Dagboek week 30 – 2019

Deze week bekijken wij het eens vanaf de zonnige kant, lezen jullie mee?

Maandag 22 juli 2019

Pre puppie power

Een foto zegt soms alles.

Laten we deze week eens beginnen met een foto van onze twee jongste boefjes. Waarom? Omdat ik deze foto zelf super vind. Sebastiaan heeft deze ‘selfie’ eergisteren gemaakt toen hij en route ging met zijn nieuwe telefoon. Daar is hij, net als iedere telefoonbezitter, inmiddels helemaal verslaafd aan en gaat niet meer zonder de deur uit. Wat is dat toch?

Nu gebied mij eerlijkheidshalve te zeggen dat ik ook niet meer zonder dat ding kan. Het is te makkelijk om te zeggen dat dit komt omdat legitimatie, rijbewijs en bankpas ik het hoesje zitten, dat is wel een te voorhanden liggend excuus. Maar alles, werkelijk alles zit en leeft in mijn telefoon. Van de dagelijkse boodschappen, informatievoorzieningen, navigatie , niet te vergeten dit blog, enz enz. (Welke eindelijk beter synchroniseert met de vast pc. Het enige nadeel is dat je in de telefoon meerdere bewerkingen niet kunt uitvoeren en de lay-out ‘s-avond achter de pc moet doen).

Ook van de makkelijke en leuke dingen van zo’n mobiel maken wij dankbaar gebruik. Zo houden wij elkaar en schoon- moeder op de hoogte met het Appen van leuke klein-kinder-foto’s en delen wij elkaars locatie’s.
Zo ging Sophie gisteren van helemaal dood op de bank, in 10 seconden over op hyper-actief om met haar vriendinnen te gaan wandelen. Wandelen om de nodige kilo’s kwijt te raken voor de vakantie naar Portugal.

Nog even terugspoelen, want in het bovenstaande blok staat wel heel erg veel informatie, informatie wat wel ietsje meer mag worden uitgelicht.

Puppie power

Sophie gaat dus op vakantie naar Portugal. Daar gaat zij met een bus vol vriendinnen naar toe. (Lees: vliegtuig). Nu weet ik uit eigen beleving dat je daar graag een strak lijf voor wilt hebben, zeker als je een blonde schone van 21 jaar bent. Aldus hebben zij zich collectief voorgenomen om dagelijks een flinke wandeling te maken en tussendoor stevig te lijnen.
Zodoende at zij gisteren dapper met ons mee, verse mosselen en geen friet met mayo. Toen er na de gezellige maaltijd moest worden afgeruimd kreeg zij uit het niets ergens last van en stortte halfdood op de bank neer. Aldus haar eigen woorden was zij: ,,helemaal op!” Dus lees aansluitend maar eens wat een app-je met een totaal in de vernieling zijnde deerne kan doen.

Wisten jullie trouwens dat zulke deerne’s over wel 15 bikini’s beschikken en dan doodleuk kunnen zeggen dat zij nog geen badkleding voor de vakantie hebben!

Telepathie?

Net nadat de vaat was weggewerkt kreeg de ‘Walking-Dead’ op de bank een levenselixer pushed door de telefoon en veerde springlevend weer op. Weg was zij. Maar goed, ‘locatievoorziening’. Sophie ging dus gisteravond uit wandelen. (Tussentijds las ik het afschuwelijke nieuws van de 3 verdronken badgasten nabij de Wassenaarse slag). En niet veel later kreeg ik een berichtje van de sportieve jonge dame, die goed bezig was met het verliezen van enkele kilo’s.

En raad eens waar zij waren!? (Ik blijf zulke dingen maar apart vinden). Juist, bij de Wassenaarse Slag. Let niet op het tijdstip, vond dit namelijk als ouder nou niet echt een geweldige locatie/tijd voor een groepje jonge dames. Maar oke, zij waren met z’n vieren en allemaal voorzien van een mobieltje met locatie voorziening. Scheelt weer bij een zoekactie……

Bikini – lijnen

Wij, en daar bedoel ik de ouders van de sportieveling mee, lagen al lang op bed toen de slaap wreed werd verstoord met een tril-berichtje van de telefoon: “We zitten nog even bij de KFC”. Tja, zo kan je lopen tot dat je een ons -wilt- wegen, maar dat gaat zo toch echt niet lukken…….. Het zal mij ook niets verbazen als het span zo dadelijk naar de Primark gaat om de bikini afdeling te plunderen.

Puppie super power

En ja hoor, hij flikt weer! Iemand in acute nood en Sebastiaan sprong er direct op af.
Een kleine honderd meter voor ons viel een oudere man met fiets en al op straat. Overal lagen boodschappen er terwijl het op een druk punt gebeurde, greep geen hond in. Sebastiaan gespte in één honderdste seconde zijn gordel los en greep de handgreep van zijn deur strak vast. Wij stopten en op het moment dat Sebastiaan hem wilde gaan helpen deelde de aardige ouwe baas ons mee dat alles in orde was en geen hulp nodig had. Om het overige verkeer, wat al druk toeterend en de meest ordinaire vingerverwijzingen aan ons toe lieten komen, niet verder dan die 15 seconden te verstoren, reden wij maar verder.

En toen was het ineens maandagavond. Hebben wij allemaal nuttige dingen in huis gehaald om de reis van morgen te overleven (water) en is de TomTom reeds ingesteld. Maasmechelen is nu eenmaal niet naast de deur en het schijnt daar nog een stukje warmer te zijn. De kids hebben er ook heel veel zin in en zelfs Sophie is enthousiast. Als het goed is, is ook tante Stans aanwezig bij de lunch. Tante klinkt veel te oud voor deze super toffe vrouw want zij zou zo nog in een glamour magazine voor specials kunnen verschijnen. We gaan het morgen allemaal beleven en ik ben alleen maar happy door een dagje bij mijn zus XSandra te zijn! “Welterusten”.


Dinsdag 23 juli 2019

Pakker-de-plak

Nou zijn mijn nachten altijd al vrij kort, maar naar mate het buiten wat warmer begint te worden, worden ook de slaapjes wat korter. Dus keek het schuine oog vannacht meerdere keren naar de digitale lettertjes van de wekker. De eerste keer was 04:15 uur. Sandra gaat het mij vast niet kwalijk nemen als de luikjes zich vanmiddag vanzelf sluiten voor een middagdutje. Wel uit de zon hopelijk, anders verbrand mijn tere bruine huidje.
Een ding staat als een huis, ze hadden er gisteravond allemaal zin in en ik ben benieuwd naar hun reactie als ik ze zomenteen uit bed trommel. Of die zin dan nog steeds zo sterk aanwezig is.

België

Even na half twaalf landde wij op het grondgebied van Sandra. (Wat grenst aan de rand van een immens groot en mooi natuurgebied). Sandra ontving ons met ranja, koffie en thee en niet veel later spoelde ook tante Stans aan. (Jeetje, die ziet er super uit zeg. Zij sport 3×4 uur in de week!) De temperatuur was buiten al aardig aan het oplopen en daarom had Sandra de tafel binnen, in de verkoeling, gedekt. De gezellige lunch was heerlijk en uitgebreid, ik zlef deed mij tegoed aan de zelfgemaakte huzarensalade. Daarna zochten de volwassenen de luwte van de schaduwrijke bomen op en rolde ik voor de kids een zwembadje uit. Dat was nog eens slim van mij geweest om zo’n ding mee te nemen! (€ 4,- bij de Action en groot genoeg om in te liggen).

Het zwembadje had drie luchtkamers en op de foto zie je 3 ijverige op-blazers die maar al te blij waren dat Sandra alsnog een pomp op zolder kon vinden. Mij lukte het overigens niet om mee te helpen met blazen, ook dat schijnt dus met een kunstgebit niet mogelijk te zijn.
Aan het einde van de middag kon ik nog even met zus en zo een kleine duik in het prachtige bos nemen. Altijd lekker zo’n wandelingetje door de natuur, even weg van alles en iedereen. Het stukje bos aan de overkant van Sandra’s huis heeft nagenoeg geen verharde paden en schijnbaar door de temperatuur of zo lieten de naaldbomen al vroeg hun vruchten vallen, de paden lagen bezaaid met dennenappels. (Niet echt handig om dan pumps te dragen).

Er komt een tijd

Er komt een tijd dat aan alle leuks een einde komt, zo ook aan deze heerlijke dag in het fraaie stukje België. (Waar niet alleen de natuur heel mooi is, maar ook de huizen. Alles in dat deel is vrijstaand op een flink stuk grond). Na het avondmaal reisden wij bepakt en bezakt huiswaarts. Bepakt en bezakt omdat Sandra nodig kratje met handigheden voor ons had gevuld. Het lag eigenlijk in de bedoeling dat Sophie een deel van de reis achter het stuur zou kruipen maar door links-draaiend-oog-zuur lukt haar dit niet. Goh, wat was ik blij met het vanmorgen reeds gemelde dutje, dit deed voor mij wonderen, anders zaten wij nu nog in België. Het was overigens heerlijk rustig op de weg en daardoor waren wij in een mum van tijd thuis.

Nu thuis, nog even genietende van de zwoele avond, een kopje koffie en een waterijsje ben ik van plan om niet al te laat het bedje op te zoeken, in de hoop dat het daar wel een beetje koeler is geworden. (Die zolders zijn met dit weer maar niks). “Welterusten”


Woensdag 24 juli 2019

De eerste nacht tijdens deze extreme hittegolf hebben wij goed doorstaan, we leven nog. Het helpt inderdaad door de hele boel overdag hermetisch af te sluiten en alles na zonsondergang pas open te gooien. Maar wat is nu een extreme hittegolf, moet wij niet blij zijn met eindelijk mooi weer!? Het is in Nederland ook nooit goed! Maar ik kan mij wel voorstellen dat je bij sommige beroepen niet echt blij bent met deze temperaturen. Kan mij nog goed een ‘dak-klusje’ herinneren waar wij uit pure nood partytenten hadden neergezet om wat schaduw te creëren. (Niet omdat wij watjes waren, maar omdat er niet met de producten gewerkt kon worden…).

Kom maar binnen

Het verkoelende doek is ondertussen verwijderd en zal ons woonkamer zo dadelijk vol in de zon zetten. Dan is er geen houden meer aan. De fan aan het plafond kan dan wel op standje turbo staan, het zal de hitte niet buiten kunnen houden nu alle voorzorgsmaatregelen zijn weggehaald.
Je moet wat over hebben voor één zonaanbidster in huis, die perse voor de schuifpui wil liggen en niet elders in onze zeer ruime tuin. (Ruime tuin voor stadsbegrippen dan).

Het is nog pril in de avond en de verkoeling in huis is volkomen weg. Om te kijken wat het doek nu weghield uit de woonkamer wierp ik vooraf een blik op de thermometer. En jawel, binnen 3.5 uur was het ruim 8 graden warmer geworden in huis. Maar onze princes is beduidend bruiner geworden. ( Ik heb zo’n vaag vermoeden dat het terras morgen weer voor dezelfde doeleinden gebruikt gaat worden. Immers ligt de boel er nog steeds hetzelfde bij en vertoef ik noodgedwongen maar binnen. Ondertussen raak ik een stukje tekst van ‘Doe Maar’ niet kwijt: ‘totdat de bom valt’).

Kip kip kip

Even na het chaotische avondmaal (ingevroren vlees opnieuw BBQ-en -gatver-) kwam onze huis vriendin buurten en verloste zij ons van de prinsessen rommel. Tja, bij bezoek moet je de rommel wel opruimen die anderen voor je achterlaten🥴.

Zijn 1e KFC

En Daniël kreeg waar hij al dagen om zeurde: een stuk KFC kip! Hij had hierover zoveel gehoord van zijn broer(tjes) en zus dat het hem niet meer losliet. Nu was ik diegene die zo stom was om te zeggen dat ik dit wel een ‘keertje’ zou doen met hem en na 48 uur kinderleed ging ik vanavond overstag. Wel met goedkeuring en onder begeleiding van onze huis vriendin en Saskia. Daniël vond het geweldig en heerlijk, alleen zijn oogjes waren groter dan zijn maagje. Ik heb wéér een hapje geproefd en kan alleen maar bah zeggen. Hoe krijgt men het weg. “Welterusten”


Donderdag 25 juli 2019

Volgens mij zei ik drie uur geleden al “welterusten”, alleen werkt de temperatuur in de slaapkamer niet echt mee. Momenteel is het nog het lekkerst in het kantoortje. (Vanwege de tafelventilator die de pc van een beetje koeling voorziet).

Hete prikken

Waarom hebben die (.) muggen geen last van de warmte? Het leek even zo leuk op de slaapkamer. Het (leek) er koeler dan beneden en na een korte strooptocht des doods dachten wij alle stekers te hebben verpletterd met een onderbroek van de Zeeman. Niet veel later bleek van dit alles niets meer over. En het werd nog aangenamer toen ook mijn Cpap last kreeg van bovengemiddeld warme luchtstromen. Kortom, de nacht was een feestje…..

Wie gisteren het regionale nieuws heeft gevolgd zag dat het op de stranden niet uit te houden was en de hete zandkorrels in Scheveningen iets te heet voor de badgasten bleken te zijn. Het strand was nog leger dan bij -10. Nu ben ik sowieso al helemaal geen fan van het strand, dus ben ik vanmiddag niet van de partij als een deel van ons gezin het zoute zilt op gaat zoeken. Sebastiaan houd het ook voor gezien en Justin…., goeie vraag, daar weet niemand van waar die nu eigenlijk zijn tijd slijt. Het enige wat wij dan wel gaan missen is een Marokkaanse pizza uit de Keyserstraat. Ama en Oesje gaan namelijk ook gezellig mee verbranden.

En Sebastiaan krijgt vandaag zijn spalken aangemeten. Daarover straks meer.

Gedachten

Het is best wel lang geleden mijn ons leven door de transitie op z’n kop kwam te staan. Alles werd anders, het kabbelende leventje sloeg op hol. En nu? Nu is alles weer gewoon, een gewoon kabbelend leventje. Transgender: ,,wie dan??”. (Of toch ook weer niet!? Tijd voor een blogje?).

Spalkje 1 en spalkje 2

Ze zijn klaar! Daar heeft de ‘gipsmeesters’ van het @LangelandZkh Ziekenhuis goed haar best op gedaan, wat een werk zeg! Nu wordt het spannend voor Sebastiaan om die dingen ‘s-nachts te blijven dragen en voorlopig maar hopen dat hij er tussentijds niet uit moet om te plassen…..

Ventilator met dreadlocks

,,Waarom zijn die mevrouwen als ‘Jumbo’ verkleed?’’ Vraagt Daniël als hij op tv Spaanse gevangen ziet. (Soort van Yellow is the new Black😃).

In de schaduw!

Om het een beetje koeler in huis te krijgen paste ik de slim genoemde truc uit: flesje bevroren water voor de ventilator zetten. Nu gast dat met de onze een beetje moeilijk, die staat namelijk met een hoge voet op de vloer. Clever als ik ben hing ik de flesjes met kabelbinders aan het rooster. (Die kabelbinders werden door Sophie “spareribs” genoemd. Ook een leuke binnenkomer😃). En koud dat het werd in huis! Zo koud dat ik snel de schuifpui wagenwijd open zette om wat warmte binnen te krijgen.

Vandaag mag het voor één keer, opblijven vanwege de warmte. Inmiddels 23:55 uur en iedereen zit voor de ventilator met dreads van flessen. Mocht het vannacht gaan lukken, “welterusten”.


Vrijdag 26 juli 2019

HIJ DOET HET:
PORTFOLIO

Dag zon, hoi regen- en onweersbui

Jeetje, wat een dag zeg! Maar ik heb een overwinning gehaald door mij buiten te vertonen in een badpak! Echt waar, dit lompe lijf kreeg ik zonder problemen in een corrigerend pakje en het kon er nog mee door ook. Als je tenminste een sterke maag hebt. Dat ‘buitenshuis’ was trouwens de tuin en niet verder. (Het was echt de eerste keer na de geslachtsaanpassing dat ik mij, naast naakt in de wellness, in zo’n ding hees. Een bikini zal het hoogstwaarschijnlijk nooit gaan worden).
Het was nog steeds super warm en vanwege de naderende omslag van het weer moest er het e.e.a. worden opgeruimd en schoongemaakt. Je moest eens weten wat een gezin naar buiten sleep bij een paar dagen zon. Laat maar komen dat noodweer, alles is nu schoon, opgeruimd en afgedekt. Nu nog de koelte in huis terug!

Clever boy

,,Sociale interactie”. Ik zou het niet verzinnen als ik een beschrijving met geven van een nieuw vriendinnetje dat over de vloer kwam vandaag. (Er komen er nogal wat over de vloer). Maar vanavond kwam Justin met een leuk meisje aanwaaien en waaide vervolgens 5 minuten later weer uit. Dat meisje stelde zich nietjes voor, was vrolijk en spontaan en bracht heel even een emmer vol vreugde in de tent. Tja, toen zij weer de deur uitliepen waren wij stom verbaasd over haar en al spelend met zijn nieuwe aanwinst zei Sebastiaan spontaan: ,,Deze heeft veel meer sociale interactie als die van vanochtend”. Hij is net 12 jaar geworden.
Die foto is trouwens een geintje van hem, hij is te leuk om niet met jullie te delen.

R.I.P.

En dan lees ik net dat de dochter van een Veteranen Search Team lid is overleden op 13 jarige leeftijd. Dit brengt mij echt van mijn stuk. Rust zacht Gwen…..

“Welterusten”


Zaterdag 27 juli 2019

Op naar Blijdorp

Zes kaartjes voor Blijdorp! Zomaar, omdat een wildvreemde ons dit gunt, hoe mooi is dat?
Gisteravond kreeg ik via het sociaal medium contact met een vrouw die ons 6 toegangskaartjes gunde. Zij had een reactie van mij gelezen op een draadje over gezinnen met wat minder bestedingsruimte en bood ons dit spontaan aan! Omdat zij ook nog eens in de omgeving woont brengt zij de kaartjes spoedig langs. Wij gaan dus snel met z’n allen naar Blijdorp.

En als bovenstaande al niet fantastisch genoeg is ontvingen wij ook nog een een enorme verrassingsdoos vol met fijne dingen!! Alweer van die lieve –‘Linda’– journaliste!

En verder

Nu kan ik onder geen beding boos worden op Daniël, dus hij heeft weer eens geluk. Maar die boef dacht het zwembad wel even van wat meer water te voorzien. Koppelde zelfstandig de tuinslang op het buitenkraantje en hing de slang in het bad. Niet veel later, een uurtje denk ik, liep Saskia naar buiten en zag het water tot aan de rand staan. Nu is dat op zich niet zo erg, ware het niet dat de constructie hier niet op berekend is. Nu loopt het bad weer leeg en hoop dat de schade aan het onderstel beperkt is gebleven. (Gisteren was er ook al iemand vergeten de kraan uit te zetten, gelukkig was zij net op tijd. Maar het is wel de reden dat ‘IK’ niet boos kan worden).

Vele uren later

Ik ga lekker afbouwen en naar bed….. “Welterusten”


Zondag 28 juli 2019

Af en toe heb ik behoefte aan rust en wil ik opladen. Even mijn gedachten leegmaken. Het liefst plan ik zo’n dag vooruit, want als je het nodig hebt is daar niet altijd ruimte voor. Van de week gebeurde dit spontaan, toen bijna iedereen in huis naar Scheveningen rende en vandaag gebeurd dit weer. Nu niet voor de zon en de zee, maar voor de Lion King. Ama trakteert op een uitje en ik mijzelf op een paar uurtjes opladen. Een geplande dag rust, heerlijk. (Dus Ama: ‘bedankt’).

Tandjes

Nu mijn tandvlees aan het slinken is en er steeds meer botsplinters aan de oppervlakte komen is het geen pretje meer. Het bovengebit zit nog wel redelijk, al doen de drukpunten bij botsplinters wel zeer. Het ondergebit is een drama. Dat zit zo los dat een tube fixeer het niet op z’n plek houd en binnen enkele minuten door mijn mond zwerft. Eten wat je moet kauwen is hierdoor vrijwel onmogelijk. Daarbij geeft dat geschuif nog meer contact met pijnlijke plekken. Ik weet ook wel dat dit maar een tijdelijk ongemak is, alleen heb ik daar nu even niets aan.

Inderdaad, ik heb het huis momenteel helemaal voor mijzelf. Net wat eten uit de vriezer opgewarmd en van wat restgroente en een ei een soort van roerbak-kluts-spiegel-ei geknutseld. Het was best weg te krijgen……

De leeuwenkoning

Dol enthousiast kwam het span laat op de avond terug. Ze hebben stuk voor stuk genoten van de dag en de avondvoorstelling. “Welterusten”.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “Dagboek week 30 – 2019

  1. Pingback: Transgender in de blender, van man naar vrouw en meer, veel meer!

  2. Pingback: Transgender in de blender, van man naar vrouw en meer, veel meer!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: