?
Maar goed, ik heb geleerd om 2x tot 10 te tellen, waardoor mijn hartslag snel weer een normaal ritme gaat krijgen.


Woensdag 28 aug. 2019

Weet je, het is niet anders. Waarom zou ik mijzelf gek laten maken terwijl een ander er geen seconden van wakker ligt. (Wakker lagen wij van de warmte toch wel). Maar het is toch echt van de gekke dat iemand de deur uit loopt en zijn ouders alles op het allerlaatste moment laat opzoeken en inpakken? Want ja lieve mensen, ook dat hebben wij vannacht nog gedaan. En laat meneertje nu net binnen komen terwijl wij eindelijk naar bed konden. Uiteraard weer in een hele andere belevingswereld dan dat hij de deur uit ging en het laatste wat er uit zijn mond kwam: ,,ik heb toch niet gezegd dat ik ‘op zeker’ mee ga”. Het is inmiddels al 08:00 uur en alles ligt er nog net zo bij als wij het vannacht hebben achtergelaten. Binnen één uur moet hij gepakt en wel op school zijn…………

Niet verder vertellen hoor, het is inmiddels 09:00 uur en wie ligt er nog lekker te ronken in zijn bed? Er is in ieder geval een extra stoel vrij in de bus naar de Ardennen.

En volgens de weergoden zou het vandaag droog blijven, sowieso vanochtend. Het was net dus rennen geblazen om kussens, wasgoed en nog wat zaken met haastige spoed veilig te stellen.

Even voor middennacht

Dat was nog eens een leuke breek in de week, Ama die ons trakteerde op een etentje. De absolute keus van de kindertjes (lees: 100% Sophie) viel op “De Beren”. Ik ga niet iedereen zijn bord vulling vertellen, maar ik had gekozen voor slib-tong. Niet alleen omdat ik dat makkelijk weg kan krijgen met dat plastieken ding in mijn mond, maar ook vooral omdat het lekker is en op de koop toe was het vanavond ook nog eens onbeperkt!!
En terwijl Daniël, die overigens geheel in stijl uit eten ging, zich lekker in allerlei standjes liet fotograferen was Sebastiaan minder bereid. (Pubertje in de dop!).

De dag voor het etentje was er een van brak zijn, niet alleen ik, maar ook Saskia was niet op haar best. (Laatste dag zo’n beetje van een maandelijks probleem. En dan ben ik toch wel blij dat ik wel de overgang achter de rug heb…..).
De rest is ook wel een beetje van slag door de naderende schoolperiode en het late naar bed gaan. Het is hoog tijd om de zweep weer uit de kast te halen en de discipline terug te brengen. Helpt voor 5 van de 6 op zeker.

Diorama

Na wat gegraaf in oude dozen, hele oude dozen van rond mijn scheiding in 1995, vond ik nog wat handige precisie gereedschappen en zelfs nog een doos vol modelbouwverf. (Ik heb zo’n vermoeden dat dat niet meer goed is). Ook in de boxen van het half afgebouwde houten zeilschip vond ik nog het e.e.a. aan tools, dus ik kon aan de M109A2 beginnen.

Heel rustig en beheerst heb ik een stukje van dit geweldige apparaat kunnen bouwen. Onvermijdelijk waren een paar beginnersfoutjes en sommige onderdelen zijn zo klein dat ze niet eens met een pinset te pakken zijn. Al hoewel ik nog over zo’n handige hobby-loep beschikte, ik kreeg die dingen niet te pakken en sommige schoten bij het vastpakken de eeuwigheid in. (Ik heb het dan over enkele onderdeeltjes van nog geen vierkante millimeter!!) Dus mijn handjes hebben nu even rust nodig. “Welterusten”


Donderdag 29 aug. 2019

Nog maar een paar dagen verwijderd van het beter gestructureerde leven, JOEPIE! Zo langzaamaan begint het mij de strot uit te hangen, dat niet alleen, het breekt mij ook op. Leuk misschien als je geen verplichtingen of zorgen hebt, maar dat nachtbraken en ergens uit bed vallen wanneer het zo eens een keer uitkomt is niets voor mij. Sowieso ben ik op de dag sterker dan in de avonduren, sta ik redelijk vroeg op om er uit te halen wat er uit te halen valt.
Net als gisteravond, lig je uiteindelijk pas na enen in bed. Eigenlijk moet ik zeggen: ,, een paar uur geleden”. Hierdoor zit ik nu al als een gebakje, moederziel alleen, wezenloos te wezen.

Of het samenhangt? Het zou mij niets verbazen als de toenemende pijn ook een stuk met niet genoten rust te maken heeft. Het afvallen zou moeten bijdragen aan minder pijn en verbetering van de apneu, maar het tegendeel is waar. Eigenlijk maar weer eens een goed gesprekje bij de huisarts gaan voeren. (Ook al ben ik daar nooit zo’n voorstander van, wacht altijd te lang).

Bah, heb helemaal geen zin om mij zo te voelen! Ga mij maar even heel snel op andere dingen focussen.

Het is een paar minuutjes voor twaalf en de dag is verder rustig verlopen. Sebastiaan is uit logeren bij Marloes, Saskia heeft migraine, met Sophie naar de H.A.P. geweest vanwege hevige spierpijn, rommelig gegeten en nu 8 kilo kwijt. Wat wil een mens nog meer? O ja, beetje rommelen met modelbouw! Dat gaf een heleboel rust en daarom een welverdiende nacht gewenst. “Welterusten”


Vrijdag 30 augustus 2019

Haar-wissel

Over een uurtje wordt mijn haar gewisseld. Dat houd concreet in dat het haarwerk opnieuw wordt vastgezet en alles heerlijk gewassen en verzorgd word. Ook de grijze haren boven mijn oren krijgen dan een spoeling en geloof mij maar: het is best even lekker, dat uurtje zonder haarwerk op je hoofd. (Zolang je maar veilig in het afgeschermde kamertje van de kapper zit).

Dat was heerlijk, alles weer fris en schoon op mijn hoofd en voor de verandering koos ik, mede ook voor de snellere doorlooptijd, voor het oude haarwerk. Dat ligt daar als reserve maar ziet er nog steeds prachtig uit, ondanks dat dit al 3 jaar oud is. Een goede verzorging en het af en toe wisselen heeft er aan bijgedragen dat het nog steeds netjes en mooi is!! Het kan dus wel!!

Army

Vanmiddag maar rustig aan doen, morgen een leuke doch zeer zware dag op de agenda. Samen met Sebastiaan naar de “International Army Show” en daar hebben wij toch een zin in. Daarbij worden wij ook nog eens beloond met voortreffelijk weer.

Toch weer te druk gedaan, dus een beetje meer van minder nu. Maar goed, morgen ga ik een hele leuke dag met Sebastiaan beleven. We zijn er helemaal klaar voor en het zou zo maar kunnen dat hij morgenvroeg een beetje gaar is. Het wekkertje staat op 06:00 uur en de verwachte thuis komst is zo’n 15 uur later. Het is dus heel verstandig dat ik op een oor ga. “Welterusten”.


Zaterdag 31 augustus 2019

International Army Show

Ssst, het is heel stil in huis en pikdonker buiten. Even de ogen laten wennen en heel even achter de pc met een kopje koffie. Nu snel douchen, in de make-up en op weg met Sebastiaan naar Wanroij. Het beloofd een prachtige dag te worden. Tot vanavond en hopelijk heb ik dan nog puf om enige ervaringen en foto’s met jullie te delen.

Beste lezers, wij hebben een topdag achter de rug en deze jonge dame is dusdanig gemangeld dat er niets anders opzit dan morgenochtend een verslagje te doen van deze geweldige dag. Tot morgen. “Welterusten”.


Zondag 01 september 2019

Ik houd het even kort. Zojuist een verslag van onze belevenissen van gisteren geschreven, dus vanavond kom ik nog even terug. Link naar het verslag.

De middag maar een beetje gelanterfantert en ons een beetje voorbereid op morgen, dan gaat het span gelukkig weer naar school. De avond was het gezelligst, want wij kregen een bezoekje van Celine, haar vriend Peter en broer Edwin. (De vader van Celine).

Lezers, bedankt voor het lezen deze week en hoop jullie allen weer terug te zien in de nieuwe week. “Welterusten”.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).


OPROEP

Gezocht in: Groningen, Friesland en Zeeland

Wil jij een bijdrage leveren tijdens zoekacties naar vermiste personen?

Het doel van het VST is een actieve bijdrage leveren tijdens zoekacties naar vermiste personen, gecoördineerd door de Politie. Het VST is een stichting door Veteranen, oud Politiemedewerkers en overige geüniformeerde beroepen.

Respect, kameraadschap en discipline is onze basis . Mede door ervaringen opgedaan in crisisgebieden weten we wat met gedisciplineerd teamwork bereikt kan worden.

Als vrijwilliger bij het VST krijgt u een stuk opleiding waarmee u de basiskennis bezit. Na verloop van tijd bestaat de mogelijkheid om te verdiepen in specifieke elementen van een zoekactie.

Wil je als Veteraan, politie of overig geüniformeerde een actieve, vrijwillige bijdrage leveren binnen het search team meldt je dan aan via:

www.veteranensearchteam.nl.

One Comment on “Dagboek week 35 – 2019

  1. Pingback: Transgender in de blender, van man naar vrouw en meer, veel meer!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: