Dagboek week 26 -2019

Iedere dag schrijf ik stukjes in dit dagboek, soms kort, soms lang.

Maandag 24 juni 2019

Blijf met je gore poten van meisjes/vrouwen af!

Afgelopen zaterdag op zondagnacht was het in Zoetermeer onrustig. Diverse groepen jongeren raakten met elkaar slaags en een grote politiemacht werd inzet. De, bij deze nacht, aanwezige burgervader sprak van ‘onacceptabel gedrag’. (Berichtjes in de Haagsche Courant en van Omroep West ).

Wat het nieuws niet haalde (of niet mocht halen) was dat er diezelfde nacht, in een van de clubs, een doorgedraaide man zich ernstig misdroeg (zachtjes uitgedrukt). Hij viel mensen lastig, met name meisjes en (jonge) vrouwen. Op een gegeven moment overschreed hij alle grenzen door een jonge vrouw zeer grof en ernstig aan te randen, hetgeen ook leidde tot zijn arrestatie.

Enkele uren later, rond 10:30 uur, werd het slachtoffer nader op het politiebureau gehoord door de Zedenpolitie. Dit overigens met de meeste zorg en discretie, waarbij haar nachtelijke outfit op DNA sporen werd onderzocht. Later op de dag werd ook haar DNA afgenomen en getuige(n) gehoord. De zaak werd/word serieus aangepakt.
Tijdens deze verhoren kregen het slachtoffer en getuige mee dat de vermoedelijke dader een ‘nieuwkomer’ in Nederland is en zijn gedrag hiermee te maken heeft, te vergoelijken zou zijn!? ‘Hij zou niet gewend zijn aan onze vrijheden en daardoor compleet zijn doorgeslagen, waarvoor hij, hoogstwaarschijnlijk, zeker wel kan rekenen op een taakstraf.’

De moeder van de jonge vrouw bleef tijdens het verhoor in de wachtkamer van het politiebureau. Zij had sterk het vermoeden dat de, eveneens in de wachtkamer, aanwezige zwever advocaat aan de vermoedelijke dader te linken was. Zij hield wijselijk haar mond.

‘Doe maar niet papa, want jij word vast harder gestraft’. Had ik iets gezegd dan, of kent de dochter haar vader te goed.

UPDATE: Gisteren kregen wij te horen dat de (vermoedelijke) dader in bewaring is genomen!! Er hangt hem waarschijnlijk iets meer boven het hoofd dan alleen maar een taakstraf! (Terug naar zijn ‘zandbak’ misschien?) “Onze dochter” was zeer verheugd om dit nieuws te horen. Hopelijk draagt dit bij aan de verwerking hiervan.


Gisteren was ik niet in staat om er op bovenstaande wijze over te schrijven. (Te veel) boosheid, verdriet en onmacht.
En dan gaat ook het gewone leven weer door. Sebastiaan die ik vanochtend op zijn hart moest drukken dat hij toch echt geen trui met lange mouwen aan hoeft en al helemaal geen jas. De school van Daniël bellen omdat hij wederom met luizen behept is, afgelopen vrijdag gratis meegekregen uit zijn klas! En een dringend verzoek van Saskia om de C-pap leverancier te bellen. Het apparaat blaast valse lucht en houd haar uit haar slaap.

22:00 uur Afgelopen vrijdag kwam Daniël wéér met luizen thuis, dus werd het vanochtend op de stoep liggen van het Kruidvat om opnieuw de nodige middelen te kopen. (Krijgen wij al aandelen?). Nog net op tijd voor de middagcessie waren alle behandelingen klaar en kon hij met een ‘schoon’ koppie naar school.
Tijd om met Saskia boodschappen te gaan doen, wat met dit weer echt geen overbodige luxe is. Alleen al voor een gratis kopje thee blijf je graag een uurtje in de airco. :-).

Het werd vandaag ‘blote spaghetti’, gedroogde zonetomaatjes, knoflook en wat zalmsnippers in een laag olie opwarmen en daar doorheen de draden roeren. Kaas naar smaak, eet smakelijk. Met het gebit kan ik echt nog niets kauwen en vandaag ging het er niet zo lekker mee. Ik bedoel eigenlijk dat ik er veel last van had. Even na de maaltijd verdween het in een bak met water.

Het gaat overigens best redelijk met ons meisje. Ze heeft vandaag gewerkt en bleef na het eten ook gezellig bij ons hangen. Ze is (nog) niet zo spraakzaam over het weekeind.
De zon is inmiddels bijna onder, dan kunnen alle ramen open om te ventileren, in de hoop dat de warmte een beetje van zolder verdwijnt. “Welterusten”.


Dinsdag 25 juni 2019

Oh moeder, wat is het heet

We zijn ook echt niets gewend. Zou dit aan de Hollandse temperatuur verschillen liggen? Lijkt mij overigens van wel en uiteraard ook over het gespreksitem numero één in ons landje. Altijd praten wij over het weer. Al zo lang ik mij kan heugen zijn er hevige temperatuur verschillen, de ene dag 20 graden, de volgende dag 25 graden en de dag daarop weer 15. Een echte constante ligt meer tussen de 15 en 20 graden en als het daar vanaf wijkt klagen wij steen en been. Te nat, te warm of te koud. Nou ben ik echt niet vies van een lekkere temperatuur om buiten te kunnen vertoeven, zodat je weer eens lekker van buitenactiviteiten kunt genieten, alleen niet bij deze uitschieters. Of laat het dan op z’n minst weken lang zo zijn, dan kan je je daar aan aanpassen.

Zo, even dom gezwets en nu weer over naar de dagelijkse beslommeringen. Vandaag is het “JUFFENDAG” en zodoende ging Daniël verkleed als boef naar school. Nu gaat hij dagelijks als boef, maar nu ook zo gekleed en dat is toch iets anders… Om 09:45 uur ga ik hem en nog drie andere klasgenootjes naar de kinderboerderij brengen, dit vanwege juffendag en omdat zij voor dit evenement een continurooster hebben kunnen zij lekker lang blijven. Voor de zekerheid smeer ik hem lekker dik in met factor 50.

Met een wagen vol geladen werd er door Daniël een, in de 10 minuten durende reis, uitvoerige beschrijving van mij gegeven. Dit n.a.v. een opmerking van een van de kinderen, die mijn stem toch wel heel erg op die van een papa deed lijken. ‘Zij heeft nu een pruik, want vroeger kaal. Zij is nu een mama, maar was vroeger een papa en de dokter moet haar nog opereren voor een meisjesstem’. (Zomaar even een greep uit zijn geweldige omschrijving).

23:45 uur Is het Oud & Nieuw soms? Iedereen zit nog in de woonkamer want zij kunnen niet slapen van de warmte. Gelukkig zijn ze morgen allemaal vrij. Ama is vandaag weer geweest en heeft wat lekkers voor op de BBQ meegenomen. Spare-ribs, worstjes en speciaal voor mij een gemarineerd visje. We zaten buiten met het eten, dat wel, maar het was binnen toch stukken koeler. Nu is dit andersom en staat de schuifpui wagenwijd open. Afkoelen geblazen met z’n allen en dan hup het bed in. Ik ben de enige die een wekker mag zetten omdat de tandarts mijn gebitje gaat controleren. Ik moet zeggen dat het al stukken beter gaat, minder irritatie en heel soms heb ik het niet eens in de gaten dat er zo’n kunst ding in mijn mond zit. Vanavond kon ik een heel klein beetje kauwen op een stukje meloen en een stukje aardbei. Nog wel een beetje pijnlijk, dat weer wel. Het onderste deel gaat wel steeds losser zitten en zal aangepast moeten worden. Maar we gaan rap vooruit en morgen hoor ik vast hoe het er voor staat. “Welterusten”.


Woensdag 26 juni 2019

De dader hangt

UPDATE: Gisteren kregen wij te horen dat de (vermoedelijke) dader in bewaring is genomen!! Er hangt hem waarschijnlijk iets meer boven het hoofd dan alleen maar een taakstraf! “Onze dochter” was zeer verheugd om dit nieuws te horen. Hopelijk draagt dit bij aan de verwerking hiervan.

Mooier nieuws kon Sophie gisteren niet krijgen!!

Net terug van de tandarts, die een kleine aanpassing deed om pijnlijke drukpunten te verlichten. Zo, dat zit stukken beter! Op de terugweg even langs de Gamma en de Action gereden. De Action was het meest noodzakelijke omdat de afvoer van het bad verstopt zat. Dat ontstoppingsspul dat zij verkopen werkt perfect en nu hoeven wij het bad niet meer met een emmer leeg te scheppen. De Gamma was meer een ‘vlag’ dingetje. Jaren geleden bevestigde ik aan de zijgevel een houten grondplaat met twee vlaggenmast steunen. Iedere keer spreekt een van mijn buren (niet verder vertellen, maar hij heet Kim) mij aan: ‘waar blijven die vlaggen nu?’ Nu kunnen eindelijke de vlaggenstokken uit de berging en de drie-kleuren trots gaan wapperen.

Was mijn schoonzus een redder in nood? In mijn geval leek het eventjes zo. Het begon allemaal met Daniël, die graag naar het -indoor speelparadijs- wilde. Nu hadden wij nog een vrijkaartje liggen, dus waarom dan niet. Zodoende sprongen wij vanmiddag vol goede moed op de fiets en zochten een mooi plekje op het terras van het immense ballenbad. En toen begon het gelazer, Daniël was het er niet mee eens dat ik zou blijven, ik moest en zou ‘weg’! En dat liet hij op dusdanige wijze weten dat menig bezoeker daar van mocht meegenieten. Juist op dat moment kreeg ik een appje van mijn schoonzus, die met een kleine storing te maken had en dringend op zoek was naar iemand met een klein beetje technisch inzicht. En hoe handig is het dan dat ik mij nou net in de buurt van haar woning bevond en dringend weg moest……..

Zo gezegd, zo gedaan. Het klusje werd geklaard, althans het voldoet voor een poosje, want ik had vandaag geen speciale schakelaars in mijn handtasje. Het leverde mij een heerlijk kopje koffie op en als dank kreeg ik een prachtige lipstick!! Maar waarom wilde Daniël mij nu weg hebben? Het zit als volgt in elkaar: Saskia, die 99 van de 100 keer met hem naar deze bak vol met schreeuwende kinderen gaat, zegt altijd tegen hem dat hij geen lekkers krijgt omdat dit niet mag van Rianne….. Tja, zo kan je het ook uitleggen als je niet wilt dat je kind niet constant bij de snoep en snack uitgifte staat te zeuren. En nu de boosdoener ook nog eens zelf in zijn domein kwam, dat was voor hem de druppel. Een ding weet ik nu zeker, voor mij dit leven geen -indoor speelparadijs- meer!!

Sebastiaan had vandaag een beetje teveel achter zijn spelcomputer gezeten. Spontaan ging hij met mij mee boodschappen doen en met hem is dat altijd gezellig. In het zonnetje genoten wij van zo’n klein slaatje en kletsten over van alles en nog wat. Sebastiaan is trouwens ook wéér wéér wéér met luizen gespot (door mij). Na hem grondig te hebben behandeld komt hij bijna om het uur vragen of ik zijn haar even wil doorkammen. Ook heb ik hem nog nooit zo lang en vaak horen douchen. (Ook nu weer). “Welterusten”.


Donderdag 27 juni 2019

Merk? Wat voor merk?

Zie je wel, dat komt er nu van als je niet gewend ben om dagelijks een parfumerie te bezoeken. Daardoor ben ik oh zo slecht in mijn kennis van make-up en het doel van het product. Ik smeer nog net geen lipstick op mijn nagels. Ik ben ook blij met alle producten, of ze nu van de Action komen of uit de schappen van een winkel waar je eigenlijk alleen maar met dure merkkleding aan naar binnen kunt mag stappen. Zo ben ik gewoon reuze blij met de lipstick die ik gisteren van mijn schoonzus kreeg en dan maakt het mij niet uit of het €00,01 of €100,- kost. Kortom, vraag mij dus niet naar de prijs, maar vraag mij naar de kleur en het gebruiksgemak!

En verder? Nou, gewoon slecht! Niet zo slecht ook weer niet dat ik fruitmanden en bloemen van jullie verwacht, maar ik zit even niet lekker in mijn vel. Ook begint het gebit een beetje tegen te stribbelen en dat is echt geen fijn gevoel. Je moet er doorheen zeggen ze, maar blaarvorming is echt geen pretje.

Zojuist ben ik met Sebastiaan naar de huisarts geweest vanwege zijn zorgelijke loopje. X-benen en lopen op zijn tenen. Nu zegt de huisarts dat zij zich geen zorgen maakt omdat het in beide benen gelijk is. Zaak is wel dat hij zijn steunzolen blijft gebruiken en dat hij aan de bel moet trekken als hij er klachten van krijgt. Voor de rest is het koffiedik kijken. Het kan tijdens de groei nog verdwijnen of dat hij zichzelf, door spiermassa, gaat corrigeren.

Kijk, daar word ik nu blij van.

22:00 uur De cpap zegt dat alles goed is, dat er maar weinig op apneu’s word ingegrepen. De smiley op het display is groen en lacht zich te pletter, wat inhoud dat het masker goed zit. Waarom val ik dan om de haverklap in slaap? Niet alleen ik stoort zich daar mateloos aan. Vroeg wakker worden vind ik niet erg, een hazenslaapje ook niet, maar zomaar omvallen is een ander dingetje…..
Als het ligt aan het slapen met een cpap, dan heb ik nog een klein jaartje te gaan. Want een MRA-beugel kan alleen met implantaten. “Welterusten”.


Vrijdag 28 juni 2019

Wat een slechte dag

Naast dat mijn mond ontiegelijk pijn doet, brak ook nog eens mijn gebit in tweeën!!

Nu was de dag al helemaal niet joepie en het werd nog erger toen ik mijn OUD-GROEN van zolder haalde. Het jasje kreeg ik niet meer dicht en toen ik er een oplossing voor vond, bleken de gaten erin te vallen. Maar ik wilde het perse aan, goedschiks of kwaadschiks! Dus op naar buurvrouw El, die zou vast wel raad weten met de gaten. En dat deed zij dan ook meteen voor mij. Met naald en draad ging zij aan de slag en ik toog weer blij naar huis, kon ik eindelijk een deel van het gebit uitdoen. Ik legde het onderste deel netjes op tafel (?) neer en op de een of andere manier lag het opeens op de grond. IN TWEE stukken.

Nu wilde ik het maar uit pure wanhoop met secondelijm van de Action gaan plakken maar gelukkig wees vriendin Ramona op betere ideeën. Dat werd druk Googelen en vond snel de firma KRAKK. Zij hebben mij geweldig uit de brand geholpen door het gebit binnen één uur geweldig te repareren. JE ZIET ER NIETS MEER VAN en het past super!!

Terwijl ik met Daniël bij KRAKK zat, racete Saskia naar de Hema voor een oplossing voor het OUD-GROEN. Een simpel zwart hemdje deed mij er uiteindelijk toe om alsnog in de gewenste kleding naar Veteranendag te kunnen. Wat ontzettend lief!!

EIND GOED, AL GOED. Ik heb nu weer echte zin in morgen. “Welterusten”.


Zaterdag 29 juni 2019

VETERANENDAG

Waarom kan ik nu niet eens één keer een blijvende beslissing nemen? Na een nachtje te hebben geslapen kies is zomenteen toch voor een lange jurk, leuk militaristisch jasje (met eigen decoratie) en blauwe baret. Het oud-groen staat best wel grappig, alleen is het dragen van een open jasje wel een beetje veel ‘landloper’ naar mijn zin. ‘Ik heb nog twee uur voordat ik vertrek……………..’.

22:15 uur Wij hebben een superdag achter de rug en ik ga er een apart blog over schrijven. Nu met blaren en baret op klaarmaken voor de nacht. Nou, vergeet dat maar, het is hier ‘in- drink-avond’ voor de meiden. Maar ik sluit alvast af, duik in een nieuw blog en zeg alvast: “Welterusten”.


Zondag 30 juni 2019

3.31.55 is er heel even een ‘oude bekende’ in beeld.

Na zo’n superdag zou ik moeten lachen tegen het vogeltje. Alleen liep deze dag anders dan anders. Ik laat het maar bezinken omdat ik er even helemaal geen trek in heb om het te delen in dit blog. Ik snap ook niet van mijzelf dat ik mij op zo’n verschrikkelijke manier laat schofferen en dan een blik toegeworpen krijg alsof je de wereld voor een doedelzak aanziet. Was ik maar een doedelzak…..

Gisteravond laat, heel laat en eigenlijk was het al ‘vandaag’, gloeide mijn voeten als de hel. En ja hoor, blaren zo groot als een zeppelin prijkten her en der op mijn stappers. Na deze met een slagersmes te hebben doorklieft en beplakt te hebben met duct tape kon ik wel in een flatteus pump-je, maar lopen ging niet al te best. Ondanks al die ellende kon ik Sebastiaan’s meester nog een handje helpen met het transporteren van een podium, nodig voor de aankomende musical. Altijd handig zo’n tendermaster.

En voor de rest was het een saaie flut-dag. Geen ene malle moer aan. Omdat ik dat niet zie veranderen neem ik nu alvast maar afscheid van deze week en wens jullie een goede nachtrust toe. “Welterusten”.


One Comment on “Dagboek week 26 -2019

  1. Pingback: Transgender in de blender, van FFS naar SRS en meer.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: