Plons ons er in

Afgelopen week schreef ik over ons bezoekje aan vrienden, waar wij en de kinderen heel erg waren verwend. Maar ook dat Daniël en Sebastiaan zich waagden in hun toch wel koude zwembad. Dit tussen de regenbuien door zelfs. Maar de kids hadden het reuze naar hun zin en daar gaat het tenslotte om. Niet verwonderlijk dat je dan wel eens stiekem weg droomt van zo’n zwembad in de tuin.

In noem het zo’n zwembad omdat het er eentje is met filter en zo. Kijk, wij hebben wel een zwembad in de tuin en die gaat als sinds de peuterjaren van Sebastiaan mee. Net als de afgelopen jaren hadden wij dit badje weer opgebouwd en vreesden toch wel dat dit het laatste jaar zou worden voor dit badje. Meerdere delen van de constructie waren verroest, versleten of ontbraken in zijn geheel. Wij hadden het voor elkaar gekregen om het in elkaar te zetten doch bleek hij helaas langzaam leeg te lopen. Al met al wel waterplezier, maar steeds met gekruiste vingers en dagelijks wat geknutsel. En niet te vergeten, voor iedere duik eerst weer een plons water toevoegen! (Kassa).

Voor als de nood echt te hoog zou worden hadden wij een noodoplossing bij de Action aangeschaft, een opblaasbad van €4,-. Echt als het niet anders meer zou gaan. Je weet van tevoren dat zoiets niet langer dan een week overleefd.

Dat bracht ons aan het dromen en eergisteren stelden Saskia en ik ons voor hoe wij, als de staatsloterij ons gunstig gezind zou zijn, de tuin anders zouden inrichten. Met uiteraard een zwembad, voorzien van een stevige constructie en een filter, zodat wij de waterleverancier niet al te veel zouden spekken.

Om een lang verhaal toch iets in te korten: “de buurman van onze vrienden deed zijn één jaar oude zwembad weg en je raad het al, nog diezelfde avond, gisteren dus, stond er ineens een prachtig zwembad in onze tuin. Een stevig zwembad met filter, pomp, grond- en afdekzeil. Wat een ongelooflijk fijn cadeau voor ons. (Zelfs ik pas er ook in, zonder een bommetje te maken dan).

Links onderin zit dus het mechanische gebrek..

Het was rond een uurtje of elf (‘s-avonds) dat het water hoog genoeg stond om de pomp aan te zetten en deed wat hij moest doen. Echter was ik van één klein dingetje niet zo zeker. Was het bad echt niet lek? (Water uit het oude badje en schoonspuiten van het nieuwe had onze tuin nogal onderwater gezet, dus niet echt goed te zien of er al dan niet iets zou lekken). Want dan zou de pomp vannacht droog draaien en door kunnen branden. Om het zekere voor het onzekere te nemen zette ik de pomp weer uit, spande het dekzeil en liet het staan waar het stond. Ja duh, net of je drie kuub even ergens anders in een hoek zet!

Het eerste wat ik vanochtend deed: “het waterpijl checken”. Helaas, helaas, helaas. Dus toch ergens lek! Maar omdat de ondergrond nu niet meer zo doordrenkt als gisteravond was, was er nu duidelijk een zichtbaar nattere hoek waarneembaar. En niet veel later vond mijn speurend oog drie kleine, gerafelde scheurtjes in de bodem. (Mechanische gebreken noemen ze dat). Mijn inziens moet dit goed te herstellen zijn met de bijgeleverde ‘pleisters’. Een nadeel, de instructies zeggen: ‘droog en schoon aanbrengen’. Dag drie kuub, hallo drie nieuwe…… (Of heeft iemand nog een stuk of 250 emmertjes ergens staan? Er staat nu nog 2.5 m3 in, vandaar).

Tot zover over het zwembad, wij houden u via het dagboek op de hoogte :-).

One Comment on “Plons ons er in

  1. Pingback: Transgender in de blender, van man naar vrouw en meer, veel meer!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: