WEEK 21 – 2019

NIEUW: TRANSGENDERS WOERDEN

Maandag 20 mei 2019

Vanochtend vroeg maakte ik de nieuwe week voor het dagboek aan en staarde, zoals een beetje gebruikelijk, wezenloos naar boven door het kantelraam tegen de onderkant van onze beukenboom aan. Niet eens goed wakker droomde ik weg en typte ondertussen ‘Onder de boom’. Ach ja, af en toe vloeit er nog zomaar iets uit de pen.

Wat deze nieuwe week voor mij in petto heeft is nog koffiedik kijken. De twee dingen die vast staan zijn de verkiezingen en een rondje elektrisch ontharen bij Briez. Verder heb ik nog wel een waslijst van zo’n 25 dingen die moeten gaan gebeuren, maar telkens weer door omstandigheden worden doorgeschoven. Ik ben al heel blij als ik er één of twee kan wegstrepen aan het einde van de week. Het nadeel ik echter dat er veelal weer een paar nieuwe punten aan zijn toegevoegd en het lijstje oneindig lijkt.

Toch leuk om weer eens te beluisteren.

En zo kwam ik toevallig weer een podcast van een paar maandjes geleden tegen. Was best wel een goed en leuk interview. Vooruit dan maar weer.

21:30 uur En heb je vandaag nog iets nuttigs gedaan of iets meegemaakt wat noemenswaardig te noemen is? Jawel hoor, zo heb ik ontdekt dat het heel goed mogelijk is om een kapotte IPhone, twee weken later, in dezelfde staat van Apple terug kan krijgen als dat je hem voor reparatie afstond. Maar dan wel €39,95 aan onderzoekskosten lichter gemaakt. Aldus de experts: ‘niet te herstellen omdat ik een of andere oude code niet wist’. Dan maar langs de plaatselijke gsm-shop. Daar liep ik 30 minuten later met een gerepareerde telefoon naar buiten, daar wel!! Ga je diep schamen Apple………….

Verder heb ik gehoor gegeven aan de maagjes van de kinderen, die wilde persé verse spaghetti. Het was lekker en daar gaat het tenslotte om. Daarna even op de koffie geweest bij een buurvrouw. (Nu kan ik dat tenminste zonder argwaan doen. Niet alleen van thuis, maar ook vanwege jaloerse buurmannen).

En GOT was helemaal geen laatste aflevering.

En dan moet ik zeker geloven dat MSM echt niet in je hoofd kan kijken!!

Voor het slapen gaan nog één keer proberen of ik Marion nog even live kan spreken. Die arme ziel is vandaag wéér onder het mes geweest, de vierde keer al!! Het zit haar echt niet mee, verre van dat en dan toch grapjes blijven maken. En soms is dat best moeilijk en hard, want het is niet om te lachen, je lacht niet over pech en tegenslagen in het leven. Maar de grapjes zijn aan de andere kant wel heel goed verzonnen en om de ellende te verwerken, dat snap ik ook wel en dan kan ik de gekozen humor er wel eventjes van inzien. Niet dat ik op de nare zaken inga, dat is aan haar zelf, alleen toen zij verwees naar een ‘keizersnee’ bij een incisie in haar onderbuik en hier ook nog verdere grappen over maakte moest ik best wel een beetje huilen van het lachen. “Welterusten”.


Dinsdag 21 mei 2019

Nog even terugkomend op die NS advertentie hierboven, iedereen herkent wel dat als je iets op internet hebt opgezocht, je er dan direct reclame’s over krijgt. ‘Na een zoekopdracht van bijvoorbeeld schoenen, staat je scherm vervolgens dagenlang vol met allerlei schoenwinkels’.
Maar nu had ik gisteravond contact met Marion, eerst via Messenger, zowel in de chat als spraak en daarna via de gebruikelijke telefoonverbinding. In de chat had ik het over het ‘samen reizen’ voor de nog in te plannen controle en je raad het waarschijnlijk al: die vindt plaats in Essen (Duitsland). En wat verschijnt er prompt in mijn scherm? Toeval? Jullie mogen het zelf beantwoorden……..

22:30 uur Weten jullie nog dat ik vorig jaar een ouderwetse Moulinex Grill vond? Daar ging vandaag een nieuwer-wetse kip in en die onmiskenbare grill lucht van vroeger vulde het huis in al haar kieren. Vandaag was het dan ook niet nodig om de kinderen tot in de eeuwigheid te roepen voor het avondeten, die zaten reeds een half uur voor aanvang van de kip al aan de dis. En kwijlen dat zij deden! Het vlees viel letterlijk van het karkas en haar velletje was zo krokant als het maar zijn kon. Een velletje dat lekker gemasseerd was met knoflookolie, verse knoflook, piri-piri, peper en zout. Het bord was verder aangekleed met verse spinazie uit de wok en gekruide aardappelpartjes. Niets te klagen en bijna 100% gesponsord door de voedselgroep!

De rest van de dag werd grotendeels besteed aan de restauratie van het beeldje dat ik zou herstellen voor een lieve kennis. Na al die weken geknutsel gaat het er op lijken dat de schade door de vernietigende val bijna geheel onzichtbaar gaat worden. Het zit dus nog steeds in de vingers. Dat wist ik wel, want dan mag ik wel aan kracht en uithoudingsvermogen hebben ingeboet, mijn kundige rechter handjes doen het nog steeds.

Ook Sebastiaan kwam vandaag aan zijn trekken. Hij wilde al zo lang Monopolie spelen en laat dat nu vanmiddag net in de bakken van de Lidl zie liggen. Diverse vakantiepellen voor een paar harde euro’s. We hebben het niet uit kunnen spelen, maar hij is de afgelopen uren reuze enthousiast geworden. (Allen wel een ge-piel met een klein bord en piepkleine bankbiljetten. Het zit er vast aan te komen dat hij langs de speelgoedbank gaat).


Woensdag 22 mei 2019

Nou ben ik tijdens de grote schoonmaak regelmatig bezig geweest met de gedachten om weer eens wat negatiefs in het blog te schrijven. Maar het lukt mij maar niet! Neem nou vandaag, de aanvang van een grote schoonmaak waarbij twee afgeladen auto de vuilstort hebben overbelast en van de week gaat dat zeker nog een paar keer gebeuren. En dan kruip je achter de pc, doet de mailbox open en rollen er alleen maar positieve dingen uit. Ten eerste worden mijn tanden en kiezen door een kaakchirurg getrokken, want ik heb nu eenmaal een problematisch gebit en niet lang daarna kwam de datum waarop dit allemaal mag gaan gebeuren in beeld. De 17e juni gaat het eindelijk gebeuren!! JOEPIE!!

23:10 uur 5 minuutjes geleden is een heel erg spannend potje monopolie afgesloten en kan ik helemaal alleen in de woonkamer van het debat Baudet – Rutte. Het grote debat even daarvoor stond wel aan maar was niet goed te volgen door de drukte in huis. Dus nu genieten en daarna naar bed. “Welterusten”.


Donderdag 23 mei 2019

14:00 uur Net terug van Briez en er zijn weer een heleboel baardhaartjes de prullenbak ingegaan. Gelukkig was mijn huid als vanouds en had ik vrijwel nergens last van. Enkel de poging om een zwart haartje uit de bovenlip te krijgen was geen succes, dit kan ik echt alleen nog maar verdragen met Emla crème. daarna met een knalrode kaaklijn en kin naar de visboer aan de overkant van Briez. Als je ooit bij haar in behandeling gaat, sla deze visboer dan niet over!!
Eigenlijk is het wel jammer dat er geen vergelijkingsfoto’s zijn gemaakt, foto’s vanaf de eerste dag ontharen tot de staat van nu. De zwarte haren en de navenante baardschaduw zijn zo verschrikkelijk veel minder geworden, alleen de grijze haren ontsieren nog het meest mijn gezicht. Derhalve moet ik mij nog dagelijks scheren.

23:15 uur Het is weer tijd om afscheid te nemen van de dag en de handjes rust te gunnen na de laatste streken van de penseel over het gerestaureerde beeldje. Ik ben tevreden, heel tevreden zelfs, hopelijk de eigenaar ook :-). Alleen nog een dun laagje blanke lak over de gerestaureerde delen en dan mag het weer pronken in de woonkamer van onze kennis. “Welterusten”.


Zaterdag 25 mei 2019

Ik ben niet zo’n weggooi type, kan moeilijk afstand doen van dingen waarvan ik denk dat deze ooit nog handig zijn. En dan ‘OOIT‘ met hoofdletters! Kortom: ‘zo’n bewaarmuts die er voor zorgt dat alle hoekjes en gaatjes voor opslag word benut. En dat dit zich na 21 jaar wonen op dezelfde locatie eens een keertje wreken is haast onvermijdelijk. Nu heeft intensieve therapie, wegwerp-yoga, groepscessies in Thailand, het lezen van boeken en het bezoeken van lege fabrieken in de DDR er wel aan bijgedragen dat ik de laatste jaren al meerdere ruimingsprojecten met succes heb kunnen uitvoeren, maar er lag nog één onderwerp op de pijnbank. En daar ben ik eindelijk aan toegekomen. Al de hele week rijd ik af en aan naar de vuilstort, houd garage-sales, voorzie 2e hands winkels van nieuwe voorraad en geef goede doelen weer hoop. (Ondertussen zie ik een ontsteking op mijn wang groeien die inmiddels de omvang heet van de Etna, niet fijn).
Maar om niet af te dwalen: uiteindelijk staan er nog slecht zes extra verzwaarde grote verhuisdozen vol met allerlei ijzerwaren waar de doe-het-zelver jaloers op zou worden. Om die uit te zoeken heb ik gisteren de 1e van de, denk ik, 10 kunststoffen ladekastjes kunnen scoren en stort ik mij daar vol goede moet op. Weet je, als je ooit een semi bouwbedrijfje hebt gehad blijven er altijd spullen over waar niemand wat aan heeft, waar geen waarde inzit en waar al helemaal niemand zin in heeft om het uit te zoeken. Logisch ook wel, want wat heb je aan 10 duimstokken, 20 rolbeugels of andere meuk die het uitzoeken niet waard zijn. Overal en nergens kwam er ook voorgevormd schuurpapier, tools, onderdelen, hulpstukken enz. enz. vandaan waarvan de machine’s al lang geleden door hebberige aasgieren, struikrovers en (terechte) schuldeisers waren geconfisqueerd.

Na een ochtendje ruimen was het ook tijd voor de dagelijks noodzakelijke dingen, zoals voedselgroep, kledingbank, momentje samenzijn met echtgenote, boodschappen, eten koken, met LEGO spelen en een klein beetje ontspanning. Al was dit laatste wel een héél klein beetje……. Dus zodoende zat er gisteravond geen enkele puf meer in mij, niet eens meer om boe of bah te zeggen en was zo verschrikkelijk blij dat er lakens over mij heen werden gelegd toen ik zomaar in een diepe slaap was gevallen.

23:00 uur Mijn plannetje voor vandaag was het gras te maaien, nog voordat iedereen uit de veren zou zijn. Net nadat ik mij in mijn maai-outfit had gehesen schreeuwde buienalarm dat het binnen 15 minuten ging regenen. Geheel van slag doch niet verslagen wierp ik mij maar op de administratie van morgen. (En dat terwijl ik het op zondag vertik om de buurt met geluidshinder te belasten, ‘ik wel!!’). En natuurlijk geen druppel te bekennen geweest.
Rond de klok van enen zaten wij strak in de jurk om naar de kledingbank te gaan. Daar zou de eigenaar Raymond ons helpen aan een outfit voor het aankomende grote feest, alwaar wij geacht worden flink uitgedost te verschijnen. Net toen wij de voordeur achter ons sloten berichtte Raymond ons dat hij was verhindert.

Omdat alles in de ochtend in duigen viel, inclusief ons uitje naar kledingbank Meve, gingen wij voor iets vrolijks op pad. Bij de grandioze winkel ‘Van Der Spek’ in Zevenhuizen was het vandaag koopjesdag!! En wie is er nu niet gek op koopjes. Afgelopen jaar heeft Ronnie Meurs van de Vrienden van Zoetermeer onze entree zo mooi opgefleurd met bloemen en planten, deze keer was de eer weer aan onszelf. We hebben wat mooie geraniums kunnen vinden en deze zitten inmiddels in diverse bloembakken. Zo gaan wij het beetje bij beetje weer aankleden en ik hoop jullie spoedig het resultaat te kunnen showen.

Na de zelfgemaakte Chili Con Carne was ik nog steeds onrustig. (Waarvan? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten…..). Dus stortte ik mij op de vitrinekast met LEGO. Voor de onwetende: deze vitrinekast is 3 meter lang en 250 centimeter hoog!! En staat helemaal vol met LEGO. Even na half elf was alles naar mijn zin en diverse items keurig van een dun laagje stof afgeholpen. Morgen maar even zien of het plannetje met de stoomlocomotief is gelukt, dan zal er vast en zeker een filmpje gaan verschijnen ;-). “Welterusten”.


Zondag 26 mei 2019

Ga mij niet vragen welke bloemen er precies in een gemengd boeket zitten. Eigenlijk herken ik alleen de zonnebloem in de geweldige bloemen die ik van de week van Briez kreeg. Kreeg jij bloemen dan en waarom? Ik kreeg inderdaad bloemen en dat was nog voor de deelname als model voor een van haar studies o.i.d. Nu was ik daar al rijkelijk voor beloond dus had zo’n gebaar echt niet nodig geweest, voor nop had ik het ook gedaan, maar ik ben wel zo blij als een kind met deze fraaie bloemenpracht op tafel! Wat brengt een bos bloemen altijd veel licht in huis. (En daarbij was ik de dag daarvoor ook al door Saskia gefeliciteerd met de aankomende nieuwe tanden d.m.v. een rozenboeket. Het is werkelijk een grote bloemenzee).

22:45 uur Ik heb geen zin om de rit van de verkiezingen uit te zitten. Ook al is de koers op Europees niveau wel mijn ding, wat er in Nederland gebeurd is toch op z’n minst opmerkelijk te noemen. Ik snap werkelijk niet dat een totaal op de achtergrond draaiend en irritant mannetje zich zo naar voren heeft weten te wurmen. En die een partij vertegenwoordigd die nou niet echt een goede staat van dienst heeft. Wat ooit stond voor De Arbeider is nu in geen velden of wegen te vinden. Nu heb ik never op die partij gestemd, zelfs nooit links van het midden. Lang recht van het midden en sinds de VVD op één lijn zit met Groen Links en D66 is de keus niet anders dan Forum of PVV. Is er iets anders dan voor de mensen die altijd rechts van het midden hebben gestemd??
Ik hoor en zie het morgenochtend vroeg wel, welterusten.


NIEUW: TRANSGENDERS WOERDEN

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “WEEK 21 – 2019

  1. Pingback: WEEK 20 – 2019 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: transgender dagboek info FFS SRS dagelijks leven gezin

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: