Dagboek week 27 – 2019

Er zijn van die dagen dat je je dood verveeld, waarom lees je dan niet gezellig even een dagje uit het leven van….. Iedere dag weer nieuwe kost.

Maandag 01 juli 2019

Inbrekers uitzwaaien

Je weet dat het gaat komen en probeert de schade, tegen beter weten in, zo lang mogelijk vooruit te schuiven. Maar toen Sebastiaan en ik gezellig aan het defilé deelnamen, stond de rest van het gezin voor een dichte deur. En nu eens een keer niet door vergeten sleutels, maar door een haperend slot. Een slot wat al jaren hapert en allang door mij vervangen had moeten worden. Maar dat zijn kostenposten die wij gewoon niet trekken, klaar uit. Dus nu ook niet, maar wat moet je anders, buiten blijven staan of de deur openlaten voor ongenode vrienden?

Dus ging er vanochtend een grote hap kinderbijslag naar een nieuwe slot en twee C-merk pensloten. Want ook aan de braakveiligheid liet het te wensen over. Wat dan weer wel leuk was, was dat het nog 100% in mijn vingers bleek te zitten om dit soort grappen te installeren. En niet te vergeten met wat simpel handgereedschap. (Het blijft leuk, eerlijk is eerlijk). Kunst is nu om beter maar geen sleutels te verliezen, je komt nu met geen mogelijkheid meer binnen. (Mits er naar behoren is afgesloten en dat is iets wat met al die kindertjes in huis altijd een vraagteken blijft?). Ik klop het even af als jullie het niet erg vinden!

En verder…

Na al dat ge-hak in de deur en het kozijn kwam ik niet onder een grondige stofzuiger beurt uit. (Eerst de krullen en spaanders netjes met stoffer en blik verwijderd, anders gaat het zuigertje in protest). En na het eerste kopje thee was het de bedoeling om iets in elkaar te flansen voor het eten. Dat ging wéér eens niet zonder slag of stoot….. Ik begrijp niet dat ik het telkens weer laat gebeuren om naar ieders zin, smaak of zin te koken. Zo langzaamaan komt dit echt mijn neus uit en gaan we (ik dus) binnenkort weer over tot rigoureuze maatregelen.

22:45 uur Sophie naar een vriendin, Justin in den vreemden, Sebastiaan gebiologeerd voor het scherm en Saskia met Daniël naar een schoolgenootje, wat een rustige start van de avond. Had ik eindelijk tijd over voor?? Waar had ik ook al weer tijd voor? Ik ben ban dat dit weer een van de zoveelste apneu slaapjes is geweest. De woonkamer was in ieder geval angstig leeg toen mijn oogjes opengingen en de koffie in het kopje was steenkoud.
Nu is ieder weer thuis en sommige hebben de luikjes reeds in de slaapstand gezet. Tijd om ook eens het bed op te zoeken en alle nieuwe sloten uit te proberen. “Welterusten”.


Dinsdag 02 juli 2019

UPdate: EVEN LEZEN. Een artikel van twee, door mij zeer gewaardeerde dames!

Help, het toetsenbord doet raar. Meerdere toetsen vallen regelmatig uit, waardoor het wel heel erg lastig typen is. In iedere zin zitten nu fouten.

BBQ ?

Daags na Veteranendag speur ik YouTube en Google af op foto’s en bewegende beelden. Hierbij zie je leuke dingen voorbij komen, waaronder het fotoblog van Patricia Munster. Blader maar even door de mooie foto’s van het evenement in Zoetermeer, er zitten er een paar bij waarop onze kids te zien zijn en ook een hele mooi van mij en hun samen. Trouwens ook op YouTube, maar dan moet je echt weten waar je naar moet kijken om mij te kunnen ontdekken.

12:00 uur Check: voedselgroep, bbq vlees, fruit, bak-aardappelen, gebak, broodbeleg. Goh, alles van het verlanglijstje zat in het krat bij de voedselgroep. (Niet dat wij dit voor het uitkiezen hebben, maar er zat BBQ vlees bij, dus zal ik mijzelf over moeten halen om vanavond te BBQ-en. :-).

Cijfertjes

Kijk, dat zijn nog eens mooie berichten voor Sophie! Die kan zeker wat positiefs gebruiken… Zij heeft op haar eindverslag alleen maar achten (8-ten) en gaat met vlag en wimpel over naar het laatste jaar.
En toen kwam Marloes ook nog even gezellig bij de BBQ aanschuiven. (Ama was er al). Even lekker over niks in te hoeven zitten, over koetjes en kalfjes kletsen en genieten van wat wij wel allemaal hebben. Een geslaagde avond dus.

Over cijfertjes gesproken: die lampenlul die Sophie te grazen heeft genomen was net vrij uit de gevangenis. Hij was afgelopen jaar tot 9 maanden cel veroordeeld vanwege aanranding van 4 (VIER) MINDERJARIGE meisjes en daarvoor is hij actief geweest in België. (Kom hier op zeker nog op terug).

En dan gaan we nu over op het verzorgen en vertroetelen van de kidjes en moeders de vrouw. want die is honds beroerd en ziet door de bomen het bos niet meer. Zij is zelden echt ziek en toen ik haar vanochtend letterlijk van ellende huilend in bed aantrof wist ik dat het flink mis was. Ondanks dat kon zij wel genieten van de gezelligheid om haar heen. “Welterusten”.


Woensdag 03 juli 2019

Rammelende tanden

Even voor zessen is het nu, opnieuw weinig geslapen en gevoelsmatig mogen er wel een uurtje of 5 bij. De afgelopen dagen hebben we ontdekt dat er lucht via mijn mond ontsnapt. Dat is dus waarom Saskia ’s nachts wakker word van de herrie en ik overdag in slaap val. Voorheen werd dit zeker door het nog aanwezige rijtje tanden tegengehouden? Er zit, zo te zien, niets anders op dan weer met zo’n gelaatsmasker te slapen. Daar heb ik dus echt geen zin in.

Als dit zo doorgaat, ben ik over een jaar graatmager! (Niet dat dit heel ernstig is). Kauwen is nog niet bij en het praten werd ook met de dag moeilijker, tijd voor een kleefpasta? Inderdaad, dus gisteren nog even snel naar de kruidvat gefietst en zo’n tube met pasta aangeschaft. Het praten ging gelijk een stuk makkelijker en dat is waarschijnlijk ook de reden dat mijn huisgenoten de tube gelijk verstopten…. Kauwen was er met de pasta niet bij en na enkele vergeefse pogingen schoot het onderste deel weer los. Na de ervaring van afgelopen weekeind ben ik best wel bang geworden voor ongelukjes met dit ding. Na het ontbijt, waarin veel vezels en granen zitten een nieuwe poging ondernemen en gaandeweg hiermee om leren gaan.

Het werkt, geen gerammel meer…

Wil jij misschien ook een ijsje? Ach waarom niet, nu mijn gebit muurvast zit kan het geen kwaad om het te proberen. (Anders zuig ik het wel naar binnen). En ja hoor, zonder een probleem, pijn of ongemak ging het ijs, inclusief het hoorntje, naar binnen. Dat was even smullen! Dank je wel buuf.

22:55 uur Even tussen het voetballen door. (Waarom kijk ik eigenlijk..?). Voor het eerst mee kunnen eten met de rest, geen prak of soep maar een echt stuk vlees. Zelf nu zit het gebit nog strak op zijn plek en hopelijk krijg ik het zomenteen wel los :-). Lekker boeiend allemaal, je zal maar een kunstgebit in je mond hebben.

Kiekeboe

Wat veel grappig was vandaag: ‘toen ik vandaag met Sophie gezellig aan het boodschappen doen was, liepen wij een oude bekende tegen het lijf. Eentje uit de lijst die mijn transitie niet trok. Dus diegene ziet Sophie en had geen flauw benul wie ik was. Dus Sophie word hartelijk aangesproken en de persoon kijk met een vragende blik naar mij en wacht op een voorstel rondje. Laat ik maar de stoute schoenen aantrekken dacht ik zo. Nou, nog nooit zo’n kort gesprek gehad… hihi ROFLOL. Maar het geeft wel aan hoeveel ik wel niet veranderd ben. YES!!
Oh ja, bijna vergeten: “Welterusten”.


Donderdag 04 juli 2019

De dikke aan de dunne

Gisteravond was het nog controleerbaar en vervelend, vannacht was het een drama. Meerdere keren een spurt moeten maken (missie wel geslaagd, gelukkig) en daardoor nu als een gebakje. Hopelijk kan ik na het school-breng-uitje nog een uiltje knappen.
Het minder eten en de diarree gaan er wel aan bijdragen dat deze dikke dame wat sneller van haar overgewicht afkomt, al is dit echt een keiharde opgave. Dat ging mij in 2015 vele malen makkelijker af.

Ik moest er echt even uit vanochtend, liep tegen de muren en koos voor een rondje ‘Kledingbank’, want een zomerjurkje kan er nog wel bij. Onderweg nog even het gescheiden afval gedumpt, maar toen ik daar aankwam bleek er een openbare €-sale te zijn. Tientallen vrouwen graaiden in de rekken en er was dus 0,0 jurk te vinden. Dan maar even tussen de sieraden en prullaria neuzen, ook daar niets. Juist toen ik af wilde druipen riep eigenaar Raimond mij: ‘Rianne, verse kip!?’ Dat liet ik mij geen twee keer zeggen en er bleken zelfs nog wat andere boodschapjes over, waaronder een paar ijsjes! Wat wil je nog meer! Met een tas gezonde voeding voor de avond keerde ik blij huiswaarts.

Als een getrainde Max V. naar de pot.

22:00 uur En ja hoor, daar was ie weer, de race… Ondanks dat heb ik mij niet laten kennen en genoten van die heerlijke kip. En de kastanjechampignons met BBQ-kruiden pasten daar perfect bij. Het cadeautje een uurtje later was wat minder, maar ach, ben al blij genoeg dat er wat eten in is gegaan. Ondertussen zitten er allemaal dolle meiden in de tuin, er is geen plekje meer vrij. Allemaal vakantie en natuurlijk om Sophie een steuntje in de rug geven.

23:55 uur Na de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘Stanger Things’ gaat deze ouwe naar bed. “Welterusten”.


Vrijdag 05 juli 2019

Over vaatdoek gesproken.

Het zal nooit wennen, wekkers en dromen tegelijkertijd. Het resultaat is steevast de eerste uurtjes van de dag zo brak als een vaatdoek zijn.
De diarree remmers lijken mij door de nacht heen te hebben geholpen, dat zou fijn zijn voor de BBQ van vanavond. Met z’n viertjes gaan we bij een klasgenootje van Daniël op bezoek. (Niet vergeten om kleefpasta te vernieuwen of mee te nemen). Die kleefpasta is momenteel wel het ei van Columbus. Het onderste deel van het gebit zit zodanig los dat praten haast niet lukt en er echt op moet letten dat het er niet spontaan uitvliegt of achter in mijn keel schiet.

Over groeien en bloeien.

Kijk eens waar Rianne elke dag een onderonsje mee heeft! Hier geniet ik nu zo erg van. De meeste plantjes komen overal en nergens vandaan en stonden in het €-hoekje om ze nog een klein kansje te geven. En hoe leuk is het dan om ze zo te vertroetelen dat ze uit volle dankbaarheid gaan groeien en bloeien.

Over verjaardag gesproken.

In mijn vriendenkring zal het de meesten geheel zijn ontgaan, of beter gezegd niet eens bij stil staan, maar vandaag is mijn oudste zoon ‘Roby’ 31 jaar geworden. De laatste keer dat ik hem zag was hij 16 jaar en nu vind ik de tijd wel heel erg snel gaan. Jezus, 31 jaar -geleden-, weet je nog? Nee, natuurlijk niet. En het was mij daar toen een partij heet! (Niet dat ik in het kraambed lag te zweten, maar toch). Dus de zeurpieten die zeggen dat dit komt door enige opwarming van de aarde zitten er helemaal naast.

En dan gaan wij nu naar Hazerswoude-Dorp, BBQ-en en hopelijk blijft de buikloop een paar uurtjes in slaapstand..

21:45 uur We zijn net terug van een verschrikkelijk leuk en fantastisch uitje. Nadat Sebastiaan al vele malen bij een klasgenootje had gespeeld en wij de ouders menig maal hadden gesproken op het schoolplein, zijn wij nu bij hun op bezoek geweest. En wat was dit een fantastisch bezoek. En wat wonen die lieve mensen daar mooi in Hazerswoude-Dorp. Ruim, groot, weids, groen en vooral lekker zichzelf. Tja, de vrouw des huizes is een crea-bea, dus her en der met leuke projecten bezig en overal en nergens staan prachtige collector items. Bijna alles heeft met oud-hout te maken en in de enorme tuin stonden tientallen houten gevelelementen, klaar om er iets creatiefs van te maken. Ik keek echt mijn ogen uit bij al dat mooie oude hout.

En dan ook nog eens getrakteerd worden op een geweldige BBQ en de kids die zich overal en nergens, op of onder, zorgeloos vermaakte. Het was best een opgaaf om ze mee naar huis te krijgen en wat wij al helemaal niet gewend zijn: ‘Daniël was zo moe dat hij direct naar bed wilde!’ Niet dat ik ook al plat ga, maar ik zeg alvast wel: ‘Welterusten


Zaterdag 06 juli 2019

Eindelijk regen na zonneschijn.

Hij is natuurlijk al een hele grote jongen van vijf jaar oud en dan ben je al bijna zelfstandig. Alleen blijft het wel verdomde handig om al liggend op de bank je natje & droogje geserveerd te krijgen. Maar uit zijn bed komen kan hij al zelf, naar de woonkamer kan hij al zelf, zichzelf vermaken kan hij al zelf en dan rest alleen nog het maken van drinken en een boterham. En ik? Ik geniet er alleen maar van als zijn lieve stemmetje door de verder lege verdieping klinkt en mij vraagt om drinken en een boterham. Met liefde spring ik op en maak het voor hem.

Vanmiddag gaat het regenen!! Hoe lang is dat wel niet geleden? Helemaal goed voor de plantjes en de drie grassprieten in onze zij-tuin, alleen is er de laatste weken zoveel interieur exterieur geworden dat het zomenteen even zoeken word naar spullen die niet nat mogen worden. De kussens moeten in de box en de nieuwe BBQ zal voor het eerst gaan verdwijnen onder zijn gloednieuwe hoes, waarvan ik nu al weet dat dit ding een beetje te oversized is gekocht. (Net als de twee jurken die ik niet zo lang geleden bij de kledingbank had gescoord, want het nieuwe gebit en de aanhoudende buikloop hebben voor een -5 aan harde kilo’s gezorgd. Nog maar 15 te gaan).

Off-day en Italiaanse wensen

Het is nu 15:00 uur en ik zit nog in mijn nachthemd achter de computer. Een off-day zeg maar. Niet dat ik al vanaf acht uur een beetje aan het flierefluiten ben, dat nou ook weer niet. Gewoon lekker aan het rommelen en straks lekker lang de waterrekening spekken. Omdat het morgen wat aan de drukke kant word ga ik vandaag maar het haarwerkje een grote beurt geven.
Daarna zal ik de wens van Saskia gaan vervullen, die vraagt al dagen om een verse lasagne. (Ik heb er ook wel in in).

“Welterusten”


Zondag 07 juli 2019

2x Hieperdepiep

Gisteren zou er eigenlijk een tochtje naar Tilburg gemaakt zijn, maar deze vergeetachtige muts heeft wéér eens niet goed geluisterd. Het feestje voor de meiden is vandaag en mag ik de schuld straks gaan inlossen. Daar heb ik zó geen zin in…… In de tussentijd reizen Saskia en de twee jongsten naar een verjaardagsfeestje in Hazerswoude-Dorp af en is het de bedoeling dat ik ook die kant op ga komen. Nou, gezellig een dagje toeren, wat moet je anders op een zondag doen.

Twee dagen geleden mijn oudste zoon en dan vandaag mijn oudste dochter. Zij is vandaag 34 jaar geworden, hieperdepiep hoera. (Inmiddels regent het felicitaties, zeker een stuk of één en daar zal het ook wel bij blijven 🙂 ).

20:40 uur De toch naar Tilburg, met 4 prachtige meiden in de auto, was super gezellig. Daarna weer snel door naar Zoeterwoude-Dorp, naar dezelfde mensen van afgelopen vrijdag, maar nu voor een verjaardag. Bij aankomst was er gelukkig nog een stukje taart voor mij bewaard en bleken wij opnieuw met onze neus in de boter te vallen. De BBQ ging weer aan en ik zat, tussen de mannen, op de eerste rij en kreeg zijlings ook nog genoeg mee van het voetbal. Niet veel later brak het zonnetje door, wat wil je dan nog meer. (Na het eten bleek er in een hoekje toch nog een stukje taart over en dat liet Daniël niet aan zich voorbij gaan. Al at hij maar een paar hapjes, hij genoot er van. Zijn t-shirt trouwens ook).

Het zit er weer op.

23:00 uur De dag zit er op, de week is voorbij en als ik terugblik is het best leuk geweest. Nog twee weekjes te gaan en dan is het hier vakantie. Wat we gaan doen is nog een verrassing en het zou leuk zijn als wij er nog een dagje tussenuit kunnen of dat een weldoener een vakantie teveel heeft geboekt. (Dat is ons jaren geleden eens overkomen, dat bestaat du echt). Ik ben geen vakantiemens, maar voor de kids is het een welkomstgeschenk en dan geniet ik net zo hard mee. We zien wel wat er op ons pad komt, eerst nog de verjaardag van Sebastiaan vieren. Hij wordt alweer 12 jaar, een grote kerel en ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. “Welterusten”.Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

One Comment on “Dagboek week 27 – 2019

  1. Pingback: Transgender in de blender, van FFS naar SRS en meer.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: