WEEK 18 – 2019

Maandag 29 april 2019

Eigenlijk was het ergste dit weekeind wel dat mijn trouwring doormidden geknipt moest worden. Hoe dan? Nou, omdat deze ring nu eenmaal beter bij mijn outfit voor Koningsdag paste en aangezien er geen enkele andere ring in mijn sieradendoosje zat, was de keus snel gemaakt. Hij ging al met veel moeite om de ringvinger en toen hij eenmaal op zijn plek zat kwamen de twijfels over deze stomme actie. ‘S-avonds bleek hij met geen tien paarden meer af te krijgen en de volgende ochtend zag de ringvinger er iets wat paarsig uit. Toen geen enkele truc mij van de trouwoogst kon verlossen, ging de kniptang er maar in. Gelukkig lijkt de schade aan de ring mee te vallen en kan hij best nog wel een jaartje of 12.5 in hetzelfde sieradendoosje worden opgeborgen.

Druk maken over een ring, zal daar gek wezen! Ik maak mij de laatste tijd al sowieso minder (lang) druk om alles. De eerder genoemde gedachten over een sluimerende depressie lijken mee te vallen. Het is meer het omgekeerd. Vreemd?! Of is dit juist depressief zijn, van het ene uiterste naar het andere uiterste? De lotgenoten van mij stemmingen dachten dat er spraken was van een overdosis aan Twitter geweld, daar passeert nogal veel kommer en kwel. En juist al die passerende gal deed mij realiseren dat er gewoon niets veranderd is, dat er 24 uur per dag wel iets te verzinnen is wat je dag kan verpesten of je stemming tot het nulpunt kan laten dalen. Er veranderd dus gewoon niets als jezelf niet veranderd! Niet dat het Twitteren nu een ban heeft gekregen of dat er gezocht wordt naar een mildere vorm van reageren, nee hoor.

Het punt is te leren om op een andere manier op dingen te reageren waar men zich druk over maakt, ook op die van mijzelf. Als ik dat samenvoeg dan verdwijnen die van mij in het niets en zijn ze sneller als het licht uit mijn systeem!! Hoe mooi is dat.
Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal niets meer volgen, geen krant meer open te slaan en alle journaals weg te zappen, maar dan houd je jezelf alleen maar voor de gek. Mits je je gek laat maken door alles wat er speelt in de wereld. Schrijf of schreeuw het van je af en geniet van al het groen als je naar buiten kijkt.

Handgemaakte kunstwerkjes kunnen een enorme emotionele waarde hebben, zo ook het beschadigde beeldje van een oud collega, ooit aan haar geschonken door een later overleden dierbaar persoon. Toevallig was ik in de nabijheid toen dit kostbare bezit door onzorgvuldigheid van derden op de grond viel. Echt een klusje voor mij om dit voor haar te gaan restaureren. Heel voorzichtig verzamelden wij de kleine scherven op de grond en pakte het kunstwerkje en de scherven voorzichtig in. En vanochtend was het voor mij een gunstige tijd om er aan te beginnen. Omdat ik dit niet op commando kan moet ik daar echt de inspiratie en het geduld voor hebben. (Zo heb ik ooit een kostbaar huwelijksgeschenk gerestaureerd. Dat was een opgestuurde olielamp, waarvan de gebakken onderkant en de glazen kap in honderdduizenden stukjes lag).

22:35 uur Pasta Carbonara met extra veel champignons en wat kruidenrommel om het op te leuken. De kindertjes moesten het doen met een kant-en-klare lasagne. Lekker makkelijk vandaag, want eenmaal dwalende door de paden van de Jumbo ontbrak alle zin om iets spannends uit de grote hoed te toveren. Het rond AC-tion was net zo’n succes. Kort om: ‘het was weer een echte maandag’. “Welterusten”


Dinsdag 30 april 2019

Zie dat er gisteren na 22:00 uur niet veel meer uit mij kwam. (Vertel eens wat nieuws). En hoe kwam dat? “Game of Thrones”, wat anders!! Hebben jullie het ook gezien? WAUW!!
Vandaag staan Ama en de KNO arts op de agenda, verder hoop ik uitgeloot te worden voor de voedselgroep want een beetje extra ondersteuning zal geen kwaad kunnen.

Zou het lukken met lampenolie??

16:00 uur Ondertussen in Zoetermeer: Ama is in de keuken druk bezig met een gerecht voor de 4 kleintjes en de 3 volwassenen. De ‘kleintjes’ krijgen een tonijnschotel en de groeten krijgen kippenlevertjes.
Het gesprek bij de KNO arts verliep super. De door de chirurg verwijderde poliepen en andere onzin in mijn voorhoofd holtes zijn nog niet meer teruggekomen, maar ik moet vanaf heden wel dagelijks gaan spoelen. Oké, zij, de KNO arts, ziet ook graag dat het gebit onderhanden word genomen, er uit dus. Dat spoel-ding stond ook in de behandelkamer en ik dacht nog wel dat het een souvenir was uit Disneyland of zo. Het heeft meer weg van een Aladdin lamp dat een medische tool. Met een verwijsje voor de longarts liep ik weer naar te volgende polikliniek, daar volgt het volgende onderzoek om over te stappen op een cpap, in plaats van de MRA beugel.

Brrr

Zo hobbelde en fietste ik niet veel later naar de apotheek, voor het spoel-ding, naar de boekhandel voor splitpennen, naar de Turk voor kippenlevertjes en omdat ik er toch langsliep, dook ik ook nog even de salon in om de wenkbrauwtjes bij de laten knippen. Sebastiaan zag dat laatste minder zitten, die wilde naar huis. Hij fietste mee voor de splitpennen, die heeft hij nodig voor zijn EHBO opdracht. Hij kreeg een paar velletjes papier mee waarop de onderdelen van een skelet staan afgebeeld. Die moest hij uitknippen en aankleden. Dat eerste snapte ik nog wel, maar dat laatste?? Zo behulpzaam als ik ben kopieerde ik eerste de afbeelding op het flut-papier naar een 200 gram’s versie. Dit knipt net zo makkelijk en geeft een steviger resultaat. Daarna knipte ik het grootste gedeelte uit en perforeerde de gaatjes voor de splitpennen. Hierna puzzelde ik het skelet in elkaar en hoop toch echt dat Sebastiaan de rest zelf doet.

23:00 uur Voetbal kijk ik meestal als er ergens iets te halen valt, zoals een halve finale. En vanavond kwam Ajax voor het eerst dit seizoen bij ons op de buis. De eerste helft was stukke leuker om te zien dan de 2e, rommelige, helft. Die 48 minuten zijn achteraf zonde van de tijd gebleken.
Vanmiddag heeft Sebastiaan een paar geweldige uitspraken gemaakt, uitspraken die ik morgenochtend met jullie ga delen. Het is nu echt te laat en de lettertjes dansen een beetje over het scherm. “Welterusten”.


Woensdag 01 mei 2019

Oké, daar komt ie: Gisteren raakte ik in een gesprek over zwangerschappen, bevallingen en de plussen en minnen hiervan. Ook werd er in dat gesprek gevraagd of ik dit misschien wel mis in mijn vrouw-zijn. Die gesprekken heb ik wel vaker, maar nimmer in het bijzijn van Sebastiaan, die schijnbaar ieder woord op een weegschaal legde om hier later op terug te kunnen komen. Trouwens, ‘ik mis het niet hoor, mochten sommige dit toevallig denken. Ik ben blij dat mijn ex en huidige vrouw dit voor mij hebben gedaan’.
Sebastiaan: ‘Rianne, jij bent nu een prachtig mooie vrouw geworden en ben blij voor jou dat je niet zwanger had willen zijn, immers had je dan ook ongesteld moeten worden en daar heb jij móói geen last van!’ En hij ging nog even door: ‘ook vind ik het zo fijn dat jij vroeger een man bent geweest, want jij begrijpt ons tenminste, kunt hard lachen om ‘onze’ grappen en maakt ze soms ook’.
Tussen neus en lippen vertelde hij nog even dat het hem maar niks leek als je uit je onderkantje zou bloeden. Ik reageerde hierop dat mannen en vrouwen van onderen ook kunnen bloeden door bijvoorbeeld harde ontlasting. Ook daar kon hij mij het een en ander over vertellen, maar dat zal ik jullie besparen.

14:30 uur Vanmiddag hield ik het niet langer vol dan 45 minuten, het elektrisch ontharen :-). Soms zit het mee en soms zit het tegen……. Het is echt geen pretje al dat gedoe aan je gezicht en in snap ook best wel de frustratie van sommige transgenders. Het is ook niet niks om maandelijks een paar keer op de behandeltafel te kruipen en een uurtje lek geprikt worden. Zo voelt het althans en de ene keer kan je het beter verdragen als de andere keer…… jaar in, jaar uit!! Niet vergeten, Briez doet wel stinkend haar best om mij/jou zo pijnloos en zo snel mogelijk van ongewenste haargroei te ontdoen!!

21:30 uur Even na het eten kwam de toverlamp van Aladdin uit het doosje en niet veel later stroomde er een lauw zoute stroom water van het ene neusgat, via de voorhoofd holten, door het andere neusgat weer naar buiten en belande al klaterend op het rvs van de spoelbak. En dat is mij daar toch een heerlijk gevoel, echt waar! Het is net alsof je uren in een benauwde trein vol met City-Pier-City lopers hebt gezeten en ergens in de middle of nowhere tussen de bloemetjes uitstapt.
Maar aan alle voordelen zitten ook nadelen, of anders geformuleerd: er moet toch ergens wel wat over te zeiken zijn? En ja hoor, dat dus, het woord: ‘zeiken’. Want je neus druppelt een lange tijd na, zelfs één uur later kwam er nog ergens een plons water uit een van de holten spontaan door de neusgaten naar buiten. En waar ik nou juist zo verschrikkelijk blij mee was na de geslachtsaanpassende operatie, was het kwijt zijn van nadruppelen. “Welterusten”.


Donderdag 02 mei 2019

Zo kan het natuurlijk ook. Na afgelopen week een telefonische afspraak te hebben gehad met de chirurg van het Amsterdam UMC, waarin diverse afspraken met derden werden besproken, nam ik direct actie. Zo reageerden deze ‘derden’ direct en kon ik reeds deze week al terecht. Vervolgens werd ik aldaar doorverwezen naar een longarts en ook deze belde vanochtend vroeg terug. Resultaat is dat er volgende week een cpap naast mijn bed staat!!!

21:00 uur Dankzij Ama aten Saskia en ik na een lange, lang tijd saampjes buiten de deur terwijl, ook dankzij dezelfde sponsor, Sophie de kleintjes verteerde bij de M. En wie zuinig is kan natuurlijk op het idee komen om een toetje te gaan halen in de oude Dorpsstraat. Je raad nooit wie er aan kwamen lopen toen wij zaten te genieten van een bolletje ijs? Jawel, Sophie met twee kindjes en een vriendin in haar kielzog. Eind goed, al goed en zo sloten wij onze avond gezellig met z’n allen af. Eigenlijk een kleine troost voor de troosteloze vakantie. Niet dat wij grootse plannen hadden, maar er was door de beenbreuk niet echt veel keus over. “Welterusten”.


Vrijdag 03 mei 2019

00:05 uur Inderdaad, nog geen welterusten! Het lukt maar niet om te slapen en dat komt vast door die blauwe enveloppe die gisteren (lees: 9 uur geleden) op de mat viel. De uitslag van de aangifte over het jaar 2018 en zelf al definitief!! Ze zijn daar bij de belastingdienst deze keer wel heel erg snel! Nu is het niet zo dat wij direct naar het eerste de beste reisbureau kunnen rennen of die kwijl-kwijl Ford Mustang kunnen kopen, maar het is net genoeg om de rekening van de energiemaatschappij eens een keertje niet te hoeven storneren om te kunnen vreten. Dus drie hoeraatjes voor de tijdelijke vrienden van de belastingdienst!! Nu nog even van de schrik bekomen en wat yoga oefeningetjes doen en dan komt het helemaal goed. Tot straks……..

14:30 uur Zo, de harring zit er in! Harring? Ja, een haring op z’n Daniëls :-). Met zijn tweetjes reisden wij eerst naar de voedselgroep, daarna naar de rokers-shop en aldaar kreeg hij bij de buurman een stukje harring. Let wel, een verse haring, zo uit het vat zijn mondje in en vervolgens direct in de prullenbak……. wat vond hij het vies!! En dan ging het volgens mij niet eens om het stukje zelf maar meer omdat aan het stuk van mij nog een staart zat en hij doorhad dat er een stuk rauwe vis in zijn mondje was geschoven. Als troost kreeg hij een grote brok kibbeling. En dat voor een kindje die reeds in de kinderwagen alles uit de vitrine van de visboer at.

Zoetermeer-Roger-Uit. (Verkapt “Welterusten”).


Zaterdag 04 mei 2019
Dodenherdenking

Precies om 18:00 uur, met militaire precisie.

Zondag 05 mei 2019
Bevrijdingsdag

Het zal vast wel een keer eerder zijn voorgekomen dat ik tijdens dodenherdenking elders vertoefde dan thuis of op de Waalsdorpervlakte, maar gisteravond waren wij dus bij Ama. Na het hijsen van de vlag, die overigens eerst naar de top word gehesen voor deze naar halfstok gaat, hebben wij de gevallenen en vermoorden met alle eer herdacht.
Wat bijzonder was, was dat een Duitse neef van Ama hierbij aanwezig was. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt en heel even voelde dit toch ook beladen. Echter bleken zijn emoties over de holocaust niet anders te zijn dan die van ons en heb ik nog het een en ander kunnen opsteken. Ik kijk hier nu positief op terug.

En vandaag gaan wij feestvieren, allereerst door vroeg de vlag uit te hebben gehangen en verder zie ik het allemaal wel gebeuren. In het bevrijdingsfestival heb ik dit jaar niet zo’n trek. Temeer omdat het weer tegenwerkt en de artiesten mij helemaal niet trekken. (Al helemaal rappertje LIL Kleine niet!! Alleen Sophie zal wel proberen om vooraan te kunnen staan 🙂 ).

17:30 uur ‘Pap, mogen er straks wat vriendinnen hier eten en indrinken voordat wij naar het bevrijdingsfestival gaan?’ Zeg daar maar eens nee tegen! Het resultaat is dus dat de hele eettafel met indrinkende meiden is omsingelt en er gulzig gedronken word. De airfryer draait ondertussen overuren met allerlei snacks en een housemade was er op uit gestuurd om een grote zak friet te halen……. (Stilletjes hoop ik dat zij snel zijn opgerot zodat ik aan de Teriyaki kan beginnen). De figuur waar het voor de meiden om draait vanavond start zijn gekrijs rond een uur of half negen, dus kan het gelukkig nooit lang gaan duren, ze moeten tenslotte vooraan staan.

23:00 uur En als je dacht dat je alles gehad hebt, komt Justin ook nog even indrinken met een tros vrienden en vriendinnetjes. Uiteindelijk heb ik de laatste versie van Les Miserables in alle rust en vrede kunnen zien en genoot de rest van het gezin van Lil Kleine. Dat is mij gelukkig gespaard gebleven.
Morgenochtend ga ik die kleine eerst naar de röntgenafdeling duwen en daarna rechtstreeks naar de gipskamers. Het mag er (hopelijk) eindelijk af en dan is het zaak om hem ervan te overtuigen dat hij voorlopig nog geen gekke dingen kan doen. Dat wordt nog de zwaarste opgaaf!! “Welterusten”.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “WEEK 18 – 2019

  1. Pingback: WEEK 17 – 2019 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 19 – 2019 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: