Gefladder in de tent

Weten jullie nog dat wij een onverwachte gevleugelde huisgenoot kregen? De gevleugelde vriend Jackie die onafscheidelijk met Sebastiaan werd. -Volgens ons een kraai- Wat waren die twee aan elkaar gewaagd, waar Sebastiaan ook maar naar toe ging, Jackie ging met hem mee. (Niet in een kooitje of aan een touwtje of zoiets, nee gewoon los. Op zijn schouder of voorop op zijn fiets. Het beestje bleef trouw zitten waar hij zat of fladderde achter Sebastiaan aan).

Alleen bleek dat de zorg en liefde die Jackie dagelijks van Sebastiaan kreeg een enorm gemis. Na terugkomst van een korte vakantie bleek Jackie zo ziek dat hij korte tijd later bezweek. Was het liefdesverdriet dat het arme beestje deed overlijden? We zullen er nooit een antwoord op krijgen.

Sneeuwwit(je)

Snowy vond de hamster ook meer dan interessant

Dat Sebastiaan overmand was door verdriet moge duidelijk zijn en om die reden kreeg hij ook niet veel later een parkietje van zijn zus. Een prachtige witte vogel die toepasselijk de naam Snowy kreeg. Enkele dagen later overleed ook dit beestje in zijn handen. In luttele minuten ging het prachtige beestje van hyper actief naar niets meer. (Wij denken nog steeds dat dit door vrijgekomen gassen bij het koken is gekomen. Dat dit kon wisten wij van tevoren ook niet maar was een wijze les om geen vogelkooi in de nabijheid van een -open- keuken te zetten).

Vliegend snoepje

Dit leed ging uiteraard rond, al dan niet door het blog en via via kreeg Sebastiaan van een heuse fokker een nieuwe jonge parkiet. Skittles, vernoemd naar een snoepje, kreeg een andere kooi en een veiligere plek in huis, zo ver mogelijk van de keuken vandaan. Skittles werd tam, heel erg tam en net zoals Jackie destijds, is hij helemaal weg van Sebastiaan. (En tot vervelens toe helaas ook op de mascara van Saskia en mijn oorbellen). Iedere avond fladdert hij vrolijk door de woonkamer en speelt en dartelt met Sebastiaan.

Dat Sebastiaan gek is met dieren en vooral met vogels ontgaat niemand in zijn omgeving, ook niet bij vriendjes thuis. Waar zijn aandacht (soms) meer ligt bij de aanwezige dieren dan bij zijn vriendjes. Nu was het zo dat er bij een van zijn vriendjes thuis, om dringende redenen, wat gevleugelde vrienden aan Sebastiaans zorg konden worden toevertrouwd. En waar kan je dit beter doen dan in het huis van Sebastiaan zelf.

Dierentuin

Zo sjouwden Sebastiaan en zijn vriendje gistermiddag de eerste delen van een hele grote kooi naar binnen, die ik vervolgens mocht schoonmaken en opnieuw kon inrichten. En dat niet alleen, het halve interieur moest op z’n kop om plek voor deze grote kooi vrij te maken. Met was kunst en vliegwerk lukte het om een plekje in elkaar te knutselen en niet veel later was deze klaar om de nieuwe gasten te verwelkomen. ‘S-avonds waren wij twee prachtige tamme parkietjes rijker en zo te zien hebben ze het met z’n drietjes wel naar hun zin. Alleen ben ik bang dat er niet te lang gewacht kan worden met een broedhokje. Iemand toevallig interesse in jonge parkietjes? Reserveren kan via het contactformulier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: