Aan(ge)slagen

Natuurlijk zijn wij aangeslagen over de recente aanslag in Utrecht en voor velen ook die in Amsterdam. Ik loop op de feiten vooruit door te schrijven dat het aanslagen met een terroristisch en antisemitisch motief zijn, maar zou in deze geen andere reden kunnen noemen.

Maar wat mij heel erg verontrust is de onkunde van de aanslagpleger in Utrecht en ander gespuis wat te pas en te onpas gebruik maakt van vuurwapens. Op vele filmbeelden, van bijvoorbeeld ‘Opsporing Verzocht’, zie je dat vuurwapens onbenullig worden gebruikt en als ze deze dan überhaupt aan de praat krijgen, raken zij geen doorgaans geen pepernoot. Eigenlijk is het een godsgeschenk dat er afgelopen vrijdag in Utrecht niet meer slachtoffers gevallen zijn.

En waar komt dat dan door? Mijn inziens zijn deze daders niet bekend, beter gezegd: niet eigen met vuurwapens. Zij kennen de inpakt niet en schrikken zelfs van het geweld van het wapen. Daarnaast hebben zij geen wapenkennis, geen schietlessen genoten en missen zij de gave om daadwerkelijk te doden. Hij, die man in Utrecht, heeft mensen gedood, dat hebben we gezien, dat voelen wij in elke vezel. Hij kon dit waarschijnlijk doen door een wirwar van emoties, adrenaline, wellicht een geestelijk onvermogen en niet onwaarschijnlijk, onder invloed van drugs.

De aanslag in Utrecht was gewetenloos, maar hij is zeker geen killer, dan hadden wij véél meer slachtoffers te betreuren gehad.

En nu staan wij op het punt dat er betrekkelijk veel ongenode personen onze kant op dreigen te komen, jihadisten die juist wel getraind en ervaren zijn in het koelbloedig doden van mensen. Strijders die precies weten hoe ze met een wapen om moeten gaan, die één zijn met een dodelijk middel, die niet blind op een persoon schieten maar dat beheerst en gericht doen. Dat zijn terroristen die er het maximale uit willen halen, die het maximum eruit gáán halen. Jihadistisch van de IS zijn zulke mensen, mensen die weten ‘hoe’ te doden en als de beste ‘kunnen’ doden!

Iedereen verbaasd zich over de vrijheid die de dader verdachte van Utrecht kreeg, maar ondertussen zijn er mensen stekeblind voor emotionele praatjes van Nederlandse jihadisten in de Syrische gevangenkampen. Een ding kan je blind van mij aannemen, de kennis van wapens, de kennis om te doden, de kracht om te doden, dat krijg je niet uit deze mensen, “NOOIT”. En dat zogenaamde de-radicaliseringsprogramma is een wassen neus, dat is net zo sterk als de schutter van Utrecht plechtig aan de rechter beloofde.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: