WEEK 16 – 2019

Maandag 15 april 2019Er staan meerdere dingen op de agenda, maar de meest belangrijkste vind ik wel het gips van Daniël. Dat wordt vandaag verwisselt voor een loop variant en checken zij ook de staat van de breuk. Ik kan er dan wel niet bij zijn, helaas. Voor het mannetje zal het in ieder geval wel een hele opluchting zijn want hij is het beperkt zijn zo verschrikkelijk zat.

Al weken moest ik het doen met een manke laptop en kan ik nu eindelijk gebruik maken van een krachtige 2e hands desktop met 2 beeldschermen. Mijn snode plannetje voor een compleet nieuwe opzet van dit blog wil ik nog dit jaar van de grond krijgen en dat vergt veel tijd, heel veel tijd en dat gaat nu toch een klein stukje makkelijker.
Vanavond neem ik daar heel even afstand van door naar seizoen 8 van ‘Game of Thrones’ te kijken. Wat heb ik daar zin in. (De seizoenen 1 t/m 7 hebben wij afgelopen jaar in één ruk gezien. Het zal dan ook even wennen worden om telkens een week op een nieuwe aflevering te moeten wachten). Er zijn ergere dingen in het leven, toch?

En dan mag ik straks eerst naar dr. van Aken in het HAGA ziekenhuis, het oude Leyenburg, voor de jaarlijkse controle op het hormoongebruik. En dan hopelijk weer naar huis met een receptje in mijn hand, want thuis zijn ze op en slik ik al vanaf donderdag geen pilletjes meer die mijn huidje zo lekker zacht hebben gemaakt. Na een korte tussenstop in huize rust-roest gaat de reis weer verder naar het Haarhuis, voor een broodnodige ‘wissel’ van het haarwerk, het heeft nog nooit zo los gezeten. Dat is omdat ik steeds maar wacht op het verlossende telefoontje van het VUmc. Daar mag ik, bij die laatste operatie, geen haarwerk bij dragen en het lijkt mij zo zonde van het geld als er vlak na de ‘wissel’ een oproep zou komen. Maar goed, het zit door het lange wachten nu zo los dat ik wel moet en zijn ook de laatste ‘eigen’ haren zo verschrikkelijk grijs dat er een dringend een spoeling doorheen moet.
Over een zacht huidje gesproken. Nu de Humira weer door mijn lichaam giert zijn naast de verminderde reumatische klachten, de psoriasis plekken nagenoeg verdwenen. Dat worden van de zomer weer ultra korte rokje…. ;-).

(Die +25 werd + 18)

16:45 uur En toch blijft het handig, die RandstadRail. Een paar straten verderop stap ik in Zoetermeer in en aan de andere kant van Den Haag stap ik voor het ziekenhuis weer uit, en dat in zo’n 30 minuutjes. (+ €7,10 voor een dagkaart). Nou, dat lukt je echt niet met een auto).
Het was niet alleen serieus bij Dr. van Aken, ook heeft hij altijd tijd voor mij om even een praatje te maken en zo vertelde hij mij dat er een team word samengesteld die de gezondheid van transgenders op een langer termijn gaat bestuderen en kijken of de medicatiezorg ook niet verruimd kan worden. Dit omdat er toch te weinig externe kennis is, bijvoorbeeld bij huisartsen. In ieder geval zagen de bloedmonsters er voor mij weer tip-top uit en mijn hormoonspiegel is perfect, ik mocht zelf een nieuwe afspraak maken voor over twee jaar. Dit heb ik toch maar niet gedaan omdat ik het monitoren belangrijk vind.

En Daniël heeft zijn loopgips! Hij mag er nog niet op staan en moet de komende dagen gaan leren lopen met dit ‘blok’ aan zijn been. Over drie weken staat de volgende afspraak en als hij er dan mee kan rennen en vliegen, dan mag het er af.
En ik heb mijn loophaar, uh, mijn haarwerk gewisseld, waarbij de eigen haren zijn geverfd. Mijn eigen haar is best lang geworden en er moest een flink stukje af. Daarbij lijkt het er op dat er ook een waasje op m’n knetter-kale-kneiter verschijnt!! Allemaal dankzij de hormonen en een stukje door de operatie aan mijn voorhoofd.


Dinsdag 16 april 2019

De verwoesting van de Notre Dame, zijn daar nog woorden voor te vinden…..
Wij konden het niet meer aanzien en zijn wezenloos voor de beeldbuis gaan zitten en hebben, zoals eerder gezegd, braaf naar ‘Game of Thrones’ gekeken. Het was even inkomen, het was zeker heel erg goed en een veel te korte aflevering natuurlijk.

Ik ben benieuwd, Daniël heb ik net naar school gebracht in zijn rolstoeltje. Hij is nog bang om erop te staan en het lopen moet nog geoefend worden. Sebastiaan is, ondanks dat hij zich nog niet lekker voelt, ook naar school gegaan, net als Sophie, die ook slecht in haar vel zit. De enige die nog echt hondsberoerd op bed ligt is Justin.
Tussen al bedrijven door was ik vergeten dat Sebastiaan gisteren eventjes op de regionale tv te zien was. Hij was met zijn klas naar een museum geweest en daar werd op dat moment gefilmd.

(Als zijn klas in een groep verschijnt komt Sebastiaan rechtsachter tevoorschijn 🙂 ).

Als een van de ouderen kinderen scheldwoorden gebruiken, dan wijs ik ze op de aanwezige kleine oortjes en als deze kleine oortjes stoute dingen zeggen: ‘dan slaan wij dit er ouderwets uit zeggen wij dat dit niet mag’.

maar nu leg ik het volgende voor: ‘wat doe je nu als de eer en glorie wordt aangetast en Daniël gebruikt (hele) stoute woorden als hij mij verdedigd?? Ja, dat dan?’

Normaal gesproken breng ik Daniël nooit tot aan zijn stoeltje in de klas, de gebruikelijke manier is jas uit en doei. Maar nu zit hij in een rolstoel en mag ik hem tot aan zijn tafeltje brengen en hem in zijn stoeltje zetten. Tot zover dus niets vreemds aan. Totdat een meisje aan het tafeltje aan Daniël vraagt: ‘Daniël, waarom is jouw papa verkleed als een meisje?’ Oké, shit happens en kleuters zijn nu eenmaal spijkerhard en eerlijk, nietwaar? Niet op ingaan, Daniël een kus geven en weg wezen, dat leek mij het beste. Maar nee zeg, schreeuwt Daniël keihard naar dat arme kind en zegt: ‘-naam van het meisje- “godverdomme”…. dit is een echte moeder….. mijn moeder!!!!’

‘Nou, eh, dááag Daniël’ en weg was Rianne met een vuurrood hoofd.

21:00 uur Witte zoete aardappelen, die stonden samen met kip uit de oven op het menu, helemaal gesponsord door de voedselgroep. Voor de witte zoete aardappelen moest ik de bereiding eventjes goed doorlezen want die dingen hebben bij nog nooit eerder in de pan gelegen. En dat klopte dan ook wel, ze moeten in de oven of in de pan tot wat lekker eetbaars worden gemaakt. Het werd een mix, eerst in de oven en toen ik dacht dat die dingen niet gaar gingen worden, nog 5 minuutjes in de pan….. Nou, dat ging wel heel erg hard ineens. Gelukkig was 80 procent nog heel erg smakelijk.

22:00 uur Ik ga nog even wat bankhangen en sociaal doen met iemand waar ik 23 jaar toevallig tegenaan liep :-). “Welterusten”.


Woensdag 17 april 2019

Zachtjes huilen is niet asociaal? Of met andere woorden: ‘midden in de nacht hard roepen vind ik asociaal en daarom huilde ik maar heel erg zachtjes!’ Aldus Daniël, die wakker was geworden van pijn in zijn beentje.

Maar zojuist werd ik op de minpunten van het moederschap geroepen gewezen. Hij riep hard om zijn mama en wie zou hij op dat moment bedoelen als ik de enige ben die wakker is? ‘Mama, ik heb ik bed gepoept!!!!’ Riep hij voluit. Ik heb sterk het vermoeden dat moeder Saskia dit net zo veel heeft meegekregen als ik, maar dat zij wijselijk het dekbed over haar hoofd had getrokken. Uiteindelijk viel de schade nog wel mee en kan het laminaat blijven liggen en kunnen de gordijnen waarschijnlijk door een reconditioneringsbedrijf gered worden. (Sebastiaan heeft mazzel gehad dat hij reeds naar school was 🙂 ). Zo, dan nu even tijd om te gaan ontbijten.

22:30 uur ‘Op een mens zoals jij zou ik zo verliefd kunnen worden!’ Het zal je maar gezegd worden, hihi. Die eer kreeg ik vanavond van een super toffe vrouw te horen. Altijd leuk als dat ook nog eens gebeurd in een kringgesprek op een verjaardag! Ik zou er bijna van naast mijn schoenen gaan lopen. En dan heb ik daarnaast ook nog een paar van die mannetjes die op trans-vrouwen vallen in mijn nek hijgen. (Dar begrijp ik nu echt helemaal niets van!!).
Wij zaten dus op een verjaardag van een hele goeie vriendin, zij en haar zoon waren jarig en dat hebben wij gezellig gevierd. Alleen was het af en toe heel hartverscheurend voor Daniël, die kon niet met alles meedoen en op een gegeven moment zat hij er helemaal doorheen.

En voor het slapengaan nog heel even zeuren over mijn tanden, want die brokkelen nog steeds beetje bij beetje af en eergisteren brak er zo’n groot stuk af (waarschijnlijk ook een stuk vulling) dat de zenuwpijn direct voelbaar was en als er nu maar een klein stukje eten tussenkomt is het echt afzien. Zodoende belde ik vanochtend de tandarts met de mededeling dat het pijn deed maar dat ik wel bij mijn eigen tandarts wilde komen en niet een andere in de praktijk. Optie 1 was 2e Paasdag om 06:00 uur en de 2e op 16 mei om 07:45 uur. Het werd de 2e, want ik zou niet weten hoe ik op 2e paasdag om 06:00 uur in Kijkduin moet komen……….
Zo maar een paracetamol naar binnen frommelen en dan maar hopen dat ik kan slapen. “Welterusten”.


Donderdag 18 april 2019

13:30 uur Sorry, geen tijd, moet zo naar de ‘haartjes-weg-mevrouw’. En weet je wat er nou naast de onmenselijke niet te dragen pijnen voor dit beauty gebeuren zo verschrikkelijk lijdend is? Dat je als een soort van Sinterklaas (maar dan anders) over straat moet. Hoe mooi en elegant ik mij ook probeer te bewegen en tracht te hullen in iets wat geen aandacht trek, die baard verpest alles. Sommige mensen zijn dan ook ronduit bot en roepen keihard over het schoolplein dat ik mij moet scheren terwijl de ander heel subtiel vraagt of ik misschien vis heb gegeten.
Nu heb ik mij toch weer over laten halen door het toetsenbord, nu kom ik bijna te laat…….

20:15 uur Zo, dat was even een lekkere cessie elektrisch ontharen. Geen centje pijn en ook nog eens gezellig ook. Dat kwam omdat zij de meeste tijd op plekken bezig was waarbij ik ook mijn mondje kon roeren en dan staat die vanzelfsprekend dan ook niet stil :-). En hoe dom van mij eigenlijk om nooit eerder die 5 grote dikke haren op mijn oren te hebben besproken, die zijn nu dus ook weg!! ‘Dikke haren op je oren??’ Ja, ik heb op beide oren enkele hele dikke zwarte haren groeien die ik er bijna wekelijks uit moet trekken anders loop ik ook daarmee zwaar voor paal. Nu maar hopen dat ook deze naar een paar behandelingen er de geest aan geven.

De afspraak bij ‘Briez’ was wat aan de late kant en ondanks het autootje van Ama onder mijn kont was ik toch pas rond 17:20 uur thuis. En om dan te denken dat je dan eens lekker kunt aanschuiven, nou, ho maar. Dan is het best wel snel schakelen om zeurende mondjes te voeden, want die hadden ook nog eens de verwachting dat de dagelijkse prak om half zes op tafel zou staan. Nou kan ik veel, maar om binnen 10 minuten bami te serveren gaat mij echt niet lukken, daar doe ik normaliter uren over. Resultaat was niet anders dan een kleffe smerige hap vreten waarvan de vooraf gemarineerde kippenblokjes nog enigszins door de beugel konden. En nu, bij het vallen van de avond en de schuifdeur weer dicht mag, kruip ik achter de computer om even mijn hoofd leeg te maken. Om de een of andere reden zit ik er even helemaal doorheen en kan geen boe of bah verdragen.

23:15 uur Na even los te zijn gegaan op verjaardagskringgesprek 01 (en 02) is mijn hoofdje zo goed als leeg en kan ik met een gerust hart mijn haarloze oren op het kussen laten rusten. “Welterusten”.


Vrijdag 19 april 2019

Goede Vrijdag, start van tweeweekse kindervakantie. Wat is het stil in huis en zit ik nog heerlijk in een huispak achter de computer. (Met een vers kopje koffie).

Joepie, ik heb mij zojuist toch nog een beetje nuttig kunnen maken. De koelkast is weer bling-bling en alles wat maar een beetje in de buurt kwam van een bepaalde datum (lees: 01-01-2019) ging zo de kliko in.

22:45 uur En dan zit de dag er al weer bijna op. Na jaren heb ik weer even op een ladder mogen staan want er was een glaslat bij de overburen in zo’n slechte staat dat deze nog aan één nageltje leek te hangen. De schoonzoon kon echt wel wat handige handjes gebruiken en aangezien dit toch wel erg gesneden koek voor mij was, kon ik het niet laten. Niet veel later vertrokken Saskia en Daniël voor een logeerpartijtje en roofden Sophie en ik de Jumbo leeg voor het avondmaal. Dat mochten de kids uitzoeken en hoe konden zij het verzinnen: shoarma……
En nu is alleen Sebastiaan nog thuis, die kan ook nergens anders meer heen want hij zit aan zijn X-Box vast gesmolten. Sophie is er even tussenuit het haar vriendin en Justin is, ja waar is hij eigenlijk? “Welterusten”.

Warantje

“Even over Waratje”


‘Waarom ben je gestopt met Waratjes?
‘ Ik ben daar niet mee gestopt, alleen zijn er dagelijks zoveel Waratjes te vinden dat ik even door de bomen het bos niet meer zie en het ene nog belangrijker vind dan het ander. Vandaar. En zeg nou zelf, als je er over schrijft zijn het toch zaken waarover je je druk maakt en laat ik daar nu even helemaal geen zin in hebben, dat druk maken dan. Ik lees de berichten in de MSM echt wel en trek het mij regelmatig echt wel aan, alleen laat ik het weer net zo snel los en stort mij vervolgens weer op andere Waratjes-waardige zaken. Maar ik ben er niet mee gestopt, dat op zeker.


Zaterdag 20 april 2019

Het is eigenlijk al slaaptijd en ik hoop ook snel in bed te kunnen kruipen. Maar de dag wil ik nog even beknopt met jullie delen. Marion, die ik beloofd had vandaag naar Zwaag heen en weer te rijden, stond keurig op de afgesproken tijd op de stoep. Aldus haar vraag en haar uitleg hierover zouden wij voor het bezichtigen van een bank + 2 stoelen dat pokken eind rijden. En ach, een verzetje is nooit weg als je er iemand een plezier mee deed. Onderweg kon zij haar geheim niet langer bewaren en verklapte mij dat het om een auto ging. Die hebben inderdaad ook één bank en twee stoelen, tot zover had zij geen woord gelogen. Ook qua tijd niet, want zij zei dat het wel eens tot een uurtje of zes kon gaan duren eer wij Zoetermeer weer zouden binnenrijden. En dat klopte precies. Het neemt tenslotte tijd in beslag als de verkopende partij alles moet uitleggen over de snufjes van de auto en dat zijn er nogal wat, ik viel van de ene in de andere verbazing. Maar het allerleukste was wel dat ik de nieuwe auto van haar huisje naar Zoetermeer mocht besturen. En voor het eerst in mijn leven zat ik niet alleen in een cabrio, nee ik reed er ook nog eens in!! Dat was nog eens een beloning van de dag…… “Welterusten”


Zondag 21 april 2019
1e Paasdag

Ik wens jullie een vrolijke Pasen

Er zullen er niet veel zijn, wellicht wel geen één, die vannacht hebben geslapen met een gipsbeen op hun hoofd. Daniël sliep vannacht tussen ons in en aangezien hij niet rustig kan liggen en vroeger al zo’n baby was die ‘s-ochtends aan het voeteneind lag, lag hij constant met zijn gipsbeen tegen mij aan en soms letterlijk over mij heen. Het verbaasd mij nog dat ik niet met een blauw oog ben wakker geworden.

En dan doe je de computer aan en lees je het laatste nieuws, terwijl een vreselijk veel doden te betreuren zijn door bomaanslagen op christenen (door moslims) in Sri Lanka, maken de Amsterdammers zich op het MSM druk over de brandlucht van de paasvuren…… (En hier in Zoetermeer is die brandlucht ook goed te ruiken, het ruikt inderdaad niet echt lekker. Maar om je daar, gezien wat er nu wéér heeft plaatsgevonden, druk over te maken!! Je zou bijna om een teiltje vragen.

Wij gaan ons zo dadelijk paas-proef maken en richting het paaseieren zoeken in Scheveningen. De traditionele paasbrunch bij Ama gaat ons straks verblijden en het zal mij niets verbazen als dit gezellig buiten gaat gebeuren.

Jammie

22:45 uur Wij hebben een geweldige middag en avond achter de rug, ik kan niets anders zeggen. Ama had alles super verzorgd en het aller belangrijkste was natuurlijk de gezelligheid, die wat gewoon overweldigend. In de middag genoten wij aan een grote tafel in de buitenlucht de paasbrunch en ‘s-avonds deden wij het nog een dunnetjes over met verse vis uit de Noordzee. (Wel jammer dat Justin er niet bij was, maar die voelde zich nog te ziek om mee te gaan). Helemaal voldaan en gekreukeld ga ik nu nog wat hangen en daarna naar bed. “Welterusten”.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “WEEK 16 – 2019

  1. Pingback: WEEK 15 – 2019 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 17 – 2019 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: