Ouderwets truttig

,,Als ik ooit gespot zou worden met een boodschappenwagentje, dan ben ik rijp om opgesloten te worden”. Dat zei ik nog niet eens zo lang geleden, zo’n jaar of vier geleden om precies te zijn. Een bouwvakker loopt tenslotte niet met zo’n ding!
En niet zo lang geleden liep ik tegen een wagentje bij de AH aan, een boodschappenwagentje om precies te zijn. En eentje die je ook nog eens achter je fiets kon hangen. Dat wagentje zat in een doos, een open gemaakte doos en er stond geen prijs(je) op. Dus schoot ik een allerliefste jongedame aan om voor mij uit te zoeken wat het allemaal wel niet moest kosten. Nu schrok ik niet van de prijs, maar ons budget vertelde ons om het maar niet te doen.

En toch zat het mij niet lekker, dat wagentje en de prijs. Ik wilde ook gewoon weten wat er uiteindelijk van al die losse onderdelen in die doos te maken viel. Al dubbend, piekerend en overleggend met Saskia waren wij inmiddels in een rij bij een van de kassa’s beland. In die rij had ik alle tijd om even Google te raadplegen en toen ik vond wat ik wilde weten veranderden wij terstond van mening. Dit kon niet waar zijn! Als een speer rende ik naar de andere kant van de winkel, pakte de geopende doos uit het schap en spoedde mij terug naar de kassa. Ook daar gaf de scanner van de kassa de ons genoemde prijs aan. Laat ik het maar verklappen: ‘voor de prijs van twee boodschappenkratjes waren wij nu trotse eigenaar van een boodschappenwagentje. Een boodschappenwagentje dat een week eerder nog €199,- schoon aan de haak koste!

Natuurlijk hebben jullie nu alle recht om te zeggen dat ik rijp ben om opgesloten te worden. (Dat had menigeen toch al 🙂 ). Maar ik ben nu wel een vrouw en geen bouwvakker meer.

En zojuist, toen wij doorweekt onze boodschapjes bij de AH gingen doen, het boodschappenwagentje keurig achter de fiets hangende te hebben meegenomen, scanden wij voor het eerst ook onze boodschapjes.
Artikel scannen, vervolgens direct in het boodschappenwagentje doen, afrekenen bij de scan-kassa en buiten het handige ding weer achter de fiets bevestigen. Geen boodschappen vanuit een mandje op de band leggen, weer in een boodschappentas frommelen en niets aan je stuur. Thuis aangekomen het karretje loskoppelen, naar binnen rijden en het enige wat je dan nog zelf moet doen is het uitladen en opbergen. (En vandaag dan ook toevallig droge kleren aandoen).

Alleen daar al om is het heerlijk om vrouw te zijn. (De boodschappen deed ik toch al, maar het is nu nog leuker en vele malen lichter).

One Comment on “Ouderwets truttig

  1. Pingback: Transgender in de blender, van man naar vrouw en meer, veel meer!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: