Overlast

Aan de meeste dingen die God verboden heeft heb ik mij in mijn tienerjaren rijkelijk tegoed gedaan. (Daar heb ik al genoeg over uitgeweid de laatste jaren, dus daar zal ik jullie niet mee gaan vermoeien). Bovenaan het verlanglijstje van de buren stond wel: “kan het niet een beetje minder hard”. Ik was/ben namelijk een vervend Stones-fan. Daarnaast: “en graag wat minder van het andere overlast”. Toen was ik mij van geen kwaad bewust, maar als ik terugkijk op mijn gedragingen destijds, was het echt zo. En niet zo’n klein beetje ook. God, wat waren die mensen blij dat ik in dienst ging.

En dan is er karma, het boontje komt om zijn loontje (of zoiets). Dit daalde de afgelopen 10 dagen op ons neer d.m.v. een aan wiet verslaafde buurjongen. Terugdenkende aan mijn eigen wandaden wreef de naderende hypocrisie, kan ik schijnheilig optreden tegen iets waarin ik zelf een ‘trendzetter’ was.
Maar zelfs ik schijn hierin grenzen te hebben en toen die van de week waren bereikt, ging heel even het lichtje uit. Met liefde zou de tuin naast ons, met honkbalknuppel en al, zijn schoongeveegd van blowende jongeren. Het is dat onze huisvriendin en Saskia mij tot de orde riepen, anders……. (Ondertussen stonden er anders wel twee kinderen paraat met hun telefoon om alles live te verslaan en vonden het enigszins jammer dat ik tot inkeer kwam).

De grens

De grens lag bij mij bij op de zevende dag dat deze boy het alleenrecht thuis had.
Zijn ouders gingen op vakantie en zij waren de straat nog niet uit of het gelazer begon al. Binnen een uur zat de hele tuin vol met blowende jongeren en moesten wij halsoverkop alle ramen en deuren sluiten. Daarbij steeg het volume van de meest walgelijke muziek ook naarmate de genotsmiddelen naar hun hoofden steeg. Mijn kookpunt kwam dus na 7 dagen.

Let wel: onze kids konden niet even gezellig genieten van het zwembadje in de tuin en ik zat niet te wachten op BBQ vlees met een wietsmaak. Tot overmaat van ramp schoot een der junkies ook nog zijn peuk op het net van Marion gekregen zonnedoek. Met als gevolg een prachtig brandgat……

Na tig keer beleefd te hebben gevraagd om elders te blowen en de muziek een tandje lager te zetten kreeg ik een grote bek van een der millennials. Ik zal maar niet herhalen wat ik met hem van plan was, hoe hij daar op reageerde wel: ‘ik heb nog nooit iemand zo snel een joint uit zien maken’. Maar goed, niet veel later begon het gewoon weer opnieuw en toen was het klaar, over en uit voor mij.

Het excuus

Zijn ouders zijn inmiddels weer thuis en raad eens wie er gistermiddag met een doos vol excuus-bonbons op de stoep stond. Juist, onze pret-junk. In eerste instantie liet ik merken dat hij het chocolade kon stoppen waar de zon nooit schijnt, maar na een verhelderend gesprek ging ik overstag. (Voor de chocolade dan).

Wie nu denkt dat wij in een getto wonen heeft het mis. Juist niet, het is best zorgelijk als je om je heen kijkt en ziet dat leuke jonge knullen volledig in de ban raken van softdrugs. “Het hoort er bij, komt wel goed”, hoor je sommige ouders zeggen. Dat zal misschien ook wel gelden voor de meesten. Maar er zijn er ook die minder sterk in hun schoenen staan en afglijden, probeer die maar eens te redden.

One Comment on “Overlast

  1. Pingback: Transgender in de blender, van man naar vrouw en meer, veel meer!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: