Waar is Klaas Vaak?

Het is voor de persoon in kwestie natuurlijk het meest erge, je zal er maar mee behept zijn: ‘slaapstoornis’. Van ieder geluidje of lichtstraaltje wakker worden. Piekeren tot je een ons weegt (letterlijk) en dan ook nog eens iemand naast je hebben liggen die vanwege apneu aan allemaal toeters en bellen hangt.

Inmiddels zijn wij al zo’n kleine 24 jaar verder en er is eigenlijk geen verbetering gekomen in het slaappatroon. Nog steeds is alles lichtdicht en iedere doorbrekend zonnestraaltje een drama, daar word dan, uit pure nood, een kledingstuk voor gebruikt om het tegen te houden. Het is nu eenmaal zo. Het brengt wel met zich meer dat het opstarten nu eenmaal wat moeizamer gaat dan bij de ander (ik dus) en dat vulde tocht merkwaardig genoeg voldoende aan bij ons leven.

Hoge en lage giering

Want hoewel ik door het luidste geluid en in vol-licht kan slapen, is er door de apneu ook geen spraken van uitgerust zijn. Alleen breekt mij dat ‘s-avonds vooral op terwijl de ander dan juist haar hoogtepunt qua fitheid kent. In de beetje chaotische leefstructuur geeft dat soms wat frictie, maar over het algemeen sluit het wel aan. Zo pak ik steevast de ochtenden door, zwak wat in de middag af, heb nog een power-boost rond het einde van de middag en knap af in de avond. Bij haar is het precies omgekeerd en komen elkaar daar in tegemoet en elkaar tegen. Het grote nadeel is daarbij dat er vaker ‘geleefd’ word in de avonduren en dan is het niet leuk als er een van de twee afgeknapt is.

Tja, en dan zijn er de laatste jaren nogal wat handicaps bijgekomen. Reuma, zenuwpijn en artrose, om maar wat te noemen. Die gooien in het hierboven geschreven deel regelmatig roet in het eten. Want dat ‘even doorpakken’ lukt de ene dag wel en de andere dag helemaal niet, of wellicht een beetje. Kijk, ik ben er dan wel, om de andere vroege vogels in huis een beetje op weg te helpen dan wel bezig te houden, maar dat is dan ook alles. (En voor het avondmaal te maken, maak ik altijd tijd. Ook al heb ik geen energie). Op dat soort dagen zijn alleen de medicijnen een welkome vriend die voor een paar uurtjes extra power kunnen zorgen.

Dat was even een tussendoortje, zomaar wat geneuzel over het wel een wee van ons slaapprobleem en navenant gedrag. Wat ik ‘s-ochtends doe ziet zij niet en wat zij ‘s-avonds doet, zie ik niet.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: