Verjaardagskringgesprek 01

Gewoon even wat gedachtekronkels opschrijven omdat het kan, het is tenslotte mijn bloedeigen blog. Het verjaardagskringgesprek van gisteren laat mij maar niet los, vandaar.

Gepikt van het web, maar zo toepasselijk……

Gisteren kwam mijn ‘zijn’ weer even in de schijnwerpers door een geweldige vrouw, vriendin van een vriendin, die mij, zoals zoveel vriendinnen van vriendinnen alleen tegenkomt op verjaardagen en partijtjes. En deze vriendin van een vriendin had mij al een hele lange tijd niet meer gezien, in ieder geval niet meer in die hoedanigheid zoals ik er nu uitzie.
Ook zij, die vriendin van een vriendin, ging bij binnenkomst het kringetje rond om iedereen te feliciteren. Je kent dat wel, de bekende krijgt een lekkere vette kus en de onbekenden krijgen een handje: ‘gefeliciteerd en ik ben de vriendin van de vriendin’. ‘Jeetje, ik had je bijna niet herkend!!’. Ja dat krijg je als ik reageer op: ‘gefeliciteerd’, dan feliciteer ik terug en dat gaat nu eenmaal niet met mijn mond dicht. (Verraden door mijn stem).

Zo zaten wij even later gezellig in een verjaardagskringgesprek uit te buiken van de slagroom- of appeltaart toen de belangstellende vraag aan mij werd gesteld: ‘hoe gaat het nu met jou?’ Ik had haar natuurlijk kunnen wijzen op één van mijn boeken of anders de door mij ingesproken langspeelplaat kunnen afspelen, maar ik koos voor de optie om een korte samenvatting te geven van wat mij allemaal wel niet chirurgisch is aangedaan. Vraag mij niet hoe, maar het gesprek kreeg een hele andere wending toen de koetjes en kalfjes voorbij waren gehobbeld en wij verzeild raakten in liefde, warmte en tederheid, of zoiets. De vriendin van de vriendin zei tijdens deze openbaring dat zij ook wel verliefd zou kunnen worden op mij. ‘OP MIJ??’ Ja, want naast dat zij mij een heel leuk mens vindt komt ook nog eens de mix van het mannelijke en het vrouwelijke bij mij naar boven drijven. Zo vroeg zij mij wat ik nou vond van al dat vrouwen geklets. Mij antwoord scheen haar goed te bevallen…….

En dan kom ik dus op het punt waar ik vanaf de ontmoeting met de vriendin van de vriendin mee blijf lopen: ‘hoeveel mannelijkheid is er blijven hangen en hoeveel vrouwelijkheid ben ik eigenlijk?’ En weet je wat ik tot nu toe denk?

Van allebei 50% en daartussenin een knettergekke leuke Rianne!

En hier brei ik in deel 02 op door, laten wij het vooral spannend houden.

One Comment on “Verjaardagskringgesprek 01

  1. Pingback: Verjaardagskringgesprek 02 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: