M&M’s en Netflix

Op de bank neerploffen, mijn eigen plekje innemen en eens lekker ongestoord een serie of film kijken, dat zou zomaar eens langer dan een Half jaar geleden zijn geweest.

Er waren het afgelopen jaar best wel series waar ik even voor ging zitten, maar ongestoord kijken is er met een gezin van 6 echt niet bij. De pauzeknop op de afstandsbediening is inmiddels aan vervanging toe. Het niet rustig naar het beeldscherm kunnen kijken is niet de enige reden dat bankhangen en bingewatchen mij de neus is uitgekomen.

Er is een tijd geweest dat het een stukje ontspanning was, zo speurden wij Netflix af op de meest uiteenlopende series en konden er maar geen genoeg van krijgen. Maar na het bedrijfsongeval en de lange weg van de transitie werd het bijna een dagelijks tijdverdrijf. Vooral na de ‘grote’ operatie besteedde ik een groot deel van mijn tijd aan bingewatchen en stroopte alle kanalen af om een paar uurtjes te kunnen vullen. En opeens was ik het spuugzat.

Andere bezigheden

Om niet helemaal het contact met de buitenwereld te verliezen stortte ik mij vooral op de computer, daarnaast het huishouden en zocht bezigheden die ver van de beeldbuis verwijderd waren. Ik vond uiteindelijk diverse dingen waarin ik mijn ei kwijt kon en waarbij ik goed de grenzen kan bewaken. Want hoe je het ook wend of keert, mijn lijf wil maar niet meewerken aan mijn snode plannen.

Klusjes met hout (in alle varianten), spelen met LEGO, hovenieren, vrijwilligerswerk en het organiseren van huis & haard. Met uitzondering van het vrijwilligerswerk heeft het weinig te doen met sociaal contact. En dat is toch wel een dingetje. Mijn godganse leven stond ik hoe dan ook in contact met mensen. Soms heel veel en soms ietsje minder, maar nog nooit zo weinig als nu. En eigenlijk lijkt het soms best wel te bevallen…….!

Nieuwe doelen

Daarom vind ik het ook zo leuk dat ik mijn oude tijdverdrijf en hobby weer kan oppakken. Deze keer is er echt een start mogelijk gemaakt door een donatie van Marion. En al zal dit niet handig zijn om er M&M’s bij te eten, een doosje met salmiak erbij gaat best wel lukken. (Met uitzondering dan als de airbrush haar werk doet).

Natuurlijk zijn dit hobby’s, bezigheden om niet helemaal weg te kwijnen. Uiteraard had ik niets liever gewild dan een fulltime goedbetaalde baan met een leasebak voor de deur. Alleen is het even niet anders, kan het ook even niet anders. Tot nu toe lijkt mijn lijf zich meer af te takelen dan op te klimmen en dat terwijl er toch serieus mee word omgegaan. Zal het tij zich nog gaan keren?

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: